Отговори
# 195
Мария,при мен корема беше твърд вчера. Доколкото знам това са подготвителни контракции, които отначало започват през ден-два, след това всеки ден, после през 15-20 минути и така до момента на раждането Simple Smile Каквото и да ако си в 9 месец- няма страшно!

# 196
Здравейте, мамчета!

Искам да поздравя всички нови мами.

Ние с Виктор вече сме вкъщи. Най-сладкото бебе  Hug

Само да ви кажа, че раждането започна като нормално, но после родих секцио, ако е от значение за статистиката на първа страница.

# 197
Здравейте момичета.Честито на всички мами,да са живи и здрави бебчетата им.  bouquet  bouquet  bouquet
Мони,кураж мила,стиснати палци и от мен,всичко да мине и замине,все едно никога не се е случвало!
Вети,добре си дошла,много красиво бебенце си имаш,прекрасни сте!
Натали,добре си си дошла у дома!
Мирелка ,честито и на теб,да сте живи и здрави!
Mwpo, ей от това най-ме е страх и мен.Четох много за кърменето,и съм решила този път да е по-успешно,че  първия път осъзнах колко грешки съм направила.А най-голямата може би беше ,че започнах да дохранвам с АМ по съвет на педиатърката.Стискам ти палци да преминеш този болезнен период и да кърмиш успешно.
За себе си да кажа ,  че днес в 14ч. ми падна тапата.Предния път не ми се беше случило.И сега предвид това ,че съм съвсем на края,се чудя кога ли да очаквам контракциите,и това предпоставка ли е за изтичане на водите?Че и това не беше се случило предния път. Иначе усещам някакво втърдяване на корема и болки в кръста,но не е това ,което трябва да е.newsm78Ще бъда благодарна ,ако някой може да ми отговори.

Поздрави на всички!

Последна редакция: вт, 29 мар 2011, 19:26 от Надиту

# 198
Ветиииии страхотни сте!Малката е супер сладка,а Вероника каза,че приличала на нея като бебе!Особено по дрешките и пелената(нали и тя е раждана в Тина Киркова и веднага забеляза  Mr. Green).А розовото одеалци с написчето Рая е муци.
Натали добре сте си дошли.Ако имаш време разкажи защо се наложи секцио.Вети също.

# 199
Поддържам казаното от Ленито. Повечето педиатри наистина не са в час по отношение на кърменето. Ако искаш наистина компетентен отговор, питай консултант от ЛЛЛ, мисля, че имат дежурен телефон.
Ще дойдат у вас, ще погледнат и ще ти дадат максимално адекватна и съвременна информация.

Само за сведение - когато се роди голямата ми дъщеря, "педиатрите" в Шейново ми я носеха здраво натъпкана с АМ, съответно никакъв шанс да я събудя. Почти не успявах да я кърмя там. Вкъщи отначало ме болеше, но за няколко дена мина и стана много приятно.
Педиатърката, която дойде (нарамила една пачка брошури, вкл на АМ), първо ми разправяше, че сигурно кърмата ми не стига, я какво ми е слабо бебето (детето се роди много слабо заради прееклампсията). Да го тегля преди и след ядене, да дохранвам (трънки, нищо подобно не направих).
След два месеца ми каза, че детето било много шишкаво, да съм спирала да го кърмя. (Пак си направих оглушки).
После почна да ме юрка да захранвам, веднъж не издържах и я послушах - резултатът беше червен обрив по цялото тяло. Оттам нататък просто спрях да я отчитам въобще по този параграф, малко по-късно я смених (след като ми остави бебето зверски подсечено със седмици, преди да ни прати на дерматолог, защото й били "кът направленията"). Със сигурност има и свестни педиатри, просто учебниците, по които учат, са много остарели.
Силно ме подразни това, което казва твоята педиатърка - как така ти препоръчва да даваш АМ преди сън, при положение че имаш кърма? И преди кой сън по-точно, те новородените спят доста начесто Simple Smile

Сериозно, потърси консултант по кърмене. Мисля, че имаше и тук към нашата тема, пиши й на лични. Съветът с позите също е добър, но най-вече внимавай точно как става захапването и отпускането на зърното.
Сега се сетих, че имаше специална техника на прихващане, при която в устата на детето трябва да влезе не само изпъкналата част, а и малко от останалата. Най-добре консултантка да ти покаже на живо.

И не се шашкай - трудното в началото е 4-5 дена, а после като потръгне процесът е мноооого лесно и приятно.

# 200
Така така!И аз да се запиша.Бебето е добре,обърнало се е с главата надолу и към края на месеца около великден може да излиза.До тогава трябва да расте и хубавее.
 Mwpo прати някой до аптека попова да ти вземат кремче за зърната или иначе казано благ мехлем.Там го бъркат и е ЧУДО!2,50лв.
Аз днес си купих още един сутиен за кърмачка и едно блузе с къс ръкав  Wink да имам за изписването от болницата,че може да е топло.Лекинка от мен

# 201
Абсолютно съм съгласна с Ленито, ако имате достатъчно кърма, не дохранвайте, това е много сигурен начин да отбиете бебето.
Дори на една лекция на ЛЛЛ бяха казали, че може да се кърми с разранени зърна.  Пробвай да направиш така, както е казала Петя - намажи силиконовите зърна с малко кърма и пробвай така.
Минала съм през всички изпитания на кърменето и ми е ясно какво изпитвате. Но наистина трябва МНОГО да е мотивиран човек, за да прескочи първоначалните трудности.
Гале, насреща съм, ако трябва ще помагам  Heart Eyes

# 202
Здравейте, коремчета и мамчета!

Честито момченце и на Malkata_Mirela! Деян да расте голям и много щастлив!

Добре дошли обратно на мама Вети и Рая! Голям сладкиш е!

Добре дошли и на мама Натали и Виктор!  Hug (ще поправя инфото за секциото)

Биг мама, размина се със сливите и този път  Joy Следващият път Wink

Отчет от ЖК-то: регистрираха ме и ПОЧТИ ми издадоха обменната карта. Всичко беше точно, но имаха проблем със софтуера и утре пак ще ходя, за да си я взема. Иначе бебка се е наместила съвсем, слязла е по-ниско, което и предполагах след няколко остри и болезнени епизода за секунди в южната част  Laughing Док каза да я чакаме около Великден. Ще видим и Д-р Ненов какво ще каже на прегледа в Шейново.
Аааа и този ми даде една мостричка на Гармастан и на провокирания от мен въпрос има ли нужда от подготовка на гърдите отговорът беше "след седмица-две да започна да ги обтривам с кърпа", което няма да се случи посмъртно  hahaha

# 203
Честито на Малката Мирелка!

Вети, малката Рая е такъв бонбон. Таткото няма да съжалява, че е момиченце /или точно обратното ще си купи пушка и ще стои на балкона  Joy Joy Joy/.

ЧАКАМЕ СНИМКИ И ОТ ДРУГИТЕ БЕБЕТА.

Хайде вече да раждаме всички, да става топло и с количките в някоя градинка на срещичка.

# 204
Зов за помощ от Мони!

Симона Христова
Molq vi za spe6na informaciq za d-r litvinenko ili d-r K.Georgiev,ako znaete ne6to.Litvineonko mai e v detska pediatriq-sofiq,a drugiq v sv.ivan rilski

# 205
Диди,
нищо не знам ЛИЧНО  за тези лекари.
Ето това има в нета - Литвиненко дава консултации в център Детско здраве на ул Ами Буе ( Центърът е добър) - http://www.zdraveto.com/index.php?option=com_content&task=view&id=25

а тук има тема с имената на двамата - http://mama.btv.bg/forum/viewtopic.php?start=20&t=575

Аз все пак смятам, че е добре да се потърси и Доц. Божинова от 4-ти км

А ако се говори за операция (К. Георгиев е неврохирург доколкото разбирам) нека ме потърси на лични ако може Мони

# 206
Здравейте момичета!
Адски много ви благодаря за хубавите пожелания отправени към мен и Ноела Анаис! Hug Hug

Честито на всички новородили мамчета!Да са им живи и здрави дечицата и много да слушкат!   bouquet

Стискаме палци и ние,и се молим за Мони и Борис!Дано всичко се оправи! Praynig

Нас днес сутринта ни изписаха,но е такава суматоха вкъщи...Направо не можех да си чуя мислите,едва изгонихме нахалниците от вкъщи #Cussing out

С Ноли сме добре,кърмим се,засега е кротичка,ама да видим как ще протече първата ни нощ вкъщи...

Само да вметна,че Ноела Анаис е без тиренце между двете имена,Диди,когато имаш време-може само да го коригираш на 1-ва страничка!Мерси предварително! Hug

За раждането и другите неща ще разказвам по-късно или утре,че в момента вече нямам сили и да дишам...

Искам само да ви кажа,че НЯМА НИЩО СТРАШНО!!!Същинската част на раждането минава за минути,да не казвам секунди...Контракциите са гаднички,но се търпят PeaceА щом видите човечето-всичко се забравя! Heart Eyes

# 207
Пете, да ти кажа честно и аз много не разбрах какво се случи, но май тоновете се влошиха и докторът каза, че трябва да ме срежат спешно.

# 208
Хахаха,един път и аз да си завра носа в "чуждите" темички и попаднах на новина...Едно майче,което фигурира и тук на първа страничка е родило...

"Аз съм Миш.Днес в 13.50 след 14 часово раждане успях да родя Изабел,3300гр,52см.Преминах през всички възможни екстри.Накрая с вакуум излезе.Добре сме"

Laughing Laughing Laughing LaughingЕми,без да исках попаднах на това....

А сега трябва да ставам,че ще къпем Ноли....По никое време...Исках по-рано да станем готови и да си легнем по-рано,но май няма да стане...Днес много ме ядосаха вкъщи,както писах вече...То бива нахалници,бива,ама то пък тяхното на нищо не прилича...И намеквах,намеквах,накрая и директно си им казах,че искам да си починем с беба и че вече е време да си ходят,ама не... #2gunfire

# 209
Добре дошли на мамите и техните бебенца в къщи!
Дано Мони и Бо попаднат на правилния лекар и всичко да приключи по възможно най- добър начин!
Мен пак ме стегна корема, имам и епизодично разстройство през деня.Цял ден спя по 20-30 минути, което е много нетипично, а преди обяд спах от 9 до 12 и сега пак ми се спи. Но вече съм спокойна- утре ни е прегледа и ще бъда под лекарско наблюдение. Мисля за всеки случай да си взема и багажа за болницата, макар че отивам само за предварителни изследвания.
Май ще си лягам.Лека нощ от мен и утре очаквам само хубави новини от всички Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт