Отговори
# 465
Благодаря ви за хубавите думи,момичета! Hug

Пожелавам на всички ви леко раждане и незабравими срещи с малките човечета!Въпреки всички изпитания,през които преминахме-няма по-прекрасно чувство от това да се гушкаме вкъщи...Аз още не мога да повярвам,че това се случва с мен Blush

И аз имам въпрос към ЛЛЛ:Йоанна беше в болница досега,през тези три месеца,постоянно се цедих,имам ужасно много замръзена кърма,тъй като изцеждах поне по 500 мл. за едно денонощие,а в болницата ми искаха по много малко...Въпроса ми е колко време мога да я съхранявам във фризера,надписвам контейнерчетата с датички,за да ми е по-лесно,но не знам тази най-старата кърма дали да я давам?Освен това,аз бях спряла да се цедя,тъй като ми беше намаляла доста кърмата,цедях се само по 2-3 пъти на ден...Обаче сега пробвах пак да цедя и изцедих 70 гр. от двете гърди...Дали мога да увелича лактацията и да слагам Йоанна на гърда,след като имам кърма,а ако не й стига,да додавам от замразената,вместо да давам само от нея,а да дохранвам с АМ...Оххх,много ми е объркано все още....Малко не успях да си формолирам добре въпросите,ама...

# 466
Добро утро момичета!
С един спешен въпрос.Къде в София има детски спешен стоматолог?
Хубав ден ви желая!  bouquet

# 467
Добро утро,ако още не си намерила стоматолог в Юниордент има,но цените са им впечатляващи,другия вариант е на Дондуков и Раковски клиниката,Медстом се казваше,но трябва да се обадиш май и на двете места да провериш за дежурен детски,че е събота..

# 468
Добро утро,ако още не си намерила стоматолог в Юниордент има,но цените са им впечатляващи,другия вариант е на Дондуков и Раковски клиниката,Медстом се казваше,но трябва да се обадиш май и на двете места да провериш за дежурен детски,че е събота..
Търся детски стоматолог работещ със здравна каса и доколкото знам спешните също работят със здравна каса.

# 469
Twins Mommy, не съм от ЛЛЛ, но със сигурност можеш да си увеличиш кърмата, като слагаш Йоанна на гърда, и постепенно да преминеш само към кърмене. Колкото повече я кърмиш, толкова повече кърма ще имаш, тоест постепенно няма да имаш нужда от друг вариант. Успех!

# 470
Добро утро маменца!  Hug
И тази нощ мина,но безкрайно дълга.Нещо моята бебка май не и се излиза и започвам да се притеснявам.Всяка вечер едни болки,едно въртене,безумно изнервящо е.  Cry
В понеделник доктора отново ще ме преглежда за разкритие.Вече се притеснявам и се замислям за секцио въпреки че това най-малко искам .Искам да  попитам мамите, минали по този път ,какви ви бяха приготовленията за планирано секцио?Как се процедира в МБАЛ Бургас-кога те приемат-вечерта или сутринта,трябва ли да не си ял,а и ще се радвам ако споделите колко ви е струвало?
Дано не съм отегчителна с тези въпроси,но наистина ме обхваща една паника.А и да си призная най-омразен на този етап ми е станал въпроса "ама ти не роди ли още?".Сякаш аз нарочно го стискам бебчето въртре  #Cussing out
Айде красиви,няма повече да ви занимавам с моите притеснения.Ще съм ви благодарна ако споделите с мен за какво става въпрос това секцио?
Лек ден!  Heart Eyes

# 471
Добро утро!!! Май още не са се събудили всички  Wink Тази нощ спах добре, но се събудих рано-рано с болки в кръста  newsm78 без други болежки странна работа  Thinking

# 472
Добро утро и от мен! Аз започвам да свиквам с около 6 часа сън на нощ, не че са ми достатъчни, ама  Crazy

Днес чакам леглото, вчера купих най-накрая 2 комплекта чаршафи и ще пера следобед. Малко по-малко нещата вървят към организиран хаос. Все още нямаме матрак, ваничка и прочие, ама не ми се занимава вече, честно казано. Като си дойде таткото, ако ще и аз да съм в болницата да се оправя с това  hahaha 

Добре дошла на Йоанна у дома! Да расте щастливо и спокойно дете!

# 473
Добо утро и от мен  Grinning!

Twins Mommy, добре дошла на малката Йоанна! Много сладко бебче пу-пу Simple Smile! Много да те радва и да изпълни ежедневието ти само с много щастие и обич!!!

Поради кръвногрупова и rh-несъвместимост на мен и съпруга ми, акушерката ме педупреди, че бебо ще се роди със засилена форма на жълтеница.
 В тази връзка имам въпрос към ЛЛЛ: в такива случай дават ли се допълнително вода със захар/глюкоза ?

Предварително се извинявам, ако този въпрос вече е обсъждан!

# 474
Twins Mommy, добре дошла вкъщи на малката принцеска Йоана!

# 475
  • Варна
Twins Mommy добре дошли вкъщи! Оттук нататък само щастливи мигове Ви желая.

# 476
Туинс мами добре дошли в къщи!От сега на татък да ви върви гладко като песен!Аз напълно подкрепям Анда.Колкото повече предлагаш гърдата,толкова повече ще се стимулира и ще се увеличи лактацията.А 70мл хич не са малко за бебе 2700гр-та тя е на коригирана възраст 2 дни ,така че предлагаш двете гърди и сега ще си я храниш добре.Евентуално ако усетиш,че не се е нахранила напълно даваш от най-старата ти кърма във фризера.Може да се съхранява 6м,но за да не остарява все повече започваш от най-старата.
Джиджи_вн вече е доказано,че водата и захарта или глюкозата не премахват жълтеницата при бебетата.Тя не е като тази при възрастните(където проблема е в черния дроб и билирубина е в следствие неговото страдание) и следователно се лекува на друг принцип(при бебетата е в резултат разпад на феталния хемоглобин,пренасящ повече кислород при вътреутробното развитие).Колкото повече яде детето,толкова повече изхождания има(за голямата нужда говоря) и от там намалява жълтеницата.
Галя и специално за теб информацията,която чакаш от мен  Wink.Сестра ми забременя по естествен път.Вече е в 8 г.с.Онзи ден са видяли и сърчицето.И жълтъчното мехурче,и сърдечната честота отговарят на седмиците.Но прогестерона започнал да и пада и  я накарах да си изпроси препарат от доктора,който нещо се дърпа-от днес е на свещички.Стискам и много палци да износи това толкова чакано бебче!!! Praynig
А за колета да ви кажа-има развръзка.Задържали са пакета за митническа проверка в централна поща и в понеделник ще ходя да се разправям.Какво толкова видяха между одеалцата,чорапките,бодитата и гащеризончетата  и една играчка не мога да си обясня.Общо взето като всичко в България.

Последна редакция: сб, 02 апр 2011, 10:17 от petia47

# 477
  • Варна
Леле, тази сутрин виждам все едни хубави новини:

Twins Mommy, много се радвам, че вече си е вкъщи малката принцеса! Честита радост на дома ви, нека оттук нататък е изпълнен само с нейното гукане, усмивки, пък дори и плач!  Wink

Петееее, супер новина - дочакахме я! Подозирахме, ама не подозирахме, че ще е и толкова хубава - ето че можело!  Hug Hug Hug Хайде, стискаме палци всичко да е ОК и да си имаш скоро едно сладко племениче! Praynig

Стискам палци на мамите с планирано секцио, и разбира се на всички очакващи, които ще се изненадат от неочаквана среща! hahaha

# 478
Добро утро!
Петя, много хубава новина. Мисля, че тук ще има над 200 стиснати палчета в следващите 7 месеца сестра ти да споделя своите бременски трепети във един такъв форум!
Туинс мами, чудесно е, че вече сте заедно в къщи с твоята принцеса!
Гларусче- относно планираното секцио- на мен ми препоръчаха да отида в болницата вечерта преди датата, защото ще пътувам от друг град. За същия ден има още едно момиче, но то си е от Пазарджик и ще отиде сутринта около 6.30. От вечерта не трябва да ям и пия вода, защото цитирам анестезиолога "Много ще повръщаш". Каза ми най- късно в 1 през нощта можеш да пийнеш малко вода.
Пожелавам ви хубав съботен ден!

# 479
  • Варна
Пете,много се радвам за Вас. Знаех,че е това и много палци стисках. Всеки дочаква своето чудо. Дано има най-леката бременност.И спирам вече.

Общи условия

Активация на акаунт