Отговори
# 510
Прегръдки за Йоанна! Много се радвам, че вече си е у дома!

Вече сме в април и ми едно такова хубаво...По едно време мислех, че няма да дочакаме, но бебка е много принципна и си спази уговорката с мама Joy Днес си купих гащеризонче за изписването (каката го избра и беше толкова щастлива Simple Smile )...багажът е стегнат...за утре планувам да си освежа ноктите, мислех и да отида да се подстрижа тези дни...

Петя, това за Несебър и аз го знам, но нищо не съм чула за Бургас Blush Ще ми е любопитно..

# 511
  • Сопот, Пловдив
Момичета знаете ли,че освен социалната помощ при раждане на дете(за първо 250лв,за второ 600лв,за трето 250лв....) има и помощ от общината с цел насърчаване на раждането?Аз знаех,че Несебър дават по 2000лв,но не знаех,че всяка община дава пари,но различна сума.

Нашата община до миналата година са давали по 240 лева за родено дете, от тази година нищо не дават вече.

# 512
Момичета знаете ли,че освен социалната помощ при раждане на дете(за първо 250лв,за второ 600лв,за трето 250лв....) има и помощ от общината с цел насърчаване на раждането?Аз знаех,че Несебър дават по 2000лв,но не знаех,че всяка община дава пари,но различна сума.

Нашата община до миналата година са давали по 240 лева за родено дете, от тази година нищо не дават вече.

Доколкото намерих информация по темата в нета, мамите от София може да пийнем студена вода. Такива помощи давали по-малки общини с цел увеличаване на населението, а София и без това безкрайно си расте и тук не давали. Ако някой обаче има по достоверна информация, нека да пише.

# 513
да,за София май това не важи. Ще попитам в понеделник,но доста ме съмнява. Иначе би било страхотно.

# 514
И ММ ме разубеждава с тези думи,но да видим какво ще кажат на Пеми и на кафявите очи.

# 515
Здравейте момичета, вчера бях на преглед и всичко беше ок. Лекарката ми каза, че бебчо е слязъл много ниско, плацентата ми е трета степен на зрялост, но като ме прегледа вагинално каза че шийката на матката не е изгладена, само имало леко омекване. Бебчо май ще е фино бебе, понеже по размери на бедрото излиза термин в началото на май. Но лекарката ми каза, че това е нещо относително и да не се тревжи. За зацапването и тя не знае на какво се дължи  Crazy но да не се притеснявам.

Много се радвам, че Йоанна е вече при мама и татко. Пожелавам им само хубави емоции  Hug

# 516
За помощите освен в Несебър, се дават и в Приморска и Созополска община ,но тези помощи те си ги гласуват, не са от държавната хазна и съответно всяка  си преценя можели да си позволи такава щедрост. Аз имам роднини и в Приморско и в Созопол и до месец след раждането им се дават Twisted Evil
А имат и екстри към детската кухня и детската градина също, доста им е добре на местните  Laughing

# 517
  • София
Щъркелчето казва УРААААА!
Имаме си бебенцееееее  newsm30, днес в 10.50ч Мирта е родила сладък мъж Емил с мерки 3100гр и 48см. И двамата са добре!
Нека да бъде жив и здрав на мама, тати много да се обичат с батко и да радва всички в къщи всеки ден! Бързо възстановяване на мама Мирта!

# 518
Йоана Е прекрасна ,пу пу ,да е жива и здрава. Heart Eyes
Утре е моето секцио ,бебето ми се обърна седалищно в последният момент ,и от вчера ми е едно стегнато ,като не знам какво е ,страх ме е много ,цял ден нищо не мога да хапна ,повръщах много днес ,сигурно е от притеснение ,но вече искам да се свършва ,снощи и цистит получих,но с едно прах че ме оправи .
Тази бременност какво ли не преживях ,дано края да е щастлив  Praynig Praynig Praynig
Честито синче на МАМА МИРТА  Hug Heart Eyes
ДА Е ЖИВ И ЗДРАВ МАЛКИЯ ЕМИЛ.

# 519
Честито на мама Мирта  Hug Добре дошло, бебче Емил   bouquet
Здраве,здраве и пак здраве желая и на двамата
  newsm44 newsm68

# 520
Здравейте,

Честно казано, изключително се съмнявам да има такива помощи в София...нали много ще се изхарчат.....
Честито на мама Мирта- да е жив и здрав малкия юнак и скоро да се приберат вкъщи! Laughing Laughing Laughing smile3525 smile3525 smile3525

Аз днес съм в много странно настроение-хем нищо не ми се прави, хем не издържам на едно място...през нощта пък адски много ме боля високо  корема- по-томно ме притискаше точно под гърдите - все едно си беше качил крачетата там и подпираше кокалите ми...направо ми се ревеше.. , но поне втора вечер ставам само три пъти..което си цяло постижение...

И така- стискам палци на всички с планирано секцио..аз все още си чакам, и вече наистина нямам търпение..толкова ми е тежко и гадно....
Лека вечер засега!

# 521
ДА Е ЖИВ И ЗДРАВ МАЛКИЯ ЕМИЛ И МАМА МИРТА,БЪРЗО ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ И СКОРОШНО ПРИБИРАНЕ В КЪЩИ!!!

# 522
Антибиотика го пих заради бронхит имах шум в ляво през 34 седмица с идеята, че няма да стане плевмония. Пих Форсид /Forcid Solutab 875 mg/125mg/Форсид Солутаб 875mg/125mg/Amoxicillin/clavulanic acid. Антибиотика е безопасен при бременност след първия триместър. Аз го пих 7 дни на 14 часа в интерес на истината кашлях силно и дълбоко около 10 дни. Не съм вдигала температура. Зарази ме мъжът ми той беше по-зле 5 дни с температура около 38,5-39 градуса.
Обясниха ми, че ще вземат кръв от бебка и ще и направят пълна кръвна картина, ако има отклонения ще май в левкоцитите ще и направят тази терапия с цел изчистване на инфекцията. Ако всичко е наред значи съм я предпазила и инфекцията не я е засегнала.
За секциото още не е ясно подобно на Вети съм с високо вирнат корем на 6ти съм на тонове и ще се разберем окончателно инъче ориентир 10-14 Април.
Честит младеж на мама Мирта много щастие и да е жив и здрав, много да ви радва!

# 523
  • Сопот, Пловдив
Да е жив и здрав малкия Емил!  smile3525 newsm07

# 524
Честито на мама мирта!  bouquet Да е жив и здрав малкия юнак и скоро да се гушкат в къщи smile3504

Fishi-fishi благодаря за отговора, на нас ни го препоръчаха мазилото за бебо, но за сега ще се въздържим Simple Smile

Аз от няколко дни съм с ужасни болки в кръста и едвам ходя. Какво е това чудо, направо ужас. Доктора ме успокои, каза : " Спокойно, ще се оправиш, ама като родиш..." ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт