116та италианска

• 31 317
  • 755
  •   1
Отговори
# 630
8 x1000 на църквата, с мъж католик нямам избор.....
5Х1000 на палестрата по джудо на моят син.
 Peace

# 631
8 x1000 на църквата, с мъж католик нямам избор..... 5Х1000 на палестрата по джудо на моят син.
 Peace

ау, кофти
и аз покрай у4илиЩето и родителите на хлапетата разбрах, 4е имало доста пове4е каттоли4и, от колкото си мислех, с удобната формула "нон пратиканте" Simple Smile естествено

Последна редакция: ср, 27 апр 2011, 12:59 от gioia.

# 632
Като почнат курсовете по катекизмо ела да видиш какво става..... Всички са католици нон пратиканти ....   bouquet

# 633
между другото успяха да ме замъкнат на служба на цветница покрай приятел4ето на сина и майка му, а и го бяха съ4етали с един квартален празник
та, на при4астието до свеЩеника с остията стои едно моми4е кирикето с остия_карамеле за децата, това ми беШе новита', не знаех 4е и такива неЩа правят
естествено хлапетата два пъти се редиха

# 634
Какво от това, че са 'каттоличи нон пратиканти'? Какво ѝ е удобното на тази формула? Не схващам.

На мен пък ми беше новост, когато на Коледната месса от детската градина, свещеникът пя госпел. Laughing Мислех, че само разни църкви в Америка, където се събират предимно афроамериканци, го правят.

# 635
Какво от това, че са 'каттоличи нон пратиканти'? Какво ѝ е удобното на тази формула? Не схващам.

На мен пък ми беше новост, когато на Коледната месса от детската градина, свещеникът пя госпел. Laughing Мислех, че само разни църкви в Америка, където се събират предимно афроамериканци, го правят.

е те ве4е са готови на 4елна стойка да застанат, само и само да "спасят някоя заблудена дуШа"

# 636
  • в едно миланско село

принципно ниЩо : нон пратиканте може да бъде 4исто о просто някой, който е кръстен, но не посеЩава църква и не следва религиозни принципи.

Джоя, в слу4ая, има предвид тези, дето веднъж дваж в годината се сеЩат, 4е са католици и религиозни. или като се заженят, заради церемонията в църква. или заради кръЩене на дете. и тем подобни. просто заЩото е безсмислено и лицемерно. както всяка религия, всъЩност, или я изповядваШ целогодиШно и ежедневно, или от к'ъв зор се пра'иШ по някакви поводи?  newsm78
(знам, 4е Ще ти хрумне да ми кажеШ "заради традицията"  Laughing, ама не става, пробвай да кажеШ на претето, 4е искаШ да се жениШ в църква, заради традицията  Twisted Evil)

# 637

Ще пиШа по_късно, 4е нямам време, а може и на теб да ти оставя удовоствието да достигнеШ до извода за удобствата на някои маги4ески формули Wink

# 638
  • Italia, Palermo
А тук пък си работят магазините и в неделя и по празниците, изкл. Коледа, 1.01 и Великден, за ПАскуетта моловете и суперите отворени бяха.
При нас пък през май месец, следвеликденско, обикаля све6теник с мом4енца, обле4ени в бяло да прави Бенедиционе на домовете, предните дни оставят бележки по входовете с датата и то4ните 4асове. Влизат, обикаля претето с китка с вода и после след ПАдре ностро, казано заедно, те гледат в ръцете. Аз ли4но не виждам ни6то ло6о. Поне в кварталанта църква до нас се помага на доста семейства в неравностойно положение, а тук  са бол с тия казе пополари наоколо, макар и да са от освирепелите скандалджии де се стрелят от време на време и лежат по затворите.

# 639

принципно ниЩо : нон пратиканте може да бъде 4исто о просто някой, който е кръстен, но не посеЩава църква и не следва религиозни принципи.

Джоя, в слу4ая, има предвид тези, дето веднъж дваж в годината се сеЩат, 4е са католици и религиозни. или като се заженят, заради церемонията в църква. или заради кръЩене на дете. и тем подобни. просто заЩото е безсмислено и лицемерно. както всяка религия, всъЩност, или я изповядваШ целогодиШно и ежедневно, или от к'ъв зор се пра'иШ по някакви поводи?   newsm78
(знам, 4е Ще ти хрумне да ми кажеШ "заради традицията"  Laughing, ама не става, пробвай да кажеШ на претето, 4е искаШ да се жениШ в църква, заради традицията  Twisted Evil)

smile3501

# 640
Когато прочетох за нон пратиканти, ми хрумна това, което сме и ние: "4исто о просто някой, който е кръстен, но не посеЩава църква и не следва религиозни принципи". Simple Smile
А иначе, ако трябваше наистина аз да кажа горното изречение, щях да заменя "традицията" с "инерцията". Wink Laughing

Имам познати, които твърдо се обявяват като нерелигиозни, против Църквата, не дават пари за освещаване на дом и т.н. Една приятелка винаги изтъква как нарочно не се е оженила в църква. Обаче всички тези семейства после до един си кръщават децата, включително и тази без сватба в църквата. За мен това е инерция и един вид мода едва ли не да се "бунтуват", но явно имат кураж да стигнат само до степен, в която е прието и в която много други го правят. Или пък се изказват неосъзнато, не знам.

# 641
просто е много по_лесно да си антикомформист, когато се отнася за теб самия
когато са отнася за детето е по_разли4но, гледаШ кое е най_добро за него в средата, в която расте, понякога се налага да правиШ компромиси със собствените си идеи, това е положението 

# 642
  • Italia, Palermo
Това ми предстои и на мен...но не знаех как да докосна тая тема, Джоя го загатна.

# 643
Имам познати, които твърдо се обявяват като нерелигиозни, против Църквата, не дават пари за освещаване на дом и т.н. Една приятелка винаги изтъква как нарочно не се е оженила в църква. Обаче всички тези семейства после до един си кръщават децата, включително и тази без сватба в църквата. За мен това е инерция и един вид мода едва ли не да се "бунтуват", но явно имат кураж да стигнат само до степен, в която е прието и в която много други го правят. Или пък се изказват неосъзнато, не знам.

И аз имам такива познати, всъщност масово хората около мен са на този принцип. За мен това е чиста проба лицемерие и гореспоменатото от Феиам избирателно религиозно поведение, т.е когато и както ми изнася. А пък най-много лицемерничи самата католическа църква, която
1. Уж е против двойки, живеещи без брак, ама им кръщава децата, стига кръстниците да са женени #Crazy
2. Не бракосъчетава разведени двойки, затова си измислиха т.н. "анулиране" на предишен брак, та да си отворят вратичка за следващ църковен такъв...
3. Не бракосъчетава двойки, нон пратиканти, затова са измислили т. нар "курс" към църквата, след посещението на който те женят...
и още 100на нещица.
....................

# 644
просто е много по_лесно да си антикомформист, когато се отнася за теб самия
когато са отнася за детето е по_разли4но, гледаШ кое е най_добро за него в средата, в която расте, понякога се налага да правиШ компромиси със собствените си идеи, това е положението  

Не съм съгласна, моито "компромиси" стигат дотам, че ходи на градина при суоре, толкоз. Не е кръстена и няма да я кръщавам, освен ако тя самата не пожелае като порасне. Нямам намерение да посещавам църковни служби, защото всички така правят и т.н

Феиам, преди години писа точно в тази връзка, има начин да се постигне равновесие, между благото на детето, в заобикалящата го среда и собствените идеи.

Общи условия

Активация на акаунт