Отговори
# 450

Victoria her şeyi göze aldı

SHOW TV'nin reyting rekortmeni dizisi 'Muhteşem Yüzyıl'ın kadrosuna sürpriz bir şekilde dahil olan Saadet Işıl Aksoy, ilk kez bir dönem dizisinde rol aldığını söyledi.

Halit Ergenç'in canlandırdığı 'Kanuni Sultan Süleyman'ı öldürmek için saraya sızan 'Macar Prenses Victoria' rolündeki güzel oyuncu, dizinin çok konuşulan harem sahneleriyle ilgili olarak 'Kadınlar, harem sahnelerini erkeklerden daha fazla ilgiyle izliyor' dedi. Önümüzdeki bölümlerde birçok sürpriz yaşanacağı tüyosunu veren Saadet Işıl Aksoy, 'Victoria, Kanuni'yi öldürmek için her şeyi göze aldı. İlerleyen bölümlerde bu durum çeşitli çatışmalara yol açacak' diye konuştu.
Nurbanu GÜNEY ELBİR

# 451
И за почитателите на Ибрахим..

# 452
  тази снимка не я бях виждала- с Халит и Берг е İzzet Pinto който се е заел с представянето на филма в Кан. Аз така и не разбрах как точно и в кой раздел ще го представят. На сайта на фестивала нищо не намерих. Днес трябва да публикуват списък с филмите и журито. Снимката е от 18 март, когато празнуваха успеха на ББГ.
Сериала ще се представи на фестивала "MIP TV Format" който е част от Филмовия фестивал в Кан ,нещо като фестивал на ТВ сериали,а не на самия филмов фестивал.И ще бъде само като презентация,а не че ще участва в някакъв конкурс.

# 453
И за почитателите на Ибрахим..

hahaha hahaha hahaha Текста под снимката "Имате ли някакъв музикален талант или изпитвате затруднения,като свирите.
О.Я.Мии.По скоро се затруднявам,трябва да попитате съседите,"

# 454
Писмото на Ибрахим до Хатидже

„Господарке,Господарка на сърцето ми,заминавам.Заминавам без да намеря смелост да се сбогувам с Вас.Отивам в Парга  да намеря корените си и там да потуша болката която изпитвам.Дадох Ви дума че ще намеря изход ,дори от дъното на Ада,не можах,победен съм.Повелята на Господаря помете истината,именно в това е безизходицата.Не можах да избърша сълзите стичащи се от очите Ви,не можах да отворя дверите на Рая за Вас.Всеки камък в този Сарай е огромен товар за мен,и аз вашият роб останах затиснат под този товар.Но в едно нещо мога да се закълна,че ще ви обичам до последният си дъх.Целувам Ви ръка.”

Последна редакция: чт, 07 апр 2011, 04:18 от Ibrahim

# 455
Писмото на Ибрахим до Султан Сюлейман

„Господарю,Аз Ибрахим, синът на гръцкият рибар от Парга Манолис,с когото се запознахте по време на лов в горите на Маниса,Ибрахим който беше слуга в имението „Сарухан”.Пиша Ви това писмо осланяйки се на почестите които ми дадохте.Когато извършвам това пътуване към семейството си,се осланям и на великодушието Ви ,че ,то,моето семейство няма да пострада ,от ръката на тази Велика сила която ми оказа тези почести.Аз няма да се завърна Господарю.Няма да се завърна защото всеки миг в този Сарай е изпълнен с болка за мен.Чувствата които изпитвам към Хатидже султан ме поставиха в безизходица.Не мога да я гледам такава тъжна,а аз да съм безпомощен да и помогна,без да мога да спра болката и.Това е по-страшно и от смъртта.Господарю,отказах се от себе си,от поста си,простете ми.Тази моя жертва е нищо пред едната сълза стекла се от очите на Хатидже Султан.”

# 456
Благодаря ти Ибрахим  smile3525 Ако ни даде адреса си ще питаме съседите му  hahaha

# 457
Благодаря ти Ибрахим  smile3525 Ако ни даде адреса си ще питаме съседите му  hahaha
Бе аз предпочитам да ми даде адреса на Хатидже,ама ако свири така както в сериала ,съм съгласен и на неговия.

# 458
Заповядайте 13 серия без превод разбира се Laughing

http://www.megaupload.com/?d=VI0E802M

А тук е 13 серия за гледане онлайн

http://www.ddizi.com/izle/26445/Muhtesem-Yuzyil-13.-Bolum.htm/0

# 459
Като стана въпрос за Хатидже, не помня това дали е пускано  newsm78

Lezbiyen rolünü neden kabul etmedi?
“Muhteşem Yüzyıl” dizisinin Hatice Sultan’ı Selma Ergeç’in, Ümit Ünal’ın teklifini neden reddettiği ortaya çıktı
05 Nisan 2011 Salı, 11:43:14

Reyting rekoru kıran dizideki rolü nedeniyle gelen teklifleri ince eleyip sık dokuyan Ergeç rolü kabul etmeyince yerine başka bir oyuncu arandı ve “Eve Giden Yol”, “Melekler ve Kumarbazlar” gibi filmleriyle tanınan İrem Altuğ’la anlaşıldı. Milliyet'in haberine göre, Ümit Ünal’ın “Sınıfsal değil, kişisel bir mücadeleyi anlatıyorum” dediği filminde Altuğ’un partneri olan diğer kadın başrol oyuncusunu ise İdil Fırat canlandırdı. Serra Yılmaz ve Erdem Akakçe’nin de rol aldığı filmde birbirinden zıt 4 kişinin kendi adaletini bulmak için bir araya gelme öyküsü beyazperdeye taşınıyor. Filme Nar adı verilmesinin nedeni de narın tanelerinin birbirine benzediği halde birbirinden çok farklı olması...

# 460
Всъщност, Ибрахим сам си реши съдбата като остави миналата серия писмото така, че Сюлейман да го намери супер лесно. Затова се е сбогувал с двореца и не е възнамерявал да се върне повече, понеже е бил наясно, че след като се разкрият чувствата м/у него и Хатидже, ще бъде немислимо да продължават по същия начин. Султанът е разочарован най-вече от недоверието на Ибрахим към него, че не му е казал в очите какво изпитва към сестра му. Затова е гневен, предполагам че бързичко ще му мине  Wink Сюлейман Великолепни израсна в очите ми с еднаквото си поведение спрямо новата и старата любимка. Ред е на Хюррем да изпита усещането да си в немилост /макар и да е невинна  Peace/. Накрая изгледа Хюррем също толкова смразяващо безчувствено, както преди беше постъпил и с Махидевран. После сигурно ще й пълзи в краката, за да му прости недоверието и подозрителността  Mr. Green Остава да видим как ще се измъкне Хюррем от тази неволна клопка на Виктория /но май сама си е виновна, както винаги  Laughing/. Със сигурност последната ще се пробва да я уличи. Хитро решение на сценаристката да прекъсва повествованието на най-интересните моменти. По този начин си подсигурява гледаемост и рекордно високи рейтинги. Действа почти като Шехерезада /ако на коментиращите тази вечер това име им говори нещо, освен любимия им сериал де  Laughing/.
Благодарности на консекутивните преводачи   bouquet
Много добре написано,…само като допълнение ,СС като че ли израсна като Владетел…В началото взаимоотношенията му бяха по скоро като между мъж/жена,син/майка,брат/сестра,приятел/приятел.Сега по скоро са като между Владетел и всички останали.Дали е било така,или Мерал се опитва да се подмаже на някои части на турското общество.Не ми убягна сълзата в окото на СС когато Хатидже падна на колене и обви нозете му,това е много символичен жест за турското общество,но това не беше сълзата на СС,това беше сълзата на Халит.Сигурен съм.Сълзица проблясна и в очите на Валиде ,когато Хатидже я накара да положи ръка на гърдите и за да усети любовта и,но това беше сълзата на Валиде-майката.Мерал започва да показва СС все по студен ,или такова е моето усещане.

Последна редакция: чт, 07 апр 2011, 04:51 от Ibrahim

# 461
Всъщност, Ибрахим сам си реши съдбата като остави миналата серия писмото така, че Сюлейман да го намери супер лесно. Затова се е сбогувал с двореца и не е възнамерявал да се върне повече, понеже е бил наясно, че след като се разкрият чувствата м/у него и Хатидже, ще бъде немислимо да продължават по същия начин. Султанът е разочарован най-вече от недоверието на Ибрахим към него, че не му е казал в очите какво изпитва към сестра му. Затова е гневен, предполагам че бързичко ще му мине  Wink Сюлейман Великолепни израсна в очите ми с еднаквото си поведение спрямо новата и старата любимка. Ред е на Хюррем да изпита усещането да си в немилост /макар и да е невинна  Peace/. Накрая изгледа Хюррем също толкова смразяващо безчувствено, както преди беше постъпил и с Махидевран. После сигурно ще й пълзи в краката, за да му прости недоверието и подозрителността  Mr. Green Остава да видим как ще се измъкне Хюррем от тази неволна клопка на Виктория /но май сама си е виновна, както винаги  Laughing/. Със сигурност последната ще се пробва да я уличи. Хитро решение на сценаристката да прекъсва повествованието на най-интересните моменти. По този начин си подсигурява гледаемост и рекордно високи рейтинги. Действа почти като Шехерезада /ако на коментиращите тази вечер това име им говори нещо, освен любимия им сериал де  Laughing/.
Благодарности на консекутивните преводачи   bouquet
Много добре написано,…само като допълнение ,СС като че ли израсна като Владетел…В началото взаимоотношенията му бяха по скоро като между мъж/жена,син/майка,брат/сестра,приятел/приятел.Сега по скоро са като между Владетел и всички останали.Дали е било така,или Мерал се опитва да се подмаже на някои части на турското общество.Не ми убягна сълзата в окото на СС когато Хатидже падна на колене и обви нозете му,това е много символичен жест за турското общество,но това не беше сълзата на СС,това беше сълзата на Халит.Сигурен съм.Сълзица проблясна и в очите на Валиде ,когато Хатидже я накара да положи ръка на гърдите и за да усети любовта и,но това беше сълзата на Валиде-майката.Мерал започва да показва СС все по студен ,или такова е моето усещане.

newsm10 Определено! Такова е и моето усещане. Не само по-дистанциран, но вероятно и по-зрял, което си е напълно в реда на нещата. С възрастта и житейския опит Сюлейман израства интелектуално, морално и емоционално. Както и всеки нормален човек, в това е смисълът на живота - да се учим от грешките си, поне според мен.
За сълзите, които изобилстваха в този емоционален епизод - и аз съм сигурна в същото. Правилата и нормите в двореца очевидно са налагали строга дисциплина и отсъствие на емоции...единствено спазване на йерархично-династичния кодекс. Дори майката не може да се отпусне спокойно пред дъщеря си, нито братът пред сестра си...нито пък обратното.
Писмата на Ибрахим са зашеметяващи! А преводът ти е меко казано брилянтен smile3501 newsm10 smile3525

# 462
Малко история....отдавна не сме си говорили за История нали hahaha hahaha hahaha
Един ден СС разхождайки се в градините на Топкапъ,забелязал че някои от овощките са нападнати от мравки.Първоначално се замислил да накара градинарите да ги напръскат с нещо,но после се отказал и отишъл при Имама и го попитал -"Meyve ağaçlarını sarınca karınca
Günah var mı karıncayı kırınca? " т.е. Ако мравки са нападнали дървото което дава плод,грях ли е да нараниш мравката. Имам Ebussuud  отговорил така -"Yarın Hakk’ın divanına varınca
Süleyman’dan hakkın alır karınca " т.е.Утре като се явиш пред Истинския Съд,мравката ще ти търси сметка за това твое деяние....Това е действителен случай превърнал се в легенда.Много символика има в този разказ.

# 463
Правилата и нормите в двореца очевидно са налагали строга дисциплина и отсъствие на емоции...единствено спазване на йерархично-династичния кодекс. Дори майката не може да се отпусне спокойно пред дъщеря си, нито братът пред сестра си...нито пък обратното.
Така е и когато напиша някой коментар за поведението на Хюррем ,някои така скачат ,че  #2gunfire.Но поведението и както е представено в сериала е нетърпимо дори в днешното общество ,камо ли тогава.Пример в днешния епизод - Махи,достойно поведение ,поведение не на Хасеки ,не на майка на принц,поведение на жена.Сашка пак се представи като първата чалгаджийка.До такава степен ,че чак на СС му дойде в повече.

# 464
Малко история....отдавна не сме си говорили за История нали hahaha hahaha hahaha
Един ден СС разхождайки се в градините на Топкапъ,забелязал че някои от овощките са нападнати от мравки.Първоначално се замислил да накара градинарите да ги напръскат с нещо,но после се отказал и отишъл при Имама и го попитал -"Meyve ağaзlarını sarınca karınca
Gьnah var mı karıncayı kırınca? " т.е. Ако мравки са нападнали дървото което дава плод,грях ли е да нараниш мравката. Имам Ebussuud  отговорил така -"Yarın Hakk’ın divanına varınca
Sьleyman’dan hakkın alır karınca " т.е.Утре като се явиш пред Истинския Съд,мравката ще ти търси сметка за това твое деяние....Това е действителен случай превърнал се в легенда.Много символика има в този разказ.

newsm10  Party  Joy

Общи условия

Активация на акаунт