ЕКО БЕБЕта и деца IV

• 62 143
  • 751
  •   1
Отговори
# 60
  • Пловдив
А някакви отзиви от това http://www.iherb.com/Badger-Company-SPF-30-Anti-Bug-Sunscreen-2- … -87-ml/23831?at=0 комбинирано с репелент?

# 61
Минах на естествени масла.
И мен ме интересува.Сподели, моля те Praynig

# 62
kleo*, точно си се ориентирала, чаршафите, завивките от органичен памук не дразнят кожата и са подходящи за хора с алергии! Peace Може да разгледаш тук - http://www.shushulka.com/category/4/bebeshki-drehi-ot-organichen-pamuk.html, и тук - http://www.biohomeshop.com/index.php?option=com_virtuemart&p … =21&Itemid=41
Има и само спални чувалчета от органичен памук. Разбира се добре е и дрешките да са такива! Вече продават на много места, на 1 стр. има изброени някои магазини.

Много, много благодаря за информацията, СисиHug  Hug  Hug

# 63

Същата работа, само дето мирише ужасно силно на цитронела. Иначе си върши работата и за пазене, и за отблъскване на насекоми, но тия бели следи, трудното нанасяне и лепкавостта са отврат. При нас пясъкът на плажовете е много ситен, като се намажа с който и да е баджер и опъна кълка на плажа, ставам като знойна красавица от видео клип с полепнал и неизмиващ се пясък. После у дома в банята ми се разгонва фамилията от търкане да смъкна слоя пясък+плажно масло. Но ако погледнем положително - страхотен ексфолиант е, само дето всеки ден ми идва множко да се ексфолирам, кожа няма да ми остане.  Crazy

За естествените масла на английски:
jojoba oil — spf: 4
red raspberry seed oil — spf: 28-50
sesame seed oil — spf: 4
shea butter — spf: 4

Аз лично ползвам в момента за себе си и за бебето от малинови семки и съм доволна. Не знам колко му е фактора, защото не е тествано в лаборатория за това, но пази от силно слънце със сигурност. Капнала съм няколко капки цитронела, за да гони мушички и комари.

Само да предупредя, че по принцип концентрираното масло от малинови семки е скъпо. Ако попаднете на евтина алтернатива, най-вероятно е разредено и тогава факторът му ще е доста по-нисък. Може би е добра идея първо да си направите тест на едната ръка и да прецените.

# 64
Солей, това "цитронела" търговско наименование ли е или просто дума? Какво представлява?

# 65
# 66
Аха, благодаря!! Лимонова трева ми говори, другите две за пръв път ги срещам...

# 67
Баджера трудно се маже - да, но чак пък разгонване на фамилията при смъкване. Laughing Поне при малката миналото лято - трудно я мажех, но попие ли, няма проблем после. Аз поръчах Баджер и за това лято, както и един техен стик.

# 68
Лурдес, в комбинация с много ситния пясък, прави точно това - разгонва фамилията.  Sunglasses

# 69
Solley., благодаря много, ориентирах се и ми се доиязясни.. С помощта на едно добро другарче ще се снабдя и аз! Wink

kleo*, пак заповядай! Hug

# 70
  • София
abel, да не те разочаровам предварително, но е лепкаво, оставя бели следи и се разнася трудно.  Sunglasses
Подарих моето, неизползваемо е за мен. Минах на естествени масла.
Simple Smile Мерси, аз миналото лято бях взела пак баджър, но ароматизираното или комбинацията с репелента - когато поръчвах имаше само един вид, но сега не можах да си спомня къде съм го прибрала.  Crazy
До момента всички цинкови, които съм ползвала са с такава консистенция, за мен не е проблем дори да белее тук-там. Аз мажа само малките открити части, подаващи се под дрешките или слънцезащитното плажно костюмче, но съм доволна. Мажа преди да излезем от къщи или преди да тръгнем за плажа, до там е попило и не е било проблем с пясъка повече от друго мазило, на плажа не повтарям, защото не стоим толкова време, че да се налага, а за другите места не съм запомнила да ни е създавало грижи. Няколко колеги взеха след мен, не са споделили оплаквания. С веледското измиващо не съм имала проблем да сваля което и да е слънцезащитно мазило  Peace
Иначе за натуралните репеленти - при нас не сработават, ядат ни и тримата като за световно - поръчвах какви ли не масла и кобинации - био, еко... Миналото лято единственото, което помагаше за малкия беше, че му закачах за блузката една от мокрите репелентни кърпички на чико - щипвах я някъде да няма контакт с тялото - така имаше променлив, по-често добър резултат.
Solley - за това да кажеш мнение: http://www.theorganicbodycareshop.com/product-details.asp?SID=58 … il-Raspberry-Cold Pressed
Или да споделиш какво масло купуваш ти като марка? Маслата с нисък фактор не са ми добра опция, защото не пазят достатъчно - тествала съм жожоба и шеа.

# 71
  • София (Възраждане)
Момичета, а някой да сподели мнение за слънцезащитната козметика, която се намира из българските био магазини?

# 72
abel, не мога да изкажа мнение за това олио. Нямам представа за качеството му, не познавам марката.
Аз първо си купих това, но после четох и разбрах, че има различни по качество масла и купих това, което е 2 пъти по-скъпо за съответното количество и може и да си внушавам, но сякаш пази по-добре.

И пак да спомена, че докато не се тества в лаборатория, гаранция колкое спф няма.  Peace

# 73
Момичета, някой използвам ли е по-дълго време бутилките за вода от нет магазин Малките бухалчета? Нека сподели впечатления, че се каня да взимам за детската градина на детето Simple Smile И кутията за обяд на същата марка харесах по описание.

# 74
  • София
Solley, благодаря Simple Smile То ясно, че гаранция няма, но може да се опита Wink Аз ще го изтествам на себе си първо и ще се ориентирам.

Mooimeiske от предлаганите в БГ съм ползвала Sebamed и Daylong /фактор 25-30, нагоре има химични филтри/, като качество и слънцезащита нямам забележки, макар да не са био.
http://www.sebamed.com/231.html?&L=A%3F
http://www.daylong.com/index.php?option=com_content&task=vie … =25&Itemid=43
Тук има инфо за тях. Принципно съм доволна, филтрите са минерални, но дейлонга има парабени. Затова го смених миналото лято с баджера. Сега ползваме Себамед, взех го по спешност след като не можах да си намеря поръчаните миналата година  Rolling Eyes
Иначе за таткото и сестра ми, които имат сериозна слънчева алергия, взимаме Eucerin за слънчева алергия, там съставките не са цвете, но пък ги спасява от проблема, заради което се налага да се примирим за момента.

Общи условия

Активация на акаунт