Бременност; Бременни - Бързи въпроси и отговори - 12

• 31 189
  • 764
  •   1
Отговори
# 555
  • варна
Пия нутри маг 2х1 и витамини прегненкеар ,но реших да намаля нутри маг на 1 капсула на ден ,защото и в другите витамини има магнезии 150 мг ,а в нутри маг 140мг
Дали има проблем да се намалят и увеличават така дозите ,просто няма как да се консултирам с доктора ми защото е в отпуск.Витамините са ми изписани от него ,а нутри мага от една лекарка в спешното.
Дали да запазя по старата схема да си ги пия или да си продължа с намалената доза.Просто ме беше страх да не стане някакво предозиране.

# 556
Би било редно да се консултираш поне с гинеколожката от спешното щом следящия те гинеколог не отговаря. Ето един цитат за дозите. 

Цитат
Необходим е за обмяната на калций и витамин С, както и на фосфор, натрий, калий. Измерва се в милиграми (мг). Играя роля за ефективното функциониране на нервите и мускулите. От съществено значение е за трансформирането на кръвната захар в енергия. Известен е като антистресов минерал. Алкохолиците обикновено страдат от магнезиева недостатъчност. Възрастните се нуждаят от 250 до 350 мг дневно. За бременни и кърмачки се препоръчва 300-355 мг дневно. В човешкия организъм се съдържат около 21 мг магнезий.

Чувала съм, че дозите магнезий предписани от лекар трябва да се спазват, защото имат значение. Каквото и да трябва да означава това.

# 557
Аз пия Магнерич почти от началото. Вече толкова съм привикнала, че не мога да представя да не си пия хапчетата  Crazy Ако се забавя и не знам от някакво самовнушение или наистина, но почва да ме стяга и се чувствам много напрегната. 
 Не бих си намалила на своя глава точно това хапче. Първо консултация с гинеколог.

# 558
  • варна
michelangela simoni  ти си ми показала дозите 355мг ,а аз преди приемах заедно с витамините 2х140=280мг +150=430мг ,затова ми се видя много.

dinora1605 това ковто ти пиеш е лакарство , нутри маг е хранителна добавка.И аз не смея попринцип да си правя експерименти ,но сега просто реших да заместя едната таблетка с витамините .

# 559
mimenceto123 и аз като теб пия витамини Pregnacare + Нутримаг 2х1 - изписа ми ги следящия гинеколог. В момента съм в 32г.с. и ги пия в тази комбинация вече може би повече от 2м. В по-ранните седмици също пиех Нутримаг с малки прекъсвания, за да не получавам контракции, а и за по-добро кръвообръщение към бебето.
Аз се чуствам добре така, бебето също.

# 560
  • варна
За сега ще продължа с една таблетка нутри маг и витамините ,пък към края на мсеца съм на лекар и ще говоря с него .

# 561
Микеланджела, мерси, значи няма да се мятам на един куп козметика предварително.  Peace

Днес бях на лекар, при следящия в поликлиниката, оказа се, че кръвното ми е 120/70. Казах, че съм била доста замаяна преди няколко дни, дали е от това, че се покачило от 90/60, той (тук преглъщам един-два епитета) дълбокомъдро ми заяви, че това бил парадокса на бременността, че се качвало кръвното, но за замайването трябвало да говоря с невролог и неврохирург (?!?), но да го направя в болницата, нали съм си избрала добра болница, последното с лека ирония.  ooooh!

Знам какво ще кажете, но титулярният ми лекар е в отпуск до края на месеца, така че ще говоря с него на следващия преглед. Сега съм добре, де, просто ще трябва да свикна с вестибуларните нарушения.

# 562
И аз имам замайвания и световъртеж от време на време, даже след първото взимане на кръв ми причерня пред очите, а съм кръводарител и никога не ми е случвало подобно нещо.  Кръвното ми е 110/70, а по принцип е по-ниско. Лекарят ми каза, че това са състояния, характерни за бременните.
Чак пък на невролог да те праща... Нали нямаш някакви заболявания? 

# 563
Че и на неврохирург.  Twisted Evil Нямам заболявания, глупости ми говореше. Но само защото го е яд, че не съм се допитала до него къде да раждам, не мога никакъв въпрос да му задам, което е леко дразнещо. Все пак, едно е аз да си предполагам, че е нормално да се замайвам, друго е лекарят да ми каже защо точно се замайвам. Добре, че е тази тема, че да се информирам кое е нормално и кое е потенциално притеснително.

Остава да се надявам, че няма повече да се качва това кръвно.

# 564
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Момичета не се набирайте излишно,ако нямаш симптоми за високо кръвно и имаш замайване наистина трябва да се отиде при невролог.Възможно е нещо от рода на шип или нерв да притиска нервно окончание и от това се получава замайването.Също и при проблем с вестибуларния апарат.Ама това специалист трябва да го установи.Принципно всеки сам си решава.

# 565
Ами то освен да влезем за цялата бременност в болница, за да са ни подръка всички специалисти... Simple Smile

# 566
Е да ви се похваля Party разубедих я да не мажат мъничето със свинска мас Mr. Green питах я пред докторката   и тя и се накара и медицинската сестра също да не сме били в 14 век все пак и ми  препоръча 1 марка baby sebamed даде ми и брошура с продуктите и на тази марка има всичкоооо...Някой от вас ползвал ли я е или някаква друга да препоръчате Thinking

# 567
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Алексче недей така,да не чува дявола.

# 568
Себамед е медицинска козметика и продуктите са им добри. Ползвах тази козметика, но за много кратко. Доволна съм обаче.

# 569
Мами,имам въпрос,относно кръвни изследвания от сутринта.Хемоглобин 136 и глюкоза  4.04 като глюкозата ли следяха за гестационния диабет? newsm78 Добри са нали?

Общи условия

Активация на акаунт