Лечение с протеолитични системни ензими (3-та тема)

• 138 251
  • 762
  •   1
Отговори
# 405
  • в 1001-та нощ
Ами, аз пия само серапептаза от ензимите - 2 х 40 000 единици сутрин и 1 х 40 000 единици вечер, започнах в сряда, т.е. днес ми е трети ден. Намерението ми беше постепенно да увеличавам, ако се чувствам добре и нямам странични ефекти. Обаче се получава нещо крайно неприятно Shocked Причината да пия серапептазата (основната и най-важна причина) е, че имам гонартроза. Надеждата ми беше да ми се подобри положението, каквото и да означава това - "разтваряне" на шипове, подобряване на подвижността и т.н. Всякакъв положителен ефект би бил добре дошъл. А най-вече се надявах на евентуално възстановяване поне частично на ставите... Откъм болки до вчера не съм имала кой знае какви оплаквания, но от снощи и двете колене ме наболяват ooooh! Дали може да е някакво влошаване от серапептазата? Вие имали ли сте подобен ефект? Може ли да е подействала толкова бързо и толкова мощно? Естествено, може да е просто от промяната във времето, ама като че ли друг път не ми се е случвало точно така Thinking Това се получи точно през последното денонощие, преди това го нямаше.

не знам дали си чела и това http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=596454.msg19224702#msg19224702  Hug Peace

# 406
Благодаря ти, чела съм, повечето неща ги пия вече Embarassed

# 407
Cioccolata - още не си достигнала терапевтичната доза, която подтиска болката и намалява възпалението. Болките ти могат да се дължат на всичко: от парадоксална реакция до промяната на времето.

А за шиповете - не разчитай...

Ензимите са благоприятни и полезни за много заболявания - от очевидно присъстващите до неоткрити такива.

Петлето - данни за подобно действие няма. Мой колега, започнал с ензими преди година ми се похвали, че от гърба му са се "изронили" много миниатюрни брадавички.

Дали са от същия вид - не мога да кажа.

# 408
  • Дивия Северозапад
Можете ли наготово  Praynig да ми дадете схемата, по която се пият ензимите? Дано да имат ефект върху бенките и др. кожни прблеми. На 35год съм.

# 409
  • Sofia
Здравейте,
миналата седмица попаднах на темата и не можах да спра докато не изчетох всичко, даже си водя и бележки.
Това, което прави Пинко е невероятно... скоро смятам да прочета и другите теми, които споменавате...
Твърдо съм решила да пробваме със съпруга ми 1 месец, а след това да включим и родата... При нас нещата са така: той - няма точна диагноза, но има сериозни болки в кръста от няколко години, нещо му дърпа в крака; иначе е здрав;
при мен става по-сложно - аз съмна 29 г с Таласимия минор, хващам всички вируси и трудно ги пускам; винаги удължен нередовен цикъл и по няколко излишни килца от пубертета насам. Всичко почна 2003г - повишен Пролактин (според мен инцидентно, тъй като от тогава винаги е бил в норма) и съмнение за хормононесекретиращ аденом (пробваха ме с Парлодел, но не ми понесе); инсулинова резистентност (тогава Метфогамма, сега Сиофор, но ефекта с отслабването отдавна го няма); ПКЯС ( "не толкова страшна"); ЛХ винаги по-високо от ФСХ, дори двойно и тройно; лекувам си кандида всяка година; връщайки се назад в изследванията - ТСХ над 2 или 3 (ТАТ и МАТ в граници), но никой не обърна внимание на това до 2009.
Тогава почнахме и опити за забременяване - включихме Еутирокс 0.25; Бромокриптин 1/4 и аспирин протект; ТСХ слезна под 2 и 12.2010 забременях естествено, макар и с (не страшната) поликистоза. Почнахме да увеличаваме Еутирокса до 100 (ТСХ падна до 0.45) и намалихме сиофор на 3 х 1/2. Казаха ми да направя изследване за вродена тромбофилия - и пак изненада - хомозиготен носител 4G/4G (добавихме и Фраксипарин) и хомозиготен носител Т/Т на MTHFR (минах на Фолиева к-на Мета). Прекрасна бременност, но в 24 г.с. трябваше да махна бебето поради открита техка малформация - транспозиция на големите артерии. Sad
Сега чакам да изтекат 6те месеца и се подготвям за следващите опити, като след аборта си самоназначих - Еутирокс 50, а сега го намалявам на 25; Сиофор 3х1/2, бромокритина 1/4 и фолиевата. Почивка от аспирина.
Ще пусна изследвания (ПКК, хормони) тези дни; ще се видя с ендокриноложката за ЩЖ и мисля да почвам ензимите. После пак изследвания. А виру

Доколкото разбирам последния пакет е:
http://www.iherb.com/Doctor-s-Best-Best-High-Potency-Serrapeptas … e-Caps/23747?at=0
http://www.iherb.com/Doctor-s-Best-Best-Nattokinase-2-000-FUs-90 … ggie-Caps/33?at=0
http://www.iherb.com/Now-Foods-Bromelain-415-mg-180-Tablets/436?at=0
3 пъти по 1 от първите 2 ензима, от последния 3 пъти по 2 - приемат се на гладно - 2 часа след хранене и 1 час - преди
аз лично искам и -Now Foods, Papaya Enzymes, Chewable, 360 Lozenges (NOW-02972) - 1 бр., че зъбите са ми поредното слабо място;

Пинко моля при възможност да прегледаш нашия случай и да ми потвърдиш пакета (линковете), както и какво допълнително би препоръчал - витамини, Q10, омега 3, рибено масло и др... Допълнителните неща от БГ ли да ги взимаме или от iherb?

П.С. Съжалявам за дългия пост, но се надявам скоро да имаме здраво бебче и това, което прочетох мисля, че много ще помогне Simple Smile

# 410
Петлето - всички имаме бенки, кой повече, кой по-малко. За съжаление, не се влияят от ензимите.

С брадавиците опит нямам, дано да имаш късмет.

Ензимите:

http://www.iherb.com/Doctor-s-Best-Best-High-Potency-Serrapeptas … e-Caps/23747?at=0
http://www.iherb.com/Doctor-s-Best-Best-Nattokinase-2-000-FUs-90 … ggie-Caps/33?at=0
http://www.iherb.com/Now-Foods-Bromelain-415-mg-180-Tablets/436?at=0

krisskata - за съжаление трябва да се правят експерименти с нещо толкова сериозно...

Не увеличавай Л-тирокса над 50 мкг (ТСХ да е около 1.00), бромокриптина - както си знаеш, сиофора не го намалявай до забременяването, и метафолата - както преди.

Новото: вит. D - ~2500 UI  дневно и N-ацетил цистеин - 2 х 600 мг дневно.

Ензимите - да, целия пакет, както са описани. След почването им, след две седмици си пусни едно ТСХ, да не е паднало много.

Разбира се и рибено масло (да пие и съпругът) и периодично един мощен пробиотик (заради кандидата, която по време на бременността не бива да лекуваш с тежки препарати).

Проблемите на съпруга ще ги коментираме друг път, че ще стане много. Подсети ме.

Откъде ще поръчваш си е твоя работа. Но от iHerb излиза 2.5-3 пъти по-евтино.

http://www.iherb.com/Now-Foods-NAC-600-mg-250-Vcaps/694?at=0

http://www.iherb.com/Healthy-Origins-Vitamin-D3-2-400-IU-360-Softgels/7763?at=0

http://www.iherb.com/Healthy-Origins-Probiotic-30-Billion-CFU-s- … -Vcaps/19518?at=0

http://www.iherb.com/Solgar-Folate-Metafolin-Folic-Acid-800-mcg- … ablets/13961?at=0

Успех!

# 411
  • Sofia
Здравей Пинко,
Благодаря за бързия отговор. Току що си видях резултатите от изследванията от тази сутрин - ТСХ 2.4  Sad , а юни беше 1.66 с 0.50; аз през последната седмица редувам 1 ден 0.25, 1 ден 0.5, за да се върна на дозата от преди бременността 0.25 и ТСХ под 2, но дали ще е възможно???) Така или иначе следващата седмица ще се видя и с ендокриноложката, но ензимите ще ги пия със сигурност, както и мъжа ми... ама той е толкова несериозен, че сигурно ще трябва да му звъня всеки ден...

Ето ги и резултатите:
TSH S    2.4     µIU/ml   0.27 - 4.2   ECLIA
LH S    5.73     U/l   2.40 - 12.60   ECLIA
FSH S    5.34     U/l   3.5 - 12.5   ECLIA
Пролактин S    304.9     µIU/ml   102 - 496   ECLIA
Естрадиол S    32.98     pg/ml   12.5 - 166   ECLIA
Тестостерон S    0.79     nmol/l   0.22 - 2.90   ECLIA

Кръвна картина разширена (14 показателя) EB               
     Левкоцити EB     7.58    G/l  3.5 - 10.5   DC+LD
     Еритроцити EB     5.33    T/l  4.20 - 5.40   DC-det.
     Хемоглобин EB    105    g/l  120 - 160   SLS
     Хематокрит EB    0.32    l/l  0.36 - 0.47   calc
     Тромбоцити EB     304    G/l  140 - 440   DC-det.
     MCH EB    19.7    pg  26.5 - 31.5   Calc.
     MCHC EB     331    g/l  320 - 360   Calc.
     MCV EB    59.5    fl  82 - 92   Calc.
     MPV EB    0    fl  9.40 - 12.30   calc.
     RDW-CV EB     17.6    %  13 - 19   calc.
     RDW-SD EB    34.7    fl  36.40 - 46.30   calc.
     P-LCR EB    0    %  13 - 43   calc.
     PCT EB    0    %     calc.
     PDW EB    0    fl     calc.

СУЕ CB    3     mm/h   0 - 20   sed

Протромбиново време CP               
     Протромбиново време (с) CP     11.5    sec  11 - 14   coag.
     INR CP     0.9    NA  0.8 - 1.2   coag.
     Протромбинов индекс CP     100    %  70 - 120   coag.
 Време на кървене -    3     мин.   0 - 5   Manual
 Време на съсирване -    5     мин.   0 - 5   Manual

Може ли да попитам N-ацетил цистеин за какво се приема?
Пробиотик взимам от 1 месец 1х1 преди хранене - Acidophilus на HealthAid; with FOS, combination of Acidophilus & Bifidus, май е от UK. Дали става?
А микробилогогия (и лекуване) ще правя наесен, че сега ходя на плуване  Grinning

Със сигурност ще е от iherb.

# 412

Естрадиол S    32.98     pg/ml   12.5 - 166   ECLIA

Хемоглобин EB    105    g/l  120 - 160   SLS
Хематокрит EB    0.32    l/l  0.36 - 0.47   calc
MCH EB    19.7    pg  26.5 - 31.5   Calc.
MCV EB    59.5    fl  82 - 92   Calc.
Аз не съм Пинки, но тъй като целиш забременяване, ми направи впечатление, че имаш ясно изразена анемия и естрадиола ти е нисък. За анемията е хубаво доки да ти предпише подходящ препарат - тук не мога да дам съвет, защото си с Таласемия и други заболявания, но не те съветвам да забременяваш с такива стойности!  Peace  Ниският естрадиол би могъл да е причина за незабременяване. Попитай ендокриноложката ти какво смята по въпроса. На мен лично много ми помогна м2 тон. Може би и ти би могла да го пиеш!?  Thinking Но при всички обстоятелства се посъветвай и за него с лекар!  Wink

# 413
  • Sofia
Здравей,

За показателите от кръвната картина - те винаги са си такива, това е от Таласимията, тя е вродена (майка ми е научила случайно че я има в 7 месец с мен при хемогл. 80 и след като е била натъпкана с желязо, което е грешно). По време на бременността всеки месец ми следеше показателите хематоложка... В 4 месец хемоглобина ми падна на 79, но с 20 х 1 Тотема, всеки ден месо и сок от червено цвекло и моркови за 1 месец го вдигнахме на 90, а в болницата влезнах с 95. Повече от 110 не се качва... Там май няма какво да се направи...

За естрадиола не знаех, че това е ниско - ще проуча и ще питам..., остава и там да не е в ред нещо и ще се гръмна  #Crazy
Проблема ми с ЩЖ тя го нарича "струма дифуза" или нещо подобно... знам, че е много добра, често името й се спряга по форумите и ч. кабинет е пълен, но на моменти се плаша с каква лекота ми предписва тонове хапове  newsm78...

# 414
krisskata, ами щом док е казал, че желязото ти е ок, значи няма място за протеснение!  Peace Аз бях чувала, че го вдигат с по-високи дози метафолин, но явно при теб случаят е друг.  Wink
Естрадиолът според моята ендокриноложка е най-добре да бъде около средната граница или малко над нея. Но той лесно се повлиява, малко фито-естрогени и си готова!  Laughing
Да не би да ходиш при Тодорова? Тя напоследък нещо изписва по един тон хапчета.  Rolling Eyes

# 415
За да преценим естрадиола, трябва да знаем на кой ден от цикъла е мерен. Интересува ни стойността през фоликуларната фаза.

Върни се на 50 мкг Л-тирокс, за да се нормализира ТСХ-то.

Пролактинът е добре да се понамали, така че не забравяй бромокриптина.

Виж какво има в пробиотика, който ти предложих.

Н-ацетил цистеина се оказа (в последно време), че има мощно стимулативно деиствие върху репродуктивните функции.

И остави хематолога да ти регулира кръвата картина като следва.

А, протромбиновото време е близо до долната граница, но ензимите и рибеното масло ще го вдигнат.

# 416
  • Sofia
При Таласимията доколкото знам даже има риск от повишено серумно желязо, заради по-бързото "умиране" на еритроцитите, но при мен в началото на бременността беше ОК; после падна заедно с хемоглобина, после се вдигна и така.
Неофолик Мета трябва да пия, защото не усвоявам обикновената.

А за докторката позна - Тодорова е. Сигурно есента ще се консултирам и с Начев, че него спомена гинеколожката ми, въпреки че и двамата са от Майчин дом, та ще видим има ли разлика в тълкованията.

Тези изследвания са от 4 ден на цикъла.
Този пролактин висок ли е? Аз като го видя така в средата и си мисля, че е добре  newsm78

Протромбиновото време от юни е било 12.2; сигурно аспирин протекта е имал нещо общо... аз сега го спрях, за да почина малко от хапчета, че вече 8 години не е имало ден без да гълтам по няколко...

# 417
А за докторката позна - Тодорова е. Сигурно есента ще се консултирам и с Начев, че него спомена гинеколожката ми, въпреки че и двамата са от Майчин дом, та ще видим има ли разлика в тълкованията.
Тези изследвания са от 4 ден на цикъла.
hahaha Ами тя си има стереотип на работа!  Wink Щом са 4тия ден, значи определено естрогенът трябва да малко по-висок. Не е лошо да се консултираш и с друг, добре си се ориентирала - дали ще е Начев или Коларов, важното е да се оправиш и да постигнеш целта си!  Hug
А таласемията в центъра по хематология ли я следят и лекуват?

# 418
  • Sofia
Все пак се радвам, че попаднах при Тодорова, защото тя първа ми обърна внимание на ЩЗ и каза, че ТСХ е високо... Също тя ме прати да се изследвам за Тромбофилиите и пак тя ми изписа аспирин протекта още, когато почнахме да опитваме... Все пак се надявам да има начин да намалим / махнем някое от лекарствата...
Гинеколожката, която ме наблюдаваше, спомена, че е работила / специализирала известно време с Тодорова, но със сигурност не й допадаше, че гълтам толкова неща...
Стига толкова, че се отнасям от темата  Simple Smile

# 419
  • Sofia
Jana - за Таласимията си имам документ мисля от 6 годишна, някъде в Дървеница има специално място за това. Там пратихме и мъжа ми за всеки случай да се изследва, но той удря тавана с хемогл. 180  Simple Smile
До преди бременността не съм я следила изобщо, незнам дали има смисъл?

Общи условия

Активация на акаунт