Отговори
# 210
Цитат
Биг мама, размина се със сливите и този път   Следващият път
Следващия път няма да има,че и таткото ще ни избяга вече.
Аз голямо пазене се пазя и мерки взимам и така без да искам 4 деца. Mr. Green
Само първото исках да е момче от там нататък все мома чакам ,ей стига вече. Crazy
От мен лека нощ и  Hug
Честито на новите майчета!  bouquet

Последна редакция: вт, 29 мар 2011, 21:57 от big mamma

# 211
Чорле, честита ти малка принцеса Петра!
Честити мъжлета Даниел на i_valentinova, Деян на malkata mirela!
Живи и здрави да са бебетата и майчетата.
Аз утре съм на поредния запис на тонове, но се надявам и на преглед, последно сме се гледали на 28.02. Освен запис само кръвно ми измерваха. Даже и на кантара не се качих, но по данни от този у нас съм +16-17, но на него много му нямам вяра, щото той дава отклонение от 1-2 кг.  на различни места. Иначе и аз от около 2 седмици имам от тези пронизващи болки ниско, контракцийки, но сме си още 2 в 1. Добре, че споделихте за тапата и водите, че на мен при първото раждане ми ги спукаха в болницата и не съм видяла нито тапа, нито води/ имам предвид цвят, количество и т.н./

# 212
Тази вечер съм най-щастливото розово щъркелче  Heart Eyes

Днес, в 11:38ч., ana-bel е родила момиченце Анабел с фините мерки 2600гр. и 48см.

Сигурна съм, че малката Анабел ще бъде много борбено и силно дете и бързо, бързо ще порасне! Честито!

# 213
Нося ви още една вест:

Днес, в 17:10ч., Nya_M е родила момиченце Пламена с чудесните мерки 3300гр. и 50см.

Да е жива и здрава малката Пламена и много да радва всичките си близки!

# 214
  • Сопот, Пловдив
Да са живи и здрави принцеските Анабел и Пламена!  newsm51 newsm06 newsm51

# 215
ЧЕСТИТО РОЗОВО ЩАСТИЕ НА МАМA ANA-BEL И MAMA NYA_M!  newsm18   party006  Kissing Heart

# 216
Честити бебчета Деян , Даниел , Анабел и Пламена! Да са живи и здрави!

# 217
  • Plovdiv - Thessaloniki
Честити мъжки рожби Даниел на i_valentinova и Деян на malkata mirela!  smile3525
Честити принцеси Анабел на ana-bel и Пламена на Nya_M! newsm51

# 218
Продължава бебевалежът...много е вълнувашо да влизам и да прочета, че някое ново същество се е появило. Да са живи и здрави всички!
Много прегръдки и палци за Мони и Борис!  Praynig
Аз първия път кърмих близо 2 г., но началото беше мнооооого трудно. Чак не мога да повярвам, че се преборих...рагади, рани, после запушвания нон- стоп. Сега много се надявам да се справя по- добре. Тогава Хедра ми помогна и със съвети и с подкрепа, много е важна в моменти на несигурност. Аз си правех компреси с равни части вода и спирт, загрява гърдите и каналите се отпушват по- безболезнено. Научих се да се цедя на ръка, което за мен беше по- ефективно и безболезнено също. Пиех Лецитин- добавка, която също спомага да не се образуват подобни натрупвания. Сега вече мажа с Лансинох от известно време, надявам се да подготвя доколкото може гърдите, но обтриването май не е добра идея...Това се сещам да споделя...

# 219
А сега трябва да ставам,че ще къпем Ноли....

fireball, аз малко така  Shocked останах, на сина ми казвам Ноли и всички във форума го знаят като Ноли и не съм свикнала да виждам това обръщение към друго дете, та в първия момент се облещих  Laughing

Честити нови бебенца, а на мамите бързо възстановяване - направо такъв бебевалеж, не мога да смогна да прочета  bouquet

# 220
Здравейте тумбаци! Да ви питам стяга ли ви се корема по-продължително време? Не като подготвителни контракции, а по цял ден примерно. Днес (пък и други дни напоследък) корема ми е като камък чак ме боли от твърдост, но не се отпуска, което ме кара да мисля, че това не може да са контракции newsm78 На някой да му се е случвало подобно нещо? Thinking

Мария, и на мен ми се случва доста често корема да ми се стяга, но болката е по-различна, според мен де, от подготвителните контракции. Защото като ми се стегне и бебо ми се очертава почти целия от дясно, става ми една гърбица  hahaha Общо взето щом бебо изпъкне така и корема ми става на камък и е болезненко. ooooh!

# 221
Честити нови бебчета! Да растат живи и здрави!!!

За кърменето и аз да кажа, че имах доста проблеми до 3-тия месец, множество запушвания, пих 4 пъти АБ, кърмата от засегната гърда (проблемът беше все в дясната) спря напълно Confused Нищо не излизаше от нея 2-3 дни, но въпреки това не спрях да я стимулирам, докато не видях 1-2 капчици, после 3-4 и така по малко за около 2 седмици успях да докарам 20мл. С времето нещата не нормализираха, но никой от лекарите, които ме лекуваха не ме посъветва да спра да кърмя Peace Тогава се свързах и с ЛЛЛ, почнах да приемам лецитин, при най-малко съмнение за запушване правех компрес от цедено кисело мляко+настърган лук - звучи зверски миризливо, но това ме спаси няколко пъти от поредния АБ. За съжаление с рагадите и болката не се преборих и започнах "мързеливата" да цедя и да давам с шише...така стана по-лесно за мен, а и за бебка....цедих и давах 1г 2мес. и само аз си знам какво ми беше, но мисля, че все пак това е най-доброто, което можах да направя за бебчето си Peace

Сега се надявам, въоръжена с повече опит и позитивизъм, да успея да кърмя пълноценно Joy

# 222
  • Пловдив
Малко стряскащо ми прозвуча цитата на съобщението от Мони - щестискам пабци още по-силно за тях  тази вечер, дано всичко започне да се оправя!  Praynig
krissie - би ли споделила някой линк, където мога да прочета някоя идейка за храни в суров или леко преработен вид, подходящи за малко дете! Искам да давам на малкия повече непреработени или слабо преработени плодове и зеленчуци, но не ми идва на ум под каква форма да ги предлагам, че да предизвикам интерес...  Praynig
Nya_M, ana-bel и Миш -да са ви здрави дъщеричките и само радости да ви носят!!!  Hug  bouquet
maria9 - аз съм така доста често, особено ако съм недоспала или преуморена, днес включително цял ден ми е твърд корема. Доктора ми беше казал, че имам чувствителна матка и затова било, ама аз на него като му нямам особено доверие след няколкото издънки не смея да кажа , че е от това. Дори от няколко часа имам болки леки в кръста ниско долу и като че ли ме наболява и ниско в корема, освен че е непрекъснато като камък, луда работа.  Crazy Пих си поредната доза хапове и сега си стискам палци като легна да се размине всичко.
 Вети добре дошли в къщи! Малката е голяма сладурана наистина, а и ти изглеждаш чудесно - хубаво е , че си доволна от протичането на раждането и се чувствате добре и двете!  Hug
Каза да спра да кърмя и да цедя, за да не ми спре кърмата от болката. Това ме съветваха и мен, а всъщност ако се сложи правилно на гърдата бебето сукането е по-безболезнено от цеденето. А кърмата не спира от болка, а от ограничаване даването на гърдата/цеденето. Пък има и кръв. И при мен имаше доста кръв от рагадите в продължение на около 2-3седмици, но откакто открих Лансиноха за последната седмица се оправиха.Кърмя с възглавница, детето захапва добре, сучи добре, просто болката е неописуема. Звучи ми, все едно нещата вървят много добре, но има някакъв малък проблем, който може да се отстрани лесно с помоща на консултант по кърмене. Ако наистина си мотивиране да кърмиш не се отказвай само заради болката и дискомфорта- преодолими са и си заслужават за да имаш после продължително и удоволетворяващо за двама ви кърмене, а одисеята с АМ струва не по-малко от 1000лв и безброй часове , прекарани в стерилизация и миене на шишета, както и нощно будене за да бъркаш мляко.Силиконовите зърна не ги приема и не иска да сучи през тях. Каза да се цедя и да събирам в хладилника-за през деня, а вечер преди съм АМ. Също и че мл на кърмата не отговарят на мл на АМ-можело да му стига 20мл кърма,и съответно  70 мл АМ. По принцип, за да съхраниш лактацията е добре именно вечер да не пропускаш кърмене илии цедене, защото тогава нивата на пролактина са най-високи и млекообразуването се стимулира най-активно, направих тази грешка да давам Ам вечер вместо да ставям да цедя за около седмица и кърмата ми намаля много бързо.
Каза да се мия с тетра и да мажа крем Бочко-Лансиноха да го забравя... На тези разранени зърна как да сложа цинков крем? Thinking Тук само да кажа и аз, че и двете изсушават, не виждам с какво може да ти помогне тази комбинация, бих те посъветвала да не оставяш Лансиноха изобщо!
 Струва ми се , че имам бучка на едната. Определено са напрегнати. Ако прорупскаш хранене или цедене и мъника не изсуква млякото докрай е възможно да имаш задържане на кърма и от това да се образуват тези бучки - цеди съответната гърда и не пропускай да я даваш за сукане най-вече нея, масаж лек по време на хранене/цедене също би ти помогнал както и топлите компреси преди това, за да се отпушат каналите. Извинявай, ако съм ти досадила, но не можах да не споделя мнение, при положение ,че и при мен нещата стояха по същия начин и получих почти същите съвети, които ме доведоха до 11месеца цедене, дано нещо ти е било от полза. Много от нещата съм ги научила и аз от блога на Хедра!  Peace
Аз си правех компреси с равни части вода и спирт, загрява гърдите и каналите се отпушват по- безболезнено. /.../ Пиех Лецитин- добавка, която също спомага да не се образуват подобни натрупвания.
Интересно е това, което си споделила - не съм пробвала нищо от него, но за лецитина съм чела , че помагал.  Peace
Олях се тоя път - май е от нерви край болчиците, ще ходя да лягам.  Laughing
/.../ почнах да приемам лецитин, при най-малко съмнение за запушване правех компрес от цедено кисело мляко+настърган лук - звучи зверски миризливо, но това ме спаси няколко пъти от поредния АБ.
Още една интересна рецепта - ще я имам в предвид  и аз!
Май сме доста момичетата, които са имали проблеми с кърменето предните пъти, вярвам, че този път сме подготвени теоритично да се справим по-добре, стискам палци за всички ни!!!  Praynig
Олях се тоя път - май е от нерви край болчиците, ще ходя да лягам.  Laughing

# 223
Вети изглеждаш невероятно поздравявам те за което.
Биг мама като за човек от друга нация направо ме уморяваш с твоите словоизлияния - това за сливите и топките беше върха на сладоледа.  newsm62 Много ти се радвам и аз да знаеш и току виж пък докторицата не видяла хубаво и хоп изненада.
За корема да споделя и аз - моят също се стяга, но не мисля, че са контракции, защото просто придобива странни форми и почти си личи коя част бебка е изпъчила напред. Обаче има и друго нещо, не знам дали е от операцията, но ниско долу където ми е разреза изпитвам режеща болка, когато бебка се намества в тези странни пози и отделно чувствам силен натиск чак в клитора (ако мога така да се изразя директно), не просто в пикочния мехур.
А я да питам и аз един тъп въпрос - В момента си слагам глобули Полижинакс, какво ще се случи обаче, ако случайно ми падне тапата - да звъня ли на доктора или направо да спирам с поставянето им. Айде ако ми тръгнат водите, ясно, тогава ще съм направо газ за болницата, че нали ще съм секцио. Та това ме дерзае от вчера насам.
И така ми се иска поне този път да почувствам поне началото на раждането, ама пак няма да ме огрее. Иска ми се поне 1-2 истински контракции да усетя - че да не се чувствам неловко като кажа "когато родих". Та аз какво ли съм усетила от раждането.

# 224
А някой вижда ли ми линийките, че на мен ми се губят нещо
И уф пак всичко ми гори, вече не знам какво да правя - тази нощ май няма да се спи

Общи условия

Активация на акаунт