Забраненият плод (Aşk-ı Memnu) ~ 37

• 37 170
  • 730
  •   1
Отговори
# 330

Това не е любовта, както си я представям, това е нещо като уредените бракове, с времето ще ме обикнеш  Laughing
Макар и измислена, историята се основава на житейски ситуации и няма как да не ги коментираме.

Автора е човек от когото само можем да се учим,а не да му даваме съвети ,кое как е трябвало да пише.
Уредените бракове са 95%успешни ,за разлика от тези по "любов"-30% и то със съмнително щастие
Защото страсти можем да преживеем много,а любовта е нещо много повече от страст

Никой не дава съвети на автора, просто си коментираме, а за успешните уредени бракове ама никак не съм съгласна, там, където няма любов, трудно се появява.
Може би авторът го казва, но във филма досега не личи да се прехласва по Нихал.

# 331
silvia_maria ,  нямам никакво намерение да споря с теб ! Просто разсъждавах на глас и открих противоречие дори и в това , в което така силно се опитваш да ни убедиш ! Нали ти непрекъснато повтаряш ,че Бехлюл е плейбой , бройкаджия , който не може да обича истински никоя жена , търси само секс и забавление и т.н. Казваш ,че си е такъв и това е , не може да се промени ! А в същото време , се опитваш да убедиш всички , че обича истински Нихал , искрено и чисто ! За мен това е абсолютно противоречие и го споделих ! Това е !Благодаря ти , че така благородно ми позволи да вярвам в каквото поискам ! Паралелите с романа , които непрекъснато правиш , не са много подходящи - той е послужил само за основа на сценария , както вече ти казаха , сценаристите са добавили нови герои , различни емоции , различни действащи лица , дори Бихтер и Бехлюл са различни като образи - когато прочетеш романа , ще разбереш какво имам предвид !
А нарече Бихтер грях , защото беше абсолютно честен , както със себе си , така и с Нихал ! Никой не спори , че изпитва огромно чувство на вина , затова и поведението му е такова !
Приятно гледане на филма ! Hug

По един филм можеш да промениш всичко освен художествения замисъл на автора ,за да ползваш името и творбата му .Какъв е смисъла ,ако се прави противоположното на това ,което автора е казал

Аз съм убедена ,че Бехлюл е влюбен истински в Нихал и тя ще е голямата му любов ,но не вярвам ,че ще е за дълго верен.
То е като при Ромео и Жулиета .Ако бях останали живи вероятноста да са  били щастливи е само 40%

# 332
  • Бургас
Славенка, Снежка   bouquet липсвате ми и хумора Ви също  Hug Hug
Hug

Финтишфлюшка, любовта между Бехлюл и Нихал е застъпена в книгата.

"...в пустошта на оня сън бяха погребани ...всички лица, включително и Бихтер. До него в този момент беше напъпило цветето на надеждата  и свенливият му поглед вещаеше един нов живот. Когато видя Нихал да пристъпва към него, той изпита желание да я хване за ръката и да я отведе далеч оттук, да коленичи в нозете й там, под сянката на боровете, да й целуне ръцете и да промълви:"Обичай ме , Нихал!" Ала в същия миг се почувства като премазан- пред това дете той представляваше един осакатен от коварна болест човек и не би могъл да го възнагради с нищо повече от ограбеното си опорочено сърце. И се уплаши от себе си -какво му гарантираше, че ще направи Нихал щастлива? И през ум не бе му минавало да се замисли върху това. Ами ако това е само прищявка? Сети се за Бихтер-всичко с нея е приключено. Вече нищо не ги свързваше...
...Обичаш ме, нали, Нихал? Мъничко поне...Нали си съгласна, Нихал? Кажи ми една-единствена думичка...
Нихал наведе глава и със стаен дъх, като че ли скришом от всички, които биха могли да й се подиграят, отрони:
-Да!
Бехлюл притисна към гърдите изящната й глава и я целуна в крайчеца на тъничката вежда..."
Оле това е много красиво.
Аз нещо много съм недоволна. Как само разпокъсват епизодите и по един на вечер..

# 333
Тази вечер ми бяха интересни разсъжденията,угризенията и  реакциите на Бехлюл.Бихтер си припомни обаче нещо на което не бях обърнала внимание.Той я нарече моят грях,а не моята истинска,или забранена любов или невъзможна любов.

# 334

По един филм можеш да промениш всичко освен художествения замисъл на автора ,за да ползваш името и творбата му .Какъв е смисъла ,ако се прави противоположното на това ,което автора е казал

Аз съм убедена ,че Бехлюл е влюбен истински в Нихал и тя ще е голямата му любов ,но не вярвам ,че ще е за дълго верен.
То е като при Ромео и Жулиета .Ако бях останали живи вероятноста да са  били щастливи е само 40%

Можеш да промениш всичко по един филм, от замисъла до персонажите, случките - всичко.
Затова се казва римейк, един вид - не се движи баш по линията на романа или на песента, или на филма, или на каквото е римейка.
А това за Ромео и Жулиета....С каква програма изчисляваш процентите  Rolling Eyes

# 335
Snejka   bouquet Радвам се, че си тук  Hug
Тази вечер нашето момче беше като “патка на лед“- чуди се как да стъпи и да постъпи.
Но видях, че има и добра памет.......една роза - и какви спомени  newsm78

Остава и Славенка да дойде отнякъде Praynig Praynig Hug

# 336
Славенка, Снежка   bouquet липсвате ми и хумора Ви също  Hug Hug
Hug

Финтишфлюшка, любовта между Бехлюл и Нихал е акцентирана в книгата.

Естествено,че я има,но сценаристите завидно са я окрасили и доразвили,за да им се получи сюжетната линия.
Затова казвам,че трябва да се прави разликата Книга - Филм,а не да се използва едното,с цел да се обясни другото.

# 337
Не знам какво са направили сценаристите занапред, но това, което прочетох в книгата е много красиво. Иначе за останалото си права. Peace

# 338
Емилка  Peace
Точно от тези думи нея много я заболя, затова така се промени и държанието и на масата, след това в колата.
Яда и беше насочен към Бехлюл, но си го изкара на Аднан.
Но в това семейство е нещо обичайно да го отнесе някой друг, да се замеси трети.....
Тя за сетен път се увери, че Бех е слаб и страхлив. Но го обича много, затова му прощава всичко.

# 339

Силвия_Мария не опитва да ни внуши,че Бехлюл обича Нихал.Всъщност АВТОРА  казва това.
Тук да обясня,че бургазлийката дори не е чела романа,а и ми се струва,че литературните й познания,в най-висша форма, започват и спират до вестник Труд последните 2,3 страници.

И също да подчертая,че в книгата,връзката Бехлюл-Нихал не е акцентирана,нито консумирана,нито развита в бъдеще.Тя е преди всичко продукт на сценаристите на филма.
Затова,нека когато някой реши да сподели и оборва мнението си,тук нищо лошо,това му мнение да се обосновава на реални документации,а не на нечии фантазиите,в противен случай мнението му не струва и една жълтица.

От позицията на един невежа ,ще ви кажа ,че квалификациите Ви  за събеседник говорят само за Вас
Акцентирах на това ,че не съм чела книгата ,но от друг събеседник знам ,че в края на  книгата:
1. Бихтер е тотално разлюбена и презряна от Бех.
2.Бехлюл е влюбен в Нихал.
3. След смъртта на Бих ,Бехлюл съжалява за греха си ,а не за това ,че не е избягал с Бих
Ако съм била подведена ,ще съм благодарна да ни кажете истината по тези 3 въпроса

Последна редакция: чт, 31 мар 2011, 21:36 от silvia_maria

# 340
Има ли още много до края?

# 341
medissa123 има, мисля още около 55 серии.

Sesana  Peace мен също ме дразни това неправилно разкъсване на сериите.
Губи се много от действието, но....... Simple Smile :

# 342
    real inima,аз си мисля,че с изблиците и обсъждането на масата тя иска да накара Аднан да притисне Бехлюл за някакъв отговор и че слабохарактерният ще трябва да избере или или.Иначе на нея и е ясно ,че той сам няма да предприеме нищо,затова тя действа чрез слабото място на Аднан.

# 343
емилка  Peace
Може и да си права, но тя знае, че Аднан ще направи всичко, каквото е добро за Нихал. Нали чу разговора им и в чифлика.
По-скоро си мисля, че иска да го разубеди, да не дава съгласието си за тази връзка.
Това е само мое мнение, разбира се. Уважавам и твоето   bouquet

# 344
Бихтер си мисли че като Аднан притисне Бехлюл той ще вземе някакво решение  което ще е в нейна полза. Тя усеща че Бехлюл е страхливец но все още се надява.Остана страшно разочарована и най вече уплашена когато Нихал не иказа какво точно са си говорили. Започва да се чувства като животно затворено в клетка - място не може да си намери

Общи условия

Активация на акаунт