Всякакви въпроси относно съдомиялните - 5

• 46 761
  • 743
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Момичета,появиха ми се петна върху дуралексовите чинии и някои стъклени чаши и купи-такива едни, като цветовете на дъгата ,но като,че ли по-скоро синеят .Съдовете изглеждат като оляти и  при накланяне под определен ъгъл се виждат като засъхнали прозрачни струи.Появиха се ,като че ли при ползване на  гела и гланца на Карфур /тяхната марка/ и миене на висока температура-75 градуса./по-принцип позвам еко- програма на 55 градуса/.
Въпросът ми е - има ли оправия на поразената стъклария и как?
Има. От препарата е. Всвичките ми съдове са са тъмен дуралекс. Откакто мия с Кларо няма никакви следи, просто идеални стават. От био препаратите на беше добре, но определено не може да се сравнява със сега.

# 646
Момичета,появиха ми се петна върху дуралексовите чинии и някои стъклени чаши и купи-такива едни, като цветовете на дъгата ,но като,че ли по-скоро синеят .Съдовете изглеждат като оляти и  при накланяне под определен ъгъл се виждат като засъхнали прозрачни струи.Появиха се ,като че ли при ползване на  гела и гланца на Карфур /тяхната марка/ и миене на висока температура-75 градуса./по-принцип позвам еко- програма на 55 градуса/.
При мен тези следи на дуралекса не се измиват вече дори и ръчно да ги мия., търкала съм ги усилено. Имам чувството, че дуралекса ми е претърпял някакви температурни промени./ въпреки, че дългата ми програма е само на 50 градуса/ Много ме дразнят тези следи.  Оглеждам се вече за порцеланови сервизи, но при тях дълбоките чинии не са с толкова удобна форма. Но въпреки това ще пробвам и аз Кларо- това кауфландско ли е?

# 647
Кларо е много долнопробен препарат.
Има го по супермаркетите.

# 648
  • Варна
Чери, не е чак толкова лошо Кларо-то. Все пак се произвежда от дъщерна фирма на Миле/Миеле /така и не научих как точно е правилно  Embarassed/ Едва ли ще си сложат логото и името на супер боклук. Освен това препарата им за почистване на съдомиални/перални машини за мен е 100 пъти по-добър от Калгонит или Сомат.

# 649
Дедо преди време беше обяснявал надълго и нашироко точно за Кларо.
В началото съм купувала, кофти е. Аро - Метромарката имат препарати за миялни, Кларо е производител. Пак са много зле.

Къде ли се изгуби Дедо?

# 650
В момента и аз ползвам Кларо /всъщност ползвала съм какво ли не на хапчета и гелове-от БГ и чужбина купувани  /,но въпросът ми е как да си изчистя зацапаната стъклария -пусках ги с Кларо-то ,мъчих се да ги търкам на ръка , пробвах с обезмаслител-не става и не става.
Иначе Кларо-то си мие добре-за първи път го купувам ,но съм доволна.

# 651
Зацапана, но от какво?

# 652
Момичета,появиха ми се петна върху дуралексовите чинии и някои стъклени чаши и купи-такива едни, като цветовете на дъгата ,но като,че ли по-скоро синеят .Съдовете изглеждат като оляти и  при накланяне под определен ъгъл се виждат като засъхнали прозрачни струи.Появиха се ,като че ли при ползване на  гела и гланца на Карфур /тяхната марка/ и миене на висока температура-75 градуса./по-принцип позвам еко- програма на 55 градуса/.

Sourcherry,самоцитирам се,т.е по-горе съм обяснила от какво са зацапани.
На първа страница на тази тема Geraldine пише за същия проблем,но тя търси причината за появата на петната ,а аз търся начин да ги отстраня .
Мерси предварително за всички предложения за изчистване на петната по стъкларията!

Последна редакция: вт, 21 юни 2011, 16:23 от bgroza

# 653
  • София
Факт е, че аз имах петна по дуралекса и също е факт, че в момента нямам. И друг факт да ви кажа... освен, че аз следя кой препарат как действа на посудата, мъжа ми който напрактика достъп до съдомиялната няма, отбеляза, че съдовете блестят и по тях няма следи. И това  беше точно когато започнах да мия с Кларо долнопробен или не за някои, това е препарата, който е мил най-добре до сега с моята съдомиялна.

# 654
bgroza, при смяна на препарата какво става - петната остават ли?
Гел и гланц - просто не купувай повече Карфур. Аз бих те посъветвала да не наливаш гланц известно време в резервоарчето. Много често той е причината за поява на петна. Няма логика, но е така.

# 655
Момичета, днес като купих таблети, видях че са с изтекъл срок на годност. ooooh!   Но за жалост видях след като вече ги бях отворила. По принцип винаги проверявам за срока, но днес много бързах и не успях...На някоя от вас случвало ли ви се е подобно нещо? Сега незнам дали ще ми върнат парите. Thinking

# 656
Благодаря ви ,момичета, в момента ползвам таблетки Кларо и гланц от ДМ-дрогерии-тяхна марка ,ползвала съм го и преди-ОК е!
Geraldine, Sourcherry,вече 3 пъти пускам въпросната стъклария да се мие с Кларо-то ,но петната не се махат,гела и гланца на Карфур бяха преди Кларо ,тогава се появиха петната,т.е ползвала съм ги  около  1.5- 2 месеца.
Остава да пробвам да ги измия няколко пъти без гланц ,ще ви пиша за резултата.

Последна редакция: ср, 22 юни 2011, 10:04 от bgroza

# 657
Здравейте,малката ми счупи капачето на отделението за препарат и оттогава съдовете изобщо не се мият добре.Някаква идея имате ли какво мога да направя за да си имам пак капаче?
На всичкото отгоре по дуралекса и при мен се появиха петна.Ползвам таблетки на Firsh Aktiv на ОRO.

# 658
  • София
Аз имам едно питане , преди време май се обсъждаше ама съм забравила  Embarassed, тогава други неща ме вълнуваха.

Взех прах за съдомиялната отделно в нея имаше 3 таблетки на Финиш диаманте или нещо подобно.
Та като мия с прах съдовете са ок., а с таблетките и при трите пускания накрая имаше едни ивици по прозрачните  чаши и чинии, ивиците са като варовита вода , някакви идей от какво са тези ивици

# 659
Остатък от препарата предполагам. Недоизплакнат е явно.

Общи условия

Активация на акаунт