Бременност; Бременни - Бързи въпроси и отговори - 12

• 31 338
  • 764
  •   1
Отговори
# 45
  • Berlin
Хм, интересно. Simple Smile На мен онзи ден акушерката, която е при лекарката ми, ми каза, че ще родя преди термина. Изглеждаше много убедена, но пък на мен ми водят последния цикъл с един месец по-късно, така че то това и аз си го мисля и съм спокойна засега.
XxX, ,ако всичко е наред и ти си решила за нормално раждане, не отстъпвай без причина. Simple Smile

# 46
Абе то и на мен ми казаха, че ще е по-рано, ама това всичко са само предположения. По състоянето и дължината на маточната шийка може да се прецени, не толкова по големината на бебето Peace  и то пак всичко е само предположение  Simple Smile Бебето си знае  Simple Smile

# 47
Момичета, от моя личен опит и от тоя на две/три близки мои жени ще ви кажа- дори и да ви кажат,че вероятно ще родите по-рано вие си чакайте ,според термина- да знаете ,че е много неприятно и досадно в постоянно очакване и особенно за раждащите за пръв път, може като мен да си превърнете последния месец в кошмарно очакване и тичане по кабинети- да не би случайнооооо Shocked Shocked Имайте предвид,че колкото и да е добра техниката им те все пак не виждат нещата абсолютно точно и не могат да предвидят дали някоя от нас/вас няма да преноси все пак. А според едно изследване на някакви американци голяма част от белите жени първескини преносват. А за тия от вас на които има казват,че няма или поне има малък шанс за нормално раждане- не се давайте, на мен до последно ми казваха,че вероятно няма да родя нормално, ноооо Peace Peace Hug Hug Hug Hug

# 48
Ами аз не искам да раждам със секцио по принцип,но както казах заради пулса ще ходя на ендокринолог защото се качва до 130,но странното е че гинеколога ми иска при точно определен от него доктор да отида и това ме навежда към мисълта,че нарочно ме праща при познат и най-накрая ще ми каже-за секцио си ,че нали става по набързо....

# 49
Ами аз не искам да раждам със секцио по принцип,но както казах заради пулса ще ходя на ендокринолог защото се качва до 130,но странното е че гинеколога ми иска при точно определен от него доктор да отида и това ме навежда към мисълта,че нарочно ме праща при познат и най-накрая ще ми каже-за секцио си ,че нали става по набързо....
Peace Peace и мен това ме съмнява Mr. Green

# 50
Просто отиди при друг ендокринолог. Не е нужжно да отидеш при избрания от гинеколога. Може да си имат  уговорка, не че отричам, но може да те праща там просто защото са приятели или защото е добър специалист. И такива неща се случват. Леко да ти е раждането ти пожелавам.

килимче, ето една готина статия за теб.

# 51
Цитат
може като мен да си превърнете последния месец в кошмарно очакване и тичане по кабинети- да не би случайнооооо
Е то това ми е в кърпа вързано  Mr. Green
michelangela simoni знам я статийката.  Peace

# 52
Просто отиди при друг ендокринолог. Не е нужжно да отидеш при избрания от гинеколога. Може да си имат  уговорка, не че отричам, но може да те праща там просто защото са приятели или защото е добър специалист. И такива неща се случват. Леко да ти е раждането ти пожелавам.

килимче, ето една готина статия за теб.

Хм, и аз бих отишла при друг ендокринолог, ей така, за всеки случай.  Peace

Относно секциото: не съм съвсем съгласна, че не трябва "да се даваме до последно", независимо какво казват лекарите. Аз, например, съм с много висок диоптър, -8.5. Сигурно има някаква вероятност за успешно естествено раждане. Но дали е умно да рискувам отлепяне на ретината? Отделно, май се получиха още две противопоказания за естествено раждане, така че не ритам, какво да правя.

# 53
ИрПуц то при теб е друго. Ти ще си секцио най-вероятно. За очите: определящо е състояноето на очните дъна и на ретината. Те са на първо място. Но на мен ми казаха, че и диоптъра има значение. Ако е над 5 обикновено е секцио. Аз съм около 5 и съм с гранично състояние, но от "оптична" гледна точка ме пуксат да раждам  Mr. Green Но ти си направи консултациа с офтамолог, -8.5 е много наистина.

# 54
Здравейте мами HugПреди минути звънях в МЦ Марковс и има свободни дати чак за 15 .05 Shocked аз исках за 03 05 ,но за него няма.Записаха ми за Павлова тази специалистка не съм я чувала newsm78Кажете ми имали смисъл да ходя при нея или в 22 г.с да отида при Марков?

# 55
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Аз също не харесвам такива препоръки-отиди при даден доктор.По същия начин практикувам и с лабораториите.Отивам да си пускам изследванията във една моя любима.Относно очния преглед със който се преценява дали се налага със секцио или не аз лично не вярвам.Каква е гаранцията?Някои раждат за 20мин.,а на някои им отнема много повече време.Според мен няма как да се прецени в него момент ситуацията.Аз съм със +4,5,но си мисля изобщо и да не ходя на въпросния преглед.

# 56
  • Berlin
Като стана въпрос за диоптри Simple Smile аз съм с -2.5 на 1то, на другото по-малък и много се надявам да не ме "прекарат" за секцио. Simple Smile Можете ли да ми препоръчате някой специалист за прегледа, още не съм ходила?
diana_val4eva, за какво изследване става въпрос? За ФМ или ехокардиография мога да препоръчам доц. Томова.

# 57
За ФМ за Ехокардиография съм на предния ден при Велковски,тоя човек ме спаси едно време и му се доверявам  Praynig

# 58
Цитат
.Относно очния преглед със който се преценява дали се налага със секцио или не аз лично не вярвам
Недей така. Ти не вярвай и не ходи, но нека другите ходят Simple Smile  аз например съм с ужасно голям астигматизъм и диагноза мързеливо око и предразположение към отлепяне на ретината, което не значи че ще се случи, но трябва както на цито, да ходя на 6 месеца да си го проверявам. Астигматизма често (не винаги) е свързан с очното налягане също така. Вярно е, че на запад често диоптъра не е проблем, но едно е +4,5 , друго е - 8,5 ! Едно е да имаш очно налягане 19, друго е 25!

Пък аз да ви питам, измерих си кръвното и ми е 95/48, измерих го, защото нещо ми прилоша. Не е ли прекалено ниско?  Thinking 

# 59
ИрПуц то при теб е друго. Ти ще си секцио най-вероятно. За очите: определящо е състояноето на очните дъна и на ретината. Те са на първо място. Но на мен ми казаха, че и диоптъра има значение. Ако е над 5 обикновено е секцио. Аз съм около 5 и съм с гранично състояние, но от "оптична" гледна точка ме пуксат да раждам  Mr. Green Но ти си направи консултациа с офтамолог, -8.5 е много наистина.
оххх, това за диоптъра много ме успокои- аз от скоро съм с очила, със скромните 1,5(то на фона на вашите ми звучи като нищо) и чаках да забременея за да се поинтересувам колко са диоптрите за които е нужно секция, ноооо живот и здраве да забременея най-сетне- явно и това ще ми се размине Laughing Sunglasses

Пък аз да ви питам, измерих си кръвното и ми е 95/48, измерих го, защото нещо ми прилоша. Не е ли прекалено ниско?  Thinking 
само долната границата, едната май не е много ниска, поне моето често е 90 горна дори и по-малко, но аз съм с ниско....вс. от както родих не ми е толкова ниско, по-скоро нормално. Пийни сок сладичък, ако имаш....вода също Hug

Последна редакция: пн, 28 мар 2011, 11:24 от gundie

Общи условия

Активация на акаунт