Приветствайте и нас в РОДЕНИ, МАРТенки с бебчета засмени! - тема1

• 34 627
  • 746
  •   1
Отговори
# 600
marinels, благодаря много за информацията  bouquet

veset0, и това пазене не е много гарантирано Simple Smile Нашето Вики стана точно така, без да сме правили нищо Laughing Heart Eyes Но аз толкова много исках второ детенце, а мъж ми само се дърпаше, да пораснел още малко баткото. Та всичко си е Божа работа Simple Smile

Ние днес ставаме на 40 дни и ще ходим на черква за Чиста молитва.

Хубав ден на всички Hug

# 601

veset0, и това пазене не е много гарантирано Simple Smile Нашето Вики стана точно така, без да сме правили нищо Laughing Heart Eyes Но аз толкова много исках второ детенце, а мъж ми само се дърпаше, да пораснел още малко баткото. Та всичко си е Божа работа Simple Smile

Хубав ден на всички Hug
Само да вметна,че май май сте станали вчера на 40 дни:) Брои се и деня в който се е родило бебчето:)И аз не го знаех туй,та си мислих,че утре ще ставаме на 40,ама не...светнаха ме по въпроса

# 602
  • София
Добро утро момичета,

migeio78, благодаря за кафенцето Hug

Betta ние сме на АМ и имаме пъпчици по лицето. Не са много, мо ги има.

За биберона ние сма на АМ. Опитах се да давам силиконов биберон на няколко пъти, но Вики не го иска. Не знам дали да пробвам с друг или просто той не иска. Засега май ще се опитам да избегнем бибероните, пък ще видим.

За морето Ние определено ще отидем само бебо да е здравичък. Ние и без това не сме големи привърженици на пърженето на слънце в голямата жега. Йодните изпарения са екстра, която не бих спестила на малкото съкровище.

С нетърпение чакам да се появи мъжкото хапче антибебе. Мъжо няма против да пие хапчета.
Joy
И ние така се пазим, без някакви странични помощни средства.

# 603
И ние днес ставаме на 40 дни  Wink , и преди малко се прибрахме от Чиста молитва.
Който разбира от генетика, да каже може ли от родители с кафяви очи да се пръкне синеоко или ще се променят по-нататък?
Betta, може в случай , че и двамата с таткото носите гена на сините очи, защото те са рецесивен ген. Ще се опитам да го обясня. Когато си с тъмни очи задължително носиш  доминантния ген на тъмните очи, нека той да е - А, т. е. и двамата го носите.
I вариант -  Ако носите и  двамата рецесивния ген на светлите очи, нека той да е  - а, то тогава вероятостта да се роди дете със сини очи е 25%.
Аа и Аа – комбинациите са АА, Аа, Аа и аа, всяка по 25%
II вариант -  Ако единият от вас носи гена на сините очи – няма как да се получи
АА и Аа – комбинациите са АА (50%) и Аа (50%), но винаги се проявявя доминантния, т. е. тъмните очи.
II вариант -  И в случай, че и двамата не носите гена на сините очи, отговорът е ясен.
Дано си ме разбрала.
И в моето семейство, като при luba rizova -  родителите ми са с пъстри очи, а брат ми е със сини – I вариант. А при мен се оказа, че нося гена на светлите очи (аз съм с пъстри), защото Ники е със сини очи (мъжът ми е със сини очи).
Само да вметна -  при родители със сини очи, няма как да се роди дете с друг цвят а очите, освен ако не е от комшията с тъмните очи  Wink.
Ena4, ще го мажа една седмица сутрин и вечер и след това на контролен преглед. Определено е много по-добре.
Notova, крустите на Ники ги мажех с кремчето за крусти на Мустела, при него имаше и в областта на веждите. Много доволна бях, за няколко дни се изчистиха. Засега не са се появили и при двамата.

# 604
КЪМ ЛЛЛ:                                                                                                                                       Здравеите и предварително благодаря за помоща,която получаваме от вас.! Hug
Моята бебка е на 2 седмици,обърнала си е режима-през деня спи много тежко,дори я събуждам да яде,защото минават повече от 3 часа (незнам дали е правилно),през ноща почти не спи и си търси храна през 3 часа,дори по-малко.Незнам как да и оправя режима,само я мъча с тези събуждания...Sad
И още един проблем-от вчера по коремчето и на личицето има малки червени пъпчици,доколкото знам е нормално,но все пак искам вашето мнение!
Благодаря!

# 605
  • Карлово
marys благодаря ти много   bouquet

# 606
  • София
mama vessy  Hug

Bub555 и при нас проблемът не отшумява вече втори месец. Ще се разровя и аз за добър детски офталмолог, малко го отложих във времето, че ходихме по какви ли не доктори с малчо Crazy А педи едно си знае едно си бае: капи Тобрекс и ще мине.....да ама не минава Confused Както и да е, ако намеря добър лекар ще пиша Hug

Нощното хранене не сме го спрели и нямам и намерение да го спирам докато бебо сам не се откаже. Засега се храним по 8, понякога и по 10 пъти Rolling Eyes

С КОРТИКОСТЕРОИДИТЕ много, ама много внимавайте - при толкова малки бебенца не е препоръчително да се прилагат (друг е въпросът, че педиатрите масово ги изписват за какво ли не). На дъщеря ми дерматолог и' изписа Адвантан когато беше на 5-6 месеца, при това смесен с витамини А и Д и други съставки.

# 607
Здравейте момичета   bouquet

migeio78 мммм кафеее  Hug

Момичета днес сме на хематолог  Praynig оххх дано всичко е ок.
Въпрос към ЛЛЛ Вики не е акал от 2 дни  ooooh! , не че е притеснително за кърмено бебе, но нали сме с жълтеница и билирубина се изхвърля от организма с акото  ooooh! ама като не ака и не излиза  ooooh! и пак се връща в кръвта. Мога ли нещо да направя за да ака по често  newsm78 промяна в моето меню или нещо друго. Дано не е много глупав въпроса ми, но ми се иска да мога да направя нещо. Благодаря ви предварително  Hug

ИВКА 10 аз нямам такъв проблем  Crazy голяма съм хаймана  hahaha

katilias За мазането и аз съм го чувала, но се притеснявах, че там от водата се отразява по силно слънцето, а тя е бяла като мляко, а като бебе беше и със сламено руса коса като пуканка  Mr. Green

ти ме успокои че може би е нормално това с хъркането  newsm78 с каката не съм имала такъв проблем. Но пък сега тя е хремава и се чудя дали нещо не му е лепнала  newsm78
За температурата го знам от педито при който водя каката. Той ми е казал че панадол/нурофен се дава само ако е над 38,5 преди това не, защото всъщност се помага на болеста а не се пречи  Peace и сега процедирам така  Peace е като беше бебе не го знаех и си давах  ooooh!
За извънматочната    #Crazy звучи направо невероятно, но както казваш и ти ЩО за доктор е този , дето не е видял че е извънматична бременност  newsm78 какво е гледал  Shocked

Бета добре сте си направили режима и сте много сладки  Hug
Цитат
Искам да обърна внимание на майките на момиченца: Не пропускайте мазането, защото се получават сраствания на срамните устни, прочетете повече, ако искате, има такава тема във форума.
някак си ми звучи несериозно това  newsm78 бабите все са мазали дупетата  #Crazy и то трябва едва ли не всички да са със сраснали устни  Crazy  Аз също имам момиче и не съм съблюдавала стриктно мазането и не съм имала проблем, според мен това е като фимозата при момченцата или го има или го няма  Peace
за очичките може и да се променят, обикновено до 3-тата година става ясно какви ще са, но има вариант и в поберитета да се променят, но по рядко. Нашата кака е със сини очи , бяха по тъмно сини като бебе, теменужени страхотни, сега са светло сини, но при нас се оказа че бабата на мъжа ми е била с такива очи, майка му е със сиво-сини, а ние и двамата сме със зелени. На Вики сега са му пак такива сиво -сини да видим какви ще останат и на мен ми се ще да са сини  Mr. Green защото той е с по тъмна коса и контраста ще е страхотен  Mr. Green

luba_rizova Ние сме с биберон  Crazy нищо че се кърмим  newsm78 оказа се че когато иска само да смуче а не да яде/ как се изразих само/ не иска да седи на гърдата  Shocked започва да се дърпа да плаче и независимо колко пъти му предлагам гърдата не се успокоява  ooooh! когато му дам бибероната се успокоява  #Crazy нямам представа защо е така но..... факт. Ако има нужда можеш да му предложиш, но ако не изпитва такава необходимост то няма нужда  Peace Аз се принудих да му купя, не бях си взела та таткото една вечер ходи да вземе защото ме беше побъркал  Crazy

marys честита ви молитва    bishop

# 608
  • гр.София

Хубав ден на всички Hug
Само да вметна,че май май сте станали вчера на 40 дни:) Брои се и деня в който се е родило бебчето:)И аз не го знаех туй,та си мислих,че утре ще ставаме на 40,ама не...светнаха ме по въпроса

newsm78 за 40-те дни брои ли се деня когато е родено, да не пропуснем нашия

# 609
С КОРТИКОСТЕРОИДИТЕ много, ама много внимавайте - при толкова малки бебенца не е препоръчително да се прилагат (друг е въпросът, че педиатрите масово ги изписват за какво ли не). На дъщеря ми дерматолог и' изписа Адвантан когато беше на 5-6 месеца, при това смесен с витамини А и Д и други съставки.
zina_, Адвантанът ни е изписан от дерматолог - д-р Чапанова, аз също не бих се доверила на педиатър.
marys честита ви молитва    bishop
mama_vessy, благодаря  Hug
Mistela, брои се.

# 610
  • Бургас
Момичета, когато бебето заспи на гърдата не може да го уригвам, нали? Помагайте за това уригване... не става и не става...
За извънматочната бременност ми е чудно как така жената е износила плода  newsm78 Тя тръбата е тънка колкото косъм... как се е разширила толкова, а и е опасно за живота на майката. А относно лекаря, който не е могъл да установи бремеността - нищо ново под слънцето  Grinning
Скоро четох за някаква мацка, май от щатите - едричка била и я лекували 9 месеца от газове и не знам си какво, докато в едни хубав ден постъпила в болница с болки в корема и - хоп, родила бебе  Shocked Как тези лекари не могат да ги установят тези неща, не знам... но пък ако и тя не се е изследвала, няма да се изненадам да е истина и това чудо  Grinning
Относно пазенето от забременяване - и ние не ползваме презервативи, но сега мисля да го правим, защото ме е страх от някаква инфекция... все пак сега организма ни е по-уязвим и имунната защита слаба.
 mama_vessy, Бетта, много сладки снимчици  Heart Eyes

# 611
  • гр.София
zina_, Адвантанът ни е изписан от дерматолог - д-р Чапанова, аз също не бих се доверила на педиатър.
marys честита ви молитва    bishop
mama_vessy, благодаря  Hug
Mistela, брои се.

Благодаря много, аха да го пропуснем   bouquet
Я, колко било хубаво да друскаш бебчо и да се ровиш в нета  Laughing, че моя малчо от няколко дни само в ръцете ми спи  Simple Smile

# 612
Ние днес ходихме за чиста молитва. Вчера в църквата ме изумиха като питах дали трябва да нося нещо, отговорът беше 1 бутилка олио Shocked Не занесох, не ми я и потърсиха днес. Що за безумие е това Shocked За дъщеря ми преди време ми бяха казали само една голяма свещ да взема. На моя близка пък са и искали питка хляб и бутилка червено вино. Нещо не ми се връзва - нали религията е една, църковния канон е един - би трябвало в която и църква да отидеш за тази молитва да ти искат едни и същи неща и самата молитва да протече по един и същи начин Thinking

# 613
"Да ви питам, дадох днес хомеопатично Туя Оксиденталис за предпазване от лошите ефекти от ваксините, утре имаме ваксина и пак ще дам. Някой ползвал ли е, дали има някакъв ефект? bsisi?"
Бета по принцип Туя окциденталис” е основен медикамент за всякакви постваксинални усложнения или за оплаквания, провокирани от недобре адаптирани ваксини.Аз лично не смятам да давам,най-важното при поставянето на ваксини е да се види всеки индивидуален случай,има си специфични противопоказания и за всеки е различно.Преди всичко е задължително детето да е напълно здраво.Не искам да давам нещо,което може да прикрие евентуални симптоми от ваксината,само ще следя да е здрав преди поставянето.Не мисля,че ще навредиш ако даваш,но е хубаво преди да даваш да се консултираш с хомеопат,който работи и с деца и най-добре може да прецени и дозировката за бебе и дали има нужда да се дава изобщо. Peace
Относно секретиращото оченце-и ние си имаме тази екстра все още.Аз го почиствам всеки ден и капя Офталмо септонекс поне веднъж на ден,но не мисля че ускорява процеса на оздравяване.Мисля,че си иска време и ще мине.
Пъпчици и ние си имаме-единственото което правя е почистване с водичка с невен на Клоран.Мисля,че и те ще си минат полека лека без разни мазила.Против съм всякакви кортикостероиди без точни индикации за ползването им.Ако пък се изписва антибиотичен крем трябва да е сигурно,че вътре антибиотика който се съдържа е активен спрямо бактерията,която е изолирана.
Нослето нашето все има някакви сополки вътре и детето си хърка от време на време.Почиствах досега с физиологичен разтвор.Не съм давала секрет за изследване.Днес се сетих че имам от Еуфорбиум спрей,който става и за бебета и след като го дезинфекцирах му пръснах в нослето по веднъж и след това напоих тампончета за уши в сребърна вода и му почистих секретите отвътре.Детето веднага заспа от кеф,че диша спокойно.Мисля така да процедирам,защото сребърната вода лекува всякакви инфекции,дори и устойчиви на антибиотици вътреболнични инфекции,освен това среброто няма токсична доза.
Относно храненето съм оставила изцяло детето да си създаде режим и той си се буди на всеки 2.5-3 часа сам и си търси да яде.Аз го храня първо на гърдите,после и АМ,така че си ставаме и се храним и през ноща.Не мисля да се старая аз да му налагам режими.Най-важното за мен и двамата да сме спокойни,щастливи и да расте добре.

# 614
jozyy, и аз се бях подготвила с бутилка червено вино, здравец с червен конец ....та даже мислех и бутилка олио да взема.....така прочетох в нета и така ми казаха. Но след като отидохме на място....се оказа, че нищо от това, което бях взела трябва  Confused

От днес сме на Либеро, че от тези Памперес, поне аз не съм доволна. Пропускаха ни и се омазваше якооо. Сега като ги слагам тези Либеро, доста по-компактно й стоят, а са същия размер като на Памперс. Ще видим как са, но първите ми впечатления са добри.

Момичета, а как успявате да прочистите нослето с клечките за уши?  newsm78 Аз пробвам, но като че ли влиза навътре Sad

Общи условия

Активация на акаунт