Любители на котки - тема 49

• 47 063
  • 737
  •   1
Отговори
# 330
На храната на Леонардо пише,че`на ден трябва общото количество трябва да е 40 грама за неговата възраст и грамаж - 480 гр. На мен ми се вижда твърде малко, но той пък не иска гранулки. Пилешко филе-сварено си хапва и вода изобщо не иска, цока само млекце.
Този лекар го знам и ми е съвсем наблизо, даже като ходим на "клуба", гледам винаги има опашка при него.
Благодаря на всички момичета за отзивчивостта ви. По-късно или утре ще кача снимки на бебока, толкова е мекичък и пухкав. Не мяука, много спокойно коте е, все търси да се гушка и ляга на лаптопа на клавиатурата  Joy

# 331
На храната на Леонардо пише,че`на ден трябва общото количество трябва да е 40 грама за неговата възраст и грамаж - 480 гр. На мен ми се вижда твърде малко, но той пък не иска гранулки. Пилешко филе-сварено си хапва и вода изобщо не иска, цока само млекце.
Този лекар го знам и ми е съвсем наблизо, даже като ходим на "клуба", гледам винаги има опашка при него.
Благодаря на всички момичета за отзивчивостта ви. По-късно или утре ще кача снимки на бебока, толкова е мекичък и пухкав. Не мяука, много спокойно коте е, все търси да се гушка и ляга на лаптопа на клавиатурата  Joy
Не 40 грама е нормално, не е малко. Подкрепям Меичка, Леонардо е хубава храна, от всички консерви, тя си мирише най-малко гадно и най-много на месо. Рядко взимам, но се приема много добре. А ти си направо късметлийка, че живееш на една ръка разстояние от доктор Коко, освен че е добър вет, той много обича и животните, един от малкото, да не кажа и единственият, който има намаления за бездомни животни.
Нямам търпение да оплакна очи с хубавия сладурчо!

# 332
# 333
  • на морето
Добро утро на мацуранките и майчетата им !!!!! Hug Hug Hug

Добре дошли на всички новички !!!! Hug Hug Hug

Пепика , те , момичетата вече са ти казали много неща , ама и аз да си дам предложенията за малкото писанче .Щом си го взела от магазин и сега е направило 40 дни , значи е взето от мама много мъничко. Тоест това принудително спиране на майчиното мляко и преминаване изведнъж на други видове храна / докато стигне до тебе не е много ясно как и с какво са го хранили /  неминуемо води до такива стомашни проблемчета . Аз, лично, винаги съм била на мнение ,че по -удачен вариант за отделяне на котетата от мама е поне на 60 ден именно заради тези странични ефекти . Тези ранни отделяния по принцип ги правят за да се избегнат усложненията с ходенето по нужда  на мъниците ,  защото и едно дву -, и три -месечно котанче се адаптира доволно бързо към новата обстановка , сръвнено с едно 40 дневно бебе . Само дето тези усложнения , а и разни други се избягват . Но, както и да е  ....

Котешкото мляко е добър вариант , за водичка още му е много рано . Течностите на тази възваст ги приемат още само с храната . Вареното пиленце  също е добро решение  . С бульонче като му го дадеш на ситно нарязано месцето съм сигурна че си хапва с удоволствие . За гранулки е раничко , но пък добре накиснати в пилешото бульонче също са алтернативно меню. Проследи го редовно ли повръща след хранене и евентуално точно след кой вид храна прави това . Котетата като повръщат много бързо се обезводняват и е опасно . Ако повръщанията се редовни , а самото коте освен че спи повече / то , за бебче е нормално / е и по- отпуснато , вяло  е добре да го заведеш веднага на доктор .

А то вече сигурно самичко си ходи по нужда ? И по двете ? Какво е по -твърдото "подаръче " ,т.е. да не е разстроено? ...Тогава наистина трябва да търсите доктор ...

# 334
  • на морето
Месечинке , съжалявам за кученцето !  Cry Cry Cry Но пък , е успокояващо  , че има и такива добри хора на фона на всички гадости дето ни заливат .Бъдете с мъжо живи и здрави !!!!!!!

Докато сме на кучешка тема , да пусна един линк със зов за помощ ! Знам , че не е мястото , ще го постна и в кучешката , но колкото повече се пита , толкова по -голям е шанса . А и е в тон с темата за сърдечния червей . Аз бих се отзовала , но...просто ще ми станат множко душиците .... А ми стана съвестно  и все го мисля това момче ....
http://www.koi-me-iska.com/speshno/408-gari-otnovo-bez-dom

И малко пояснения от първа ръка : В приемен дом са му осигурени храна и лечение -безплатно . А в момента , горкото кученце , го държат прибрано  в кола !!!!!!

Свраче , градска , и ти из този сайт ли си гледала , мила ,като алармира за гадюхата в сърчицата?

ПС .Не съм си забравила за данъка ,  Embarassed Embarassed Rolling Eyes Rolling Eyes ...в най -скоро време ще го платя ..с лихвите !!!!

Последна редакция: нд, 10 апр 2011, 09:57 от asha

# 335
Здравейте отново момичета! Благодаря на всички отново, че ме приехте така топло в тази уютна темичка Hug Очевидно съм го прехранила, защото от вчера не е повръщал, а сега като претеглих колко е 40 грама,  Shocked аз съм му давала три пъти по толкова и той лапа....  Ходи си само по нужда още от самото начало в който му показах. Взех го на 40 ден, но от Бургас, а храната и всичко останало, купих от Зоомагазина, който е до Вис Виталис и Денди - говоря за Пловдив.
А колко е жизнен, тича от стая в стая и се сурка по ламината и неможе да вземе завоя Laughing
И пак да питам: С какво миете пода, страх ме е, че се ближе, а досега миех с Доместос - естествено разреден.
Ето и моето пухче:
МОЕТО ПУХЧЕ

# 336
  • на морето
Котково , проблемът с разсройството си е ...проблем ....Освен всички хапчета , прахчета и изследвания правихте ли варианта с гладуването ? Сигурно да ...Да остане ден , два на гладно и после да започнете леко захранване с ориз и ориз с пиленце ..... Да не яде нещо из вас котето и да се получава това постоянно разстройство .То изобщо ли не се повлиява от никакво лечение , или просто спира за малко и после пак почва ? Преди доста годинки/ къмто 15 .../  имах един такъв случай , но пък аз си бях виновна  за това . Просто му "разказах играта " на лигавицата на стомахчето с малко йод /уж, бабешко лечение за затягане  #Cussing out/Та,  няколко месеца направо тече момчето . Тогава му бяха продупчили бутчетата от инжекции .Тъкмо се оправи и айде ...пак ...И после от само себе си като че постепенно   се" втвърди "  ....  

# 337
  • на морето
Страхотен е сладура ,Пепика ,хем и градски  Laughing Laughing Да ти е жив и здрав ! Един малък  Симба ..А , вие как ще  го кръстите ?
Аз ,лично, мия повече с амо с вода , но минавам няколко пъти .Препарат ползвам само ако някой е ползвал местото за нерегламентирана тоалетна  Sunglasses Mr. Green Mr. Green. Когато се стига до по -основно почистване ползвам мр Пропър като шпрей , или разреждам от концентрата в пръскалката . Пръскам на участъци няколко пъти , мия , търкам ; после плакна мопа и минавам с чиста вода веднъж -два пъти .
С Доместос им мия котешките тоалетни .

Последна редакция: нд, 10 апр 2011, 10:53 от asha

# 338
  • на морето

Нашата едната маца нали е бременна и се чудим, ако нашия ветеринар стане така, че не може да  дойде, кой друг да викаме и се чудя и с каква цена ще ме зарадват. Тук в един сайт цената за асистиране при раждане е 100-200 лева #Crazy Ще се радвам, ако някой е минал вече през това и знае.

setibeti, написах един дълъг и пространен отговор , но като тръгнах да го пyбликувам се оказа , че ми е изтекла сесията и всичко се затри  #Cussing out #Cussing out #Cussing out Ще се опитам да го възстановя /който слаб в акъла , да е як в ръцете  Mr. Green Mr. Green Mr. Green/ Сега ще го почна пак ....

Явно котето ви е  с първо раждане .Не се притеснявай , MissNelly е права , че в такъв момент присъствие на чужда за мацата човек повече ще пречи отколкото ще помага . И според мене не е нужно да го викате само заради идеята , а и раждането/цялото като процес/  може да трае часове .... Те си имат силни инстинкти и ако всичко е нормално ще се справи самичка и без помощ. Имайте вариант на доктори само в краен случай , ако нещо се усложни .

Сега , понеже опита ми в котешкото АГ  Mr. Green Mr. Green е доста/ към 15 г и n- брой мами  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green/  ;а и   ще пиша пространно всичко пак ,че ме е хванала логореята ...   ,не съм сигурна да го постна ли тук или да ти го пратя на ЛС . Както кажат момичетата ....

# 339
  • София
Месечинке, уффф, много тъжна история. Но поне сте се опитали.  Hug

Пепика, сигурно е много весело у вас с този дребосък. Мнооого е Шладък.

setibeti, единствената ми женска котка роди в страшни мъки в продъление на часове първото си котило. Тя беше малка на възраст и миньонче като размер, не беше готова да бъде мама, до последния ден от бременноста си не спираше да се качва, виси и скача от високо.
Когато раждаше, аз бях на 300 км от вкъщи. Майка ми е обикаляла да търси съседки, които са имали някакви домашни животни и знаят какво да правят, защото маца се мъчи - първото се вижда, че излиза наобратно, но вече часове наред не може да се роди. В крайна сметка майка не е намерила никого и е помогнала както може. Едното беше мъртвородено, другото също умря.

Разказвам тази история не за да ви стряскам, а за да кажа, че трябва да сте готови при усложнение да повикате някой, за да помогне.

# 340
Емел, и ние заради това искаме ветеринар да имаме под ръка, че на предното раждане двете котета излизаха с краката напред и докато излязат се бяха задушили и в крайна сметка оживя само това, коте, което излезе с главата напред. Ако тогава знаехме как да реагираме, може би щяха да оживеят и те и просто сега не ни се рискува.
asha, ако искаш ми пиши на лични, много ти благодаря   bouquet
Пепика, много е сладък мъника!!!

# 341
  • София
asha, аз искам тук да споделиш опита си, че не се знае знае ли се и мисля, че ще е полезно  Peace
Моето куче пък преди години роди 2 кученца нормално за няколко минути. След това чакахме-чакахме 3-тото, викнахме доктора и каза ако не роди до следобеда да я закараме за операция. Така и стана, не се роди кученцето, защото беше застанало напреки и когато го извадиха-почина... След него имаше още 3 кученца, които си бяха ок. Така че във всеки един момент нещо може да се обърка.

welcome на новите пухчета и хората им!

# 342
  • на морето
ОК, момичета ! Утре ще го пусна поста си , че ми изникна малко работа сега и не съм довършила ...Нали няма да е късно .
Голям процент от ражданията са с " дупето на пред" .Моите успяваха да се справят и с такива ситуации сами , но се е случвало да се бавят дълго и бебето да се задуши . Проблемът е наистина когато плодът е напреко / случи се веднъж ,за късмет мой , може би ! / и не може да излезе  или след първото - второто  коте спре родовата дейност ....Но пък съм имах раждане, продължило  денонощие ,защото контракциите спряха . Е, последното коте не оцеля , но нямаше докторска намеса ....

# 343
Здравейте!За запис или т.н. данък:
http://media.snimka.bg/8375/023004836.jpg?r=0
Котаната ми е почти двегодишна-ангорка.Ще следя редовно темета ви за съвети.Май за сега се заформя идея да я заплодим с ангорски.. мъж Wink
Ама не се сещам къде да го търсим . Някой ще ми даде ли линк към подходяща тема?
 HugНа всички!

Последна редакция: пн, 11 апр 2011, 07:45 от Хеййй

# 344
хейй, котката ти има същия психичен поглед като на мойта Жулиета понякога GrinningVery Happy:D Много е сладка  Hug

Общи условия

Активация на акаунт