Всякакви въпроси относно съдомиялните - 5

• 46 752
  • 743
  •   1
Отговори
# 660
Искам за споделя нещо и да попитам дали и на друг му се е случвало подобно нещо. По принцип ползвам таблетки на ДМ, но предният път нямаше такива и за това си взех някакви на Сомат. Като отворих таблетките ми се сториха много странни - с едни такива като мухлясали петна по тях - много странни. Разгледах ги обстойно, защото реших, че съм се прецакала и са ми набутали някакви с изтекъл срок на годност, но не бяха си абсолютно годни. Бяха си добре опаковани, абсолютно никакви нарушения по опаковката нямаше, миришеха си нормално, само дето изглеждаха странно. Така реших, че явно отдавна не съм купувала Сомат и съм забравила как изглеждат, реших, че може би защото толкова бях свиклала с ДМските затова се притеснявам. Е стига с предисловието - ползвам си аз таблетките и по едно време, както си мие машината почва да писка - грешка 4 - наводнение. Викам аз техник - преглежда всичко - врата, уплътнения и др., изсипва малко водичка от двойното дъно и ми казва ами няма никакъв проблем явно е от таблетките - пенят се повече - прелива в двойното дъно. От тогава смених таблетките пак с ДМ- никакъв проблем.

# 661
Като казахте таблетки, от следващия понеделник Лидл имат намаление на тяхната марка таблетки - идват по 10 ст. едната. Не знам дали е евтино, но споделям.

# 662
Здравейте,малката ми счупи капачето на отделението за препарат и оттогава съдовете изобщо не се мият добре.Някаква идея имате ли какво мога да направя за да си имам пак капаче?

dididv
Аз бих питала  в сервиз за ново капаче.
Миялната ми е стара - на 13 години,
Описвам тук  моя начин на ползуване на М., за да ти дам вероятно идея за временно решение на твоя проблем.
При мен капачето за препарат не се отваря, т.е таблетката или прахът остават вътре, съответно и съдовете остават мръсни. Аз ползувам цикли, които започват с изплакване, затова ако сложа директно в М. прах или таблетка, считам , че ще бъдат отмити.Ето защо изчаквам да свърши изплакването, около10 мин., и след това отварям М. и слагам таблетката на дъното, там където би паднала, при отваряне на капачето.Не ми е супер удобно да дебна тези 10 минути, някога забравям, но скоро ще сменям цялата кухня, затова я търпя още и се навъртам в Нашият дом. Laughing
При моята М. няма проблем да отворя вратата по време на цикъла.За всеки случай ти препоръчвам да  прочетеш в упътването как стои въпросът с отварянето на М. по време на работа, за да не я развалиш съвсем.
Надявам се да съм ти била полезна.

# 663
  • София
Остатък от препарата предполагам. Недоизплакнат е явно.

И аз това си помислих, какво може да се направи по въпроса.

# 664
liana

Благодаря за съвета,още утре ще звънна в сервиза,а докато има решение ще пробвам това  което казваш.Само,че не знам много добре циклите на М,кога какво прави но ще чета в упътването.Явно така като сложа таблетката и тя наистина се отмива и съдовете никак не са добре измити.А толкова съм свикнала с нея,че немога да си представя да започна да мия на ръка всичко.
Ще пиша какво е станало Hug

# 665
dididv

Ще се радвам ако пишеш, сигурно има и други с подобни проблеми.Нашият опит може да им помогне.
Аз тук ако извикам техник, ще ми вземе 39 Евро за идването и после по  49 Евро за 1 час работа , затова си търпя докато може( до новата кухня).
Мои съседи купиха нова М.скоро и не са доволни, защото новите модели миели с по-малко вода  и т.н.Старата им е на вилата и казват , че тя е в пъти по-добра.Сега чакам един колега да изпробва неговата М. , която е нова (на Бош за около 600 Евро), та да се реша най-после кой модел да избера.

# 666
Остатък от препарата предполагам. Недоизплакнат е явно.

И аз това си помислих, какво може да се направи по въпроса.

Пробвай да намалиш препарата или ако си с таблетка я разрежи на две и сложи само едната половина. Може това да е причината - голямо количество препарат.

# 667
dididv

Мои съседи купиха нова М.скоро и не са доволни, защото новите модели миели с по-малко вода  и т.н.Старата им е на вилата и казват , че тя е в пъти по-добра.Сега чакам един колега да изпробва неговата М. , която е нова (на Бош за около 600 Евро), та да се реша най-после кой модел да избера.

И какво като мият с по-малко вода? Това не означава, че няма да измият хобаво Whistling.Преди няколко дни купихме на майка ми съдомиялна, която харчи най-малко 8 литра и най-много 12 литра вода-тоест клас А+.Вече е монтирана и изпробвана и не мога да кажа, че мие по-малко добре от моето миеле(или миле)....  bouquet

# 668
  • Бургас
И какво като мият с по-малко вода? Това не означава, че няма да измият хобаво Whistling.Преди няколко дни купихме на майка ми съдомиялна, която харчи най-малко 8 литра и най-много 12 литра вода-тоест клас А+.Вече е монтирана и изпробвана и не мога да кажа, че мие по-малко добре от моето миеле(или миле)....  bouquet

Би ли споделила марка и модел?

# 669
И какво като мият с по-малко вода? Това не означава, че няма да измият хобаво Whistling.Преди няколко дни купихме на майка ми съдомиялна, която харчи най-малко 8 литра и най-много 12 литра вода-тоест клас А+.Вече е монтирана и изпробвана и не мога да кажа, че мие по-малко добре от моето миеле(или миле)....  bouquet

Би ли споделила марка и модел?

https://www.technopolis.bg/b2c/catalog/productdetailFromOutside/ … o=&item_name=Съдомиялна-за-вграждане-AEG-F65402VI0P    bouquet

П.П. Сега видях, че търсиш съдомиялна за 12 комплекта...Съжалявам, моя грешка Stop   Аз бих ти препоръчала тази- http://www.technopolis.bg/b2c/details/bulgarian/687355/P11110301~1/Съдомиялна-за-вграждане-AEG-F-78002-VI0P - също клас А+, но не знам колко вода точно харчи...

Последна редакция: ср, 22 юни 2011, 19:32 от siji7398

# 670
Аз съм много доволна от моята,ама много,миеше си идеално докато не се счупи капачето.На година и половина е,всяка вечер я пускам,понякога и по 2 пъти на ден,да не би да се разваля вече Confused,иначе е с гаранция 3год,не би трябвало

Цитат
Пробвай да намалиш препарата или ако си с таблетка я разрежи на две и сложи само едната половина. Може това да е причината - голямо количество препарат.
Пробвала съм така и по-половин и по цяла и пак има петна,еххх явно си има някакъв проблем,незнам

# 671
А пробвала ли си с други таблетки - напр. да купиш само една на друга марка за тест, по малките магазинчета ги продават и на бройка.
Явно не плакне добре, въпросът е защо - дали водата не стига до тези чинии или препаратът е много. Но за да са насапунисани, явно е стигнала вода, няма логика при плакненето да е друго. Остава препаратът, за друго не се сещам.

# 672
Ще пробвам всичко,благодаря argun,ще взема и други таблети за проба,преди ползвах Калгонит финиш,не помня да са останали петна
А някой по-горе писа,че има едни такива по чиниите като цветовете на дъгата,и при мен го има това,четох 2 стр.по-назад,че е от препарата,ама не вярвам при мен да е от него.Не съм сменяла таблетките от 5 месеца,а тия цветове са от скоро

# 673
Чакай малко, аз точно за петната в цветовете на дъгата говоря - те се получават от неизмит препарат. Ти и други петна ли имаш? Извинявам се, ако си писала, а аз съм пропуснала.

# 674
Не,не Simple Smile.и аз се омотах вече с тези  петна.Значи по чашите се получават едни петна като от засъхнала вода,засъхнали капки.....,а по чиниите са тези от дъгата цветовете

Общи условия

Активация на акаунт