Помогнете ми в избора на име за моята бебка!

• 5 017
  • 98
  •   1
Отговори
  • София
Здравейте, имам следният проблем...
Не мога да избера име за моята бебка, имам време, но колкото повече мисля, толкова повече зациклям   newsm78
Проблема е че бебка ще се роди в Италия (живот и здраве) и ще е с италианско гражданство (освен с българското), понеже моят татко е италианец, а мъжът ми си е българин Simple Smile
Каката се казва Адрияна и е с фамилия Иванов  Laughing
Та ми се иска името хем да звучи добре в Бг, хем да е и нормално за Италия  ooooh! пък и да се връзва с фамилията (няма презиме), а мн ми се иска и да значи нещо подобно на дар божи, благословена или нещео подобно... не е задължително де  Laughing. Хубавото е че може с всички букви нямам претенции.
Мислех си за :
Елиза- ?
Ванеса- мн повтарящо се напоследък обаче
Дария- таткото обаче го свързва с ...... Joy

Стана чаршав  Embarassed
Приемам всякакви нови предложения Wink

Последна редакция: нд, 27 мар 2011, 22:16 от minesota

# 1
Деа не означава ли богиня на италиански? newsm78
А иначе от италианските ми харесват и Андреа, Киара, Катерина, Моника, Стефани/я/

# 2
Матеа значи "дар божи" Peace

30god, Андреа е мъжко име в Италия.

# 3
Аз като чуя Италия и първото,което ми изниква е Франческа! Heart Eyes Обаче Франческа Иванов е... Crazy
Малена? Rolling Eyes

# 4
Леле,как забравих любимото ми Карла! Heart Eyes
Бела? Rolling Eyes (не го харесвам)

# 5
  • София
Забравих да пиша, че искаме да има умалително, примерно Киара мн ми харесва, но няма умалително....Малена също не се сещам как може да и викаме.... а наистина е сложно с фамилията Иванов хахахахах!
Другото за Дея в Италия наистина значи богиня, но таткото е с име състоящо се от 3 букви и иска да е поне 4-5 буквено, това е единственото му услови Simple Smile

Bella - значи хубава, но е странно за име там Simple Smile, Карла малко ми е остаряло Wink

# 6
Карла остаряло ли е? Shocked И така да е,това не го прави по-малко красиво! Simple Smile
Попаднах на това
http://www.italianames.com/most_common.php
Киара (не ми харесва особено) може Киа,на Малена-Мали,Лена...

# 7
  • София
Мда остаряло си е , въпреки че и Адрияна е доста старо име, както и моето Марина, всички бабки в Италия се казват Марина и Адрияна  Joy.
Прегледала съм всички списъци от тях може би Джулия ми харесва, но пък за БГ е изкелиферчено   Rolling Eyes, а и Джулия Иванов.....не съм сигурна как звучи, ама то маи като се замисля с това Иванов нищо не звучи мн добре Simple Smile

А Елиза Иванов как ви звучи?  Thinking

# 8
И това...има доста красиви имена! Карла е на опашката,но все пак я има! Mr. Green http://www.studentsoftheworld.info/penpals/stats.php3?Pays=ITA
Фернанда ми е друго любимо! Heart Eyes
Мануела
Сесилия
Клаудия
Вероника (номер 31,преведено Великденче  Crazy )
Валерия
Летисия
Грета
Елеонора
Ноеми
Ерика
Мелиса
Паола
Лаура
Федерика
Тези ми харесват на мен от този списък! Peace

Последна редакция: нд, 27 мар 2011, 23:11 от мимина

# 9
Мда остаряло си е , въпреки че и Адрияна е доста старо име, както и моето Марина, всички бабки в Италия се казват Марина и Адрияна  Joy.
...А Елиза Иванов как ви звучи?  Thinking
Еми значи е честно пак "остаряло" да избереш! Laughing И да има "р" в него. Wink
Елиза е симпатично име,нежно,романтично...но мен лично нещо не ме грабва  Rolling Eyes Щом на вас ви харесва-чудесно!  bouquet

Джулия ми харесва,но Джулия Иванов... Confused

# 10
  • София
За Мануела и Емануела такото не ще и да чуе, имало някакъв филм едно време с една Емануела  Shocked, сещайте се какъв ще да е бил хахаха.
Много хубави имена има в списъка, ама пак за бг ми звучат странно иначе там като ги чуя си ми харесват, но ние живеем в Бг, нищо че ще ходят често там, тук ще са си основно децата.....
Валерия го изключвам, че свекъра се казва така а искаме да е неутрално или поне да не е същото иначе с "В" може  Simple Smile
Момичета незнам как ще ме изтърпите мн ми е трудно нещо.... ooooh!

А между другото Ноеми е мн модерно в Италия в момента ама на мен ми е странно, леля ми се казва Еми и все е дно ще го кръстя Не е Еми  hahaha

# 11
Е,филма го знаем,ама то по тая логика доста имена могат да отпаднат... Peace
Клаудия и Грета примерно не звучат странно за БГ. Peace

# 12
  • София
Аврора?   Rolling Eyes
Спомних си, че дъщерята на Ерос Рамацоти се казва така.   Simple Smile 

# 13
  • София
Мда наистина така се казва...но на италиански е АУрора................. Rolling Eyes, звучи ми грубо някак... Embarassed

# 14
  • София
Лусия.
Тициана.
София.
Наталия.

Общи условия

Активация на акаунт