Приветствайте и нас в РОДЕНИ, МАРТенки с бебчета засмени! - тема1

• 34 744
  • 746
  •   1
Отговори
# 105
  • където и да е,само да не съм сама
Само запис от мен.
От вчера сме си в къщи и е голям купон.........Simple Smile
Ще гледам да ви изчета назад и като имам време и си пооправим режима ще пиша по-подробно.
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ НОВИ МАМИ!ЗДРАВИ И ЩАСТЛИВИ БЕБЕТА ДА ИМАТ И САМО ХУБАИ МИГОВЕ С ТЯХ!.

Вече сме в РОДЕНИ и всеки може да си споделя за раждането без притеснения.
А някои наборчета са вече на месец и кусур даже.
Леле как си мина това време.............

# 106
Добре дошли в родени на всички мами!Е ее колко вълнуващо беше когато научавахме една по една.че носим живот.Ето ни вече и тук.
Честито на новите мами!Много хубави моменти ви предстоят!  bouquet
1. Как почиствате дупетата на бебетата при смяна на памперса - с течаща вода, мокри кърпички или нещо друго? - предимно под чешмата-сама го правя,таткото уж има опит,а го беше страх
2. Какви пелени и кърпички ползвате? - пелени ползвам Pampers Swaddlers Sensitive.Не знам дали има такива в Б-я,но и да има май не са същите като тук.Имат жълта линия отпред и ако памперса е пълен линията става зелена.Така не се налага да го отваряш или пък да разповиваш бебето.Друг е въпроса колко химикали има заради тази екстра,но скоро ще мина на нещо по-еко.Кърпички-поне те са био-без разни парабени,аромати и т.н.
3. На всяка смяна на пелените ли мажете с крем против подсичане? Къде точно мажете - цялата кожа, която е под памперса, или на определени места? -Не винаги мажа,ако преценя,че трябва е почти под целия памперс.Повече около ануса и гънките и каквото остане наоколо на тънък слой.
4. Вече доста хора споменаха, но все пак, с какъв крем п-в подсичане? - паста за дупета се казва-някакакъв американски,но съм доволна.От време на време мажа с крем "здраве" и "клоран"-въпреки,че клорана нещо мн сух ми идва и по-трудно се измива
1. Ще ходите ли на контролен гинекологичен преглед в края на пьрвия месец?-доки каза след 6 седмици.ако всичко е наред ще вдигне ембаргото за секс Laughing
2. Какьв цвят са очите на децата ви в момента ? синкави са.Много ми се иска да останат такива,но едва ли.Двамата с таткото носим ген за сини,но сме с кафяви,а кафявият цвят е доминант.
3. С какви коси се родиха децата ви на цвят? -светло кафяви,но мисля,че ще стане блонди.
4. Виждат ли се веждите на вашите бебета? ]-Хич даже-бяло руси са.
5. Имате ли вече омалели дрешки? -май да,но не чак да не стават.Иначе има 2-3 бодита за 3 месечно,които и стават.
emsy и аз бях така докато ми слизаше кърмата след коластрата.Лимфните ми възли под мишницата изведнъж станаха големи като орех.Много се стреснах,но слагах Ивана по-често да суче и за 5-6 дена всичко се оправи.Стисни зъби сега,после е лесно-ще видиш. Hug и внимавай с това цедене до край,според мен трябва да цедиш до облекчаване.
veset0-нс само към теб,а към всички които вярват на такива щуротии-Наистина ли намирате някаква логика в тези неща,та чак си тровите нервите и си усложнявате живота?Хайде,разбирам ако сте в затворено помещение и има повече хора,но вън на улицата..?Дори и да го виждат бебето все пак не е нужно да се завира в количката.(моята логика е в слабия имунитет на детето),а за урочасването-дори и бабите знаят,че ако не вярваш няма да те хване  Peace
kukumindrela3. Давате ли на бебенцата чай против колики, кога и по колко? ако трябва и 5 литра чай ще изпия,но на детето не мисля да давам.Виж за мамите,които хранят с АМ нещата седят по друг начин.Ако те предпочитат да дават чайче могат да ти отговорят. Peace

redreny2000-пусти хормони Hug ,но не се вкарвай във филми.Разбира се,че е нормално да плачкат бебетата като ги сменят.Все някога трябва да поплаче-не може все мирно като войник да стои Laughing Всички се стараем да намалим плача до минимум,но все пак..За кърмата-ако мислиш по този начин може и да не тръгне.Довери се на инстинкта си и се успокой.Не се опитвай да угодиш на никой.В този момент те трябва да угодят на теб! Naughty
mama_vessy
1. Забелвате ли пишката вече ?-понеже ние не искахме да знаем пола на детето,та попрочетох от тук от там преди да родя за всеки случай.Почти навсякъде пишеше,че нищо не и се прави на пишката.По-често възникват усложнения,ако се пипа.
2. Кога ще започнете с гимнастиката?
3. А с масажа?
-масаж правя от време на време,но трябва да се върна да изгледам едно старо предаване на Гала където показваха как точно става номера.А Гимнастика правя когато виждам,че има повечко газове,за да ги изкарам по-бързо.Почти винаги започва да пръцка.
4.За бибата-пробвах и разбрах,че харесва тази която имитира зърно,а плюе ортодонтската,но си остана с пробата де.Все ме е страх,че ще и объркам сукателния рефлекс-малка е още.Някъде пише,че е добре да минат поне 6 седмици,някъде 3 месеца.След това,ако се откаже детето на време нямало да има пристрастяване.Незнам колко е вярно.

# 107
Честити месечинки на Мартин  на анита33,Мартин  на lili23,Ивет  на radostani ,Виктория  на Mili Ge ,Angela на veselo ,Дария на mama bobo !
Ивана става на 1 месец днес,та сега ще я снимам с табелка и ако намеря по-голяма плюшена играчка.Така ще виждам колко е пораснала всеки месец спрямо играчката. Simple Smile
Едно въпросче за кърмещите мами-по колко вода на ден пиете и става ли ви жадно когато бебо захапе гърдата?
Аз съм такъв модел,че и една чаша не мога да изпия,а сега едно 3 литра отиват.
Хайде още едно към по-опитните мами-Към кой ден кърмачетата започват да не акат толкова често?
Ивана преди наакваше почти всеки памперс,а сега нещо се губи акото.Само пръцка и се надува това дете,та ми хрумна да попитам.

# 108
lilincho, ако това ще те успокои - моят син беше изключително кърмено бебе, след 3тата седмица започна да ака веднъж на 7-10 дни. Аз разбира се, като майка за първи път доста се притесних и го заведох на лекар. Казаха ми, че ако е само на кърма няма какво да се притеснявам. И аз спрях. Та това блаженство продължи до 6тия му месец, когато започнах да го захранвам, тогава нещата се нормализираха. И сега като сменям памперса на Софи, все си мисля колко хубаво би било, ако не бърша насрани гъзове толкова често  Laughing
Относно пиенето на вода - като камила съм, на ден изпивам около 3-4 литра, но странното е, че само вода ми се пие. А преди я се сещах да изпия по 1 на ден.
veset0, прости ми, ма май си обкръжена с много "доброжелатели". Ти май беше питала и за осоляването? Просто не мога да повярвам, че хората все още вярват в такива глупости. Всички мами споделят колко добре им се отрязава чистия въздух на бебетата, и как слядко си спят, как ли няма да лиша детето си от излизане, защото трябва да седи 40 дни вкъщи. Ако толкова се притесняваш - сложи една тензухена пелена върху коликата и я захвани със щипки, никой няма да може нищо да види. Ние излизаме от деня, в който се прибрахме от болницата - значи, от ден 5. И в супермаркета си ходим, и в групата за игра на сина ми. Изобщо нямам драма, че някой не трябва да я пипа или нещо подобно.
Добре дошли в родени на всички мами! КОлко бързо отмина времето. Мисля и се надявам, че ще преживея това щастие още веднъж.
Честито на новите мами!Много хубави моменти ви предстоят!

1. Как почиствате дупетата на бебетата при смяна на памперса - с течаща вода, мокри кърпички или нещо друго? - почиствам с кърпички, ако е много голямо мазало, измивам на чешмата. И всяка вечер вана с вода само - много и харесва и успокоява
2. Какви пелени и кърпички ползвате? - ползвам Huggies Infant - от 4 - 8 килограма. В глупостта ми, купих такива за момче  Laughing Нямам драма с използването им де, кърпички ползвам същи Huggies с алое, без миризма.
3. На всяка смяна на пелените ли мажете с крем против подсичане? Къде точно мажете - цялата кожа, която е под памперса, или на определени места? - Досега не съм мазала София с крем. Мажа само, ако забележа, че започва да се подсича (поне така процедирам със сина ми). Не виждам смисъл да слагам нещо върху кожата, ако няма нужда наистина.
4. Вече доста хора споменаха, но все пак, с какъв крем п-в подсичане? - Ползвам един местен крем, който представлява само ферментирали плодове на папая. Много хубаво мирише и много помага.
1. Ще ходите ли на контролен гинекологичен преглед в края на пьрвия месец?-тук е след 6тата седмица. Доколкото знам, ти вземат цитонамазка и май това. А сексът - сезонът е открит.
2. Какьв цвят са очите на децата ви в момента ? Синкави. Мъжът ми е със сини, аз с кафяви, синът ми е с кафяви, надявам се София да е със сини. НО каквито - такива.
3. С какви коси се родиха децата ви на цвят? - кафява, не много тъмна, но не и светла, синът ми се роди със същата, но сега е абсолютен блондин.
4. Виждат ли се веждите на вашите бебета?  - ако си много наблюдателен, можеш да ги забележиш.
5. Имате ли вече омалели дрешки? - с размерите, които се роди, всики дрехи, които и бях приготвила за болницата се оказаха малки. Има няколко бодита, които и ставаха в началото, но вече - не.
Давате ли на бебенцата чай против колики, кога и по колко? Нищо не давам, няма и да давам, не виждам и логика в даването. Лично мнение.
redreny2000 - може би най-важното е да повярваш в себе си, че ти си най-доброто нещо за детето си. Разбира се, че всички бебета плачат - това е техният език все пак. София реве като я преобличам, сменям памперса, преди да я потопим във ваната, след като я извадим, вечер става особенно раздразнителна. Но просто явно се изморява. Не си и мисля, че правя нещо грешно, просто всички бебета си реват. А за кърмата - ако не става, не става, толкова много деца са израстнали с АМ, просто ти трябва да си спокойна, и детето също ще се успокои.
1. Забелвате ли пишката вече ?-Момичета, простете, че ще бъда рязка, но това са остарели глупости, и по този начин може да докарате сериозни проблеми на децата си. Дори и в братската руска страна, никой не забелва. Тук до три години не се пипа нищо, след това тя сама си се отваря и може да се измие. Просто трябва отлична хигиена и никакво пипане, защото дори и най-малкия натиск може да доведе до разкъсване, което след това да зарастне и от там да тръгнат проблемите. Но като че ли най-много ме е яд на така наречените педиатри. Бе не е нужно много- просто малко четене от време на време, за да са в час.
3. А с масажа? - Нищо не правя, не мисля и да правя.
4.За бибата - не давам, и не мисля да давам. Тук навсякъде пише, че на деца, които са изключително на кърма не е желателно да се дават биберони. Пък и много грозна гледка ми е  - дете на две години с биба. Със сина ми не съм ползвала, и сега няма да ползвам. Освен, ако той не и я набута в устата.

# 109
Добре дошли на мартенските мами при нас в родени  Hug . Много бързо се преместихте тук и чак ни изненадахте (приятно де  Wink )

# 110
Добро утро  Grinning
На всички нови нови мами честито да са ви живи,здрави и много послушни бебеоците   bouquet
Исками се да попитам мамите при който са родили с епизитомия как се чувствате???
При мене нещата последните дни бяха доста зле,имах страшни болки почти невъзможно ми беше да си седна на дупето а минаха 13 дни от раждането.Дали е нормално,дали са шефовете(имах 3 външни който ми махнаха на 6-тия ден и няколко вътрешни).притеснявам се че и като пишкам имам мн силни болки от време на време,за сега си правя промивки с йод и горе долу помага.Моля мамите да споделят и те как се чувстват

# 111
  • гр.София
 Simple Smile

Здравейте момичета,
от дни не съм ви чела  Embarassed то и време няма  Embarassed
Моя бебчо като пишка ръмжи, вашите момченца как са?

И да попитам почнахте ли да правите нещо на пишлето или не?

Връщам се да ви дочета   bouquet

# 112
Охооо, вече сме се преместили . Браво  Mr. Green

Целувки на всички бебоци и повече почивка за майките желая.

# 113
  • София
Добро утро, момичета

Снощи сме бодували от 1 до 4 от колики, след което от умора спахме до 9. Като през деня пак имаше серия от 13 до 16 часа. Сега ще сменим АМ на NAN Sensitive и капките на Colief и дано да има промяна. Досега бяхме на NAN HA и Infacol.

Благодаря на всички, които се включиха с успокоителни думи. За кърмата, току що се цедих. Едва едва 10 мл. и е доста бистра.

Вчера трябваше да си махна лепенката от операцията (9 ден), но ме достраша. Дано днес събера кураж.

1. Забелвате ли пишката вече? - педиатърката каза след първия месец и че щяла да ни покаже как. Интересно ми стане това, което писа lilinco. Мисля да се поинтересувам повече преди да започнем да правим каквото и да било. 
2. Кога ще започнете с гимнастиката? - мисля, че трябва към края на първия месец. В едно от предаванията на Гала обсъждаха тази тема. Мисля, като дойде момента да си го пусна и да си примпомня какво точно се правеше.
3. А с масажа? Още сме малки. Интересно ми е какво ще отговорите. Но така или иначе с мазането след баня се прави лек масаж още от началото - колко му трябва на човечето.
4. Моят мишок от 2 дни иска да спи с бибероната, като му я махна и започва да мрънка, ако не му я дам се разплаква и събужда. Има ли някой такъв проблем   а преди това не го искаше и го плюеше.  Аз предлагах биберон, когато се мъчим с коликите, но ми отказа. Мисля да не настоявам, ако не се научим изобщо, ще съм по-доволна.

Simple Smile

Здравейте момичета,
от дни не съм ви чела  Embarassed то и време няма  Embarassed
Моя бебчо като пишка ръмжи, вашите момченца как са?

И да попитам почнахте ли да правите нещо на пишлето или не?

Връщам се да ви дочета   bouquet

mistela, нашият сладур ръмжи като тигърче, но като яде. Изморяват се мъничетата. Доколкото разбрах това е защото носните им каналчета са много тесни.

Последна редакция: сб, 02 апр 2011, 11:50 от redreny2000

# 114
  • Пловдив
Добро утро Simple Smile

matza83 , благодаря ти  Hug

Исками се да попитам мамите при който са родили с епизитомия как се чувствате???
Хриси, аз имам епизиотомия и 4 външни шева. Вече нищо не усещам. Болка имаше до 5-я ден, когато ми махнаха конците. Май беше позарастнала раната, а конците ми дърпаха и усещах тях. Като ги махнаха, мина. После 2-3 дена имаше дискомфорт, ако седя много дълго време и това беше. Промивки не съм правила. Ако се притесняваш, иди да те види лекар, как зараства и дали всичко е наред.

И аз да се включа в лексикона с въпроси  Mr. Green
1. Забелвате ли пишката вече ?  
3. А с масажа?
4. Моят мишок от 2 дни иска да спи с бибероната, като му я махна и започва да мрънка, ако не му я дам се разплаква и събужда. Има ли някой такъв проблем  newsm78 а преди това не го искаше и го плюеше.  newsm78
1. Не мисля да го правя.
2 и 3 - никой не ми е обяснил как се правят и откога може  newsm78
4. Не даваме биберон.

Като стана въпрос за забелване, имам молба към майчетата от Пловдив   Praynig Помня, че като го обсъждахме преди няколко месеца, някои от вас казаха, че са си водили момченцата на уролог (или друг специалист беше  newsm78), който им е обяснил, че нищо не трябва да се прави на пишките. Моля да ми дадете координати на такъв лекар. На мен лично не ми е нужно допълнително убеждаване да не забелвам, но мъжът ми много сляпо вярва на всичко, което му каже лекар  Rolling Eyes Подозирам, че личната ще каже да забелваме и ще настане борба вкъщи. Едва ли ще ми повярва на мен на база прочетено в интернет, та да го заведа да му обясни лекар, защо не трябва да се забелва.

За ортопед ни казаха, че се ходи при навършен 1 месец. Прави се ехографски преглед.

На 100% съм сигурна и от двете места се полагат парички за всяка община е различна сума от 100 до 2000 лева при нас са 200 лева от общината и за второ дете  чакам 600 лева от държавата ,за това заставам плътно зад думите си.
В общината искат да попълниш една молба , прилага се копие от акта за раждане личните документи на двамата родители и мисля че ми искаха и копие от акта на първото ми дете.това е оставих тел за връзка и чакам сега към 10-ти да ми се обадят.А процедурата в социалните вс я знаем. Peace
Ти ме разби с тая помощ от общината  Shocked Аз знам, че има само една помощ и тя е от държавата, подава се молба до социалната служба по пост.адрес. 250 лв. за първо дете, 600 за второ, по 200 за всяко следващо.
Една приятелка ми беше споменала за такава помощ, рових, търсих и съм 99% убедена, че в Пловдив такова чудо няма. И в София по всяка вероятност няма, иначе щеше да се чуе.
Бях чела стари теми в интернет, че имало в някоя от малките общини по морето, като изискването било и двамата родители да са с адрес там от 5 год. и повече или нещо такова. Но кой знае колко са актуални  newsm78
ino4kada , ти откъде си?

Женичка вчера не е писала. Дали няма новини вече? Simple Smile

# 115
  • Карлово
1. Как почиствате дупетата на бебетата при смяна на памперса - с течаща вода, мокри кърпички или нещо друго?-с мокри кърпички ако е много наакан с вода
2. Какви пелени и кърпички ползвате?- на Памперс
3. На всяка смяна на пелените ли мажете с крем против подсичане? Къде точно мажете - цялата кожа, която е под памперса, или на определени места? - само там където има подсечено
4. Вече доста хора споменаха, но все пак, с какъв крем п-в подсичане? - на мустела
5. Ще ходите ли на контролен гинекологичен преглед в края на пьрвия месец? - да задължително
6. Какьв цвят са очите на децата ви в момента ? - сини,но и при големият ми син бяха така и за това се не надявам да си останат такива Simple Smile
7. С какви коси се родиха децата ви на цвят? - черни и май ще си остане черна
8. Виждат ли се веждите на вашите бебета? - в началото не но сега гледам че вече се оформят  а и освен веждите и клепачите израстват защото ние  нямахме
9. Имате ли вече омалели дрешки? - да нормално е при всички бебета е така
10. Забелвате ли пишката вече ? - не съм я забелила и на Пламен не смятам да я забелвам и на бебо защото съм се съветвала с лекар който се занимава точно с тези неща и той така ме е посъветвал да не я пипам щяла сама да се отлепи, може да е рисковано но аз за себе си съм решила така
11. Кога ще започнете с гимнастиката? - вече започнах
12. А с масажа? - и с него
13.За залъгалката - само когато е гладен я ползва иначе не а брат му и когато беше гладен и когато беше сит я ползваше с времето се убеждавам че това си е до дете
14.За луксацията - понеже аз като малка съм била с луксация знам от майка си че се води детето на 1 месец като е но и сега е така Пламен съм го водила на 1 месец но Радослав смятам да пропусна прегледа

и аз имам няколко въпросчета:
1.Виждат ли ви бебчовците? - аз днес го пробвах моят синчага и май ми следи пръста, не постоянно но до някъде а и не гледа вече някъде а се насочва къде съм
2.Въртят ли си сами главичката вашите бебета? - Радо я върти наляво или на дясно сам
3.Хълцат ли след всяко ядене?Как се справяте с това? - ние да и много време го държа на ръце иначе повръща от хълцането  Confused
4.Какъв витамин Д давате? - ние сме на Деавит

# 116
                                      Добро утро мами и бебчета!
                                             Хайде цоп и ние в Родени Wink

Честити рожби на мамите, които тези дни родиха  bouquet
И аз да се включа в лексикона с последните въпросчета на Нотова

1.Виждат ли ви бебчовците? - Почти съм сигурна, че вижда, или поне се обръща по посока на звука и разпознава лица
2.Въртят ли си сами главичката вашите бебета? - Да, и то доста добре от ляво на дясно, когато е по коремче
3.Хълцат ли след всяко ядене?Как се справяте с това? - Не, само когато е разсъблечена. Помага и като я гушна, затопля, или правя кръгообразни движения на гръбчето.
4.Какъв витамин Д давате?
-Все още не са ни изписали, но се надявам и да го пропуснем Wink
 Вчера бяхме на Док., заради силно секретиращото оченце и задната хрема, която много пречи на Елица да се храни. Поисках да пуснат и посявка от нослето, но тъй като още няма ЕГН, и съответно лист за записване, ще чакаме до петък Rolling Eyes В тоя ред на мисли искам да попитам мамите, които родиха в Шейново, дали сте пускали такъв, и дали имате стафилококи или др. гадове Confused

# 117
  • В Космоса

При мене нещата последните дни бяха доста зле,имах страшни болки почти невъзможно ми беше да си седна на дупето а минаха 13 дни от раждането.Дали е нормално,дали са шефовете(имах 3 външни който ми махнаха на 6-тия ден и няколко вътрешни).притеснявам се че и като пишкам имам мн силни болки от време на време,за сега си правя промивки с йод и горе долу помага.Моля мамите да споделят и те как се чувстват
Аз бях много зле до към 12-13 ден. Не можех да седна, не можех и да стоя права (имах чувството че ще ми се разтвори раната и ще ми изпадат вътрешностите оттам Shocked). Лежах само настрани. Слава Богу вече съм добре. Правих си седящи бани със смрадлика, пръскам с Оксикорт и пия едини хомеопатични. Конците сами трябвало да паднат. Вчера падна един, но имам още.

Последна редакция: сб, 02 апр 2011, 11:45 от Акаша

# 118
Момичетааааааааа...разпитах за тази еднократна помощ от общината и се  оказа,че наистина има такава...при нас е 250 лева .... Така като гледам доста от нас нямаше и даже да разберат,че има такава помощ,тъй като никоий не си е направил труда да каже.... #Cussing out

# 119
1.Виждат ли ви бебчовците? - Мисля,че вижда...
2.Въртят ли си сами главичката вашите бебета? - Даааа...освен,че си я вътри се и избутва с нея....
3.Хълцат ли след всяко ядене?Как се справяте с това? - Абсолютно след всяко хранене хълца!Няма пропуск....Давам и водичка и спира...
4.Какъв витамин Д давате? - или Деавит или Вигантол...едното  от двете ще е,което успея да открия...като отидем на имунизацията ще попитам пак доктора...или ще звънна на педиатърката при която я водя...

Общи условия

Активация на акаунт