Помогнете ми в избора на име за моята бебка!

• 5 023
  • 98
  •   1
Отговори
# 45
Познавам и Франческа и Джулиана, които са чисти българки и са с български фамилии, чудно ми е, че в твоя случай, при италианско гражданство и роднинство, какво толкова те притеснява едно небългарско име. Куп български деца са с чужди имена, твоите, дето все пак ще са 25% италианчета, ти им се чудиш, как щели да звучат имената тук?  Thinking

За фамилията Иванов - не позволяват ли да е Иванова? На приятел му се роди дъщеря в Дания, позволиха на фамилията да добавят -а, за да е в женски род. Друг приятел се ожени в Щатите и съпругата му, която е англичанка, взе фамилията му, като също добави -а накрая - разрешават. Мислех, че света е свикнал вече с тези славянски формирования в имената и се приемат и разрешават. Иначе мен не би ме притеснило и да е Джулия Иванов, да речем, звучи ми интересно, нестандартно, различно и в никакъв случай не е кофти.

# 46
Елиза
Клаудия
Франческа
Клара
Алба

# 47
Като каза Алба - Бианка.
Много симпатично ми е Бианка Simple Smile

# 48
  • Най-красивата страна
Гласувах за Изабела Heart Eyes

# 49
  • София
Pina, не позволяват промяна във фамилията, пък било то и за женски род, иначе щях да настоявам, но да ви кажа аз свикнах с името на малката нищо, че навсякъде ме гледат мн странно ... Rolling Eyes
Колебая се между Изабела и Елиза засега, таткото е на път, но като го чуя утре ще го питам кое предпочита  Heart Eyes
Като че ли тези 2те имена са ми най-присърце...

# 50
Хубави са и двете!После пиши какво сте решили! Simple Smile

# 51
  • София
Разбира се, че ще пиша освен ако таткото не вземе да каже че не му харесват е тогава ще падне
 #2gunfire   hahaha

# 52
Аз, естествено, съм пристрастна, защото си имам Елица Wink Но Изабела... хич не го харесвам това име... Не като сравнение между двете, а по принцип. Знам колко е популярно, сещам се веднага за екранни красавици с това име, приела съм го за норамлно дори в БГ, но... ужасно грубо ми звучи.
Елиза (горният майтап настрана) свързвам с Андерсеновите диви лебеди и си представям красива, нежна и добра малка принцеса Simple Smile

# 53
И Елиза, и Изабела са прекрасни и са ми от любимите. Ако, пък, си пуснеш да чуеш отново 'На Елиза' на Бетовен... ефирна красота!

# 54
  • София
Благодаря ви от сърце момичета, дадохте ми кураж за имена малко по-така, че мн. се притеснявах дали по-италиански имена ще се приемат тук и да не се подиграват на бебка!  Heart Eyes
Ще ви кажа по-късно с тати какво сме  решили  Hug

Ама вие продължете да гласувате Simple Smile

# 55
Продължавам да ти се чудя, за тези притеснения!  Simple Smile  Сещам се за съфорумка, чието семейство са чисти българи, но тя е влюбена в Италия и втората й дъщеричка я кръстиха Изабела - преди 1-2 години се роди. Познавам и една Изабела, която е на около 18 години, кръстена е на баба си Бяла (аз бих предпочела Бяла, защото е страшно оригинално и красиво, но хората решили, че може да звучи остаряло). Дори в 'семейния' Биг брадър (последния ли беше той?) сервитьорката, пак 18 годишна, беше Изабела - чиста българка. Изобщо това име доста се е натурализирало за България. Не си ли забелязала това?  Simple Smile

# 56
Имам позната Изабела, която е на 30+, абсолютно натурализирано е.

Пина, Бяла звучи страхотно Heart Eyes.

# 57
Пина, Бяла звучи страхотно Heart Eyes.

И аз много го харесвам, и от както съм в този подфорум все се опитвам да го пробутам, някой да го хареса и да кръсти детето си така, ама за сега напълно неуспешно... Бих го ползвала за собствено дете, но за съжаление е твърде близко по звучене до моето име, а в никакъв случай не искам детето ми да е кръстено на мен, затова отпада.

# 58
Така се казва на леля ми свекървата.
Бела беше вариантът, но се оказа Борис.  Laughing

# 59
От имената на съфорумските деца съм срещала Джулия, Джули и Джулияна. Последната е вече тийнейджърка. Никоя от майките не се е запритеснявала, че името на детето е странно за България, макар всички да живеят тук. Дори има една потребителка, чиито деца са Джулия, Марчело и Енрико.
С други думи - давай по-смело  Peace

Общи условия

Активация на акаунт