Отговори
# 480
  • Варна
Гларусче- относно планираното секцио- на мен ми препоръчаха да отида в болницата вечерта преди датата, защото ще пътувам от друг град. За същия ден има още едно момиче, но то си е от Пазарджик и ще отиде сутринта около 6.30. От вечерта не трябва да ям и пия вода, защото цитирам анестезиолога "Много ще повръщаш". Каза ми най- късно в 1 през нощта можеш да пийнеш малко вода.
Пожелавам ви хубав съботен ден!
Вечерта хапнах доста добре, вода пих през цялото време.8,30 сутринта бях в болницата и докато вляза на операция към 12 не спрях да пия вода. Нямах проблем с повръщане. В реанимация не можех да спра да пия вода пак и досега така.
И което ми е странно-8 дена след операция изпивам поне една тубичка 3 литра вода през деня, през ноща пълня малки бутилки и не ги броя,но 4 литра ги минавам.

# 481
  • Plovdiv - Thessaloniki
Добър ден, дами! Желая лек ден на всички и много стиснати палци на тези, на които им предстои най-чаканата среща с бебоците им!
Twins Mommy - много е хубаво, че вече сте си вкъщи с малката принцеса, нека изпълни дома и живота ви с щастие!
Пете - много хубава новина, дано всичко е наред и сестра ти бъде много щастлива!
 Hug

# 482
Благодаря ви момичета.Наистина е чудо.След толкова пъти инвитро,та и с чужди яйцеклетки и при шанс за нормално забременяване от зет ми 1 на незнам колко милиона,ето че се получи.
 Стискам палци за момичетата със скорошно секцио!!!!

# 483
http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3720271

С най-голям скок на раждаемостта сме в ЕС
  bouquet

# 484
Ехееее и на нас да се случи най-накрая!Браво!А колко още има да родят тази година,като гледам отчетните темички са пълни.Много ме радва това!

Последна редакция: сб, 02 апр 2011, 11:29 от petia47

# 485
Честито на twins mommy! Най-накрая слънцето изгря и на вашата улица! Бъдете многощастливи заедно с вашата Йоанна!
Честито и на теб, Пете! Това, което разказваш, още веднъж показва, че никога не трябва да губим вяра, че Господ пази нещо добро за нас.

Mwpo,
ти нали кърмиш? От това е пиенето на вода. Аз щом почнех да кърмя ожаднявах неимоверно. Така беше поне до към 2-3 месец. Моята приятелка беше същата...Някъде четох, че било от окситоцина, но като си помислиш и колко течности губиш от кърменето, а и аз се потях адски...(сега се почна още от 6-7 месец).

# 486
  • София
Пете   страхотна новина, нека всичко е наред и сестра ти бъде в добро здраве!  Hug
Да ти кажа такова чудо стана и с братовчедка ми, на която и бяха казали че по естествен път няма начин да забременее... след N-на брой изследвания, изпити хапчета, инсеминации и т.н както си му е реда, накрая се оказа че се е появила киста на яйчника и трябва да я лекуват, след което да продължат .... братовчедка ми се разболя от някаква настинка или нещо подобно в същия момент и нещеш ли точно в този момент, когато се чувстваше супер изтощена от всичко и беше дето се казва достатъчно болна ... забременя по естествен път.... Докторите казаха от начало, че е невъзможно... няма начин да е бременност, но... живи и здрави я чакаме да роди около 2 месеца след мен. Така, че надежда винаги има и никога нетрябва да се отказва човек от това което най-силно желае да постигне!
Лек и слънчев ден коремчета  Hug

# 487
Момичета водите могат ли постепенно да изтичат?От няколко дена все ми мокри нещо,но днес е много по обилно течение(като вода ,не е слузесто или нещо подобно).Нямам болки, даже незнам какво са това контракции.Дали да се обадя на доки или да си чакам датата на секцио т.е. вторник?Бях на преглед на 29 и тогава всичко беше ок.

Последна редакция: сб, 02 апр 2011, 12:32 от asq81

# 488
Asq, да водите могат да изтичат постепенно. До вторник, според мен има доста време и ако това са води, не е добре да чакаш.
По-добре си се обади на доктора или направо иди до болницата където ще раждаш, за да те прегледат и да проверят води ли са и може ли действително да си чакате планувания ден.

Успех Simple Smile

# 489
Най-напред да честитя бебчетата на мама Пебо, мама Сюзан и мама Вели! Да са им живи и здрави малките момченца и много радост да им донесат!

Twins Mommy, добре дошла на малката Йоанка у дома, нека изпълни дните ви с много щастие  Hug Аз също смятам, че няма проблем да я слагаш на гърда и ако тя засуче, със сигурност ще можеш да си я кърмиш.

vadada , добре дошли и на вас у дома, дано скоро и малката Анастасия си е при вас  Hug

Петя, много хубава новина за сестра ти! Стискам палци всичко да е наред и след няколко месеца да се радвате всички на едно здраво и сладко бебче  Heart Eyes

Mwpo, аз също докато кърмех пиех мнооого вода, само през нощта си изпивах поне 2-3 малки бутилчици Simple Smile

asq81, според мен по-добре се обади на доктора, защото ако са води, ми се струва, че до вторник има прекалено много време  Rolling Eyes

Успех на тези, които имат планирана дата тези дни да се срещнат със своите съкровища, а и на тези, които ще ги изненадат  Laughing

Аз ще се залавям с неприятната задача да си епилирам краката, да видим как ще се справя, че предния път доста се измъчих  Crazy После малко почивка, докато каката е на разходка с баба си и баща си  Sunglasses Хайде лек ден от мен на всички коремчета и сладки бебчета  Hug

# 490
Asq, наистина по-добре звъни на доктора. Виж какво чета точно сега:
"Разкъсване на околоплодните обвивки.
... Ако мокрото петно има по-скоро сладникав мирис, отколкото на амоняк, най-вероятно става дума за околоплодните води. Друг ориентир - продължават да се процеждат (и няма да пресъхнат, защото ще се произвеждат до самото раждане, възстановявайки се на всеки три часа). Когато се изправите или седнете обаче, главата на бебето може да запуши отвора на матката като тапа и изтичането да престане временно. Процеждането е по-силно, ако разкъсването на обвивките е по-близо до шийката, отколкото по-високо горе."
Това е от книгата "Какво те чака, когато чакаш дете".  Виж какво ще ти каже доктора според това какво ти се случва. И успех!!!

# 491
Здравейте,благодаря ви за поздравите и пожеланията! Hug

Все още се нагаждаме една към друга с Йоанна.Още не сме избрали как да й казваме на галено ooooh! Blush...Та приемам идеи..Йони не ми харесва много,а Йо ми е като за момченце...Засега май повече използваме Мишленце,котенце,слънчице и т.н... Mr. Green Ужас!
Постоянно се чудя дали не й е студено,дали не й е топло,дали е гладна.... Blush

Благодаря ви и за съветите за лактацията и кърменето.

Още едно въпросче към ЛЛЛ:
Вече 2 пъти слагах Йоанна на гърда,но много нервничеше,защото беше гладна,а е свикнала с шише и ни беше много трудно....Не знам,но като че ли и много бързо се изморява,изнервя се,сучуе 5 минути,после спира за 10 минути и като цяло явно й е трудно,но пък ми се иска да свикне на гърда...Не знам какво да направя,за да я улесня,освен да давам с шише,а хич не ми се иска... Confused И другия ми въпрос е същия като на предното майче,което е питало...Понеже още сме с жълтеница-лекарите ме посъветваха да давам подсладена вода.Все още не съм давала и не знам дали да го правя...Днес й предложих чиста  преварена вода,но тя отказа и не смятам да я тормозя и да я наливам с вода,след като не желае,а и смятам,че чрез млякото си поема всичко необходимо и не е жадна...Летните месеци,вече ще давам вода,но сега...

Петя,много се радвам за сестра ти и й стискам палци!Много добре разбирам през какво са преминали и колко им е трудно,така че ще се моля този път всичко да е наред до края!Стиснати палчета от нас! Hug

Сега ще се опитам и да кача снимки,но може ли някой да ми прати паролата....Аз май съм си изтрила съобщенията,преди някой ми я беше пращал,ама...

# 492
  • София
Twins, Йоанна е толкова сладка!!!  Hug Hug Hug Пожелавам ви бързо да укрепвате и да растете още повече!!! Дано се закърмите нормално. А за името не го мисли, само ще се появи. Моят племеник е Марио и след големи планове, как ще му викаме Рио и пр. накрая естествено си остана Мишо!!!

Момичета, мен ме карат да ходя на запис на тонове поне 3 пъти седмично. Тоновене на бебчо бяха ок вчера, а и той си е доста активен, но притесненията на доктора са, че бебето е високо и тъй като нямам тесен таз, евентуално причината да стои високо може да е увита пъпна връв. Аз съм в началото на 38-ма седмица, а и бебчо скоро се обърна - на 17 март. Какво мислите?

# 493
  • Варна
Ленито,kupa кърмя,или поне се правя,че кърмя. Цедя и давам шише.
И аз като Twins Mommy май-изнервя се, почва да пищи и айде пак. На ден не събирам много, но за две яденета по 70мл има. И се дохранваме.
Пусках си въпроса и във фейса, ама и тука..От вчера сме на Инфакол+чай копър. Исках Колийф, но педи каза Инфакол. По една капка, 5 пъти, не както пише цял капкомер. Но от вчера вечерта не е пълнил памперса, а досега на всяко пдене беше пълен. Мъчи се да пръцка,напъва, пищи,но не става. Дали се е запекъл от капките, чудя се да ги спирам на моя глава.

# 494
Здравейте, искам да пратя специални поздрави на Петя за сестричката и. Петя, ще стане ще видите  Hug.

Честито на Туинс мами и нашето талисманче Йоанна. Това с коригираната възраст много ме изкефи - 2 дена хе-хе. Кога ще и празнувате рожден ден?

Току що се оказа, че явно съм разгадала логиката на НОИ, защото от днес в сайта пише, че на 05 Април ще ми преведат всички пари за м. Март  Grinning

Моля ви тези, които родихте ако може да отделите малко време да ни разкажете.

И аз имам чувството, че ми изтичат водите по малко, но не знам дали не е от Полижинакса, който слагам вече 3 дни. Сутрин на превръзката има бяло, което си личи че е хапчето, но после през деня си тече бистра течност без мирис?!? При мен постоянно има признаци на раждане, но накрая да не взема да пренося  Rolling Eyes.

P.S. Само да допълня за всички тези мами, които от началото на бременността се чудехме дали, ако излезем в продължителен болничен ще ни намалее майчинството - НЯМА ТАКОВА НЕЩО, ако сте осигурявани на реалната си заплата през цялото време и тя е относително постоянна. Моето майчинство в момента е с 2,20 лева НА ДЕН ПОВЕЧЕ отколкото, ако не бях излизала болнични.

Последна редакция: сб, 02 апр 2011, 13:48 от vania_svet

Общи условия

Активация на акаунт