Лечение с протеолитични системни ензими (3-та тема)

• 137 375
  • 762
  •   1
Отговори
# 60
qweenofjoy, сподели моля те кои ензими и по каква схема приемаш?
кия
Приемам ензимите както следва:
3 Х 1 таблетка  далеч от храната - бромелаин, серразим, натокиназа, сега включих 1 път дневно коензим 10 (докато ми пристигне убихинола) и Н-ацетил цистеин.
Паралелно с ензимите приемам витамини веднъж дневно A,C,E и B komplex , както и Omega 3.

Това не са ли адски много церове? Не е ли прекалено?! Сигурно ходиш с торба лекарства в теб. Мен ще ме е страх да пия толкова много неща, защото прекаляването, макар и с полезни неща,  също не е хубаво нещо.
Уточнявам, че тази система все още не ми е напълно ясна и затова реагирам така. Бих искала да узная повече, за да преценя дали да я ползвам. Но на моменти ми звучи малко фанатично, особено като чуя броя на ензимите, които приемате.

# 61
iida - Това, най-общо казано, не са лекарства, а хр. добавки, които запълват определени липси в организма.

Освен това, тази комбинация не е за тебе...

Ако искаш някакво съдействие от нас, то най-напред, ако обичаш - години, килограми, деца - да/не, колко, оплаквания...Защото от тук не се вижда добре. Peace

След това ще видиш препоръките, пък ти избираш...

До тогава можеш да се поразходиш из темата.

кия - "серазим" е опит дасе заобиколи запазената марка "серрапептаза". Дали са напълно съпоставими, не се наемам да кажа.

Витамини В и С могат да се вземат и непрекъснато, но няма смисъл. Изпиваш си опаковката и после след 6 месеца - пак.

# 62
qweenofjoy, благодаря за отговора. "Серразим" серапептаза ли е? Колко продължително може да се взимат витамините /от група В по-конкретно/?

Написах серразим, защото това е името под което купувам от NOW Foods, иначе в съдържанието пише серапептаза.
Аз пия витамините от група В отскоро, откакто пия ензимите, не смятам да го пия вечно.

# 63
qweenofjoy, сподели моля те кои ензими и по каква схема приемаш?
кия
Приемам ензимите както следва:
3 Х 1 таблетка  далеч от храната - бромелаин, серразим, натокиназа, сега включих 1 път дневно коензим 10 (докато ми пристигне убихинола) и Н-ацетил цистеин.
Паралелно с ензимите приемам витамини веднъж дневно A,C,E и B komplex , както и Omega 3.

Това не са ли адски много церове? Не е ли прекалено?! Сигурно ходиш с торба лекарства в теб. Мен ще ме е страх да пия толкова много неща, защото прекаляването, макар и с полезни неща,  също не е хубаво нещо.
Уточнявам, че тази система все още не ми е напълно ясна и затова реагирам така. Бих искала да узная повече, за да преценя дали да я ползвам. Но на моменти ми звучи малко фанатично, особено като чуя броя на ензимите, които приемате.

Не "ходя с торба лекарства", защото сутрин рано правя един прием което е у дома, по обед правя един прием което е в офиса, а вечер правя третият прием, което е отново в къщи. Simple Smile

# 64
iida -
Ако искаш някакво съдействие от нас, то най-напред, ако обичаш - години, килограми, деца - да/не, колко, оплаквания...Защото от тук не се вижда добре. Peace

Привет отново, данните ми са следните - жена на 32 години, не раждала, 51 килограма, с редовен цикъл, който закъснява максимум 2-3 дни.
Множество малки и два по-големи фиброаденоми на гърдите. 15 дни преди идването на цикъла имам повишен апетит и започват силни болки в гърдите, които на 10-тия ден стават нетърпими.
 Имам акне въпреки годините си - изследвах си хормоните и са нормални, така че явно не е от тях.
Имам завишени антитела на щитовидната жлеза - ТАТ и МАТ, но TSH е нормално, така че не пия нищо за щитовидната жлеза.
От малка имам колит и предполагам, че имам и рефлукс.
Това е най-общо!
Очаквам съветите ви с нетърпение!

Основният проблем, върху който бих искала да се съсредоточа са фиброаденомите и болките в гърдите! Няма да откажа и нещо за акнето  Embarassed

Последна редакция: сб, 30 апр 2011, 09:00 от iida

# 65
Аз мога да добавя към подобренията след приема на ензими или поне аз на това го отдавам,  че кожата ми видимо изглежда по-добре, езика и венците ми са с много добър свеж вид и нямам кървене когато мия зъбите, ПМС е доста облекчен - липсва неприятното чувство в гърдите и усещането за подпухналост....Пинко да каже дали се дължи на ензимите....аз само констатирам какво се случва откакто ги приемам.

# 66
към Пинки: ти любезно ми беше отоговорил на въпроса за ензимите при проблеми с кръста (а дали въздействат общо върху гръбнака?): серрапептаза (120 000), наттокиназа и бромелаин, три пъти дневно на гладно, с чаша вода + куркума и бозвелия. Как се изписват последните две на латиница, латинското им наименование, за да ги поръчам?

Пинки, и един "философски" въпрос: при това масирано приемане на ензими, организма не свиква ли с тях така, че да "не иска" да смила храната без тях?  този "експорт" на ензимите не подтиска ли собственото производство ? Simple Smile

отново благодаря!

Последна редакция: сб, 30 апр 2011, 18:54 от svetlana_ua

# 67
а какви ензими се препоръчват при запек?  При ДХ, в резултат на липса апетит и по-малки к-ва приемана храна, а също много по-малко движение поради болки,  с какво може да се стимулира отделителна система?

# 68
За сведение на незнаещите - събота и неделя не съм на работа и ме няма във форума...

iida - Надявам се голяма част от проблемите да се разрешат. Фиброаденомите изискват по-дълго време, но що се касае до напрежението в гърдите...виж по-горе!

Все пак би било добре да си изследваш полови хормони - естрогени, прогестерон, ФСХ и ЛХ.

Но без да губим време, бих предложил да почнеш със серрапептаза - 120 000 U, Bromelain 2400 GDU и наттокиназа - 2 000 FU:

http://www.iherb.com/Doctor-s-Best-Best-Nattokinase-2-000-FUs-90 … ggie-Caps/33?at=0

http://www.iherb.com/Now-Foods-Bromelain-415-mg-180-Tablets/436?at=0

http://www.iherb.com/Doctor-s-Best-Best-High-Potency-Serrapeptas … e-Caps/23747?at=0

и един крем от аптеката - Прогестогел, с който ще мажеш гърдите си през втората половина на цикъла - по 2-3 см от тубата за всяка гърда.

Ензимите - три пъти дневно, далеч от храната, от всички по едно (бромелаин - 2) с чаша вода.

# 69
qweenofjoy - най-вероятно. Ензимите имат много широк спектър на действие, така че винаги имат положителни странични ефекти.

svetlana_ua - Boswellia и Turmeric (Curcumin):

http://www.iherb.com/Now-Foods-Boswellia-Extract-Double-Strength … -Vcaps/30568?at=0

http://www.iherb.com/Jarrow-Formulas-Curcumin-95-500-mg-120-Capsules/13089?at=0

най-изгодни.

Въпросът ти е основателен. Отговорът обаче е коренно различен от очакваното - както при прекаляване със сладко можеш да стигнеш до диабет, така и непрекъснатото приемане на термично обработена храна (демек с умъртвени ензими) води до изтощаване резервите на организма. И затова, приемът на ензими е силно препоръчителен.

Относно запека  - по-скоро пробиотици и препарати съдържащи фибри.

iida - не знам дали си омъжена или не, но приемът на ензими силно стимулира и репродуктивните функции при жените и имаме 3-4 случая на доста бързо забременяване при жени с дългогодишни проблеми.

Та да имаш едно на ум... Mr. Green

# 70

Все пак би било добре да си изследваш полови хормони - естрогени, прогестерон, ФСХ и ЛХ.

Изследвала съм ги два пъти и са нормални.  Grinning

Благодаря за изчерпателния съвет!

# 71
Пинки, и аз благодаря за отговора!

# 72
Здравейте,чета темата от 3 дни, страхотна е и се регистрирах заради нея.Аз нямам никакви оплаквания,здрав съм и спортувам активно.Как да разбера от какви ензими имам нужда?

П.С. Сега като се замисля,имам сенки под очите и в последно време постоянно се въртя в леглото нощно време,ако това може да мине за оплаквания.

# 73
alexstoilov - по-скоро не какви (пакетът е един и същ), а колко? - Зависи от възрастта: годините - 20 [дни]. Освен това, като активно спортуващ - ензимите трябва да са ти под ръка при всякакви дребни или по-сериозни травми - натъртвания, навехвания, изкълчвания и счупвания (да пази Господ!) - за бързо възстановяване. Разбира се и за стари травми.

Що се касае да сенките - може и да са от недоспиване. А то от своя страна бива различно - не можеш да заспиш или са събуждаш по никое време? Защого подходът е различен.

afwitch Код за 5 $ отстъпка в iHerb: XIX862 animal037

# 74
По принцип спя по около 8 часа,но от скоро време постоянно се събуждам и заспивам отново.А преди месец си контузих рамото по време на тренировка,паднах върху него и още много ме боли,може би да се будя и от него не знам.Мажа го с някаква паста deep relief.Скоро четох в нета за магнезиево олио,започнах и с него да го мажа,но все още не мога да го натоварвам с тежести.Намерих във втора тема този пакет,като окончателен и оптимален:

1. Pancreatin    250 caps 3х1           
2. Bromelain     180 tabl    3х1                         
3. Papaya Enzyme    360 chew  3х2             
5. Serrapeptase      90 caps  3х1                     
6. Nattokinase     90 caps  3х1         

На 30 години съм,следователно трябва да го приемам 10 дни.После след колко време да го започна пак и дали ще ми повлияе на рамото.Поздрави и благодаря за бързия отговор!

Общи условия

Активация на акаунт