Дискова херния - 2

• 224 873
  • 739
  •   1
Отговори
# 225
Херпес зостер е много коварен -трябва да се лекува своевременно ,защото засяга не само гръбнака  а и вътрешни органи.Лекува се предимно с прием на обезболяващи от рода на диклофенаците и локален аналгетик на мазило.Майка ми страда от този херпес и мога да кажа че когато е с криза направо е като побъркана -боли ,сърби, щипе и пари вътрешно. Масажи не помагат в случая но ако имате проблем и възможност да правите вани има ефикасна билка за това - казва се Хвойна.

# 226
Здравейте, аз съм нова тук, имам от година установена протрузи на L4 - L5. Болки в кръста нямам толкова, колкото усещания към десен крак, болки в коляното и изтръпване на пръстите. Установиха ми го в БГ януари 2010 и пише: при Л4 има изглаждане конюктивета
по задната повърхност на диска и дискретна дорсална протрузия. Едва набелязана компресия на дурален сак и двете коренчета, повече в дясно.
При Л 5 има аналогични промени на диска, както на надстоящето, но топиката е запазена. няма данни за компресия. параметрите на вертебриния канал са в норма. След тази диагноза, април имах криза, която се изявщваше в болки в десния крак и гениталите, често се събуждах от тези болки, не спрях да ходя на работа, изкарах 3 дни така, накрая отидох в спешното където ми биха обезболяващи и събота и неделя почивах и ми мина. Тук е момента да кажа, че от 2 години съм в Испания, но диагнозата ми поставиха в БГ, изписаха ми Мидокалм, Милгама и Афламил. В работата си пътувах и често с тежки куфари. Естествено дх, промени живота ми и юни месец напуснах, защото не можех да работя на 100% а и колегите не искаха да ми помагат.
След 3 месеца безработна и отпочинала си намерих друга работа, в която не се пътува, но за мой лош късмет точно зад моето бюро се падна един отвор на климатик. Зимата нямах проблем, тъй като духа топло, но пред 2 седмици се схванах, целия гръб, мисля си че грешката беше и моя, защото през обедната почивка си напичах гърба навън и после рязката смяна на температура, беше тази която ме схвана, като ме болеше целия гръб, хълбоци и на левия крак, пръстите ми изтръпнаха. Сега съм добре, още леко схваната, но по-скоро от обездвижване. Говорих с моята шефка и ме смениха, но оттогава беше лошо време и не са пускали климатика. Една колежка коментира, че няма да се спася, защото лятото пускат климатика на много ниско и е студено навсякъде. Аз съм отчаяна. Не знам какво да правя. Освен да си нося дрехи и да се обличам за офиса и за навън. Имали ли ли сте опит с климатик в офиса? Като само да уточня, че е от големите, като отвор в тавана, не домашните.

# 227
Иначе тук пак през януари си направих ЯМР но не отркиха нищо, казаха че няма нищо. Изпратих снимките на невролога, който ми откри проблема в БГ и каза че казват че няма нищо, но положението е същото. Препоръчаха ми кинезотерапевт, отидох, той каза, че може проблема да е от опашката, защото доста често в неговия 30 годишен опит го е срещак. Препоръча ми да го посещавам 1 месец, всяка седмица. И исках и затова да ви попитам... Защото в моята представа киенситерапевтите за един вид чекракчии.. Не е ли опасно да се ходи при тях? Може би всичките ми страхиве идват от това, че моята баба имаше дискова херния и след операция не можа да проходи вече 20 години...
Ходя и на физиотерапия, но тук е доста скъпо и само един път месечно, и не съм много сериозна с упражненията. Искам да кача няколко изображения от ЯМР и ще се радвам на вашите коментари, защото наистина съм доста отчаяна и си мисля да напусна работа и да се връщам в БГ„ но не искам просто така да се предавам. Как мога да кача снимки? Благодаря и весели празници!  Hug

# 228
Здравей Chily , добре дошла сред нас. Относно климатиците в офиса са нож с две остриета и ти правилно си го разбрала . Рязката температура и разликите от по 10 -15 до 20 градуса са убииство както за целия организъм така и за възпалените нерви на гръбнака .Опитай се да си дадеш почивка и да се заемеш с уптажненията -поне по 30 мин всяка сутрин .От начало ще ти се виждат трудни , но  трябва много упоритост , за да има ефект.Само с едно посещение на кинезитерапевт няма да ти се размине и не -кинезитерапевтите не са вид чекръкчии.Но ако искаш да имаш ефект трябва да съчетаеш балнеосанаториун -физиотерапия , минерална вода и масажи поне 10 дена за да почувстваш облекчение.
Това е от мен -безболезнени празници
 newsm10 newsm10 newsm10

# 229
  • Другата България
 Simple SmileХристос Воскресе!
 Нека Бог ви закриля във всичките ви благородни дела и смели начинания! Дано вярата, надеждата и любовта съпътстват дните ви, а идните дни да са по-добри!И изпълнени с по-малко болка! Sad Весел празник! Hug

# 230
Здравейте, влизам само за малко да поздравя всички за празника  smile3525, да ви благодаря още веднъж за подкрепата и информацията, и да ви кажа с две думи какво се случва при нас.
И така, в четвъртък приеха мъжа ми в неврологията на Трета градска и за наш "голям" късмет 4 от 5те дни на клиничната пътека се оказаха неработни, затова не се знае докога ще го държат там.
Имаме направени  в първия ден само ЕМГ и една рентгенова снимка, която по думите на лекаря показва двустранни "тежки" усложнения...Във вторник ще се събира лекарска комисия да назначи по-нататъшни изследвания-ЯМР или скенер...
Засега му правят само вливания с милгама, нивалин и т.н.Струва ми се, че вчера ходеше по-добре, но може и да си въобразявам...
Ходя всеки ден на свиждане, но за момента не мога да открия някой, с когото да поговоря за състоянието му, заради празниците най-вероятно болницата е пуста, а и той не е наясно какво се случва, защото визитации и изследвания в момента не се правят...
Иначе престоят в болницата му се отразява много зле...нагледал се е на инвалидни колички и т.н.,уплашен е - сестрите все му повтарят, че е вече много късно за лечение с тази пареза и да не се надява много много на подобрение със или без операция  #2gunfire, битовите условия на техния етаж също не са "много добри", но това не е най-важното, разбира се...Абе, Весел Великден си изкарва моето мъжле , но аз все пак се радвам, че нещата се задействаха и не губя надежда за оздравяване!!! PraynigПросто нямам търпение да ни кажат вече нещо по-конкретно, пък било то хубаво (надявам се) или лошо...
Още веднъж-весело и безболезнено посрещане на празниците!!!

# 231
  • София
Честит празник и от мен! Христос наистина възкръсна и не бива да отпада нашата надежда!

marianadi - аз реших да изчакам да свърша сега курса с инжекции, да издържа кризите и тогава да обсъдя за дексаметазона. Явно действа индивидуално - както почти всяко лечение.

За упражненията - няма да се отказвам и от тях, но по-внимателно, без много да се изсилвам.

FreakOnALeash - кураж на цялото ти семейство. Много е важно да не отпадаш духом, мъжът ти може да се оправи и само чрез твоята вяра и като не те вижда съкрушена.

Chily - добре дошла сред нас!  Hug

# 232
FreakOnALeash  Какви са резултатите от ЕМГ? Колко процента е подвижността? За пример при мен със предимно левостранна херния и болки в левия крак, по време на голямата криза проводимостта в Десния крак ми беше 20%, а в Левия 10%. В момента мога да движа десния напълно , а в левия се опитвам да премина 30 - 35%. Неприятно е когато те изпишат и видиш че се справяш трудно без НСПВП, но и тогава се иска чакане, за да се получат подобрения. 

Не се разочаровай че са почивни дни, дежурните го наглеждат и му правят вливки. Просто му обясни че подобрението , ако го има и когато го има идва много бавно, да не очаква оправяне за една седмица.

При мен лекуващия невролог изобщо не беше оптимист при изписването ми, когато го попитах какво да правя след болницата ми каза да се консултирам с неврохирург. Аз обаче отидох на санаториум. Не знам дали съм излъгал Дисковата Херния, но с неврохируг все още не съм се срещал, мисля да го направя след няколко месеца.

# 233
Честит празник на всички! и Дай Боже повече дни без болка!

# 234
Христос Воскресе!
След "профилактичната" физиотерапия, посрещнах Великден с болки в кръста  #Crazy

# 235
Zoomi, Chilly, mila71,много ви благодаря за пореден път за отзивчивостта  , както и на всички във форума !!!
Ами, вчера бях за пореден път на свиждане и се опитах да говоря с дежурния лекар за състоянието на мъжа ми , но въпросната госпожа ми каза, че е за първи път в отделението  от няколко седмици и не е запозната подробно със състоянието на пациентите…Трябвало да изчакам вторник-първия работен ден, когато щяло да има главна визитация и след нея да назначат на мъжа ми вече сериозните изследвания…С две думи, до момента разчитали на резултатите от вливанията и някакви витамини…(дай боже да имат ефект !)
За ЕМГ-то…мъжът ми каза, че единственото, което е разбрал като е питал е,че е от 30-те процента от хората, на които нервите на краката се намират в някакво особено положение зад коленете. За процент на подвижност не е станало въпрос, но предполагам, че това  тепърва ще се обсъжда…
Аз ще отида във вторник в 13ч. на консултация с лекуващия му лекар да разбера от първо лице какво се случва и пак ще пиша.
Весел мързелив понеделник от мен , аз отивам на пазар, че днес ми е поръчано да занеса в болницата скицник и моливи …рисувало му се на момчето  #Crazy !

# 236
  • София
FreakOnALeash  - чудесно е това с рисуването! Действа изключително терапевтично.

pipence - аз така бях февруари..... Sad Уж за по-добро, а такава криза направих....подозирам, че е от една нагряваща лампа, но кой знае.... newsm78..Въпреки това съм решила повече нагряващи процедури да не опитвам.

# 237
  • Другата България
pipence Cry Не би трябвало , освен ако не си се нагрявала много. Мъжа ми също е с 2 ДХ и след физиотерапия се почуства по-добре.Ти къде ходи? В санаториум или в болница? Thinking

# 238
Вчера бях на физиотерапия и разказах на моята физотрерапевка, която е с мен от една година за това което ми е казал кинези терапевта, че може да идва проблема от опашката. Тя ми препоръча вместо кинезитерапвет, остеопат. Мислих почти цяла нощ, не знам какво да правя. Вие чували ли сте за остеопат? Просто ме е страх да се дам на разни хора да ми въртят по чарковете. Преди да ми диагностицират протрузията и да имам оплаквания, имах инцидент, един човек падна върху мен, после след няколко месеца си паднах на дъто по време на ексурзия в планината. СПоред кинези терапевта може да има влияния, защото почти вяка сутрин имам изтръпване на пръстите на краката, а нервите за пръстите минават от опашната кост а не Л4 и Л 5.

# 239
  • Другата България
За остеопат не съм, но аз се замислям за мануален терапевт, не знам дали не е едно и също Embarassedно мисля че не е . Имам позната дето се оправи или поне болката спря след няколко посещения при мануален терапевт.Ако някой знае повече да каже. Моите болки също започнаха след падане на д....о през зимата, така че е възможно да е от опашката. Внимавай тази протрузия да не стане херния Confused

Общи условия

Активация на акаунт