Отговори
# 165
Rois Слид раждането на Ники, когато акушерката ми каза в кой ден и час ще ни изписват изрично заяви - и не е желателно да се носят торти, бонбони и кола. Няма нужда от такива неща. Ако иска мъжът ти да ти донесе цветя това стига. И той точно тованаправи донесоха една китка за мен и една за акушелката дето ни изписа и до там.
Mwpo мисли позитивно, за зърната мажи ги, за коликите май няма рано на Ники се появиха на следващият ден след като се прибрахме, хълцането е нормално аз се шашках за него, но в последствие разрах, че е в реда на нещата, за операцията не се натоварвай с нищо по тежко от детето. Ако имаш възглавница за кърмене използвай нея, ако нямаш кърми легнала това беше спасението при мен въпреки, че нямам големи гърди и мислех, че ще е невъзможно, но е супер удобно и препоръчително след секцио.
Сега прочетох какво е казала mishelaa все едно е от мен писано.

# 166
  • Пловдив
 smile3525 newsm30i_valentinova - да ви е здрав и щастлив новия мъж в семейството!!!   smile3525
Честити бебчета, живи и здрави да са. Много  сантиментално го приемам вече.
Мерси за подкрепата, със сигурност имам въпроси, но всичко излетя. Имам кърма,кърмя, но са адски болки.А мажех с Лансинох и продължавам. Но зърната ми кървят. Досега се цедих,но бях станала на бучки и правих топли компреси.  Не разбирам колко изяжда, дохранвам с АМ. Заспива на цица,но се буди  на час през ноща и се дере. Днес чакам педиатър да дойде да разпитвам. В Болницата казаха,че са ни хванали колики,но мислех,че е рано.
Много подобно беше при мен положението с баткото - също сънливо бебче, спеше на гърдата и висеше така по час понякога, само го подканях, ама после като наддаде му дойдоха силите. Ама нямаше кой да ми каже, че това с кърменето на три часа са глупости- дебни момент, в който не е сънлив и предлагай гърдата, дори да не търси в момента. Иначе момичетата много добри съвети са ти дали, пробвай едно по едно и все ще се оправи положението (ако не успееш сама се обърни към консултантите- аз нямах тази възможност тогава и се оплесках с изчакването и съветите на педиатъра, работеше по старата школа и набързо ми обърка кърменето). На нашия батко коликите започнаха още на 10я ден, при всяко детенце е различно, може и при вас да са започнали. Само едно ще те посъветвам- ако искаш да кърмиш махни възможно най-скоро шишето и АМ, защото това е най-сигурния начин да покажеш на мъника ,че има и лесно мляко и гладен няма да остане, дори да не суче от гърдата. Просто слагай на гърда по-често, не засичай време и се опитай само да доизцеждаш само с помпата и то недокрай(на мен първоначално от помпата ми се разраниха зърната). По-добра помпичка за кърма от бебо няма, а АМ само разваля рефлексите и пречи да ти се урегулира лактацията. За зърната - нищо не пречи да пробваш временно с изкуствените зърна ако болката е нетърпима, а с Лансиноха продължавай упорита (идеята за намазване на зърното с мляко и изсъхването така също е ефикасна, след известно време може пак да намажеш с Лансиноха, той така или иначе не се отмива при кърмене). Пробвай масаж на гърдите докато цедиш -мисля имаше някъде линк в началото при линковете за кърменето. Кърменето легнала също е страхотна идея - хем си пестиш ставане (особено при теб сега е нужно, че трябва да се пазиш повечко след секциото), хем  не си разваляш съня, опитай!Успех мила- сподели как вървят нещата и какво те е посъветвал педиатъра!  Hug
За мен няма да пиша много, само да кажа, че съм като утрепана от чистенето и подреждането последните два дни, преди малко много силно ме болеше ниско корема и кръста та сега ще си поседя докато баткото не се събуди. Лек и спокоен ден момичета!!!  Peace

# 167
Аз нахлувам само да кажа че на 23/03/2011 се роди сина ми Деян-по нормален път-3,700кг,54см.Вече сме си вкъщи и се гледкаме.Пожелавам на всички леко раждане и пухкави бебчета.

# 168
http://www.biberonbg.com/info/knownow.htm Ето тук има полезни неща.

# 169
  • София
Момичета, някоя от вас да е решила да ражда в МД при Дяволов?

# 170
  • Сопот, Пловдив
Да е жив и здрав малкия Деян!  smile3525

sosmy , изобщо няма да й казвам нищо на майка ми вече, да прави каквото си иска в крайна сметка  Grinning , тя каза, че било за здраве и каквото си била нарекла, щяла да го направи. Така че като иска, да се тормози и занимава. Иначе в нашата, болница доколкото съм чувала, още се носят и пити, и бонбони, и бутилки алкохол, и никой не ги връща  Grinning , може би в по-малките градчета са си останали някои по-стари традиции. Но пък и да не им занесем, не вярвам нещо да ми кажат. Simple Smile

# 171
Честито бебе Деян!Бъдете живи и здрави!

# 172
  • Пловдив
О, за малко да изпусна и тази новина  - добре дошъл и на малкия Деян, честито на malkata mirela !!!

# 173
Привет на всички сладки мами и бебоци.
Нямам много време, както се досещате, но е време вече да се разпиша.
В неделя ни изписаха и вече сме си вкъщи. Здрави сме, с много лека жълтеничка. Много лакоми, дрисливи и поспаливи, пупупу, само така да сме.Пъпчето падна и вече се къпем в голяяямата вана.
По-късно , като намеря време ще кача снимки и ще разкажа как мина раждането.Сега само ще вметна за всички мами, на които им предстои секцио, че няма и грам причина да се притесняват. Аз съм много радостна и щастлива, че ми се наложи точно по този начин да родя малката принцеса. Подробности по-късно!
Целувки на всички!

# 174
vania_svet - да в окръжна смятам да раждам,мерси за идейката,аз мислех че трябва да имам някакво направление.Утре и без това смятам да ходя да разгледам отделението и да питам квото се сетя,та ще питам и за тоновете.

# 175
Babybu и аз ще раждам в ОБ,преди 2 седмици ходих на запис на тонове и не съмдавала никакви пари,само казвам кой е лекара който ме изпраща,сега вече2 пъти ходя при доктора който съм избрала да раждам при него ,в неговият кабинет ми правят записа сега! Ти при кой ще раждаш в ОБ? Може да се засечем!  Peace

# 176
Честито бебче, Мирела!!! Да ти е живо и здраво! Вети, добре сте си дошли, да се гледате леко!

Аз също ще раждам в ОБ Simple Smile Записите ми ги правят в приемния кабинет на родилно.

# 177
  • Варна
Вети добре дошли! За секциото-определено е до организъм, намразвам момента на сядане и ставане.
Добре дошъл и на малкия Деян, нека расте здраво,будно дете!
Педиатърката дойде,първия преглед се плаща,да знаете:) Каза да спра да кърмя и да цедя, за да не ми спре кърмата от болката. Пък има и кръв. Кърмя с възглавница, детето захапва добре, сучи добре, просто болката е неописуема. Силиконовите зърна не ги приема и не иска да сучи през тях. Каза да се цедя и да събирам в хладилника-за през деня, а вечер преди съм АМ. Също и че мл на кърмата не отговарят на мл на АМ-можело да му стига 20мл кърма,и съответно  70 мл АМ.
Каза да се мия с тетра и да мажа крем Бочко-Лансиноха да го забравя... На тези разранени зърна как да сложа цинков крем? Thinking
Детето да не го къпя всеки ден със душ-гел, а през ден-да редувам измиващо и тетра. Била му суха кожата-да мажа зехтин,вместо олиото. Което ме втрещи и няма да бъде изпълнено.
Сега почвам да чета за гърдите ПАК. Струва ми се , че имам бучка на едната. Определено са напрегнати. И май този "вълшебен процес" ми стана супер омразен.

# 178
Честито на Деян и Даниел! Да са живи и здрави и силни мъжлета!

# 179
Здравейте и от мен!
Честити мъжлета на i_valentinova  и malkata mirela!Да са ви здравички и много послушни!
Вети добре дошли в къщи!
Галка щом кожата на бебчо е суха не използвай смрадлика!Тя допълнително ще  я доизсуши -чистата водица ще има по-добър ефект.По-добре мажи вместо с олиото с мляко за тяло.
А за кърменето,колкото и да боли не се отказвай от даването на гърда,защото цеденето допълнително ще разрани зърната,а кърмата ще остава в каналите и ще се получават бучки,както е станало.Бочкото ще помогне за бързото завехване,но трябва да измиваш добре с топла вода(не ползвай сапуни) преди да дадеш на малкия да хапва.Пробвай.

Общи условия

Активация на акаунт