Всякакви въпроси относно съдомиялните - 5

• 46 879
  • 743
  •   1
Отговори
# 240
Чери, чела съм, че ги слагат на тайно място Wink, но аз съм от Русе и съм почти 100% убедена, че нямаше, много се дупих да ги видя Mr. Green

# 241
  • София

Аз ходих в най-близкото Пикадили специално за Грюн гриин и нямаше, ще трябва да потърся в по-голямо Пикадили, че това тук май е пикадили експрес или там каквото беше, не знам. А в кауфланд тук ги няма.
Аз затова съм се ориентирала към ДМ-ските таблетки.

# 242
  • Стара Загора
В нашето Пикадили са на горните рафтове, преди бяха най - долу. Вчера купих
Гланца грюн грийн съм ползвала преди, доволна бях

# 243
Здравейте, имам проблем със съдомиялнята, ясно е, че ще се обърна още утре към сервиз, но все пак да си сверя часовника от непредубедени в занаята тук Simple Smile
Та: машината просто спря да работи. Пуснах я и започна да се опитва да вкара вода, но видимо помпата се мъчеше и "задъхваше". Спрях, пуснах отново- същото. Повече не съм и опитвала, защото не ми се иска да направя по-голяма беля.
Имате ли някаква идея какво може да е?

# 244
В нашето Пикадили са на горните рафтове, преди бяха най - долу. Вчера купих
Гланца грюн грийн съм ползвала преди, доволна бях

Мхмм...Значи ще си го поръчам. Благодаря тии!!! Hug

# 245
Здравейте, имам проблем със съдомиялнята, ясно е, че ще се обърна още утре към сервиз, но все пак да си сверя часовника от непредубедени в занаята тук Simple Smile
Та: машината просто спря да работи. Пуснах я и започна да се опитва да вкара вода, но видимо помпата се мъчеше и "задъхваше". Спрях, пуснах отново- същото. Повече не съм и опитвала, защото не ми се иска да направя по-голяма беля.
Имате ли някаква идея какво може да е?

Това не е добре.. newsm78  Колко често и правиш почистване с препарат?

# 246
siji7398, не зная колко често е правено почистване и колко изобщо е ползвана машината.
В момента от близо две седмици живеем в това жилище. Купихме го с вградена кухня и уреди. Лошото е, че за сега нямам връзка с продавачите, защото заминаха в чужбина.

Според теб какво може да е?

# 247
siji7398, не зная колко често е правено почистване и колко изобщо е ползвана машината.
В момента от близо две седмици живеем в това жилище. Купихме го с вградена кухня и уреди. Лошото е, че за сега нямам връзка с продавачите, защото заминаха в чужбина.

Ами според мен се е задръстила помпата,ако не и е правено дълго време такова почистване.Измий хубаво филтрите и провери перките,да не са задръстени...След това пробвай да я пуснеш отново,но празна.Включи на висока температура и зареди с препарат,за да се почисти малко.Ако не тръгне утре викай техник... Thinking

# 248
И аз с един проблем с милата ми съдомиялна Sad От няколко дни не мие, първо някои неща бяха що-годе чисти, но вече всичко си е мръсно. На два пъти таблетката не се беше разтворила, при второ пускане вече се стапяха, но съдовете пак са мръсни. Какъв ли може да е проблемът?

# 249

Ами според мен се е задръстила помпата,ако не и е правено дълго време такова почистване.Измий хубаво филтрите и провери перките,да не са задръстени...След това пробвай да я пуснеш отново,но празна.Включи на висока температура и зареди с препарат,за да се почисти малко.Ако не тръгне утре викай техник... Thinking

Ясно. Филтрите не са задръстени, проверихме и ги измихме, перките също са наред...Включихме я преди минути празна...не тръва изобщо, само боботи. Утре ще видам какво и ще се отчета. Sad
Много благодаря за съветите!

# 250
И аз с един проблем с милата ми съдомиялна Sad От няколко дни не мие, първо някои неща бяха що-годе чисти, но вече всичко си е мръсно. На два пъти таблетката не се беше разтворила, при второ пускане вече се стапяха, но съдовете пак са мръсни. Какъв ли може да е проблемът?

Пускай дълги програми с температура над 50 градуса за да може да се разтвори хубаво таблетката.По високата температура допринася за по-чисти съдове!!!другата причина да не мие добре може да се дължи на некачествен препарат... Peace

# 251

Ясно. Филтрите не са задръстени, проверихме и ги измихме, перките също са наред...Включихме я преди минути празна...не тръва изобщо, само боботи. Утре ще видам какво и ще се отчета. Sad
Много благодаря за съветите!

Оххх дано да не е нищо сериозно и да се оправи машинката. Praynig

# 252
  • Балчик
Това е от дългото стоене без да се ползва. При мен беше станало така преди 2 години, след 2-3 месечно отсъствие от дома, но след 2-3 спирания и пускания се оправи и тръгна. Бях извикала техник, познат и преди да дойде реших да я пусна пак да проверя и тя взе, че тръгна, та му се обадих да не идва. Миялната не бива да стои така, ако няма да се ползва. Трябва да се отводнява. В противен случай поне в седмицата веднъж трябва да се пуска.
Можеш да опиташ отново да я пуснеш и спреш, но вероятно има риск да изгори помпата, ако се мъчи много.

Още нещо. Ползвала ли си миялна досега? Това боботене има ли вероятност да е изливане на водата. защото всички или почти всички програми тръгват с това, първо има 1 минутно източване на водата и после се пълни вода. изчакайте малко, не бързай да я спираш. Peace

Атена, а твоята машина се нуждае от профилактика. Ако пускаш предимно програми до 50 гр, се е задръстила с мазнини. Peace Купи си почистващ препарат за машини и я пусни на празна на 70 гр. Ако не помогне- викай техник за почистване.

# 253
Момичета, аз мия в 98% от случаите на 65 градуса и не съм сменяла препарата поне от 2 месеца. Но пък дали не е това, което казва Джемма на Касита - за стоенето без да се ползва. Ние отсъствахме за празниците 10-ина дни, може ли това да е причината? Все пак не е толкова дълъг период...

# 254
  • На Дунава
По повод препаратите, не съм ползвала биоразградимия на ДМ, но според последния тест на Stiftung Warentest от 2010 г. не го бива, както и още 10 от общо 13 тествани продукта. Читави са само guen Green и fit Grьne Kraft Classic. Останалите препарати при еднакви условия на тестване са оставили чиниите мръсни. Това са:  Klar цkologisch, AlmaWin Spьlmaschinen-Tabs, dm/ Denkmit nature, Ecover Цkologische Spьlmaschinen-Tabs, Lidl/ W5 eco, Oro frisch aktiv 7in1, Rossmann/ domol 4in1 цkologisch, Schlecker/ AS Цkoline All in 1, Sodasan Цko Tabs, Sonett Tabs, Ulrich natьrlich Spьltabs
От обикновените препарати с фосфати са одобрени Finish Calgonit Powerball Quantum и на Лидл Lidl/W5 All-in-1.
Хубавото е, че повечето от читавите препарати се намират и в България.
Ето източниците за четящите немски: http://www.test.de/themen/haus-garten/test/Phosphatfreie-Geschir … -4118693-4118695/

http://www.konsumo.de/news/111160-Geschirrsp%C3%BCltabs%20im%20T … i%20%C3%96ko-tabs

Последна редакция: нд, 01 май 2011, 22:51 от Bibiana_

Общи условия

Активация на акаунт