Всякакви въпроси относно съдомиялните - 5

• 46 820
  • 743
  •   1
Отговори
# 435
Водата в Пловдив не е варовита, нито е мека. Средна една такава Grinning

Вероятно греша, но зная, че водата в Пловдив е доста твърда.
Това означава, че машината трябва винаги да е добре заредена със сол и да е настроена поне на средно потребление. Всъщност ти ще я настроиш, в процеса на работа.

# 436
  • До хладилника, който обичам
Ако съдя по варовиковите отлагания, е по-скоро средна... абе, ще се види, да.
И знам точно колко вода харчи на най-дългата програма Crazy Познайте защо Mr. Green

# 437
  • Балчик
Ако съдя по варовиковите отлагания, е по-скоро средна... абе, ще се види, да.
И знам точно колко вода харчи на най-дългата програма Crazy Познайте защо Mr. Green

Още не са ти я свързали, а ти си нямала търпение да я пробваш, та маркучът е сложен в кофа или в мивката. По този начин хем си измерила водата, хем си изпробвала машинката. Надявам се, че е това, а не първото, което си помислих- маркучът се е измъкнал и е трябвало да обираш водата от  Rolling Eyesпода.

# 438
Пфу, как можа толкова бързо да ме разконспирираш Crossing Arms Явно не съм първата с тази брилянтна идея Mr. Green

# 439
И колко харчи Wink?

# 440
9,2 литра на кратка програма и около 11 на дълга Laughing дотук - прекрасно. С половин таблетка не миришеше толкова на свежест, с цяла дойде много и имаше неразтворена. А може и да е от кучата марка. Не всичкият стар варовик се е махнал, но предполагам трябва повече от едно измиване за наслоен.

# 441
Цяла таблета за тази мъничка машинка е много, страшно много.
Половин таблета е ок.
Би могла да купуваш прах за съдомиялни за индивидуално дозиране, или да ползваш гел за съдомиялни.
Лошото е, че последните два вида не са никак екологични, предвид фосфатите и хлорът, които съдържат.

# 442
Здравейте! Имам съдомиална Електролукс от малките , за 5 комплекта. Напоследък не иска да мие чиниите, явно има някакъв проблем, но не можем да разберем какъв  newsm78, при все, че с мъжа ми и двамата работехме в магазин за техника и разбираме от такива неща. Слагам таблетки Медикс няколко в едно, сега смених с течен препарат Сомат , сложихме и сол, почистихме филтрите, перката уж се върти свободно, водата е с нормално налягане, изпомпва си както трябва, но чиниите са мръсни, приборите са мазни, а чашите са побелели и мръсни. Гаранцията й изтече февруари месец и не ми се носи на сервиз за щяло и нещяло, да ми вземат ей така парите и да я държат 1 месец, та си мислех, че вие можете да ми помогнете със съвет  Praynig

# 443
  • Балчик
Пфу, как можа толкова бързо да ме разконспирираш Crossing Arms Явно не съм първата с тази брилянтна идея Mr. Green

Еее, как, това беше първото, което направих с моята машина, когато я купихме. Измерих точно 13 литра, колкото си пишеше в книжката. Hug

Anne Shirley, нищо и няма на машината ти, просто плаче за профилактика (почистване) -пусни я празна на най-високи градуси с препарат за почистване на миялни. Аз когато нямам такъв напръсквам с обезмаслител хубаво и пускам на 70 гр, на най-дългата програма.

Последна редакция: сб, 28 май 2011, 14:00 от Джемма

# 444
  • в града на атомното слънце :)
  bouquet

# 445
  • с/у ОколоМръсТното
По-назад в темата питах някой дали има тоя модел, но явно не.

Ползвай си смело само от 1-ва програма. Чисти боклуците от посудата и си я ползвай със здраве  Peace

Anne Shirley - мога, да. Занеси я в сервиз за водна профилактика.
Няма читави малки машинки, които да не се задръстват периодически. Затова почиствайте старателно посудата, преди да я заредите.

# 446
  • Балчик
По-назад в темата питах някой дали има тоя модел, но явно не.

Ползвай си смело само от 1-ва програма. Чисти боклуците от посудата и си я ползвай със здраве  Peace

Anne Shirley - мога, да. Занеси я в сервиз за водна профилактика.
Няма читави малки машинки, които да не се задръстват периодически. Затова почиствайте старателно посудата, преди да я заредите.

Е,Шани, откога чакам да се включиш в темата да обясниш технически грамотно нещата.
Някой питаше какво да прави с машина, която няма да се ползва дълго. А аз забравих какво точно съм чела по въпроса. Моля те, дай съвет. Hug

# 447
Преди два дни бях на екскурзия в ловеч и минах през пикадили за да потърся грюн грийн.Много го търсих, но за жалост нямаше.Не знам дали са свършили или просто не зареждат, но много ме е яд! #2gunfire

# 448
Момичета, чета ви от около 3 месеца, откогато горе-долу си купих и съдомиялната машина, полезни ми бяхте и при избора и при експлоатацията, зададох тук един-два глупави въпроса на начинаещ, но сега ви пиша, за да излея мъката си, а и понеже не съм попадала през това време на някой да се оплакал от подобен проблем на моя, и да предупредя да си имате едно на ум:

Машинката ми УМРЯ - убиха я ХЛЕБАРКИ! newsm45

Живея в панелка, по принцип периодично викам фирма да пръска срещу гнусните инсекти, но гадините пак си се появяват и в интерес на истината, откакто инсталирахме машината, се поумножиха Twisted Evil. Но и през ум не ми е идвало, че могат да ми създадат такъв проблем. Но ето, че един ден, ей така изведнъж машинката отказа да се включи - не светва ни индикация, ни нищо. Извиках техник, чийто първи думи бяха, "сигурно е влязла хлебарка и е изгорила платката, а нали знаете, че повреди причинени от насекоми, не се покриват от гаранцията?". Отказа категорично да пипа повече и каза да напръскаме и дезинфекцираме съдомиялната и чак като сме сигурни, че вътре няма жива хлебарка, да докараме машината в сервиза. Щели да опитата да съживят платката, ако не пък да броим 200 лв. за нова, а ако са влезли и по-нагоре и са повредили и не знам какво си още, направо да сме си купували нова машина. Close След това ме отръска с 20 лв. и си замина.
Мъжът ми като му преразказах после как е минало посещението се разбесня и каза, че преди да кара машината на сервиза, първо иска да измери напреженията (електротехник е), за да отстрани вероятността, да е изгоряла някоя дребна част, а не самата платка. Но първо още не е намерил време да отвори машината, второ се е разтърсил из нета да види дали няма някъде публикувана електрическата схема на съдомиялната.
Та в тоя ред на мисли се сетих за вас - понякога не спирате да ме удивлявате колко богати на информация сте. Дали случайно не може да ме светнете дали пък няма някой сайт, от който можем да изтеглим схемата. Машинката ми е Hotpoint Ariston LSF 835

# 449
Благодаря за съветите! В интерес на истината почти никога не плакна чиниите, преди да ги сложа вътре и сигурно наистина се е задръстила някъде, където явно не сме почистили. Снощи я слушах как работи и вместо да се чува звука от разпръскване на вода от перката, се чува само едно бълбукане, откъдето явно идва проблема. На какво може да се дължи не-въртенето? Почистихме перката, като не работи, се върти нормално..... newsm78 Не знам вече и аз ....Тази сутрин погледнах чиниите- чисто мръсни са  Crazy #Cussing out Май ще се ходи на сервиз Thinking

Общи условия

Активация на акаунт