Ние се върнахме от консултация, бебчо беше голям кротушан, само на боцването плака. Качили сме 1.180кг и 5 см - вече сме 4.480кг и 55 см
. Докторката каза като за начало да продължим да мажем пъпчиците с каквото ги мажем - ползвам хидратиращо кремче на Веледа, ако не помага ни даде тестерче с крем на Iwostin, да пробваме с него. За очичките и тя каза почистване и капане на кърма. Ако не се оправи скоро, ще ни даде направление за очен лекар.Ена4 - за туята виж тук.
luba_rizova, ако бебето ти се успокоява и без залъгалка, ако не си смуче пръстите, може би няма смисъл да му даваш биберон.
На море не ме е страх да отидем с малко бебе, по-скоро не знам дали ще успеем да се организираме тази година, дано отидем.
marys, разбрах те
за очичките. Кога успя с тия тримцата да пишеше толкова, страшна си. Близнаците май са двуяйчни? А тези постижения с килограмите с кърма или с АМ ги направихте?
бабите все са мазали дупетата
и то трябва едва ли не всички да са със сраснали устни
Аз също имам момиче и не съм съблюдавала стриктно мазането и не съм имала проблем, според мен това е като фимозата при момченцата или го има или го няма 
мама Веси, мерси за комплимента
.За срастването или т.нар. синехия за основна причина се смятат памперсите. При дъщеря ми се получи точно по този начин, нямахме проблем до 4-ти месец и после не съм я проверявала дълго време. По едно време попренебрегнах мазането и като се сетих да я проверя, ми се изправи косата
. На година и нещо се наложи да ходим да я разлепват в Майчин дом и така се стресира милата, че се наплаши от пишкането и постиженията ни с гърнето се върнаха месеци назад.Да те питам, имам бивш колега от Хасково Георги Марашев, сервизен инженер, имате ли нещо общо?
Успех с жълтеницата!
bsisi, мерси за отговора, започнала съм да давам по схемата на д-р Михайлов, дано нещо не навреди

catwalk, как точно го държиш бебето? Аз го "премятам" все едно хавлия на рамото, главата му леко виси назад и потупвам по гръбчето и се клатя напред-назад леко (да си имам обяснението
), ако не стане до 2-3 минути, го оставям. Може да се държи и по корем на коленете, краченцата да са малко по-надолу. Но ако се уригне, обикновено се разбужда, което на мен не ми харесва, после пак иска да цока за приспиване.Буб555, аз пръскам клечката с физиологичен разтвор, после бъркам внимателно, като завъртам леко.
Да ви разкажа за кърменето и защо държа на него. Каката я отбих на година и половина, защото смятах да забременявам пак. Отбих я трудно, тя си беше пристрастено кърмаче, после забременях по план. Скоро след това тя пипна някакъв вирус, после се влоши и ни дадоха Суметролим. От него се обрина и оттам започна една мъка, обриви от всичко - мазахме с кортикостероиди, пихме противоалергични и нищо не помагаше. Обриваше се от какво ли не - де що храна с Е-та в нея, лекарства, сокчета... само от домашна храна не се обриваше. Моята бременност се оказа "кухо яйце" и направих аборт. 4 месеца по-късно, Яна беше вече на година и 10 месеца, си говорим с майка ми колко е обичала Яна да цока, тя ни чу и каза, че иска пак. Аз много се подтиснах, че съм я отбила. После пък веднъж стиснах гърдата и излезе капчица кърма и аз, не знам как, й дадох на Яна да пробва. Засука, все едно че никога не беше спирала да суче, а казват, че забравяли!!! Малко по малко явно се увеличиха капчиците кърма и след 2-3 седмици тя престана да се обрива! Така си продължихме все едно не сме спирали и се кърмихме до 2 години и 3-4 месеца, а тя оттогава не се е обривала от нищо! Та затова мисля, че си струва да се понапъне човек да кърми.
Преди малко изядох половин кутия шоколадови бисквити, няма да ги сваля скоро тия 14кг отгоре скоро
все пак има бебенца, които реагират чувствително на всяка смяна на обстановката.
и като отвори прилично, тогава да го сложиш за сукане. В случай, че не е отворил достатъчно широко, може да се натисне много леко с пръст по брадичката, но наистина много леко, иначе става обратен ефект. Вероятно не ти е ново това за правилното слагане, но го пиша за всеки случай, защото добре засукалото бебе успява да изсуче прилично млечните каналчета и по този начин стимулира гърдите да сервират нужните количества на Мати. Понякога съвсем лека корекция на позата може да е полезна за доброто засукване.
Откога е това недобро отваряне на устата? При консултациите да са ви обърнали внимание за къса юздичка? Как си усещаш и как изглеждат зърната, като суче така с "пестеливо" отворена уста?
и 2 месеца след раждането на основен преглед.
та и аз малко да си почина,не че много съм се натоварила де ама друго си е.
та сега и аз ще ходя на проучване.Направо не разбирам защо им е това олио,ама за мен не е никакъв проблем като искат 
искат да ни вкарват в болница