ЕКО БЕБЕта и деца IV

• 62 134
  • 751
  •   1
Отговори
# 45
  • T"A
Solley., мерси!   bouquet
Сейфти гаранциите не ги разбрах нещо  Confused -
напр.
Цитат
• CPSIA 101/16 CFR 1301 – Lead in Paint & Surface Coatings
• CPSIA 101 – Lead in Substrate of Children’s Products
• CPSIA 106 / ASTM F963-07 – Toy Safety Specifications
• CPSIA 108 – Phthalates in Children’s Products
• 16 CFR 1500.44 – Flammability

Phthalates са изобщо забранени в детските продукти ли? Или в някаква малка концентрация се смятат за Ок, според регулативните органи?

Другият ми проблем е, че липсват такива за нещата, които ме интересуват (някакви играчки за  плажа, водят се нова колекция)  Confused Просто тук нямаме голям избор и исках да се подготвя за лятото, а иначе вносителят на тази марка внася предимно еко-стоки...

# 46
Менти, ето тук може да видиш регулациите специално за фталати.
http://www.cpsc.gov/about/cpsia/faq/108faq.html
Останалите - също.

Честно казано, аз не съм задълбавала до там. Алекс има много малко играчки с пластмаса по тях и всичките са от "сейф" марки, които се продават тук - бпа, фталат и прочие фрий.

# 47
Малката има бутилка на СИГГ, но това, което не ми харесва, е че няма как да се измие добре там откъдето пие детето. Получава се някакво зацапване, постоянно дебна да са измити или поне накиснати във вода, но се случва понякога да забравя и като че ли има мухъл... Не знам какво е точно, сивее се нещо, кисна, търкам, но не се измива добре. Някой друг с подобен проблем? newsm78

# 48
  • София
Meg, изтествах калъфката - става  Peace
Остава около пръст и половина от гърлото (бутилката на сигг няма гърло, там започва директно капачката), но пасва и може да се ползва за тази цел неопренчето Simple Smile

За почистване на накрайника на нашата бутилка ползвам една малка продълговата четчица (остана ми от бебешките шишета) - 10 см дълга, а ресничките са около 5 мм, идеално ми почиства входа. Може и с клечка за уши Wink Самия накрайник е леко нагризан и има черти, по които се задържа примерно храна, ако пие докато хапва. Редовно го мия и не съм забелязала проблем.

# 49
Момичета какво мислите за бутилка за жива вода?

# 50
  bouquet Абел.
Ние имахме четчиците, за които пишеш покрай шишетата с обезвъздушител, но не помня отделно ли се продаваха или бяха комплект към някои шишета... Във всеки случай сме ги купували заедно със шишета с бибироните...

Кантарини, изглежда много интересно решение тази ботилка. Едниствено не разбрах на какъв принцип се структурара водата... Подозирам, че е електромагнитен импулс... Ако някой намери повече инфо, ще е много полезно. Стъклените шишета имат дълъг живот и не са много тежки, ако се ползват малките размери до 500 мл. но водата в тях не може да седи дълго; т.е. определено не е жива вода...

# 51
аз си взех бутилката на Crocodile Creek  и малкият много я хареса. Започна да пие вода редовно, отделно обожава да я търкаля по пода  Laughing Само картинките много бързо се изтриват, явно са безвредни бои и затова. Но не ми пречи това. Не съм забелязала лош дъх на водата, пълня я от бритата и само веднъж седмично я мия с препарат, иначе само с гореща вода изплаквам.

# 52
  • T"A

Solley., мерси! Ако пише фталат фрий, нямам проблеми. Става подозрително, когато пише, че отговаря на някакви стандарти. Наистина се оказва, че, ако е ботушче, а не пр. играчка, която се лапа, стандартът позволява наличието на някои фталати... Добре е да знам тези неща  Wink

# 53
  • София
Мег, ако детето ти не си хвърля чантата, може и на училище да е със стъклена бутилка. Тежестта на чантата е проблема. Никой не ни е забранявал да се използва стъклена.
Може и в обикновен термо чорап да се "облече" бутилката.

Заради тежестта на ученическата чанта (двойно тежи спрямо стандарта) често слагам в пластмасова бутилка витализираната вода и ми е много съвестно...В дните с по-лека програма (преносно и буквално) слагам стъклена. Понеже детето не си хвърля и търкаля чантата, това не е проблем...

# 54
  • Пловдив
И аз слагам водата в пластмасова бутилка за училище.  Blush Гадно ми е, но не виждам друго решение. Освен, че са тежки раниците, има и опастност да се счупи стъклената...Може детето да е кротко и да не си рита и подхвърля раницата, но никой не може да ми гарантира, че останалите деца няма да бутнат, хвърлят на земята или нещо подобно, раницата на моето...
Аз ползвам стъклена от Банкя /330мл./

# 55
  • София
  Стоманените шишета са лекички, аз ползвам тези от бухала и съм доволна Simple Smile

# 56
Момичета, в момента издирвам антиалергично спално бельо за детето ми. Провокирана от тази статия: http://ecomedia.bg/be-eco/ecology-for-everybody/article/6265  , си мисля дали ще е добра идея да купя такова от органичен памук.  newsm78 Моля за съвет, ако някой се е сблъсквал с проблема "алергии" !   bouquet

# 57
  • София
Вместо запис да споделя - ето и последния ми слънцезащитен избор:
http://www.badgerbalm.com/p-462-spf-30-unscented-natural-sunscreen.aspx
тук имат доста подробно инфо за цинка като слънцезащита: http://www.badgerbalm.com/t-sunscreen_zinc_oxide_nanoparticles.aspx

Надявам се продукта, който поръчах да е от non-nano серията (поръчах от iHerb), предстои да разбера кogато пристигне Simple Smile

# 58
abel, да не те разочаровам предварително, но е лепкаво, оставя бели следи и се разнася трудно.  Sunglasses
Подарих моето, неизползваемо е за мен. Минах на естествени масла.

# 59
kleo*, точно си се ориентирала, чаршафите, завивките от органичен памук не дразнят кожата и са подходящи за хора с алергии! Peace Може да разгледаш тук - http://www.shushulka.com/category/4/bebeshki-drehi-ot-organichen-pamuk.html, и тук - http://www.biohomeshop.com/index.php?option=com_virtuemart&p … =21&Itemid=41
Има и само спални чувалчета от органичен памук. Разбира се добре е и дрешките да са такива! Вече продават на много места, на 1 стр. има изброени някои магазини.

Solley., моля те по-конкретно да споделиш как процедираш с естествените масла и кои точно.. аз съм се заредила, но още се чудя..

Общи условия

Активация на акаунт