Забраненият плод (Aşk-ı Memnu) ~ 37

• 37 218
  • 730
  •   1
Отговори
# 195
Добър ден!

Вижте, според мен както Нихал вярва на това, в което иска да повярва поне за сега, така и вие/ние.  Naughty Бехлюл е ужасен страхливец и на зазуслажава любовта на нито удна от двете главни героини, но все пак сценаристите ни показват как той се променя .. и то за една-две серии .. Как усеща, че започва да обича, наистина - със сърце, не с друго нещо  Peace ..

Sesana - страхотни постове, напълно съм съгласна с теб Simple Smile

# 196
Да на гроба и го казва ,но през целия филм не се реши да бъде с нея  и в крайна сметка на кого е нужно вече това закъсняло признание .Бехлюл го казва отново само пред себе си
Права си!
Направи ми впечатление още нещо, че го е срам да каже колко, много много я обича!

Срам го е,защото знае,че той я докара до гроба,срам го е от себе си,от жалкото,страхливо същество,което е...И да,той казва : Сбогом,моя Любов. Защото тя е любовта на живота му.
Тази няколко минутна изповед на финала,на гроба й,ще обобщи всички чувства/желания/копнежи на персонажа през 79-те епизода.
Когато загубим някого,едва тогава осъзнаваме,какво сме имали до себе си. - Повечето тук си припомнихме урока,други се мъчат да гледат философски над живота/филма като плюят и съдят остро нечия съдба.Жалки същества.

По-късно ще се върна да прочета останалите пропуснати стр.

# 197
Здpавейте искам да ви попитам знаете ли адреса на къщата на Аднан и Бихтер в Истанбул от Забранения плод? Ще ходя до там и ми се иска да я видя

# 198
  • Бургас
Госпожица Финтифлюшка, не всички осъзнаваме какво имаме когато си отиде от този свят. Някои го ценим всеки миг.
Това, че някои гледат философски над филма и живота не ги прави "Жалки същества". Напротив. Всеки един поглед и коментар е пречупен през очите и възгледите на пишещите тук.
Аз например разбирам Нихал и припадъците и, защото съм минала през същото. Без баща ми да е имал милиони. Просто знам какво е да си толкова разбит и непорастнал, че всяка емоция да те кара да се изключиш.
Знам какво е и да загубиш някого на когото си имал да кажеш нещо и не си го направил.
Всички рано или късно минаваме през това. Но по - добре да е късно.

Моля те не забравяй, че говорим за филм, спести ни категоризациите. Тати до колкото си спомням веднъж вече предупреди. Няма нужда да се лишаваме от темата.

Сега се сетих да питам нещо и ще го добавя:
Ако голямата ви любов е пред вас и пистолет към гърдите и просто чака да му/и кажете, че го/я обичате...вие ще го/я оставите ли да се убие? Ей така от страх.
Ето го моят отговор:  Ако да значи страхът е по - силен от любовта ви. Тогава просто не става дума за голямата ви любов. Инстинкта на човека в такава ситуация би трябвало да е над всичко. И ако този човек е живота ви, то просто нямаше да му позволите да се убие. 

Последна редакция: чт, 31 мар 2011, 12:28 от Sesana

# 199
Добър ден на всички,

Аз между Б и Б видях основно страст,желание , секс сцени и нищо друго

Има фенове на Бихтер ,които повтарят по няколко пъти на ден ,че Бехлюл  обича като жена  само  Бихтер
, и тя била Голямата му любов

Може ли някой да ни поясни на нас останалите как стигнахте до този извод,?
Ами филма нямаше да се казва"Забранена любов",а "Измъчената любов" на Нахал.
май гледаме различни филми newsm78 newsm78 newsm78

# 200
Добър ден на всички,

Аз между Б и Б видях основно страст,желание , секс сцени и нищо друго

Има фенове на Бихтер ,които повтарят по няколко пъти на ден ,че Бехлюл  обича като жена  само  Бихтер
, и тя била Голямата му любов

Може ли някой да ни поясни на нас останалите как стигнахте до този извод,?
Ами филма нямаше да се казва"Забранена любов",а "Измъчената любов" на Нахал.
май гледаме различни филми newsm78 newsm78 newsm78
Щом казваш Peace Лек ден.

# 201
Госпожица Финтифлюшка, не всички осъзнаваме какво имаме когато си отиде от този свят. Някои го ценим всеки миг.
Това, че някои гледат философски над филма и живота не ги прави "Жалки същества". Напротив. Всеки един поглед и коментар е пречупен през очите и възгледите на пишещите тук.
Аз например разбирам Нихал и припадъците и, защото съм минала през същото. Без баща ми да е имал милиони. Просто знам какво е да си толкова разбит и непорастнал, че всяка емоция да те кара да се изключиш.
Знам какво е и да загубиш някого на когото си имал да кажеш нещо и не си го направил.
Всички рано или късно минаваме през това. Но по - добре да е късно.

Моля те не забравяй, че говорим за филм, спести ни категоризациите. Тати до колкото си спомням веднъж вече предупреди. Няма нужда да се лишаваме от темата.

Ако голямата ви любов е пред вас и пистолет към гърдите и просто чака да му/и кажете, че го/я обичате...вие ще го/я оставите ли да се убие? Ей така от страх.
Ето го моят отговор:  Ако да значи страхът е по - силен от любовта ви. Тогава просто не става дума за голямата ви любов. Инстинкта на човека в такава ситуация би трябвало да е над всичко. И ако този човек е живота ви, то просто нямаше да му позволите да се убие.  
 Hug Hug Hug
и аз гледах няколко пъти Бех на гроба на Бих-и за мен този монолог не е израз на любов,а на разкаяние

# 202
Да на гроба и го казва ,но през целия филм не се реши да бъде с нея  и в крайна сметка на кого е нужно вече това закъсняло признание .Бехлюл го казва отново само пред себе си
Права си!
Направи ми впечатление още нещо, че го е срам да каже колко, много много я обича!

Срам го е,защото знае,че той я докара до гроба,срам го е от себе си,от жалкото,страхливо същество,което е...И да,той казва : Сбогом,моя Любов. Защото тя е любовта на живота му.
Тази няколко минутна изповед на финала,на гроба й,ще обобщи всички чувства/желания/копнежи на персонажа през 79-те епизода.
Когато загубим някого,едва тогава осъзнаваме,какво сме имали до себе си. - Повечето тук си припомнихме урока,други се мъчат да гледат философски над живота/филма като плюят и съдят остро нечия съдба.Жалки същества.

По-късно ще се върна да прочета останалите пропуснати стр.

"Сбогом,моя любов"-да тя други любови вече няма да има и е негова,
но той е имал много любови-забрави ли?
А Голямата му любов АВТОРА казва ,че е Нихал.
Това ,което Бех  казва на гроба е
Съжалява,че от страх не е хванал ръката и  не е избил пистолета за да спаси живота и.
Осъзнава,че е виновен за смърта и.
Съжалява за общия им грях и предателство  пред Аднан.
Съжалява,че си позволиха греховната страст между тях ,която съсипа семейството ,а той загубил Любимата си  Нихал

Последна редакция: чт, 31 мар 2011, 12:50 от silvia_maria

# 203
А,бе silvia_maria,дай материал тука-линк да видим,къде го е казал,че Нахалката му била любовта.  Той е насила с нея-защото чичо му го предупреди,и човека ,ще не ще се съгласява да е с Нахал.И ти да си ще го направиш,като нямаш нищо.Иначе отива на пътя.    А,и вече го коментирахме,ама пак ще го повторя-детето Бюлент,каза,че е смешно,кака му и Бехлюл да са заедно Peace

Последна редакция: чт, 31 мар 2011, 12:52 от anastasi@

# 204
Момичета здравейте!  bouquet
Темата отново живна, много интересни дискусии, и двете страни имат чудесни доводи в защита на мнението си, но четейки ви аз се замислих за следното...
Защо след самоубийството авторите на филма обръщат нашето внимание към сцената на гроба? Защо ако Нихал е голямата любов на Бех той не отиде в болницата да реве в краката й за прошка? Все пак нали голямата любов е жива? Нали страха и срама остават на заден план, когато говорим за голяма любов? Интересно ми е какво е мнението ви относно... защо филма свършва на гробищата, а не в болницата?

# 205
Ето го моят отговор:  Ако да значи страхът е по - силен от любовта ви. Тогава просто не става дума за голямата ви любов. Инстинкта на човека в такава ситуация би трябвало да е над всичко. И ако този човек е живота ви, то просто нямаше да му позволите да се убие. 
  Hug Hug Hug
и аз гледах няколко пъти Бех на гроба на Бих-и за мен този монолог не е израз на любов,а на разкаяние

щом е израз на разкаяние, защо тогава след преломния 69 епизод и "голямата" му любов към Нихал, Бехлюл ще има още любовни трепети и срещи с Бихтер????????????????????

И друго, наистина Бихтер с пистолет в ръка очаква едно простичко "обичам те", но за мен действията в този момент се развиват прекалено бързо. В този момент Аднан разбива вратата и влиза, а обезумялата Бихтер натиска спусъка. Защото  към края на филма тя наистина губи връзка с действителността на моменти, губи разсъдъка си. В сцената със самоубийството много ясно си личи, бледо лице, тъмни кръгове под очите, блуждаещ и нищо не казващ поглед ..........

# 206
leonoel newsm10  Нека фенките на Нихал кажат сега.....защо той не отиде при Нихал ,а при Бихтер на гробището. Нали Нахалката му е голямата любов Thinking

# 207
браво leonoel, въпроса е страхотен! и много правилен логически!

# 208
А,бе silvia_maria,дай материал тука-линк да видим,къде го е казал,че Нахалката му била любовта.  Той е насила с нея-защото чичо му го предупреди,и човека ,ще не ще се съгласява да е с Нахал.И ти да си ще го направиш,като нямаш нищо.Иначе отива на пътя.

Бехлюл е познавал и  Бих и Нихал много преди да му станат сексуално интересни.

Бихтер след дълго познанство с Бех ,започна да го предизвиква сексуално и си  получи
                                                    страстен  секс,които не премина в нещо по-сериозно за него
Нихал след дълго познанство  с Бех,започна постепенно задълбочаване на близостта
                                                    ,която постепенно премина в   истинска любов за Бех

# 209
Добър ден!

Първо, мисля, че с доста хора гледаме различен сериал, тъй като аз познавам като образ момиче на име Нихал, а не Нахал. Подновете си информацията и пак ще помоля да не обиждате по този начин. И аз мога да наричам мама Бихтер - Бифтек, но не го правя (изключвам сега).
Второ, това, че всички са тръгнали след Нихал, не е лиготия... да не би тя да им е казала да вървят след нея?!? Те са решили така, не тя. За лиготия... ами вижте Бихтер... "Скъпи, кола...", "Скъпи, почивка...", "Скъпи, отивам да се преоблека"... след десет минути... "Скъпи, омръзнаха ми тези дрехи, отивам да се преоблека"... след още десет минути... "Скъпи, вече облякох всичките си дрехи по един път, трябва да си купя нови...".
Трето, Нихал чувства Бешир много близък, затова се почувства предадена от него, затова му "крещя". Та тя дори не повишава глас... докато мама Бихтер хич не си поплюва. Тя крещи на всички, не защото ги чувства близки, а защото се чувства тяхна "господарка", която има право да да се държи както си иска. Я сега, кажете кой бил невъзпитан? Бихтер да се е извинила един път на "по-нисшите" от нея? - Не... за нея това е под "нивото й"... пък, дори да го е правила, е било с фалшива усмивка, само за да не излиза тя "черната овца".

И как да отиде при Нихал, като няма очи да се появи пред нея и чичо си?!? Само ако го видят и ще му се стъжни положението.

Общи условия

Активация на акаунт