Любители на котки - тема 49

• 47 037
  • 737
  •   1
Отговори
# 315
  • Варна
Нашите малко след това пак се сбиха, уж се търпяха и Кетя изведнъж реши, че на Ленчето мястото не е на дивана  Whistling Направо ми писна вече. И Заро както беше разстроен доста грубо ги разтърва, Кетя го издраска, та сега е сърдит и на нея.

# 316
  • София
Добро утро!

Месечинке, пълна хармония едва ли ще се постигне, защото и моите, макар да са братя, се поступваха понякога. Дундьо, милият, изобщо не даваше на брат си да се доближава до нас. Ставаше дори от сън, за да попречи да го галим. Даже трудно ги решехме, защото и това беше възприемано от Дундьо за признак на внимание към Кьорчони. Иначе те самите много се обичаха, постоянно спяха гушнати. За храната също нямаше проблем - дори и да се наложеше да хапват от една купичка, единият хапва, повдига глава, тогава другият хапва и така се редуват.

Когато ги разделихме за известно време и Кьорчони дойде при мен, чак тогава разбрах, че той също е много гальовен. Просто в присъствието на брат си е гледал да се скрие възможно най-далече, за да не го дразни.

Правила съм следния експеримент: сама съм в хола, а двете котки са в различни спални на еднакво разстояние от мен. Тогава започвам да си говоря мило и гальовно и хоп, Дундьо пристига с бясна скорост притеснен, че брат му, а не той, в този момент вероятно е обект на гушкане и мачкане.  Joy

# 317
Нашите котаци за щастие много добре се разбират и не се бият. Само понякога усещам ревност като обръщам повече внимание на някой от тях.
Нашата едната маца нали е бременна и се чудим, ако нашия ветеринар стане така, че не може да  дойде, кой друг да викаме и се чудя и с каква цена ще ме зарадват. Тук в един сайт цената за асистиране при раждане е 100-200 лева #Crazy Ще се радвам, ако някой е минал вече през това и знае.

# 318
Ето я Маца  с новите и приятели - семейство Хамстерови  newsm53. Най-интересното е, че ги наблюдава с часове  без да мърда, но като започнат да църкат ги удря с лапа по главите:)

А този пренебрежителен поглед си е нейна запазена марка:

# 319
  • на брега на морето
Мисля си за хамстерите. Маца  има инстинкти. Хамстерите също.

# 320
setibeti от личен опит - повече ще й пречите на мацата, отколкото да помогнете Mr. Green Ей така преди години една селска маца, беше си навехнала нещо крачето точно преди раждането, и я обгрижвахме и обикаляхме уж да помагаме, нали заради крачето, милата само се чудеше как да ни избегне помощта. Котките си имат силни инстинкти, свързани с раждането. Хубаво е да имате някой на линия за всеки случай, ако стане фал - примерно мъртвородени бебчовци или кръвоизлив (което е сравнително рядко).

Фиама, нашата тайна е easy cheese онази гадна паста уж сирене, набутано в нея всичко ядат, и котки и кучета, кучетата ако не искат - фъстъчено масло не отказват вече.

Дъждовно време,  и моите така, гледат, гледат, като мръдне перват с лапа и бягат да се крият Mr. Green

И понеже не сме се показвали отдавна, малко снимки:

Яйчицето с играчка...и Беконче с играчка

Тук вече след дълги наблюдения се учим да позираме като един друг сивушко от темата Mr. Green

Последна редакция: сб, 09 апр 2011, 19:45 от MissNellie

# 321
Здравейте момичета! От няколко дни съм мама на малко коте и съм  вече във вашата страхотна темичка. Имам доста въпроси, в главата ми е пълен хаос. На 26 февруари е родено, вече направи 40-дни, но незнам по колко и как да го храня. Прехранвам ли го незнам, днес два пъти повърна. Купих му гранули за бебета - дори не ги подуши, купих му храна със сьомга в пакетче и отделно в малка консерва риба тон, грам не е хапнало. Купих мляко за малки котенца пий по малко, но незнам какво е количеството. От вчера му купих пилешко филе и го сварих, яде го с охота, но прехранвам ли го незнам днес повърна и имаше малко разстройство, това от млякото ли е? Преди чистех пода с Доместос, сега с какво да чистя, че ме е страх? ooooh!  Още не сме го кръстили. Сиво британче, мъжко, по-късно ще ви покажа и снимки.Дано ме разбрахте, доста ми е объркано и хаотично. А, да питам и за ваксините - кога да отида на ветеринар?

# 322
  • Някъде в търсене ............
Минавам да си кажа , днес бихме първата ваксина на Мърко. Детето се държа много възпитано, много добре понесе всичко, но накрая ме понахапа сърдито. След месец пак сме на реваксинация, взх му и някакви комбинирани капки за паразити (вътрешни и външни) . Двама ответовете казаха че Мърко е норвежка горска котка  newsm78

# 323
  • Варна
Пепика,
честито котенце, нямам опит с толкова мънички котета обаче, не мога да дам адекватен съвет.

Ето малко снимки и на моите диванета:

Кетя:

Ленчето:

Последна редакция: сб, 09 апр 2011, 21:28 от Месечинка виторога

# 324
Здравейте момичета! От няколко дни съм мама на малко коте и съм  вече във вашата страхотна темичка. Имам доста въпроси, в главата ми е пълен хаос. На 26 февруари е родено, вече направи 40-дни, но незнам по колко и как да го храня. Прехранвам ли го незнам, днес два пъти повърна. Купих му гранули за бебета - дори не ги подуши, купих му храна със сьомга в пакетче и отделно в малка консерва риба тон, грам не е хапнало. Купих мляко за малки котенца пий по малко, но незнам какво е количеството. От вчера му купих пилешко филе и го сварих, яде го с охота, но прехранвам ли го незнам днес повърна и имаше малко разстройство, това от млякото ли е? Преди чистех пода с Доместос, сега с какво да чистя, че ме е страх? ooooh!  Още не сме го кръстили. Сиво британче, мъжко, по-късно ще ви покажа и снимки.Дано ме разбрахте, доста ми е объркано и хаотично. А, да питам и за ваксините - кога да отида на ветеринар?

Не ви ли посъветваха, когато го купихте?  Confused

По спомени -- когато вземахме Миша, тя беше на три-четири седмици и я хранихме с мляко, но не човешко, а специално за котки (редакция: извинявай, чак сега се усетих, че и вашето е било за котенца -- в такъв случай едва ли е от това, просто стомахчето му е чувствително)

Постепенно минахме към твърда храна, така че към 40тия ден вече хапваше гранулки за бебета.

Друг момент: в началото й мокрихме гранулките с малко вода, за да ги хапва по-лесно.

Още по-важен момент: какви марки храни давате? Надявам се да са от зоомагазин, а не от супермаркета -- например от Уискас за бебета традиционно се получава разстройство, направо му се носи слава  Laughing

Последна редакция: сб, 09 апр 2011, 21:45 от Меичка

# 325
Добре дошли на Пепика и малкото коте!  Hug

Бекончо и Яйчо много са пораснали! Такива големи мъжествени глави имат  Laughing Страхотни снимки.

Богданка много обича да седи по первазите и да зяпа навън, като обикновено й вдигам щорите за да може да си намести дебелото дупе. Но понякога ги забравям пуснати, и намирам ето това:

А напоследък любимата й поза е да ми легне в скута както кисна пред компютъра и да се подпре лежерно с лапа на бюрото ето така:

Понякога се подпира и с двете лапи и е по-смешна, но не мога да я хвана в кадър така защото се размества да ме погледне. Много е добра в провалянето на интересни снимки  Laughing

# 326
 Меичка  bouquetСега специално ходих до кухнята, не не е Уискас.
Едната е Leonardo kitten за малки котенца, другата -Gourmet със сьомга пастет и  Gourmet - саше с риба тон. Това ми препоръчаха от зоомагазина, това взех  Rolling Eyes все едно да ми кажат купи храна за космонавти, ще ми звучи по същия начин, каквото ми кажат. Кога да го заведя за първата ваксина и да ми препоръчате добър лекар в Пловдив? Вече трети ден не спя, само го проверявам какво прави и защо толкова много спи..... луда ли съм?  ooooh!

# 327
  • тъгата в мен
Пепика,че то си е бебе още Wink Много спят...Като пораснат-пак много спят,защото били котки Joy
Аз,когато взехме Димитраки,по-скоро се притеснявах с тоалетната-че се случваше само да пишка,а два дни да не ака,например...но не ми е повръщал.Даже съм му давала обикновено пр.мляко,разредено с топла вода.А гранулките-с малко водича(както ти е казала Меичка) да са по-меки.
Вече забравих,но мисля,че  към...втория-третия месец му дадохме пастичка за вътрешно обезпаразитяване.
п.п.
Спомням си,че първите нощи много мячеше миличкото,търсеше майка си явно.И по този повод,Благоверният се пренесе да спи при него в хола Laughing Играеше ролята на майката. smile3541

# 328
Леонардо никак не е лоша храна  Peace Според мен продължавайте да му давате от него (на опаковката трябва да пише горе-долу какъв грамаж е необходимо за теглото му), а пък с консервичките на Гурме поизчакайте малко.

# 329
Меичка  bouquetСега специално ходих до кухнята, не не е Уискас.
Едната е Leonardo kitten за малки котенца, другата -Gourmet със сьомга пастет и  Gourmet - саше с риба тон. Това ми препоръчаха от зоомагазина, това взех  Rolling Eyes все едно да ми кажат купи храна за космонавти, ще ми звучи по същия начин, каквото ми кажат. Кога да го заведя за първата ваксина и да ми препоръчате добър лекар в Пловдив? Вече трети ден не спя, само го проверявам какво прави и защо толкова много спи..... луда ли съм?  ooooh!
Пепика, спокойно, не си луда, аз от девет години си гледам едното коте, а все още се случва да го сръчкам и да го питам жив ли е Simple Smile. Разстройството може да е от смяна на храната, знаеш ли с какво е бил хранен преди? Към втори-трети месец по принцип се правят ваксините. Давам ти адрес на едон много добър ветеринар в Пловдив -
 Д-р Коко - Николай Боянов ЕТ, Област Пловдив Адрес Пловдив, ул. Славееви гори № 18
Тел: 0887415207  E-mail :vetkoko@abv.bg
Моят съвет е, ако много се притесняваш да го посетиш или да му се обадиш по телефона за консултация.
Щях да забравя, ти по колко грама горе-долу му даваш да яде? Моят котарак е доста едър и е на 9 години и според док повече от 160 грама на ден не трябва да се дава(и то не суха храна, за сухата храна май даже и грамажът е по-малък), а твоето е още бебче. Давай му по-често по по-малко, някъде около 25-30 на ден, разделени на по 3-4 приема, момичетата ти казаха за накиснатите гранулки. Всичко ще бъде наред  Hug!

Общи условия

Активация на акаунт