Отговори
# 225
  • София
Честити ни Петра, Анабел, Пламена, Деян и Даниел!!! Да са здрави и щастливи бебета!!! А на мамите, бързо възстановяване и също много радост и щастие!!!  Hug Hug Hug

# 226
Добро утро!

Да са живи и здрави Анабел и Пламена, и техните семейства!    bouquet  bouquet

sosmy, линийките ти се виждат.  Peace

Аз тази нощ имах фалшива тревога.  Laughing Около 1 час ме боля ниско долу и се чудех дали не наближава момента, но отшумя и заспах. Сигурно бебо се намърдва надолу... newsm78

# 227
Честити бебчета Анабел и Пламена,да са живи и здрави малките принцеси.
tedito81 - аз не съм си избрала още при кой да раждам,ти при кой ще си? Дали ще се  засичем  не знам ти си по-напред от мен,ама то човек никога не знае.
Моята сестричка днес ми идва на гости за пролетната ваканция,ще си правим компанийка,и моя мъж тази сутрин ми вика,айде да вземеш да раждаш преди да си е заминала че детето няма само да го разкарваме  Joy . То ако ставаше така по поръчка  newsm78

# 228
Здравейте и от мен,
Честито на новите бебчета във форума! Да са здрави и много да радват родителите си! НА майките им бързо възстановяване! smile3501

Да се оплача и аз, вчера започна да ми пада тапата, пада на части, и от снощи та до днес сутринта бях със много силни контракции, през неравни интервали- от 25 мин. до 8-9 мин. Направо си беше тежка нощ, задрямвах между тях и като ме стегнеше си мислех, че ако сега не родя, няма кога да е. Затова тези дни съм решила да лежа, че следващата ми консултация е на 5 април, надявам се да устискам до тогава, че да мога поне да си взема документите за болницата. Но малкото може да е решило друго!
За корема да споделя и аз - моят също се стяга, но не мисля, че са контракции, защото просто придобива странни форми и почти си личи коя част бебка е изпъчила напред. Обаче има и друго нещо, не знам дали е от операцията, но ниско долу където ми е разреза изпитвам режеща болка, когато бебка се намества в тези странни пози и отделно чувствам силен натиск чак в клитора (ако мога така да се изразя директно), не просто в пикочния мехур.
И така ми се иска поне този път да почувствам поне началото на раждането, ама пак няма да ме огрее. Иска ми се поне 1-2 истински контракции да усетя - че да не се чувствам неловко като кажа "когато родих". Та аз какво ли съм усетила от раждането.
То и аз като теб така и не разбрах с първата бременност какво са това контракции, но сега си наваксвам! И мен така ме прерязва операцията някой път, и в Селената, като ходих на 4Д при Кръшков, той  ми казаха че след секцио при следваща бременност било нормално да се има такива неразположения, но все пак не било задължително!

# 229
Добро утро и от мен
Момичета,вчера бях на ЖК и гинеколога ми каза,че всичко е наред но вече съм минавала в ''зоната на здрача''-тъй като съм в 39 г.с.Въпреки ,че нямам оплаквания ми предписа от днес до раждането да пия по 3 пъти на ден таблетка Бусколизин.Според него  било много подходящо при второ раждане както е в моя случай-това помагало за изглаждане на шийката на матката и също така водело до по-бързо разкритие.Искам да ви попитам дали има други мами на които са им  го предписвали и ако имате по-вече информация за това?
Иначе всичко с нашата госпожица е наред,станала е около 3100 и честно казано се надявам да не наддава много повече от гледна точка на раждането,че съм се настроила за нормално такова.
Лек и спокоен ден на всички от мен и успех на тези които може би ще се отправят към родилното   bouquet

# 230
  • España (Плевен)
Гледате ли Гала? Горките бебчета. Измъчиха ги. Ама и те не се обадиха...  Mr. Green Mr. Green 

Честити нови бебоци. Да са живи и здрави..

# 231
Добро утро мамчета!
Хайде събуждайте се!
Да са живи и здрави Анабел и Пламена!За техните мами  bouquet!
Цитат
Биг мама като за човек от друга нация направо ме уморяваш с твоите словоизлияния - това за сливите и топките беше върха на сладоледа.   Много ти се радвам и аз да знаеш и току виж пък докторицата не видяла хубаво и хоп изненада.
sosmy , то това мила един килограм,еб...и докторката ако не видяла правилно при това положение.Та ще е даровито момченцето.Гена си е ген. Mr. Green
А линийките ти се виждат.
Един въпрос търся в интернет ,но нещо само стара информация ми излиза.За детските какъв е прага на месечния доход на член от семейството.Над 18год деца не са член на семейството,нали?
Хубав ден ви желая! и още едно сладурче.

# 232
  • sofia
Да се разпиша и аз!
Честито на всички мамчета, които вчера се сдобиха с дечица! Да са живи, здрави и много щастливи!
Аз тази нощ се наспах като хората, дъжда ми подейства успокоително. Пък и нали от днес сме ваканция и не ми се наложи да ставам в 7 без 15. Надявам се тези дни да се оправи времето, че вкъщи е много изнервещо да стоя пък и синчето само се зомбира с Дисни канала.
Всеки момент съм в очакване, но моя бебок май е решил, че ще е априлче.
Приятен ден от мен!

# 233
За детските дохода е 350 лв. Онзи ден ходих да питам за документите, че аз детски не съм виждала от 8 години, че съм много богата явно. Трябвало бележка от личния лекар или педиатъра за ваксините, както и уверение от училището, че детето посещава редовно занятията, служебни бележки за доходите на родителите 12 месеца назад / ако подаваш април -доходите от март назад вкл.; както и гореспоменатите документи с априлска дата/.
За децата на 18 нямам представа, моята щерка не е пълнолетна.

# 234
Момичета сигурно вече ще ги обсъждали ама аз да питам пак, какви помощи се полагат на една бъдеща майка и кога се подават документи за тях.Има ли някакво значение ако таткото е безработен и доходите за член от семейството е под 350лв.

# 235
  • Варна
Честити нови бебенца, живи и здрави да са,много да радват всички,около тях.
Пак благодаря за коментарите. Четейки Вас-препатили-и слушайки педито-жена,която изнася лекции вкл.и за кърменето-моето мнение се припокрива с Вас. Намазах Бочко. Днес пак цедих, 40 мл от двете,мисля че е добре като количество,за едно цедене.
Единственото,което ме притеснява е кръвта,не искам да поема кръв детето,защото всеки път я има. Днес вече и двете кървят, но упорито си цедя. Снощи по неин съвет храних с АМ, но аз повече време го приготвях отколкото да яде той. Луда станах с този АМ. Но ще кърмя.

# 236
Не мога да не споделя и това с вас.Седя,пея и плача. CrazyЛуда му работа.Обаче това се казва талант от Бога,щом ти стига до сърцето и те разплаква.

Документите са ми готови,всичките,но понеже работех на две места официално и се притесних да не би да превишавам доход.Защото някъде пише 350 средно на семейство а не на член семейство.А това е от голямо значение.

Последна редакция: ср, 30 мар 2011, 10:42 от big mamma

# 237
Да се запиша и аз.
Честит рожден ден на новите бебнца! Бързо да растат и наддават грамчета! Hug
Аз имам проблем с кръвното и АГ ми изписа Допегит. Май така ще изкарам докрая.  Cry Важното е накрая резултата - здраво бебче да си гушна!
Гледахте ли предаването на Гала - милите бебчета  Hug Трябва да внимаваме какво ядем. Аз толкова обичам прясно мляко, а ще трябва да го откажа.
Лек ден на всички и да е малко по-усмихнат от времето навън!   bouquet Hug Peace

# 238
  • Варна
Ох, това детенце сладко ми напълни и на мен душата! Heart Eyes

И тук да споделя, че днес е един специален за мен ден - моето любимо момче става на 30! Това забавно, лудо и смешно мое момче! По този повод, на себе си пожелавам да ми е жив и здрав мноого дълги години, а на вас пожелавам безкрайното щастие, което изпитвам всеки път щом се огледам в очите му и се разпозная в усмивката му!  loveuuu

Иначе снощи си имахме такава "предпразнична" нощ (повръщане от 2 до 5 ч., ужасно главоболие, контракции..), че решихме, че бебо иска да ни се представи като подарък за РД-то на тати, но ни се размина. А подозирам, че може и да е от вчерашното ми престараване с миенето на прозорци и банята... Но пък и днес смятам да "го изпробвам" с приготвянето на скромна вечеря за 8 човека. На пук на всички (вкл. и ММ), които ме разубеждават, аз и само аз искам да си приготвя празника на моя любим!  Heart Eyes

Прекрасен ден на всички ви, въпреки мрачното време, нека е празник в душите ни! Hug

# 239
Добро утро, момичета!
(То е доста късно,но нали е мрачно.....)
Ето едно кафенце от мен

Според мен е добре да си зададете въпросите в темата за "майчинството счетоводно"  и/или при счетоводител, че има много "врътки".

Аз вчера доста се преуморих и снощи бях с доста чести контракции. Та си пийнах малко магнезий, че ми се ще да си дочакам плановото секцио. Че нищо не съм правила у дома- нито съм прала дрешки, нито съм подредила. И прозореца в детската не е измит и пердетата...колата ми е на ремонт.
Е, не че това може да спре един човек да се появи на този свят, ама....
Аз обаче нямам никакви предразсъдъци с това "когато аз родих", защото може и да не съм се напъвала, но всеки си трае и знае неговите болки и неудобства около раждането. А и изборът ми за секцио далече не е бил, "за да не ме боли", а на първо място заради безопасността на сина ми- при секцио рискът за живота и здравето на детето са по-малки, особено когато не си в 20-те си, а и бебето е голямо. И честно казано по тази причина коментарите на тези, които не са взимали такива решения са доста дразнещи. Моето възстановяване и безопасността за мен никога не са стояли пред тези за детето ми.
Е, извинявам се, че "приключих" малко рязко, но съм на мнение, че всеки трябва да оставя другите сами да решават за себе си- как ще раждат, дали ще кърмят, с какво ще хранят децата си, стига това да не накърнява интересите и личното пространство на някой друг.

П.П. Днес чета, че и Нети е родила чрез секцио - http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=835818

Последна редакция: ср, 30 мар 2011, 11:04 от Ленито

Общи условия

Активация на акаунт