Любители на котки - тема 49

• 47 859
  • 737
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Asha, нарочно ли го правят или аз улучвам такъв момент  newsm78 И ако е да, то котьо целенасочено си ме обгазява  Shocked

# 361
  • на морето
/продължение /

Но , сега ще приемем , че всички наше бебоци са здрави .
Та , …тъкмо първия бъдещ котаран се е поосеферил , мама също си е взела въздух и започваме „ втори рунд” …. После следващия  и т.н.
Обикновено са 3 -4 котенца , но ми се е случвало и котило от 6 парчета …. Зависи от това колко е едра мама , колко е голямо коремчето , колко са едри самите бебчета . А те дори могат да се преброят приблизително последните дни , когато шават в корема и котката е в покой .Вижда се от страни как току се издува и хлътва на места . Така че , ако котетата са едрички , няма да има рекордни бройки . При по –младите котки  съм наблюдавала повече бебета , в сравнение с по- зрелите на възраст .
Обикновено след второто котенце оставях мамчето да се оправя , а и тя си има  вече достатъчно ангажименти за да ми държи ръката  и ме „ отсвирва „ сама .
В нормални случаи ако ранния следобяд й изтекат водите , то тя към вечерта , че и до към полунощ може да е само на фаза криене , лежане  и леки контракции . Може и до към полунощ вече да ги е родила всички сладури ,а може и цяла нощ да ги вади едни по едно …Не може да се каже предварително …..
Сега , особенните случаи, които съм имала бяха два . Първия , още в началото на „стажа ми в котешкото АГ”  , с първото раждане .Може и да не е трябвало да се намесваме , но ако водите й изтекоха вечерта към 22 ч , на сутринта имаше само едно котенце/моята любимка Джери – онази с типинг окраската /  и мама Дейзи – първата ни котка и родоначалничката на цялата колония  изобщо нямаше и идея , че трябва да вади и другите шаващи в коремчето .Тогава , притеснена , изтърчах до единствения за времето си ветеринарен кабинет  и доктора ми даде нещо за предизвикване на контракции .Тогава за първи път  се опитах да сложа инжекция . Явно беше успешно , защото 20 минути след това се появиха едно след  друго още 3 бели ,пухкави котета .
Другия особен случай беше именно с  Джери  - тя , милата , ражда два дни –две котета .Като излезе първото и тя спря. Даже не се усещаше да има второ . И после , на другия ден , хоп , още едно ; само че бебчо не беше добре и се спомина още ден след това .
А, да , имах и трети особен случай – котка да ми пометне . Даже още не й личеше , че е бременна . Не мога да кажа каква е била причината и кое го е предизвикало , но писето дойде от вън мячейки , и извенъж почна да ”ръси „ едни малки , голи ,розовички  мишончета .. Колкото палец .Живички.….Споминаха се много бързо .Явно дробчетата им бяха недоразвити . Едното ми направи впечат ление – от едната страна беше мораво –лилаво .Като хематом. Може да се е ударила , паднала ; да са я ударили , ритнали …Не знам . Но резултата беше ,че си загуби бебетата .
И все пак за тези почти 14 години , единствено тези проблемни ситуации  на фона на всички останали успешни раждания ме навеждат на мисълта , че всъщност котките могат чудесно да се справят  с тази задача . Нашата помощ , като техни  двукраки другарчета може  е само при необходимост или при проявено недвусмислено желание за това от страна на бъдещото мамче.

/край/

# 362
  • на морето
Ами не знам дали е нарочно ...може просто да си късметлийка  Laughing Laughing.А може би като се мачкати и галите , да му се намества храната и и това да предизвиква отделянето на газове . Установих , че този "ароматен" навик имат и кучетата .....Обаче тяхното е хем по -звучно , хем повече мирише ....

# 363
Пепика, сладка малка шушка  Heart Eyes Същият е като моя Лео преди три месеца- беше точно  на 2 месеца като го взех

а сега е на 5 и половина
Аз винаги следя да има храна в купичката, рядко му давам гранули, храня го с паучове и консерви за kitten до 1 годинка и малко му готвя. Той си хапва колкото му трябва, само два - три пъти е преяждал и връщал храна.
Така ми казаха и хората, от които го взех. Първия месец  нали вече беше сам пред купата с папането, та си удвои теглото.  Сега сменя зъбките и яде по-малкo
Лелее, ама той е същия сладкиш като моя. Heart Eyes Дай снимки да го видим сега колко е пораснал. Напиши точно с каква храна го храниш, защото като влязох в зоомагазина и се шашнах от видове храни. Първата храна,която купих е точно със снимка на нашите котета и се казва Леонардо - гранулки, та мислех така да го кръстя, но вече разбрах, Wink че има вече Лео. Ти кога му сложи първата ваксина? Смяташ ли да го кастрираш, от сега съм го замислила и незнам какво да правя? /В приказката за нероден Петко, играя главната роля ooooh!/Трябва винаги ли да има храна в купичката? От това се притеснявам, да не би да яде повече отколкото трябва, иначе е спокойно коте, не мрънка, чисти се постоянно, абе на мама душицата.  kiss
Толкова е хубаво в тази тема, особено като някоя мама си е снимала душицата и я виждаме всички  Hug

# 364
  • София
Имаме снимки на 19 стр. От този сайт поръчвам всичко - дават и кодове за отстъпка 5-6%

http://www.zoomagazin.eu/categories/vsitshko-za-kotkata-195/

поръчвах паучовете на Hill's и пастети Animonda за Kitten. Сега поръчвам само на Анимонда - пастети,паучове и консерви все за котета до 1 год. Имат описан състав и са с доста % месо. Давам суха храна на Royal canine за съответната възраст, но по един-два пъти  седмично

Като го взех и го обезпаразитих с една пастичка - ветеринарят ми я даде според теглото. Лео си имаше първа ваксина. Аз му сложих втората на точно определено време. Най-добре се посъветвай с ветеринар.
А за името той е Лео от Леополд  Grinning Така че, Леонардо е свободно  Laughing

# 365
Aша, чудесно подробно описание! АКо нямаш нищо против, ще опитам да го оформя като документ  да го кача някъде онлайн за да може да го линк-нем на 1ва стр. Бих добавила единствено, че според мен е желателно да се избягва доколкото е възможно пипането на бебетата, само в краен случай ако има нужда.

Пепика
спо-кой-но.  Grinning Дишай дълбокои гушай кот. За обезпаразитяване сте малко мънички, изчакай засега. Ако пак повръща, основното за което да следиш е дали храната е не напълно смляна или е хомогенна маса. Ако повръща не съвсем смляна, или яде прекалено много или прекалено бързо. Ако е второто, тогава чак може да се притесняваш.  Дали да има храна постояно - това е индивидуално. Някой котетат нямат спирачки и се тъпчат (и после повръщат) други са ок със самоконтрола и препочитат по собствено усмотрение да си хапват. Докато свикнеш на порядките на твоето коте най-добре давай храна няколко пъти дневно по малко. За кастрирането - на първа страница има линк в червено с обща инфо по въпроса, да обобщя накратко - препоръчително е и ще подобри качеството на живот на кот, както и ще ти спести момента с маркирането. Кастрацията е лека и рутинна процедура, особено мъжката. Всъщност се учудвам, че са ви го продали не-кастриран, мислех, че по принцип животни от развъдник от клас пет и шоу се дават задължително така, и само доста по-скъпите за разплод не са.  newsm78

Дидитка, Естелл, благодарим за комлиментите  Flutter

Дидитка, съседа ни така забравя да вдигне щорите на неговия котарак и той си е очупил вратичка сам, гледам и БОгданка май натам върви Grinning

# 366
  • София
MissNellie, наскоро търсих сред котешките си снимки двамката твои на розово одеалце. Мислех, че съм ги запаметила, но и да съм била, сега не мога да ги открия. Би ли била така добра да пуснеш линк към тях, ако се сещаш за кои става въпрос?

Мама ми разказа, че на една нейна приятелка котката й родила, но веднага след раждането починала и малките останали сами. Та цялото семейство хукнало да дири котка, която да помага при отглеждането и така взели назаем една мама, която пък си загубила котенцата. Били прекрасна гледка - хем мацорана спокойна, хем котетата сити.

# 367
  • Варна
Ох, душици Heart Eyes Мама намерила бебета и бебетата си намерили мама...
Аз да се похваля, нашите вече 2 часа са в една стая и още не са се сбили Crazy

# 368
Мама ми разказа, че на една нейна приятелка котката й родила, но веднага след раждането починала и малките останали сами. Та цялото семейство хукнало да дири котка, която да помага при отглеждането и така взели назаем една мама, която пък си загубила котенцата. Били прекрасна гледка - хем мацорана спокойна, хем котетата сити.

# 369
ЗДравейте момичета и пухчета. Аз ходих няколко дена в Истанбул и макар, че не успях да снимам много котки, все пак да се отбележа и аз с няколко истанбулски мацета и котаци.

http://www.facebook.com/album.php?aid=59595&id=100000561328191&l=6d2f99493c

# 370
  • София
Кокошинке, ако се беше разписала в истанбулската тема, можеше и да се видим  Laughing. И ние се върнахме снощи. Снимахме най-вече котки и лалета  Mr. Green. До ден-два ще ви покажа котките Grinning. Мъро е тормозил кака си. Искал е манджа и в 6 и в 9 сутринта като кърмачетата, а тя е недоволна, че не се е наспала точно последните дни на ваканцията  hahaha. И двамата бяха много радостни от завръщането ни. Той, защото има кой да му обръща внимание. Тя, защото се е отървала от него.  hahaha

Добре дошли на новите попълнения!   bouquet

Бекон и Яйчице стават все по-красиви и се учат да позират като батко си Мъро  Wink.

Месечинке, дано 2-та часа се увеличават все повече! Толкова са сладки! Само да се спогодят!  Praynig

asha, много полезна информация!  Hug

savinaci, спомням си, че като малък Мъро много пръцкаше и то със струйка и трябваше да пера  Mr. Green. Все си мисля, че кака му(същата, която сега го пъди, че досаждал) го мачкаше и разнасяше повече от колкото трябва и затова ставаше. От години не се е случвало.

# 371
  • София
Вие представяте ли си, току сте легнали и се появява някой навлек и започва да ви мачка, стиска, подхвърля, премества.... Не биологично оръжие, ами незнам какво ще измислите, за да се спасите. Понякога се чудя как изобщо ни търпят.

# 372
Добро утро ,почерпете се моята черна хубавица става на 12 години,да ми е жива и здрава.

# 373
  • Варна
Честит рожден ден на Григори, да е все така пухкава и добричка и много да мърка   ura newsm59  ura

# 374
ЧРД на Григори!

Общи условия

Активация на акаунт