Отговори
# 375
mnogo_vkusna*, и аз ще раждам при д-р Матеева! Simple Smile
Pile^, и при теб ли ще е секцио?

Да, секцио ще е. каката така я родих, а и имам очен проблем де:)
mnogo_vkusna* , определено до вторник ще си пушка, ще се радвам да се видим и на живо Simple Smile
Благодаря и на двете за милите думи! Така имах нужда ... Пожелавам и при трите ни всичко да е ОК!   bouquet

# 376
И аз ви стискам палци и ви пожелавам спокойствие  Hug!

Честито бебче  Радостин на мама pebo   bouquet ! Да расте здраво, весело и слънчево дете за радост на родителите си и бързо възстановяване на мама  Hug!

# 377
Да се включа и аз в темичката, че не съм особено активна. При мен положението е ок, имам леки контракции, но са само подготвителни. Усещам че с бебчо ще сме си 2 в 1 поне до към термина, на него май не му се подранява. Единственото, което малко ме притеснява е че имам често зацапване сутрин или вечер, и то така вече от две седмици. Никой не знае на какво се дължи, утре пак съм на консултация и ще видим какво ще ми каже лекарката.

Стискам палци за нашия Бо  Praynig
На всички нови попълнения пожелавам да са ни живи и здрави и много да радват родителите си!

# 378
delilah_qk, sosmy,  аз  ходя при Бачуров на консултации, уж имаме уговорка, ама постоянно си мисля, ако тръгна да раждам какво да правя, дали ще дойде или ще ме остави на лекаря на смяна, ами ако е вечер пак ли да звъня и ей такива въпроси. Бебка беше седалищно, можеше да е планово, но сега се обърна и  се надявам да си родя нормално. Не ми е споменавал ако нещо се случи, дали  да го търся спешно. Има ли други мами при него.. ?

# 379
fishi_fishi, мн благодаря за линка към НОИ. Изтеглих си наредбата и приложенията.   bouquet

bvl, аз започнах да взимам Арника, но забелязах, че ми се гади от нея и я пих само 2 дни.

# 380
bvl, аз започнах да взимам Арника, но забелязах, че ми се гади от нея и я пих само 2 дни.
Thinking Това много ме изненадва!

Още съм с хрема и кашлям,но пък пърите 2 перални с дрехи вече са огладени.Остана ми още една и бебето е огладено.Чантето почти съм приготвила.И вече яваш яваш  Simple Smile като се има предвид ,че първото го преносих,много е вероятно и с второто да стане така.Лекинка от мен   bouquet

# 381
  • Пловдив
Русенки, нещо като че сте се наговорили- леко и безпроблемно да минава момичета, стискам палци за всички ви!!!  Praynig Peace
sunshine_j - както го описваш ми прилича на падане на тапа, но постепенно , не наведнъж  Thinking Хубавото е, цче така или иначе утре си на преглед и ще се разбере, няма да се чудиш какво става.
te author=lady1 link=topic=573271.msg18286260#msg18286260 date=1301595897]
delilah_qk, sosmy,  аз  ходя при Бачуров на консултации, уж имаме уговорка, ама постоянно си мисля, ако тръгна да раждам какво да правя, дали ще дойде или ще ме остави на лекаря на смяна, ами ако е вечер пак ли да звъня и ей такива въпроси. Бебка беше седалищно, можеше да е планово, но сега се обърна и  се надявам да си родя нормално. Не ми е споменавал ако нещо се случи, дали  да го търся спешно. Има ли други мами при него.. ? [/quote]
Аз уговорка с него реално нямам още, утре мислех да подпитам как стоят нещата като ходя на прегледа. Иначе по принцип е нормално ако е в града и не го възпрепятства нещо друго да дойде, без значение колко е часа, все пак за това се прави уговорка. Има го момента обаче, че за нормално раждане без да е планувано често се случва или да не са в града или дори да могат по своя преценка да не дойдат (край мен поне се случи на двете ми приятелки и на мен така предия път).
Щях да казвам за Арниката - моя приятелка роди Август и пробва да го пие, беше доволна и каза, че раждането е минало доста по-лесно от предишното, без разкъсвания и много по-бързо си стъпи на краката. Беше нормално ражадне и воторото. Аз също я пия, ама успявам едва веднъж на ден сутрин, че после край малкия се улисвам и все се сещам малко след ядене или точно преди да седна на масата, дано от 1*3 топченца да има ефект, иначе я пия вече месец и не усещам никакъв дискомфорт. По едно време като че кисилините ми се увеличаваха от нея, ама тях по принцип си ги имам- ту силни , ту слаби, така че си я продължавам.

# 382
Здравейте мили мами Wink, ние за сега сме 2 в 1, но мисля че скоро ще се гушкаме. От 2 дена имам контракции - не са регулярни, но ме боли кръста и от време на време ме прерязва корема. На 5 сме на преглед и казаха че ако не се е появила до тогава ще ни предложат варианта за секцио. Контракциите ни били непроизводителни  и тя не се помръдвала от тях.Освен това изказаха съмнение дали ще мине Wink  Ох да си кажа толкова съм подурта и отекла че вече нямам търпение..... дано да се появява вече и моята принцеса Wink

За арниката късно ли е да започна да я пия сега?

# 383
delilah_qk, и аз утре съм от 11  Peace

# 384
Добро утро мами /бъдещи и настоящи/. Най-накрая дойде заветната дата 01 април. Нека раждането започне сега  Laughing Laughing Laughing.

e.damyanova, извинявай че се намесвам в работите на ЛЛЛ, но нещата които ще ти кажа са от техните лекции. Пробвай когато Жорко трябва да пусне гърдата да вкараш малкото си пръстче в края на устичката му, за да отпусне вакума. Не давай АМ когато излизаш. Защо не взимаш Жорко с теб? Ако наистина ти се налага пробвай да изцеждаш и този който след това го храни е по-добре да ползва лъжичка или малка чашка, а не шише. В първите седмици даването на АМ от шише може да обърка Жорко, да му покаже че има по-лесен начин на хранене и той да откаже да суче след това. Шаманката да ме поправи, ако греша.

mama_lia, ако съдя по лентичката ти си в 38 седмица, защо трябва да вадят беба на 5-ти. Нормално е сега да имаш само подготвителни контракции, които са непроизводителни. За това дали ще мине вече не знам  Rolling Eyes.

Някой има ли инфо от Мони? Какво става с Бо?

И моето бебе вече е изпрано и изгладено, багажа за болницата го стягам днес. Кухнята е готова. Къщата ще доизчистим най-късно до неделя. Май измислихме име /УРААААААААААА/  smile3535 smile3535 smile3535. В понеделник ми е защитата на Магистърската теза и във вторник вече мога да раждам  Mr. Green. Не мога да повярвам, че смогнахме.

Вчера купих козметика - измиващ гел и лосион на Авен, крем за дупе на Себамед и Здраве, масажно олио на Мустела. Шампоан за крусти няма да взимам преди да видя дали е нужен. Надявам се избора да е добър, защото това доста го мислих. Чудя се дали да взема почистващата вода на Авен и да почиствам дупето с напоен тампон с нея вместо с мокри кърпи?!? Другото за което се чудя е дали да взема чиста термална вода на Авен и да пръскам бебо в жегите? Това го практикувам на себе си и има супер ефект. Ако някой има опит да сподели, моля.

# 385
Добро утро Wink
Вече съм леко побъркана.... може би е така като си знае човек кога ще ражда. Остават ми 4 дни! Нищо вече не ме интересува, не ми дреме къщата оправена ли е, нищо...
Дрехите за бебето са изпрани и приготвени, торбите са стегнати, остава да дойде 5-ти!
Притеснявам се само свекито дали ще гледа добре малкия, като я знам каква е завеяна... Честно казано имам повече доверие на сина си, отколкото на нея. Ама ще ги контролирам по телефона, няма как. Поне вече ходи на ясла и доста му се харесва там. А и големия е във ваканция и ще помага.
Ленито, благодаря ти вчера за отговара Simple Smile, то всъщност самия факт, че сме бременни ускорява СУЕ-то.
Хайде, че ако продължа ще избълвам още врели-некипели.

# 386
Добро утро ,мамчета.Честит първи април на всички!Правя бърз разпис и бягам на кафе малко да поклзкарствам,че ми се схвана мозъчето.Това с лентичките е много интересно,защо има такива големи разлики?Ето,че мама Лиа е 2 дни след мен ,а и дава 15 дни до края,а на мен 20.И на мен ми стана странно как ако тя е в 37 седмица на 5-ти вече ще и предлагат секцио.То и аз искам по-рано да тръгне бебока,но лекар да го предлага ми се струва  Thinking.За арниката аз също мога да споделя малко-откакто я пия почти нямам киселини,а бяха ужасни .Дали е от нея не знам ,но ще продължавам.
delilah_qk ,аз съм по същия начин пия я само сутрин,но по 5 гранулки и после не се присещам.Ще видим накрая за възстановяването дали ще е по-бързо.Аз първият път не съм взимала и не беше много леко,но сега ще мога да сравнявам.Макар едва ли само приема на арника може да е индикатор за нещо такова.Отивам да вдигам дивачката ...хубав ден на всички!
И както каза някой по-нагоре-Нека бебевалежа започне сега!

Последна редакция: пт, 01 апр 2011, 08:05 от Erria

# 387
При мен още не е станало 1-ви април, защото сме часове назад, но исках да пожелая на всички един бебешки април! Чакаме го всички с такова нетърпение ...от 9 месеца:)! Дано всичко мине наред при всички ни!
Надявам се Мони и Бо да се добре. Ако някой има връзка с тях да им предаде много, много стистнати палчета и от мен!
Броя дните, макар да имам още една камара неща за вършене! И хем ми се иска да се появява бебето вече, хем се пазаря с него да си изчака термина, та да мога да си довърша заплануваните неща!
Прегръщам ви и чакам само хубави новини!

# 388
Добро утро!  bouquet
sosmy ,незнам това със 4 снахи,няма да има угодия  Crazy а и аз незнам дали ще съм от послушните свекърви. Laughing
Ленито
Цитат
Между другото като чета коментара ти за снахите на big mamma и веднага се сещам за леля Ог на Тери Пратчет с нейните много на брой снахи

Незнам това как да го приема като подигравка или майтап. newsm78
Леля Ог се е омъжвала три пъти и има седемнайсет деца, но това не е нещото, което я прави вещицата Майка. По-важен е нейният характер.от Леля Ог искат съвет по всяко време. Гита Ог е на мнението, че най-важното е да си се състезавал добре,а не да победиш на всяка цена.Тя изглежда много добродушна, но е способна да взима твърди решения, ако това е необходимо.
и другата страна
Леля Ог е нисичка, пълна, с лице, покрито с бръчки като печена ябълка. Обожава хапването, и още повече пийването. Винаги е готова да пийне за твое здраве по една чашка. И по още една. И по още една. И другата бутилка също, благодаря ви... Изпие ли достатъчно в подходяща компания, най-често следват танци на масата.

Mr. GreenТова че съм рускиня не означава че обичам пиенето.За храната да,обичам да си угаждам.
Иначе сайтовете които пусна ми допаднаха,даже ги сложих в любимите,да препрочитам а и да чета,там има още доста интересни неща.До този момент мислех за себе си, че съм позитивна личност ,но след прочитането сега мисля, че не съм и имам още много какво да работя върху себе си.
А по отношение на децата,не съм много строга ,но уважавам дисциплината.А и у дома с толкоз мъже няма начин.При нас живее и брат ми.
kroelahai ти къде си  се разбързала,нали уж трябваше да ти разказвам как е раждането на четвърто? Laughing Иначе ако има нещо стискам палци.
На всички останали майчета и бебоци хубав ден!

# 389
ДОБРО УТРО  Heart EyesМАМИ  Heart Eyes,вчера ми беше много лошо леки менструални болки ,викам си ето идва човека  Mr. Green,но тази вечер ни болки ,ни нищо .Даже съм спала много добре учудващо за мен през последните дни  newsm78.
big mama  верно ,че е твой ред мила ,но понеже за 5 години това ще ми е 3 раждане и все си мисля ,дане стане много бързо и да си родя по пътя . Sick.
Ох на 5 април ми е най хубавата дата ,тогава имам рожденничка  Heart Eyes,моя все ме бъзика ,че може да родя тогава  Mr. Green.Както и да е вече е април, и всяка от нас ще роди ,дали днес или утре . Laughing.
Вече искам всеки ден по 10 бебета да се раждат ,а защо и не повече Joy.
След малко отивам на лекар ,дано всичко е наред с бебока . Praynig
Хайде спокоен ден на всички  Hug.

Общи условия

Активация на акаунт