Бременност; Бременни - Бързи въпроси и отговори - 12

• 31 149
  • 764
  •   1
Отговори
# 525
  • Berlin
Да и аз предполагам, че трябва да е там, ама да си питам за всеки случай. Simple Smile

Може ли  питам нещо информативно - от изв. време бебока го усещам по-леко и по-активен ми се струва. Преди усещах нещо като ритници (не болезненни), сега усещането е доста по-лекичко, все едно червата ми се бунтуват. Grinning Това, защото е пораснал ли? Аз чакам да ме боли още повече ....

# 526
Abs, и аз така си мислех, но тук ми казаха, че не е задължително да станат по-силни движенията.
При нас наистина не стават по-силни, но пък са по-чести.  Laughing А, виж, мърдането на главата все по-силно се усеща, защото става по-голяма, явно.

# 527
ХхХ, да ви е жива и здрава малката радост! На теб бързо възстановяване! Hug

# 528
И от мен най-добри пожелания за ХхХ    bouquet

Имате ли представа каква е нормата за алфа-фетопротеини в кръвта на бременната ?

# 529
  • Варна
И от мен най-добри пожелания за ХхХ    bouquet

Имате ли представа каква е нормата за алфа-фетопротеини в кръвта на бременната ?

Хриси, зависи в коя седмица си. Мога да напиша нормите, но от лабораторията, в която аз го правих, стойностите може би на различни места са различни.

# 530
 sisi83   имам резултати от изследвания правени  в 12 г.с. и за 16 г.с.

# 531
  • София
sisi83  имам резултати от изследвания правени  в 12 г.с. и за 16 г.с.

Там нямаш ли референти? Освен всичко мисля, че и по възраст са различни референтните-ако визираш БХС.

# 532
Здравейте! Искам да попитам ползвали ли сте свещички Гинопаварил и какво е мнението ви за тях? Има ли някакъв проблем да ги ползвам ако имам раничка на шийката? И ако не мога да се изчистя напълно, дали ще ме карат да раждам секцио?

# 533
  • Варна
sisi83  имам резултати от изследвания правени  в 12 г.с. и за 16 г.с.

Аз когато си пуснах само АФП бяха следните горни ст-сти:
до 15 г.с. - 33,2    до 16 г.с.- 38,6.... това от една лаборатория. С предната ми бременност от друга лаб-я бях 16 г.с. референтните бяха: 14,8-74,0 /това беше и за БХС/...ето това е доказателство, че са различни стойностите в разл. лаборатории.

Здравейте! Искам да попитам ползвали ли сте свещички Гинопаварил и какво е мнението ви за тях? Има ли някакъв проблем да ги ползвам ако имам раничка на шийката? И ако не мога да се изчистя напълно, дали ще ме карат да раждам секцио?

Здравей, това дали ще раждаш секцио, най-вероятно зависи каква ти е инфекцията, която ще лекуваш със свещичките и дали ще се излекуваш до раждането. А за свещичките-щом ти ги е изписал АГ - няма проблеми.

Последна редакция: ср, 20 апр 2011, 12:21 от AnMary

# 534
  • Пристанището на шейсетте кораба.
Привет момичета.
Един бърз  въпрос и от мен
Бременна съм в осмия месец, днес като заведох детето на градина ми казаха че в градината има варицелата.  Проблема е че аз не съм боледувала никога от никой вид шарка. И сега ме хвана шубето за самата мен да не взема да се разболея  точно преди да родя звъня на гинекологът си, но той не вдига.
То е ясно, че детето докато не родя няма да ходи на градина обаче аз направо ще из перкам тези 45 дена дето ми остават.
Някой да е попадал в такава ситуация, нека да сподели какво предприе и въобще  какво и да е  защото здраво съм се ошашкала. Sad

Последна редакция: ср, 20 апр 2011, 10:09 от Солетка

# 535
Благодаря на  sisi83 и magnet_for_happiness /няма посочени референти стойности/   bouquet

Солетка не знам какво да кажа и как да ти помогна. В началото на моята бременност в детската градина на дъщеря ми също  имаше варицела . В последствие в офиса в който работя разбрах ,че имало жена болна от скарлатина. Колегите ми боледуваха непрекъснато от грип. Не съм изкарвала по- притеснителна бременност. Имало е моменти в който като започна да мисля в такава насока и умирам от страх. Знам как се чувстваш и те разбирам. Успокоителното е ,че вече си в по-напреднал месец . Иначе мога да ти кажа само стандартните неща - строга лична хигиена ,ако може да задържиш детенце от ДГ  и много ,много стискам палци всичко да е наред.

# 536
  • Варна
Солетка, не съм попадала в подобна ситуация, но съм чела доста и съм имала познати със същия проблем. Навярно знаеш, че има инкубационен период. Имаш ли възможност да спреш детето от градина и някоя от бабите да го гледа по време на този период?

# 537
Утре ще ме изписват  Simple Smile Доктора е бил прав, че съм щяла да родя много трудно,чух същия коментар и от акушерките (които никак не бяха доволни че ги събудих в 3 часа през нощта и бяха много арогантни  #Cussing out)..Но и госпожицата не излезе никак малка както доктора казваше...3800  Laughing И за упойката да направя коментар-не знам защо,може би защото вече бях с уж 6см разкритие никак не ми подейства,само дето излишно не заболя гръбнака  Confused .Абе докато раждах ако наблизо имаше остър предмет щях да се самоубия  Laughing но от както видях бебчето забравих всичко  Simple Smile Успех на майчетата след мен..Колкото и да е трудно раждането,краят е прекрасен Wink

# 538
  Солетка, не мога да ти помогна. Опитай да се свържеш с личния ви лекар поне.
 XxX, радвам се, че сте добре Simple SmileА за упойката аз занм, че се слага до 5см. после било излишно.

# 539
  Солетка, не мога да ти помогна. Опитай да се свържеш с личния ви лекар поне.
 XxX, радвам се, че сте добре Simple SmileА за упойката аз занм, че се слага до 5см. после било излишно.
Да и аз съм чувала ,че от един момент на сетне е излишна упойката явно XxX е доказателство за това...важното е ,че всичко е ок, а какви са тия акушерки дето спят през нощта, в Т.Киркова напр. едва ли някоя подвива крак дори и през нощта а какво остава за сън?

Общи условия

Активация на акаунт