Тема Незабравима (Unutulmaz) 183

• 30 111
  • 753
  •   1
Отговори
# 390
# 391
# 392
Боб smile3501 smile3501 smile3501 smile3501

Лека нощ на всички! Hug Hug Hug

Последна редакция: нд, 27 мар 2011, 01:12 от пепел от рози

# 393
Златна рибка:
Привет и от мен.
Каламитси, твоят финал мисля, че надскача и най-смелите очаквания.
Не ми се вярва да стане, защото си е чисто харакири за целия екип на филма.
1.Харун при предния скок от време беше с Едже и
от това не произлезе нищо друго освен проблеми.
Т.е. отивайки към финал се предполага разрешаване на недоразуменията,
а не наслагване на нови нюанси на такива.
Съчувствието и съжалението към някой е далече от любовта.
Даже ги намирам за унизителни.
За Едже реабилитацията е в прошката и на Еда , и на Харун.Е получи я.
Оставайки я инвалид(ако стане така), ще бъде индиректна оценка на сценаристите
на нейните постъпки от преди разкаянието й.
Защото тя си има грехове и то нелеки за носене.
2.Еда при Арас ,ако Бату си прави такива хисапи,
то това е сметка без кръчмар.
Ако Еда е пила газ може, но чак дотам не е стигнала до сега.
Просто Харун си е Харун. Арас е пигмей до него.
За Еда друг освен Харун няма, а и няма как да има  Wink.

[/quote]
Като отговор на твоя пост, искам да поясня собствения си пост!
Най-напред не разбирам кое е по-вълнуващо:  лошият финал или лансираната от мен вероятност Едже-Харун!
Финалът според мен: раздяла Еда-Харун по някакви причини или смърт на един  от героите.
Категорично няма да има хепиенд! Тезата е трудна за доказване, нямам преки доказателства, само косвени, като се   опитвам  да следвам логиката на сценаристите! Хепиендът е очакван от публиката! Но екипът е доказал  любов към изненадата, към нестандартните решения и ще се придържа към тях докрай!Защо, мислиш, се засилват се трагичните моменти във филма, защо се натяга до такава степен напрежението, вместо да се покаже малко светлина в тунела! Филмът става все по-тежък за гледане! Погледни и новия фрагмент! Погребение, Бату свободно нагоре-надолу!
1.Затова съвсем съзнателно в стила на сценаристите избирам най-неочаквания,
най-невъзможния, най-нежелания   вариант!  Лош финал!В последните  серии се случиха
някои неща, за които мисля, че  не са пълнеж, а имат определен смисъл! И те са по своему абсурдни, но това не пречи на сценаристите да ги включат в сюжета!Защо беше освободен Бату и защо още по-преди не беше разстрелян от Харун, и провала на сватбата заради една снимка, защо трябваше да умира Джемил!
И това се случва в навечерието на финала когато, както  пишеш трябва да има развръзки.
Бату е необходим за още нещо на сценаристите! Или ще убие някой, или ще раздели
Еда и Харун!
3.Какво може да бъде посланието на този филм! Обикновено посланието има връзка с финала!
Мислиш ли, че посланието е  за  всепобеждаващата сила
на любовта! Вече няма пречки за тази любов, кого ще побеждава? Ще се бие с вятърни мелници?
Да кажем, че това беше актуално през първия сезон! Сега – не!И каква любов на фона на тези разбити животи!
Според мен посланието се крие в думите на Джамил за миналото – в ателието и на кея! Алиса и Надежда ме наведоха на тази мисъл! Миналото не може да се заличи и ще хвърля винаги сянка. Тогава какво щастие да чакаме? Но съм сигурна,че в думите на Джамил се крие посланието! Невъзможна любов, заради миналото и нейните жертви!
3.Защо сложих Едже! Слагам я,  ако има раздяла и скок във времето! След години като двама несретници, нещастници, самотници! Няма ли такива случаи, в които двама съжителстват без любов, само за да не сами! Може и да е несъстоятелно като теза! 
Какво все пак ме води натам :
-симпатиите на сценаристите и бъди сигурна, че Едже ще се оправи и няма да има никакви парализи,
-не е така белязана от миналото, като другите герои, стои малко настрани,
-и  всички други неща за които съм писала!
-някакво мое усещане за по-специалното и място занапред от милите думи на Ямур за Едже, разговорът Харун-сестрата,няколко пъти ходи да се интересува за нея, скри това от Еда, както и думите му към Еда, че това няма значение, важни са те двамата – Еда и Харун! Забелязала съм, че като има такива декларации, винаги става обратното!
Помествам думите на Еда:
знам едно нещо,този път всичко ще е различно.Този път ти обещавам.Любимата ти жена никога,никога няма да си отиде(да те остави)
Кажи честно, вярваш ли го това?
Аз разбира се съм за  хепиенд и обгрижвания, защото искам моя любимец да е щастлив , а той е щастлив и полудява само от Еда!
Горното е мое мнение, не ангажирам никого!

# 394
# 395
Привет и от мен. Днес е всенароден празник в Унутулмазия.
 newsm59 nbirthday bdbaloni hbday baloni
По този повод ви поздравявам с playlist на 65 еп. със субтитри.
http://www.youtube.com/user/catgigi52?feature=mhum#p/c/C7B619A2B0F0ED5D
Един доста приятен епизод.
Все си мисля , че ако бяха наблегнали на тези моменти,
посланието на филма щеше да е по-ясно:любовта - магическа реалност.
П.С.
Специални благодарности на Милена за отзивчивостта й. Simple Smile

Ако някой има диалозите от тази част, да ги прати на лични.
http://www.youtube.com/watch?v=roHQisscVhU&feature=player_profilepage
Ще ги кача на следващ етап.

# 396
  • София
За който е любопитен и му се чете - началото на 76. епизод:

Ямур – Едже! Едже!
Бату – Не, Едже…Не, Едже, спри! … Едже-е-е-е!!!!
Ямур – Мамо-о-о-о!!!!
Еда – Ямур!!!... Ямур?.... Бебчето ми! …. Ямур?... Къде си, ангелчето ми?... Ямур!
Нилюфер – г-жо Еда?
Еда – Нилюфер, Ямур дойде ли си?... Харун? И той не се ли обади?
Нилюфер – така не може, елате!
Еда – попитах те, ще ми отговориш ли на въпроса, Нилюфер? Харун обади ли се?
Нилюфер – не, но ще се обади!
Еда – нещо лошо става с дъщеря ми… Нещо се е случило с дъщеря ми! Нещо ми подсказва!... Криеш! Тогава аз ще разбера. Няма така да чакам. Няма да чакам със скръстени ръце… Не отговаря… Не вдига телефона… Защото, като отговори, не иска да ми каже лошата новина, знам…
Нилюфер – г-жо Еда, не си го причинявайте, моля ви!
Еда – Харун крие от мен, знам аз… Видях, в съня ми ме повика… Мен иска тя…
Нилюфер – това е само предположение, сън е това… Няма такова нещо…
Еда – казах ти, видях… „Мамо, дойдох, вземи ме”, това ми каза…
Нилюфер – къде ще отидете? От къде разбрахте, къде е Ямур? Кой знае? Как ще я намерите?
Еда – аз ще я намеря! Сърцето ми ще ме отведе при дъщеря ми.
Нилюфер – г-жо Еда, моля ви, не тръгвайте!
Еда – остави ме!... Идвам, бебчето ми! Идвам, едничката ми! Майка ти ще те спаси!
Охранител – г-жо Еда, искате ли да ви помогнем?
Еда – не искам, оставете ме на мира!
Майка (пред детската градина) – Довечера ще се видим, нали дъще!
Момиченче – да, мамичко!
Майка – хайде, влизай!
Еда – Ямур?... Ямур!
Учителка – дай на мен!... Добре дошла, скъпа!
Еда – кой я доведе тук? Ако, вместо тук….
Учителка – г-жо Еда, добре дошла! Изглежда накрая имате идея за желанията на Ямур…
Еда – нямам…
Учителка към момиченцето – ела!
Учителка – само това ли ще кажете…
Еда – не, аз….само… (Спомен на Еда) – какво да направя, в един ъгъл скрита чакам, майко Хаят. Като я оставих, много се натъжи, никак не й харесва тук… Не го разбирам, всичко очаквам тук, така де… Никак не ми е спокойно… А, майко Хаят, ще се обадя после!
Ямур - … няма да се спасиш! Няма да избягаш! Ще те хвана! Учителката няма да те спаси от мен! Няма да избягаш, ела тук!
Момиченче – моля те, спаси ме!
Ямур – ето хванах те!
Еда – я-я, Ямур…
Учителка – деца, какво правите? Не се карайте, хайде сега да видим какво става? Ш-ш-ш-т, не се карайте!
Ямур – ще те разкъсам!
Еда – а-а-а, какво правите? Момичето ми…
Учителка – хайде, ела, ела, тук!... Правихме бисквити, какво се случи не можах да разбера… Започнаха да се карат….
Ямур – ще ти дам на теб да разбереш!...
Еда – а, Ямур… казах ти, какво правиш?
Ямур – тя ми се подиграва! Била съм си въобразявала, всичко съм си представяла….
Еда – замълчи, това е много неприлично, приятелки сте…
Ямур – аз ти казах мамо, тук не ми харесва…
Момиченце – глупачка си ти!
Ямур – ето, вижте как ме обижда!
Еда – ела тук, Ямур!
Ямур – хайде, да си тръгваме!
Учителка – хайде, деца, хайде всички в кухнята! Хайде!... Хайде!... Хайде!... Всички влизайте!
Еда – не може! На училище трябва да се ходи! За грешките си ще се извиниш на приятелката си!
Ямур – няма да отида! Да ме нарече страхливка, това не е ли подигравка? Всъщност, тя трябва да се извини! Да се подиграваш е лошо нещо!
Еда – и да се караш е лошо нещо! Освен това, баща ти никак няма да е доволен че си направила така!
Ямур – има ли начин татко да не чуе?
Еда – а, ти няма ли да му кажеш?
Ямур – Ако не му кажа… И ти не му казвай! Няма кой ще му каже? Тогава ще остане скрито…
Еда – може да стане, но… ти повече няма да се караш!
Ямур – обещавам!
Еда – х-м, тогава се разбрахме. А, сега аз трябва да отивам да си гледам работата, става нали?
Ямур – мамичката ми, много си те обичам! (край на спомена)
Еда - …. Довиждане!
Учителка – довиждане!... Браво! Много хубаво! Да видя как става?
Нилюфер – г-жо Еда, Слава Богу, че ви намерих! Г-жа Хаят дойде, вкъщи е, тревожи се за вас. Пък и г-н Харун, всеки момент може да доведе Ямур… Тя е добре, вярвяйте!
Еда – тогава, защо я няма още… защо при всяко вдишване си я представям, …
Нилюфер – хайде да вървим, г-жо Еда, …. Да не губим време в празни приказки…

Харун (пристига в чифлика) – къде е Ямур? Вътре ли е? Да няма нещо лошо?
Тарък – Г-н Харун, тук не е. Когато ние дойдохме…
Харун – Как така я няма тук?
Тарък – Тръгнали са си. Набързо са тръгнали. Според това, което чухме, г-жа Едже е взела Ямур и набързо е напуснала.
Харун – накъде?
Тарък – някакво объркване е станало.
Харун – къде я е отвела, кажи, Тарък!
Тарък – като че ли са се скарали с брат си. Чули са ги да си викат.
Харун – какво намерихте, къде са отишли? Толкова близко бяхме, а значи ги изпуснаме.
Комисар – Казвам ви. Те са много близо.
Харун – Как така близо? Дъщеря ми още е в ръцете им. В този момент може и в някой самолет да са.
Комисар – по този въпрос сме взели мерки. Оттук нататък работата ни е по-лесна. Само трябва да запазите спокойствие.
Харун – Това животно дойде, взе дъщеря ми, заплаши жена ми… опря пистолет в главата й… но аз да стоя спокойно, е!? И как най-добре това да стане?... Дъщеря ми къде е, господинчо? Отговори ми, простако! Къде е шефът ти? Кажи, къде е дъщеря ми? Къде я отведоха, кажи! Тези пазачи ще ми кажат. Дъщеря ми къде е отведена, ще ми кажат! Къде е, кажи… Казвай!...
Комисар – г-н Харун спокойно, моля ви…
Харун – къде отведоха дъщеря ми!?
Комисар – като се държите така никак не помагате. Усложнявате работата ни.
Харун – колкото по-скоро проговорят, толкова по-скоро тя ще бъде до мен.
Комисар – казах ви, ще намерим дъщеря ви. Вярвай те ни. Щом скоро са тръгнали оттук, много далеч не са стигнали. Дал съм инструкции на екипите ни. Ще намерим Ямур…
Полицай – Началник, извинете. Преди малко разбрахме, че е станала една катастрофа. На 4 км оттук.
Харун – катастрофа ли?
Комисар – конкретни лица? Личните карти какво потвърждават? Мъртви, ранени….? Говори, синко!...
Полицай – една млада жена и едно момиченце на пет години. Сблъскали са се с един тир, който идвал от насрещното платно.., Към мястото на инцидента са изпратени линейки….
Харун – Ямур… момичето ми….

Бату (в линейката) – сестричке, отиваме в болницата. Няма да се плашиш!.... Само не се плаши! Стана катастрофа… трябва да си добре, всичко ще направя… Вярвай ми, скъпа! Ще издържиш! Ще оздравееш!
Фелдшер – караме ранена, млада жена, висока опасност от мозъчен кръвоизлив… след сблъсъка с колата трябва подробен преглед… тампонирахме, за да спрем кръвотечение на главата… кръвното налягане е 100 на 60, пулс 125…
Бату – Едже? Какво става? Направете нещо! Какво чакате, виждате как е безчувствена…
Едже – батко!...
Бату – Едже, Едже!!!
Едже – аз, … не мога да се движа… ръцете си не чувствам…
Бату – как не можеш да се движиш… как… чухте ли какво казва…. Какво чакате?
Фелдшер – стиснете ръката ми, със всичка сила…
Едже – батко, не си чувствам ръцете… аз…. Умирам…
Бату – Едже…. Едже?... Скъпа?... Едже?... Едже!!! Едже!!!

Хаят (вкъщи) – А, Еда, скъпа! Виж в какво състояние си, детето ми?
Еда – няма ли новина, още….
Хаят – Нилюфер, мила, направи ни веднага чай, моля те!... Хайде, ела, детето ми, седни, хубавото ми момиче! Вземи се в ръце, стегни се! Така как ще помогнеш на дъщеря си?
Еда – не мога, не мога вече!
Хаят – погледни ме! Колко пъти мислеше, че всичко е свършило? Колко пъти, казваше на г-жа Хаят че няма да издържиш? Но, всичко, издържа!... Онзи път, когато се прероди, а после Ямур изчезна от теб… Но какво стана, ние спечелихме, … Казах ти, да знаеш, че ще дойде онзи ден, когато отново ще заживееш, ще намериш възмездие…
Еда – а-х, това ни изгори, още веднъж не мога, … всеки път умирам…
Хаят – добре, ще се предадеш ли? Ще седнеш, ще се оставиш… Виж, детето ми, и аз какво ли не съм преживяла, и ти знаеш, но аз умряла ли съм? И аз загубих най-скъпото си, и аз мислех, че не мога да си взема дъх, но продължих.,.
Еда – аз не съм силна като теб…
Хаят – ти ли не си силна, ах, дъще… Колко жени като прежиевят, това което ти преживя, могат да не молят за нищо….
Еда – много грешки направих…
Хаят – че кой не прави… че кой ли е съвършен, момичето ми? Кой обича любимите си като теб? Коя любов можеше да бъде по-хубава от преживяната от теб?... Всичко ще се нареди… Кажи вече, „хайде, майко Хаят, мина вече…” Мина, не оставай в това състояние… Не е намерено лекарство за сърцето, детето ми… Ракът можеш да излекуваш, но за това няма лекарство… преживяваш го, болката ще се свърши!... Ето, съвсем скоро, дъщеря ти ще влезе през тази врата…
Еда – но сънят ми….
Хаят – а-а, остави го този сън… Поне да беше хапнала нещо… по-добри мисли ще ти дойдат… Нилюфер… остави, остави това, хайде, момичето ми, приготви ни нещо за ядене! Хайде! … Един залък поне, хапни един залък, детето ми….

Бату – бавно, по-полека!
Фелдшер – на пръв поглед не може да разберем каква е травмата. Каза, че травмата е на врата и на краката…. Когато отидохме на местопроизшествието, всичко поехме в ръце, но в линейката на път насам, състоянието се влоши…
Лекар – вие като какъв питате за болната?
Бату – по-голям брат съм й.
Лекар – други пострадали има ли?
Бату – дъщерята на един наш приятел.
Лекар – спешно трябва да се свържете с него! Да му обясните причината защо сте тук!
Бату – разбира се…
Сестра към Бату (носи окървавените дрехи на Ямур) – това са ваши вещи, вероятно…

# 397

Каламитси, поздравявам те за мнението. Hug
Винаги успяваш да ме впечатлиш с постовете си. bowuu newsm10
Казусът е интересен, но от тук нататък решението е в ръцете на сценаристите. Confused
Може би сега е момента за предложената от тебе анкета за финала на сериала. Hug

За мен, а и за теб предполагам Wink, ако трябва да има нови жертви, трябва да приключим с Бату.
При него няма разкаяние, няма любов, няма съжаление.
Той е разнороден престъпник-нищо лошо не му е чуждо.
При Кенан няма страдание, няма болка, с която да изкупи греховете си.
Затова Мелда, Ниса или Едже ще го застреля.
Колкото до Еда и Харун - те също платиха за страданията , които причиниха на околните.
И то не малко.
Затова може би посланието ще е нещо в духа за опрощаващата сила на любовта.
Не е нужно да е взаимна(Харун и Еда), достатъчно е да е в сърцето ти (Арас,Мелда и Едже).
Кенан и Бурак са хора без чувства.Особено Бурак демонстрира липса дори на бащински чувства. #Crazy Та за тях очаквам кофти край.

# 398
ЗДРАВЕЙТЕ мили Незабравими, - съжалявам, че днес не успях да съм с вас - сега пък едвам успявам да вляза в темата, незнам от сървъра ли е или от  моя комп щото цял ден си имам с него проблеми - заЦепва и си почива без да ме пита - направо мързела го е хванал - така исках само да ви кажа че независимо от краткото време и проблемите около компа я втасах - значи изпълних обещанието си - сигурно няма да удовлетвори някои мами, но не ти ли е наред техниката нищо не можеш да направиш -ето все пак успях да скалъпя нещо - дано ви хареса - важно е че поздрава е от сърце.
Ако не мога сега - ще ви прочета утре - Даниии - страхотен подпис чак сега го видях, имаме и фрагман но и него не съм го видяла.
Поста пак ми стана дълъг но дано успея да го побликувам.

ето и поздрава за рождения ден на СЕРХАН ЯВАШ - ХАРУН от Незабравима - нашия Хубавелко, Изкушение и т.н.
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА Г-Н СЕРХАН ЯВАШ, ДА Е ЖИВ И ЗДРАВ МНОГО ПРОФЕСИОНАЛНИ И ЛИЧНИ УСПЕХИ, ОТ ВСЕ СЪРЦЕ МУ ЖЕЛАЯ ДА СРЕЩНЕ СВОЯТА ИЗГОРА И ЗАВИНАГИ ДА ОБИЧА И ДА БЪДЕ ОБИЧАН!

http://www.youtube.com/watch?v=RTzDe50RK8E

# 399
Милена, благодаря ти за преводите.  

newsm51 smile3525

За който е любопитен и му се чете - началото на 76. епизод:
.....

Тука всички сме любопитни....  Simple Smile

# 400
Уау, Ади!!!!
 newsm68 newsm51 newsm10

# 401
Честит Рожден Ден на Серхан Яваш !!! Забележителен, изключителен, НЕЗАБРАВИМ!!!
Честит празник на всички фенки и фенове във форума, които го оценихме по достойнство!

# 402
  • Русе

Добро утро, Незабравими!  bouquet
До късните часове сте творили, приятели! Hug Чета,гледам и слушам много приятни неща! smile3521
Боб, прекрасни стихове, чудесна Муза! smile3501 smile3501 smile3501 newsm51 newsm51 newsm51
Диди69, красиво оформление ! И какви клипове?! Crazy Hug Hug Hug newsm51 newsm51 newsm51 newsm51 newsm51
Милена, благодаря ти за преводите!Аз съм от любопитните! Grinning Hug Hug Hug  newsm51 newsm51 newsm51 newsm51 newsm51
Златнарибке, чудесно хрумване за 65 еп. със субтитри! smile3501 smile3501 smile3501 smile3501 newsm51 newsm51 newsm51 newsm51
Пепел от рози, с нов аватар и подпис?!Благодаря ти за оформлението стиха на Боб! Hug Hug Hug newsm51 newsm51 newsm51 newsm51
Ади, клипа ти за Серхан е прекрасен! smile3501 smile3501 smile3501  love001  love001  love001 smile3525 smile3525 smile3525 newsm51 newsm51 newsm51

# 403
# 404
...

Последна редакция: нд, 27 мар 2011, 09:07 от Златна рибка

Общи условия

Активация на акаунт