Препоръчайте климатик

• 208 425
  • 809
  •   1
Отговори
# 150
  • с/у ОколоМръсТното
elfi4ka, той няма да е много ефективен при минусови Т за сегашната ви стая, ти за стая = 30м2 ми говориш.

# 151
elfi4ka, той няма да е много ефективен при минусови Т за сегашната ви стая, ти за стая = 30м2 ми говориш.

Е защо да не е  Thinking Все пак е предвиден за по-голяма кубатура,отколкото ми трябва в момента  Grinning

Ние цял хол 20 кв. греем с архаичен Елит-конвенц. 9-ка и вътре става баня,без никога да е замръзвал отвън дори и при супер минусови температури.....та този ли няма да се справи с 13 квадрата  Laughing

Ще видим де.Във Вторник ще го монтират и ще пиша отзиви  Hug

Благодаря   bouquet

# 152
  • с/у ОколоМръсТното
Ние цял хол 20 кв. греем с архаичен Елит-конвенц. 9-ка и вътре става баня,без никога да е замръзвал отвън дори и при супер минусови температури.....та този ли няма да се справи с 13 квадрата  Laughing

нали я знаеш приказката за последния смях...
9-ката ти Елит щом е стар е на стария фреон R22, който много успешно "топли" зимата.
А този Панасоник е с темп. обхват -5 + 43 градуса. Дай Боже да се справи в студовете, защото наистина ви е малка сегашната стая. Но за новата ви 30м2 стая се съмнявам  Rolling Eyes

П.П: Съвет: панасоника не го спирай зимата.

# 153

Ще те послушам  Peace И аз мисля да не го спираме  Rolling Eyes

# 154
Шани а какво е мнението ти за панасоник LKE  -знам че е по стария модел на сега излезлия MKE -четох някъде обаче че само този който е с 3 накрая става за отопление при -15,  а другият без 3 го дават само до -5 градуса.
Така ли е, в един сайт намерих и модела с 3 но пише че вътрешното тяло е  -CS E09 LKE а външното е CV-E09LKE-3

Такъв ли е този модел или това е някаква сглобка от два климатика??
Извинявам се за лаишките въпроси.. Embarassed

# 155
Момичета, силно препоръчвам ето този http://www.termo-klima.com/bul/full_info.php?recid=184 Peace Абсолютно си заслужава цената! Сметките ни за ток намаляха наполовина Wink

# 156
  • София
  Освен този - FUJITSU 14 NOCRIA
  ми препоръчват и този -    GENERAL ASHB18LD PLAZMA inverter
  Ако трябва да избирам между двата, кое е по-разумният изобор според вас? Няма ли да е много мощен за квадратура 35 кв метра вторият и какви са основните разлики освен, че единият е 14-ка, а другият 18-ка?

# 157
  Ако трябва да избирам между двата, кое е по-разумният изобор според вас? Няма ли да е много мощен за квадратура 35 кв метра вторият и какви са основните разлики освен, че единият е 14-ка, а другият 18-ка?
А...щом става дума за около 30 кв.м. (приблизително 90 куб.м), ето ей това е може би най-добрият избор http://www.termo-klima.com/bul/full_info.php?recid=706 Peace Той е много по-икономичен от GENERAL ASHB и с много по-голям коефициент на преобразуване - погледни в линка, КОП е приблизително = 5!
Знам, че при подбор на климатик , две са основните правила:
1. Кубатурата на стаята, умножена по 60 W, не трябва да надвишава оптималната мощност на климатика.
2. Колкото е по-висок коефициентът на преобразуване, толкова климатикът е по-икономичен. Hug

# 158
  • с/у ОколоМръсТното

Нокрията, разбира се. С по-добър СОР е, при сравнително еднакви номинални отоплителни мощности.

# 159
  • с/у ОколоМръсТното
Шани а какво е мнението ти за панасоник LKE  -знам че е по стария модел на сега излезлия MKE -четох някъде обаче че само този който е с 3 накрая става за отопление при -15,  а другият без 3 го дават само до -5 градуса.
Така ли е, в един сайт намерих и модела с 3 но пише че вътрешното тяло е  -CS E09 LKE а външното е CV-E09LKE-3

Положително ми е мнението за Панасониците, с произход малайзия. Качество-цена-параметри е най-доброто на пазара. Говоря за легален и сертифициран внос с конкретна гаранция.
Аз лично се занимавам само с т.нар. от теб "-3", които са предназначени да работят в следния темп. обхват -15 + 45 градуса. За другите не знам и не отговарям.

# 160
Какво ще ми препоръчате за помещение околко 50 кв.м в къща с външна изолация и дограма?

# 161
  • с/у ОколоМръсТното
Какво ще ми препоръчате за помещение околко 50 кв.м в къща с външна изолация и дограма?

майстор-зидар, да ти спретне 2-3 по-малки стаи  Joy

Майтапя се, дано не се сърдиш  Hug

8кВт поне отоплителна мощност са ти нужни... Някаква голяма машина 24 BTU, която има силен възд. поток и това създава по някакъв начин дискомфорт.
Aко има начин за монтаж, ти препоръчвам 2бр. 12-ки.
Но все пак, кажи имаш ли някакъв бюджет или афинитет към марка?

# 162

майстор-зидар, да ти спретне 2-3 по-малки стаи  Joy

Майтапя се, дано не се сърдиш  Hug

8кВт поне отоплителна мощност са ти нужни... Някаква голяма машина 24 BTU, която има силен възд. поток и това създава по някакъв начин дискомфорт.
Aко има начин за монтаж, ти препоръчвам 2бр. 12-ки.
Но все пак, кажи имаш ли някакъв бюджет или афинитет към марка?

Mr. Green
Благодаря за бързия отговор. След като ми казаха цена за камина с радиатори 7х.лв, които нямам сега, взех да разсъждавам и за друг вариант поне тази зима. Бюджетът околко 2 х.лв и силно се надявам сметките за ток да не са 300 лв.

# 163
  • с/у ОколоМръсТното
Малък ти е бюджета за тази кубатура.
Нооооо сигурно ще се намери някой спец, който да ти го вземе и да те прелъже, че ще се топлиш успешно и надеждно...
Казвам, че ще ти предложат някакъв климатик в нискобюджетната сфера (САНГ, Мидеа и т.н.) и ще те убеждават в неговите качества и предимства.
Аз лично те съветвам да сложиш 2бр. 12-ки.
Качествените машинки са по около 1200 - 1500лв. бройката.

Каква височина е тавана ти?

# 164
Малък ти е бюджета за тази кубатура.
Нооооо сигурно ще се намери някой спец, който да ти го вземе и да те прелъже, че ще се топлиш успешно и надеждно...
Казвам, че ще ти предложат някакъв климатик в нискобюджетната сфера (САНГ, Мидеа и т.н.) и ще те убеждават в неговите качества и предимства.
Аз лично те съветвам да сложиш 2бр. 12-ки.
Качествените машинки са по около 1200 - 1500лв. бройката.

Каква височина е тавана ти?

2,60
2 бр 12- ки за 1200-1300 лв максимум какви да са?

Общи условия

Активация на акаунт