Добър детски офталмолог София

• 62 562
  • 34
  •   1
Отговори
# 15
Лиляна Димитрова от Токуда е добра, преглежда много внимателно и продължително. Миналата година водих моето дете при нея и останах много доволна от прегледа.
Peace

# 16
Здравейте. И на мен ще ми трябва детски офталмолог. Дъщеря ми е на 9год и днес ми каза че когато чете книга след като прочете една страница на следващата буквите започва да ги вижда по-малки. Каза че е така от 3 седмици, но аз силно се съмнявам че може да определи с такава точност. Насочете ме моля ви къде да я заведа на преглед. За София става въпрос.

# 17

Моя близка  води дъщеря си при Проф.Янчулева и наистина е изключително доволна. Дъщеря и имаше сериозен проблем с очичките и сега са много добре но не знам все още дали работи. Обърнете се към нея.
  Проф. Гугучкова-Янчулева
  МЦ Зрение
  България София
  1408 ул. Балша No.5 бл. 5 ет.2
  телефон: +3592/9531574
  Очен център.

Благодаря   bouquet много ценна информация .

# 18
търся добър офталмолог  Tired
Насочила съм се към Токуда. Д-р Топов работи ли наистина там, защото не е изписан в екипа, публикуван на сайта им  newsm78
И работи ли със ЗК?
Кой бихте ми препоръчали между него и Лиляна Димитрова, че детенцето ще идва от даалечната провинция и да не се разкарва напразно или и двамата са добри наистина   Rolling Eyes newsm78

# 19
Препоръчвам Чаушев в Токуда.
Не знам дали е точно детски офталмолог, но когато съм ходила при него, наблюдавам, че водят доста дечица.
Този човек ми спаси зрението. Преди да родя, понеже съм с очила и късогледство, ме пратиха на консултация с очен лекар.
Гледаха ме точно 3-ма и не намериха нищо тревожно. Чаушев ме погледна ей така, понеже и той беше в кабинета и откри, че имам руптура на ретината и ако раждам нормално, има голям риск ретината да се отлепи.
Направи ми след това и лазерна манипулация за ограничаване на руптурата.
Вече 2 години, нямам никакви проблеми.

# 20
  • София
От регистратурата на Токуда ми казаха, че Топов не работи вече там.

# 21
А на мен от регистратурата ми казаха че само Лиляна Димитрова преглежда деца  Peace

# 22
  • София
А случайно някой да знае как се казва един млад лекар, който преглежда в детския очен кабинет на Александровска болница? Миналата седмица беше в четвъртък, би трябвало всяка седмица да е така.

# 23
andi83, в Александровска съм водила бебо при д-р Кемилев. Но свободният му прием мисля, че беше в сряда, тогава съм ходила. Сравнително млад е, с внушителна фигура

# 24
Привет, скъпи майчета!
Виждам, че в темата не е писано отдавна, но бих искала само да информирам тези от вас, които искат детето им да бъде прегледано от д-р Топов в "Токуда", че същият доктор вече не преглеждал деца там.
Днес си запазих час за преглед на моята бебка, но от регистратурата ми казаха, че д-р Топов се е върнал в Токуда, но вече като началник на отделението по очни болести и НЕ преглеждал деца! Така, че запазих час при доктор Лиляна Димитрова, която е единствения детски офталмолог в Токуда!
Ще споделя с вас, отзиви за д-р Л.Димитрова.
Надявам се, същата да оправдае включването и в заглавия като това на настоящата тема - "добър детски офталмолог" Praynig

# 25
Дано да е добра Димитрова. Пиши после отзиви. Аз наскоро пак звънях на др Топов, защото бях забравила, че не преглежда деца. Препоръча ми д-р Кемилев, но все още не сме ходили.
Аз съм много скептична към Токуда и предпочитам някъде другаде.
Също въобще не съм доволна и от клиника Вижън.

# 26
Ние сме ходили при Л. Димитрова, но нещо не останах очарована. Може би това се дължи на огромното количество пациенти, които има. Чакахме доста време и прегледът траеше 3-4 минути, буквално. Знам ли, доста набързо и претупано беше.
Аз бих препоръчала д-р Чернодринска от очна клиника Визус  Peace

# 27
  • На село
Преди 2 години имах притеснения относно зрението на единия ми син. По препоръка на моя близка го заведох на преглед при доц. Константинов в клиника "Ден". Доволна останах от прегледа, още повече, че притесненията ми напълно се разсеяха. Докторът прегледа доста обстойно детето ми и имаше много предразполагащо отношение към него. Не съм сигурна обаче дали клиниката работи със ЗК, защото аз тогава си платих прегледа.

# 28
Здравейте мили и загрижени майки! Бях обещала да пиша отзиви за д-р Лиляна Димитрова от болница Токуда, но не мога да споделя нищо за нея, защото отмених прегледа. Причината бе, че посетихме д-р Галина Димитрова в Александровска болница и тя разсея успешно и аргументирано всичките ни опасения за очичките на детенцето ни. Отидохме при нея със съмнения за кривогледство, но д-р Г.Димитрова след като направи няколко теста и различни прегледи, ни увери, че притесненията ни са напразни. Същата бе много внимателна с бебка / успя да привлече необходимото и за прегледа внимание на едно 7-месечно бебе и да не го разплаче / а сме от ревливите:“/ и много обстойно ни обясни, всичко което ни интересува.
Ще споделя с вас един простичък тест, който д-р Димитрова ни разясни как в домашна обстановка може да се направи и който, според нея, безпогрешно би могъл да отхвърли съмнения за кривогледство при децата. Тестът е следният: направете фронтална снимка на вашето детенце, задължително с включена СВЕТКАВИЦА на фотоапарата. След това увеличете и доближете максимално очичките на детето. От светкавицата на зениците на двете очички се появяват бели, малки, кръгли светлинки, които ако всичко е наред, в двете зеници на очичките са симетрично разположени и са на едно и също място на всяка зеница, ако има кривогледство светлинките са на различно място на всяко от оченцата.
Разбира се, въпросния тест, НЕ изключва преглед при специалист!!! Напротив, считам, че той е задължителен при всякакви съмнения от страна на родителите и колкото по-рано се направи, толкова по-добре. Оше повече, ако и вие сте като мен и бързо се вкарвате в най-различни филми с най-различни диагнози и техните последици!Очичките на бебчетата биха могли успешно да бъдат прегледани след 6-ия месец! Евентуално наличие или липса на диоптри - късогледство, далекогледство, астигматизъм също могат да се установят още в тази раннна възраст - има апаратура, безболезнено е за бебетата и НЕ им разширяват зениците /най-големият ми страх/, но д-р Г.Димитрова, ни каза, че е най-добре, и задължително децата да се прегледат на 3.5 годинки, когато и сами могат да кажат какво виждат на таблицата за проверка на зрението!
Пожелавам на всеки да има късмета, който имахме ние да чуе, че опасенията му са били неоснователни и детенцето му е здраво! Няма по-голямо щастие от това, но и да не е така, действайте бързо, открийте навреме проблема и го решавайте, лекувайки го! Не заравяйте главите си в пясъка като щрауси и не слушайте мненията на някой от лекарите в по-малките градове, че е рано за преглед, че трябва да се изчака детето да навърши годинка, пък и три и т.н.!!! Няма дребни проблеми и бели кахъри, що се касае за здравето на децата ни!
Упех и късмет на всички!

# 29
Само внимавайте светкавицата да не е прекалено близо до очичките!

Общи условия

Активация на акаунт