Лечение с протеолитични системни ензими (3-та тема)

• 138 232
  • 762
  •   1
Отговори
# 435
Пинки, за витамин Д имах в предвид, че го пия във висока доза, предписана ми от ендокриноложката и няма да го сменям... Peace И пак да те питам за киселините. Как да им противодействам, ако се появят от ензима бромелайн? А по принцип с ензими лекуват ли се киселини и ако не, какво би пропоръчал?  newsm78
кия, не съм Пинки, но и аз имам ендокринен проблем. За това ще си позволя да ти отговоря на част от въпросите, по другите не съм компетентна!  Wink Аз пия ензими и метформин, съответно и ти ще си пиеш л-тироксина с ензимите. Той ти е необходим и без лекарска преценка не е редно да го спираш на собствена глава, за да не си довлечеш проблеми! А тироксинът се приема като "подържаща терапия", т.е. той не лекува, а само подпомага организма ти да функционира правилно (в случая щитовидната жлеза...). Така че като комбинираш ензимите с хормона, ако имаш подобрение, то ще определено ще се дължи на ензимите. Но дори напълно да се оправиш, те съветвам само след консултация с ендокринолог да го спреш. Защото при Хашимото не се обърква само тсх, а и антителата, но ти това си го знаеш... Peace

# 436
Jana Ina, благодаря ти за отговора! Ясно ми е всичко за поддържащата функция на тироксина и за това, че не лекува, но при мен много дълго се проточи уцелването на дозата и затова си задавам такива въпроси. Естествено, че няма да си го спра сама, но питам за възможните вероятности да се спре след лечение с ензими. /Толкова ми се иска това да е възможно!/.
А защо ти е предписан вит. Д? С хипрфункция ли си?
Пинки, все пак чакам да чуя отговорите ти Hug

# 437
кия - не, не се обиждам, аз така и говоря винаги. Peace

При започване на ензимите се очаква повишаване на собствения Л-тироксин и затова препоръчвам на хора приемащи дози над 100 мкг при започване на ензимите да слезнат на половин доза и след 3-4 дни да се опитат да си намерят оптималната доза - да нямат екстрасистули и сърцебиене.

Радвам се, че си положила усилия да намериш оптималната си доза, защото повечето ендокринолози ще ти предпишат 50 мкг и..."Следващия, моля..." При прием на ензими често се случва да отпадне нуждаата от Л-тирокс, но това се установява с изследване на ТСХ.

Jana Ina - щом пиеш достатъчно вит. D, не го променяй.

Никъде не помня да е ставало въпрос, че бромелаинът предизвиква киселини. Понякога, в първите дни предизвиква гадене, но с няколко капки лимон ще ти мине.

Ако ти имаш езофагиален рефлукс (киселини) благоприятно се отразява рибеното масло и пробиотиците. Но изисква време.

P,S. Мили дами, искам да ви припомня, че съм на работа. И отговарям редовно, но като си свърша работата.

И ако не ме пратят някъде по  работа...
Mr. Green

afwitch Код за 5 $ отстъпка в iHerb: XIX862 animal037

# 438
Пинки, благодаря ти, много обнадеждаващо ми прозвуча Simple Smile и съвсем се нахъсах, ще поръчвам ензимите най-накрая. Доста време се размотавам, а и подхождам внимателно към пустото Хашимото, но ще трябва да опитам, поне няма да ми навреди /нали?/ Simple Smile Иначе дозата ми е ниска /през ден 50/25 мг/. Може би ако почувствам сърцебиене, ще намаля на 25мг като за начало/. Естествено ТСХ трябва да се тества, за да се види как стоят нещата, така и ще направя след 1 месец прием, пък после ще видим.
Между другото какво работиш /ако е удобно да кажеш, разбира се/?

# 439
За Пана вейксал се връщах да чета, ама да ви питам за белези ли се ползваше?

# 440
кия, имам инсулинова резистентност. ЩЖ ми е ок, слава богу!  Grinning  Витамин Д пия, защото като ми го изследваха е под долната граница... Peace
Пилнки, аз четох имам киселини от време на време. И тогава пийвам вода с еккстракт от грейпфрут или лимон.  Wink Пих и омега, и пробиотик, но от последното ми се засилваха още повече киселините. А назад в темите ти за ензимите четох, че някои момичета получават киселини от бромелаина. За това се притеснявам да не ме погнат някакви жестоки киселини... Thinking Но щом казваш, че няма проблем, ще ти се доверя!  Hug
А само да те питам омегата, която препоръчваш само омега 3 ли съдържа или трябва да се пият и трите омега?

# 441
кия - не, ензимите не могат да ти навредят.

Панавейксалът се дискутираше в темата за пазаруването.

За себе си ще допълня само, че съм много далече от медицината. bowuu

Jana Ina - Защо е нужно да се пие рибено масло е обстойно описано в темата за рибеното масло.

Ще допълня само, че целта е да се пият достатъчно дълговерижни омега-3 мастни киселини.

# 442
  • Sofia
Ензимите са поръчани  Hug

Код DOP196

# 443
  • в 1001-та нощ
...За себе си ще допълня само, че съм много далече от медицината. bowuu ...

аз все съм била с идеята, че си близо до медицина, стоматология, фармация - по някакъв начин  newsm78 Rolling Eyes Embarassed Blush  bouquet

не че това ми пречи да съм ти фен  bowuu  bouquet Blush

# 444
Някой знае ли как действа серрапептазата на паразитите в тялото ни и добре ли е да се приема  едновременно с прилагане на биорезонансна противопаразитна терапия чрез използването на  уреда "Зепер"?

# 445
PinkPanther, преди около седмица отговори на мой въпрос, много благодаря за което  bouquet!

# 446
Пинко, ясно ми е, че е полезно и защо, но ме интересува...
Пинки, ...
А само да те питам омегата, която препоръчваш само омега 3 ли съдържа или трябва да се пият и трите омега?
И от рибено масло ли да бъде или от ленено, или от какво? Wink

# 447
Може и да е коментирано(извинявам се,ако не съм прочела ,където трябва),но все пак да попитам.Ензимите се пият на гладно-това го разбрах,както и от кои по колко-има ли проблем да си вземам с тях витамините
http://www.iherb.com/Now-Foods-Daily-Vits-250-Tablets/528?at=0  
http://www.iherb.com/NutriBiotic-Grapefruit-Seed-Extract-125-mg- … Tablets/4214?at=0
http://www.iherb.com/Carlson-Labs-Zinc-15-mg-250-Tablets/14618?at=0
http://www.iherb.com/Now-Foods-Folic-Acid-800-mcg-250-Tablets/601?at=0 Заради  кожата мисля да  пия ензимите

# 448
tvk - ензимите биха могли да бъдат полезни при паразити, които са в контакт с кръвта. Прилагането заедно с посочения уред не поражда проблеми.

Jana Ina - аз препоръчвам да се пие рибено масло.

online maniq - не пречи да се пият едновременно, но не заедно.

# 449
Благодаря много ,мина ми през ума ,че не трябва да се приемат заедно

Общи условия

Активация на акаунт