Дискова херния - 2

• 224 856
  • 739
  •   1
Отговори
# 210
mila71,вероятноста хернията да расте е минимална.При всички случай вече е калцирана и нещо със сигурнос трябва да я провокира за да излезе./например вдигане на тежко/Имам скенер от преди повече от 10г и още 3ямр преди операцията.Та за всичките години си седеше все една и съща.Според мен честите възпаления ти създават проблем.Не си ли пробвала да си слагаш дексаметазон.Това са инжекции изписвани от неврохирурзите и може би от тях се очаква да повлияят най-добре.До колкото знам намалят отока.
valpan,аз има една схема с В витанини.Вит В1 3по 2 и В6 2по 1.Първо се пие В1 и 1час след него В6.Това ми е схема предписана след операцията от моя неврохирург.Според него разделени витамините се усвояват по добре .

# 211
mila71,може би aha е права за дексаметазона,кортикостероид е и е опасен,но аз мисля че на мен той ми помогна,за силните схващания в крака  Peace

# 212
  • София
Първо да ви благодаря. Много. За всичко!    Hug

Дексаметазон ме е привдигал два пъти - първият път ми го биха след като 5 дни волтарен не помогна.
Вторият път си го изписах сама - миналата седмица и една приятелка дойде с иглата. Истина е, че ме привдига веднага. Това единствено ме успокоява за часове.

Но незнам дали се прави по схема за по-дълъг период от време.....

Лошото е, че невролога ми тук е човек, който след като афламила не помага вече съм за операция. всякакви инжекции били излишни. Сега ще отида при една жена на частно да обсъдя с нея.

Незнам какво може да провокира тези възпаления. Наистина не вдигам нищо тежко. Домакинствам, да, но приклякам. От май ще ставаме на трудови договори, дейността ни вече няма да е по проекта и обмислям сериозен болничен.

# 213
  • София
Пиша пълни глупости.....

Дексофен е това, което правих и бързо ми подейства.

Дексаметазон не съм. Но ще пробвам май и това......

# 214
На мен ми бяха изписали дексаметазон-седем дни по една ампула +още три дни по две ампули,със десет профенида по един на ден.

# 215
Гарантирам ти,че ако отидеш на преглед в Ив.Рилски ще ти предпишат това преди да решат да те оперират.Консултирай се с лекар и му предложи варианта дексаметазон инжекции...В никакъв случай не ти препоръчвам да идеш да си ги купиш сама.Имам спомен,че не бяха и скъпи.Изчакай все пак резултата на инжекциите в момента Hug
Мила,ще ти напиша една медецинска бележка за пред мъжът ти"Освободена от домакинстване"
Пък ако замесиш и курабии...те признавам... Laughing

# 216
mila71 близо една година имах чести сковавания като теб, без логична занокомерност / веднъж на 2 седмици, на месец, единият ден съм добре- на другият прикована за леглото/. Просто се сковавах  Sad  След 3 курса инжекции Discus, мога да кажа с чиста съвест,  че те разредиха значително тези  кризи и сутрешна скованост. По време на първия курс инжекции, болките ми също се засилваха и не виждах резултат. При всеки е индивидуално.  Когато бях при доктора, които изписва инжекциите, той ми обясни как действат. Нещо от сорта  и накратко- карат дискът да набъбне, да стане еластичен, което може да провокира болка.  newsm78 Май има логика.
Пожелавам на всички празнични дни, без болка!

Последна редакция: чт, 21 апр 2011, 17:52 от pipence

# 217
  • София
Голяма рабора сте.....определено успяхте да ме накарате да се усмихна днес!   bouquet

aha - Курабии не, но снощи с болки правих палачинки....абе твърда глава съм и това си е.... Rolling Eyes
За бележката - супер идея. Той мъжът ми сам ще я напише, само дето след това всичко потъва и се правят само задачи по спешност - чинии се мият когато всички свършат, прахосмукачка - 1 път в седмица докато прахат вече е на облак, с влажно - това е излишно, завивки се приглаждат леко сутрин и се чака да се стъмни..така нищо не се вижда.
Снощи синът ми каза: Аз разбирам защо си на легло пак - не спираш и това е....какво е това чистене всеки ден.... Laughing

Тези дни ще се консултирам за дексаметазона. Продължавам и с другите инжекции. Благодаря ви и най-хубавите дни ви пожелавам!

# 218
Еееее!Не бързай за дескаметазона де!Бързата работа -срам а майстора!
Пипенцето ти каза,че боли,значи боли!Имай и доверие! Wink

# 219
  • София
Няма да бързам, да. Споделеното от pipence наистина обяснява  нещата....за което й благодаря!

Но истината е, че хич не е на добре положението.

Продължавам да търпя, да опитвам и да се надявам... Praynig

# 220
mila71,в състояние  ли си да пробваш някакви упражнения за кръста?Аз определено се чувствам доста добре,всяка сутрин след кафето правя комплекс от упражнения,повечето със швейцарска топка  Peace

# 221
  • София
Бях започнала да правя тези, които са на първа страница:

http://www.compass-bg.net/gimnastika/

Докато ме боли силно нищо не мога да правя. Едвам ставам само да се пораздвижа малко....

напоследък заради честите кризи  все имам чувството, че и най-малкото движение е причината за сковаванията и се усещам, че и упражненията ме е страх да подновя...... Sad

# 222
mila71  За упражненията физиотерапевта ми каза че има значение за всеки в какво състояние е в момента, но се изрази по следния начин за мене

"Щом си дошил все пак до кабинета и си ходил с двата си крака, значи можеш да правиш упражнения"

И започнахме с такива които изглеждат смешни, но аз се потях от зор. И при всяко подобряване в положението ми и увеличаване на повторенията, измисля начин как да ми ги направи пак сложни и да са ми изморяващи и трудни.
Консултирай се ако имаш възможност с физиотерапевт.

# 223
  • Другата България
mila71 при мен нямаше никакъв ефект от дексаметазона хем беше в система с манитол 7 дни Cry-1 система с 2 ампули дексаметазон.И нищо. Но пък странични ефекти колкото искаш, така че консултирай се с някой преди да го започнеш. Hug

Последна редакция: пт, 22 апр 2011, 19:28 от marianadi

# 224
днес прочетох за връзката между херпес зостер и болести на гръбнака, остеохондроз.  Неврологът:  задължително да се лекува херпес,  да се консултира при инфекционист-вирусолог.
Преди това не бива да се правят нито масажи, нито мануална терапия, нито физиотерапия и лечебна гимнастика.

Общи условия

Активация на акаунт