Отговори
# 495
Ето и снимки на Йоанна
http://aprilki2011.snimka.bg/baby/yioanna-na-twins-mommy.582207.22918407

И аз вече се чудя дали има колики,защото се случва да хленчи,стиска си ръчичките в юмруче и ги слага пред гърдите,сгъва си крачетата към коремчето,напъва се,изчервява се.....Подобно нещо прави и когато ака,но в тези случаи не пълни памперса,а просто...Не знам,явно може да има слаби колики.Педиатърката ни каза,да й взема чай на ХИПП и май ще взема да я послушам...

vania_svet ,ами РД ще си празнуваме на датата,на която си е родена...Но за всичко друго,ще се налага да гледаме коригираната възраст...Аз снощи даже си мислех дали да казвам коригираната или истинската възраст на детето,защото ако казвам,че е на 3 месеца,а тя изглежда като новородено,постоянно ще ме разпитват,ама защо е толкова малка,ама защо не е като другите ooooh! И не сме решили още какво ще правим...

# 496
  • Варна
Twins Mommy да ти е жива и здрава, прекрасна е!

# 497
Пете Новината е страхотна стискам палци всичко да свърши благополучно newsm51
За секциото Ако има затруднения с ходенето по голяма нужда е хубаво два дни по-рано храната да е по-лека с цел по доброто изчистване на червата преди операцията.Случва се при по-сериозен запек клизмата да не е ефективна до край. Казвам го не от личен опит, но така посъветваха майка ми, тя е с хроничен запек от години и предния ден пи очистително и в болницата клизма преди операцията.
Мен ме посъветваха да хапна вечерта и до към 10 да приключа с водата. Дадоха ми две таблетки на които не мога да разчета името, едната за вечерта, а другата за сутринта с 1 с.л. вода колкото да преглътна. Таблетките са облекчаващи стомаха, премахват киселините и намаляват отделянето на голямо количество стомашен сок. Анестезиолога ми каза да ги изпия, че да не му ходя изнервена и кисела, защото не съм спала през ноща Joy Друго няма, отивам в деня на секциото живот и здраве.
Имам въпрос и може би Петя ще ми отговориЗаради боледуването и антибиотика които пих след като се роди бебка ще и пуснат кръвна картина за да разберът дали съм я предпазила от инфекцията или я е засегнала и нея. Ако има следи от инфекция ще и вливат нещо три дни така се  #Crazy че не доразбрах. Ако някой е наясно моля за инфо.
Събрах  си багажа на детето в леглото утре ще си изпера чантата и съм готова Peace

# 498
Привет на всички сладурани и бебешоци. Честито на всички мами, които си имат вече съкровища и желая леко раждане на останалите!
Както обещах, ето и историята на моето раждане.
На 21 вечерта бях на мерене на тонове, които отчетоха контракции, силни колкото родилни, без  болка. Понеже не чувствах дори и стягане на корема, докторката каза, че графиката най-вероятно се е повлияла от обръщането. Нищо , че аз се обърнах веднъж, а контакциите бяха 5 за 20 минути. Shocked Прибрах се спокойна, но реших  следващия вечер да отида пак на тонове( вечер, защото исках да отида при позната акушерка, която беше нощна смяна). През деня на 22.03. усетих малко по силни предменструални болки, които счетох за нормални, тъй като цяла бременност така и нищо не ме заболя, та си помислих , че поне накрая е нормално да усетя някакво неразположение. Споделих за болките с приятелката ми , която стана мама преди около 2 години и тя явно предусещайки на къде вървят нещата изхвърча от тях и след 15 минути беше на вратата. Опипвайки корема ми дълго време установи, че имам контакции на 7 и после на 5 минути, които по-късно започнах и аз да отличавам. Не спираше да ме пита дали не ме боли, че тя на тези чести контракции вече се превивала от болка, на което аз и отговарях, че ако не си пипна корема, няма да усетя, че имам контракция. Както казах понаболяваше ме ниско долу, но не и контракциите. Тя беше сигурна , че ще родя до сутринта, аз и казвах, че не е добре с главата и че не може това да са родилни контракции. Към 19:00 отидохме към болницата за мерене на тонове, аз напълно убедена , че ще ме върнат, а тя сигурна, че  ще раждам. След това всичко се разви много бързо. Оказа се, че контракциите наистина са родилни и че съм с 4 см разкритие (все още без сериозни болки). За 10 минути минаха клизми и всички подготвителни екстри, които също не са нищо особено, по скоро леко неприятни, но не и болезнени. Докторът дойде доста бързо и последва ехограф, който установи, че главата на бебка е много високо и не дава предпоставка скоро да слезе в малкия таз. В същото време шийката е изгладена и нещо ме натискаше ниско долу, но бебка не слиза. След известно време и още един ехогравски преглед, доктора каза, че сладурчето се мъчи и че няма шанс да излезе по нормален път и че се налага секцио. Причини : ПФД (несъответствие на размерите на главата и таза на майката) и ненапредване на раждането. Към 21:00 бях в операционната и в 21:11 Рая проплака и аз след нея )). Последва зашиване показване на пребледнелите татко, баба и приятелки и превеждане в реанимация.Последва  лека треска от спиналната и заръки като започна да си чувствам краката да изпия 3 и повече  литри вода. В последствие доктора обясни, че причината сладурчето ми да не слезе е вродена деформация на опашната ми кост, която била  извита навътре и пречела на бебка да слезе.  По обяд на следващия ден ме раздвижиха – отново нищо особено като болка, е не е най-приятното нещо , но нито съм охкала, нито съм пъшкала. Не знам дали арниката, бързото раздвижване или това, че съм активна спортистка оказа влияние, предполагам, че всичко е и  много  индивидуално, но от началото до днес, не съм почувствала нетърпима болка. . Външни шевове нямам, лепено е, за да не си личи белега- вътрешните са абсорбиращи се конци. Тук е мястото да спомена и имената на екипа, който беше перфектен и направи раждането на сладката ми дъщеричка уникално и безболезнено изживяване за мен. Благодарение на професионализма на д-р Маленов, Илияна- акушерка и анестезиоложката д-р Войнова от Света София (Тина Киркова) имах най-прекрасното раждане, макар и не стекло се по план. Всеки един от тях минаваше да ме види докато бях в болницата. Д-р Маленов идваше и в неработни дни и когато не беше на смяна и постоянно звънеше и питаше как сме. Илияна също ни посещаваше ежедневно. Искам да спомена и страхотните неонатоложки  и мед. сестри, които се грижиха за нас на петия етаж. На  3тия ден отказах добавката и преминах изцяло на кърма, така и до сега, пу, пу.
Това е историята, вече както знаете сме си вкъщи. Много е лакома, повръща по малко след ядене и май ни започнаха коликите, защото е доста по-неспокойна,мрънка, но не е ревлива. За сега ни помагат затоплени кърпи с ютия. Повече ме притеснява това, че се бели в зоната на сгъвките на крачетата и колкото и да мажа със судокрема (по съвет на педиатърката) няма никакво подобрение. Всичко останало е 6 и с двете ни. Вчера дори излязохме в градинката пред блока за 15 мин да подишаме чист въздух, естествено, много и хареса.
ИЗВИНЕТЕ МЕ ЗА ДЪЛГИЯ ПОСТ. ОБЕЩАВАМ ДА СЕ ПОСТАРАЯ ДА ПИША ПО-РЕДОВНО И ПО МАЛКО. Hug Hug Hug

# 499
Здравейте!На мен не ми остава почти никакво време за писане,защото покрай документите и подготовката за заминаването ни,направо се съсипах...Много разправия,много нещо...Важното е,че вчера ходихме за паспорта,направихме си адресната регистрация,направихме снимка на Ноли,ама с триста зора и 1 час висене там,а паспорта ще си го вземем в понеделник....В сряда заминаваме.
Вети,страхотен разказ,много мило ми стана! Hug Hug HugБраво на Рая,че е толкова послушничка.
Туинс,браво и на вас,че вече сте си вкъщи...
Ами,това е от мен засега,като се приберем в Щатите,ще пиша повече и снимки ще кача...

# 500
Благодаря отново за поздравите и палчетата!
Деси за какво си пила антибиотика и преди колко време?Кога ще ти е секциото?
Туинс Йоанка е много сладка!И с каква коса ееее  Heart Eyes
Вети страхотен разказ и поздравления за безболезненото раждане!А за беленето в сгъвките,нормално е,но ползвай хидратиращ бебешки крем или мляко.Мажи при всяка смяна на памперса.С изсушаващия цинков крем нещата ще стават още по-зле.За повръщането-опитай да прекъсваш кърменето,за да се уригне и после пак продължете.Така може да правите по няколко пъти на хранене.Ще видиш,че ще има ефект.А и мрънкането и коликите ще намалеят.

# 501
 Пете  Hug, благодаря за инфото за жълтеницата, много ми помогна! Поздравления за сестра ти, имате стиснати палци и от мен, след време да си гушкаш здраво племенниче  Heart Eyes!
 Елбиен, моята гинеколожка също имаше съмнения за увита пъпна връв около телцето на бебчо и ме изпрати на допълителен доплеров преглед, за да се провери има ли проблем. За мое щастие всичко е наред  Grinning!
 Вети, благодарности за разказа! Браво, че всичко е минало така леко Hug и още повече  даваш надежди на много майчета с планувано секцио, че може да мине добре  Peace !!! А дъщеричката ти е голямо сладкишче, да ви е жива и здрава!!! Ти за скоро родила си в отлична форма, благородно завиждам  Wink

Бих искала да попитам и още нещо! Наскоро една продавачка в магазин ми каза, че вече се отричало промиването на устичката на бебчето с вода след кърмене newsm78. Останах меко казано изненадана...

И по въпроса с антибиотиците аз също пих такъв през февруари, бях грипозна два месеца. Нужно ли е да споменавам този факт на неонатолзите?

Успех и стискам палци на всички очакващи големия момент  Hug!

Последна редакция: сб, 02 апр 2011, 15:55 от Gigi_vn

# 502
Момичета знаете ли,че освен социалната помощ при раждане на дете(за първо 250лв,за второ 600лв,за трето 250лв....) има и помощ от общината с цел насърчаване на раждането?Аз знаех,че Несебър дават по 2000лв,но не знаех,че всяка община дава пари,но различна сума.Вижте какво пише една от мартенките,чиито свекър работи в общината,в която живеят.
Всяко семейство с бебе получава еднократна помощ на стойност 2000 лв. Условията за помощта са новороденото (осиновеното) дете да е с постоянен адрес на територията на община Несебър и към момента на подаване на заявлението поне единият родител да е с постоянен адрес на територията на общината, но не по-малко от пет години от датата на подаване на документите. За разлика от 2010 година през 2009 новородените са били 311, т.е. с 28 бебета повече. "

Това е от Община Несебър...Тези 2000 лева се дават от ОБЩИНАТА , а от Социално подпомагане се дават отделно еднократна помощ...Това важи за всички общини,просто разликата е,че сумата във всяка община е различна!  

# 503
  • София
Вети, много хубав разказ!!! Браво на приятелката ти и на екипа, и на вас с малкото сладурче!!!  Hug Hug Hug

Разбирам че причините да не слезе едно бебче надолу могат да бъдат различни, а не само увита пъпна връв или тесен таз.

Gigi_vn, благодаря ти много за отговора. Моля те кажи ми къде правихте доплеров преглед. Аз започвам да проучвам въпроса.

Браво на Несебър, дано повечето бебчета са местни, а не приходящи само заради парите. И дано има повече такива общини, ще взема да предложа на родната ми такава.

# 504
Пете, това би било чудесно, но не ми се вярва Sad - ще звънна все пак в понеделник в Общината, поне са ми дружки та ще ми кажат как стои въпроса и дали не е решен на местно ниво.

Туинс Мами, страхотна е Йоанна!

Ох, като ги гледам всички тези прекрасни бебоци и направо вече нямам търпение да излиза и нашето човеченце!!! Даже от днес си самосприрам магнезия пък да става каквото ще, имаме си дата, но и да не дочака сме готови! До сега гладих и имам само още една пералня с дрешки, но ще е в понеделник и сме абсолютно готови...и едно посещение при козметичката Rolling Eyes, така че даже ще съм по-щастлива ако бебка сама си избере датата!

# 505
Елбиен, миличка, бих искала да ти помогна, но съм от Варна и съответно тук и направих прегледа!

# 506
  • Бургас/Пз
Добре дошла на малката Йоанна в къщи! Бързо да расте и да радва мама и тате!

В понеделник доктора отново ще ме преглежда за разкритие.Вече се притеснявам и се замислям за секцио въпреки че това най-малко искам

Гларусче, знам че последните дни са най-трудни и изнервящи, но недей се поддавай на мислите за секцио, ако наистина медицински причини не го наложат. До 42-рата седмица бременността се води нормална, така че мисли си , че на бебка просто й е добре вътре и иска още мъничко да е на топличко!  Hug Аз съм преносила и двете си деца и наистина те разбирам, колко досадни са всички въпроси около теб, но най-важното е че детенцето е добре! А за секциото в Бургаската болница, най-добре говори с лекаря, при който ходиш. Аз лично, ако трябва да Избирам  не бих избрала тази болница за операция, заради отвратилената реанимация, която имат, но ти си знаеш най-добре!  Hug Hug Hug

Пете, страхотна новина за сестра ти! Много прегръди и стиснати палци всичко да е наред!!

Вети, страхотен разказ, браво на теб и на малката Рая, а за приятелката ти думи нямам, страхотна подкрепа ти е оказала! Hug

# 507
  • София
Няма проблем, тук трябва да има възможности, а аз запобнах да ги проучвам. Много ми беше полезен твоя опит, защото на мен докторите до сега не са ми казвали, че може да се види предварително, а аз не съм се насочила към секцио и това би могло да бъде проблем.

# 508
Елби, ще чакам добри новини, успех  Peace  Peace  Peace

# 509
Честито нови бебенца :]]
Много хубаво, че Йоаннка вече си е у дома. Нека това, през което премина да са най-големите трудности в живота й Simple Smile
А аз все още не съм наясно с това, как искам да се казва бебето ми. Голяма съм шматка.. Но и това ще се изясни скоро, само живи и здрави да сме и всичко да мине гладко.
Усмивки за всички :]]]

Общи условия

Активация на акаунт