Къде да отседнем в Трявна?

• 183 564
  • 787
  •   1
Отговори
# 525
Те стъпалата са доста сървайвър .......Площадката след бурята беше миналата година жива но сега на какъв хал е незнам. Чакам отзиви.

# 526
  • Варна
Два пъти сме отсядали в Плачковци, на 8км от Трявна. По-спокойно е, по-чисто е. Но не мога да препоръчам места, тъй като първото не го уреждах аз, а второто беше служебна станция. Но където и да е, си струва. Хората са други, по-добри, чуват се вълци и чакали, интересно е! Simple Smile

# 527
Моят син е с астма и също прилагаме климатолечение. Харесваме района на Трявна и вече трета година го посещаваме семейно.Търсим уединени романтични местенца, с удобства и място за игра на деца.Наскоро резервирахме в един нов комплекс за семеен планински и екотуризъм "Скален кът" край Трявна - в планината.Впечатли ме  логото им : "Мястото е прекрасно,гледката-неземна,въздуха-кристален,тишината-абсолютна.Ако не можете да заспите,обвинявайте за това нечистата си съвест!"    Laughing
Моля, ако вече има посетители,нека споделят впечатления.
Хванах се за този начален пост за да попитам, кой ви препоръча това място.За детето все Сандански ни препоръчват, а той има признаци за неалергична астма.Не знаех, че в Трявна климата е подходящ.Ще следя темичката.

# 528
  • Варна
Моят син е с астма и също прилагаме климатолечение. Харесваме района на Трявна и вече трета година го посещаваме семейно.Търсим уединени романтични местенца, с удобства и място за игра на деца.Наскоро резервирахме в един нов комплекс за семеен планински и екотуризъм "Скален кът" край Трявна - в планината.Впечатли ме  логото им : "Мястото е прекрасно,гледката-неземна,въздуха-кристален,тишината-абсолютна.Ако не можете да заспите,обвинявайте за това нечистата си съвест!"    Laughing
Моля, ако вече има посетители,нека споделят впечатления.
Хванах се за този начален пост за да попитам, кой ви препоръча това място.За детето все Сандански ни препоръчват, а той има признаци за неалергична астма.Не знаех, че в Трявна климата е подходящ.Ще следя темичката.

Този "Скален кът" е наистина интересно място. Само съм го виждал отгоре надолу, защото паркинга му е горе. Гледката е невероятна и има басейн. Някакви къщички са, но отлични. И се намира над Плачковци. С една дума поне 10-12км от Трявна.

Където и да е извън големият град, но в планината, е подходящо за профилактика на дробовете! Simple Smile Но с изключение на черния дроб! Simple Smile

# 529
  • у дома
Моля да ми препоръчате квартира или хотелче близо до болницата

# 530
Ох, изчетох ви най-накрая  Laughing
Записвам се при вас, с желание май месец, живот и здраве, и ние да посетим за 10-на дни градчето. на мен ми е много любимо, имам приятелка от там, ходили сме на гости, хубаво е градчето  Heart Eyes
Сега целта е да направим и някакви процедури на малката, + така препоръчвания тревненски въздух. Отдавна съм набелязала и аз Чичо томовата колиба, но дали занете - как е като разстояние от болницата? (за санаториума не се интересувам)? По принцип не е проблем транпорта, скола сме навсякъде, но ми се иска да вървим възможно най-много пешачката  Laughing
Другата ми чуденка беше за бунгалата на Бръшлян, но се отказах, след като прочетох, че имало мухъл  Confused Все пак, остава вариантът с хотелската им част  Rolling Eyes Определено искам да не сме в града, на центъра, а в гориста месност, и все пак - в рамките на града да е, не сме много по отшелничеството  Laughing Някакви други предложения да имате? (без Калина Палас, че нещо не мога да преглътна подобна долнокачествена храна, каквато описвате, че предлагат  Twisted Evil)
  bouquet

# 531
То градчето е малко и където и да сте пеша се пристига бързо . Разстоянията са малки. За Бръшлян мога да кажа че е малко занемарено , но съм влизала във ресторанта и сме пили кафе на шатрите отвън . Първият етаж е много старо обзавеждане и полу- изпочупено , дано хотелската част да не е така , но определено не на бунгалата. Бръшлян е на 200 м от Болницата. А болницата от центъра е на 15 минути бавно ходене със деца. Когато завалеше дъжд взимахме такси - 2 лв. без значение на посоката. На Калина Палас и цените са едни космически........... #Crazy
Щом сте със кола моят съвет е да си вземете къщичка някъде из горите...

# 532
Да, мерси, Клемче, и аз за подобна къщичка си мисля, но като цяло не съм фен на тип "семеен хотел", в краен случай може и нещо такова да загледаме  Rolling Eyes  А дали има опасност да свършат местата, ако не резервирам в скоро време - искаме към края на май да почиваме - навалица ли е в този период от годината?

# 533
В средата на Февруари бяхме в Трявна. Много ни хареса градчето. Оказа се, че присъствахме на първото шоу Звук и светлина. На мен лично не ми се строи занемарено или мръсно. Хотелът ни беше малко далеч от центъра, но това не беше чак такъв проблем, защото поне бяхме на равна улица и не се налагаше да се катерим.

# 534
Да, мерси, Клемче, и аз за подобна къщичка си мисля, но като цяло не съм фен на тип "семеен хотел", в краен случай може и нещо такова да загледаме  Rolling Eyes  А дали има опасност да свършат местата, ако не резервирам в скоро време - искаме към края на май да почиваме - навалица ли е в този период от годината?
Оооооооооооо да навалица е заради боровете които цъфтят по това време на годината , и заради които  всъщност се ходи в Трявна . Аз гледах първи къща Борана , ама беше заета , после резервирах стая за гости Трявна до Бръшлян се намира една оранжева къща , но като отидох се оказа пакк миришеща на мухъл без обещаната кухня и както се бяхме разбрали да сме сами на етажа със обща баня и ВС и се отказах със дете баба и багаж и хайде във х-л Рай.  Там има борове във задният двор , и ми хареса , но не бяхме високо във гората......

# 535
В средата на Февруари бяхме в Трявна. Много ни хареса градчето. Оказа се, че присъствахме на първото шоу Звук и светлина. На мен лично не ми се строи занемарено или мръсно. Хотелът ни беше малко далеч от центъра, но това не беше чак такъв проблем, защото поне бяхме на равна улица и не се налагаше да се катерим.
А шоуто звук и  светлина през кои  дни се излъчва ,всяка вечер или петък и  събота и  от колко часа започва ,скоро ни предстои посещение  в Трявна ,та затова се интересувам да го посетим.

# 536
  • София
Не съм чела всички коментари, но да споделя. Миналата година бяхме тук http://balkanika.tryavna.biz/
Много ми хареса, чисто, широко и много любезни собственици. Има кухня с трапезрия която може да се ползва  Peace

# 537
За светлинното шоу: не очаквайте нещо грандиозно като в Търново. Продължава 15   мин., разказва историята на града. Светлините са върху Часовника, Школото и църквата. Но са се постарали и е интересно. За сега го пускат само по празници, предполагам за 6 и 24 май ще има шоу.

# 538
  • Варна
Оооооооооооо да навалица е заради боровете които цъфтят по това време на годината , и заради които  всъщност се ходи в Трявна . Аз гледах първи къща Борана , ама беше заета , после резервирах стая за гости Трявна до Бръшлян се намира една оранжева къща , но като отидох се оказа пакк миришеща на мухъл без обещаната кухня и както се бяхме разбрали да сме сами на етажа със обща баня и ВС и се отказах със дете баба и багаж и хайде във х-л Рай.  Там има борове във задният двор , и ми хареса , но не бяхме високо във гората......

Това за боровете за първи път го чувам, какво им е специалното? Някакъв прашец ли пускат, който да е полезен?

# 539
.............. Въздухът в боровата гора има приятен дъх. Това се дължи на особени летливи вещества, които се отделят от игличките - фитоциди .  Те убиват микробите, затова в боровите гори са построени много санаториуми за гръдоболни...............
.....................Климатът в град Трявна е формиран от влиянието на Стара планина, наличието на широколистни и иглолистни гори, чистият планински въздух, отсъствието на промишлени замърсители, които са ценени досега от български и чуждестранни туристи. Град Трявна е с надморска височина 450 м. и се характеризира с климат ,характерен за нископланинската зона.Климатът в региона е умерено-континентален, отличаващ се със студена зима и сравнително топло лято. Валежите са с подчертано континентален характер. Регионът се характеризира със средна по сила и продължителност слънчево греене, с достатъчно висок интензитет на ултравиолетови лъчи и аеройонизация,чистота на въздуха, наситен с растителни аромати,фитоциди,пейзажно въздействие на живописни планински местности,условия за туризъм,разходки,теренно лечение,спортуване без големи натоварвания.

Общи условия

Активация на акаунт