Приветствайте и нас в РОДЕНИ, МАРТенки с бебчета засмени! - тема1

• 34 778
  • 746
  •   1
Отговори
# 135
Ох момичета, направо се дразня от тези пъпки по лицето на Дари  #Cussing out От една седмица са и не минават още! Даже като се разплаче и направо става на петна! Sad Ако е бебешко акне, както и док предполага.....може и до 2-3 седмици да си останем с тях  #2gunfire [/b]
И при нас е така, ужасни са! #2gunfireбеба е вече на 38 дни и нямят минаване тези пъпки. ooooh!

# 136
katilias-благодаря много!Вчера прочетох,че до 6 седмици трябва да акат поне по 2 пъти на ден и днес мислех да звъня на педи,но ще я наблюдавам  да видим.След баня и масаж се изака,но все пак това си е едно акане за 36 часа.Хрумна ми естествено,че тя може да е решила да спре оакването по-рано newsm78 .За сега ще следя и напишканите пампи и няма да се шашкам
hrisi_beb-и аз бях така.На мен ми помагаха компреси-пълниш един памперс с лед или пък с топла вода-с което се чувстваш по-добре.Внимавай с хигиената.Аз си пръсках вода с шишенце след всяко изхождане.Този йод не ти ли щипе?Може да пробваш със смрадлика за по-бързо заздравяване.След 10 дена ще си забравила Peace
1.Виждат ли ви бебчовците?-вижда да
2.Въртят ли си сами главичката вашите бебета? --да от раждането
3.Хълцат ли след всяко ядене?Как се справяте с това? --много хълца-още в корема ми така беше.Както и за много други неща-цицата е спасението  Grinning
4.Какъв витамин Д давате?-не давам нищо

# 137
В друг форум момиче от Свищов споделя, че е получила 200 лв от общината, отделно от 250-те, които са от социалните  Peace
Потвърждавам, на нас в Свищов ни казаха че биха ни дали тази помощ от общината, ако имаме постоянен адрес в Свищов и родя в Свищовската болница.
Но и давамата с мъжа ми сме с постоянна регистрация в София и родих в Плевен, че на Свищовската болница никак и нямам доверие.  Rolling Eyes
С интерес ще следя темата, за да видя дали ще имаме право на такава помощ от общината от София. За първото дете нищо не сме получили, но не съм и знаела че има, мислех че е само за някои общини.
Моля като имате информация за София да споделите какви са условията и какъв е срока за получаване!  Hug

# 138
  • Карлово
Ох момичета, направо се дразня от тези пъпки по лицето на Дари  #Cussing out От една седмица са и не минават още! Даже като се разплаче и направо става на петна! Sad Ако е бебешко акне, както и док предполага.....може и до 2-3 седмици да си останем с тях  #2gunfire [/b]
И при нас е така, ужасни са! #2gunfireбеба е вече на 38 дни и нямят минаване тези пъпки. ooooh!

намажи я с крем бочко
да не е много топло в стаята или да ги обличате повече, може да е и от притопляне, но може и да е от беленето т.е. бебо се променя постоянно при нас например се белеше целият все едно е изгорял по цялото тяло а на лицето имаше същите пъпчици като при вас но аз не го намазах с нищо те сами си изчезнаха
една приятелка си намаза бебето с бочко и за това реших да споделя с вас че от бочко минават

# 139
И ние имаме пъпчици, нашите стават с бяло връхче и докторката ни ни изписа Разтвор на пиоктанин 1% и Гентамицин. Старите минават и излизат нови Sad Само на лицето бяха сега имаме и в косата Sad Искам да се махнат вече  newsm45

Не мисля че са от претопляне, четох че от претопляне трябва да има и по тялото а ние нямаме за това си мисля че е бебешкото акне.

# 140
Такам...сега да ви кажа в крайна сметка за тия така наречени парички от общината... Не се дават във всяка община...Общината сама решава дали ще се дават такива помощи или не...Също така ако са решили да дават решават и каква ще е сумата,като за всяка община е различнО...Ето както са казали за Свищов е 250,за Созопол и Поморие са 2000 .....Ако във вашите общини дават,то условието е да сте с постояннен адрес там определени години,като някъде са 3,другаде са 5....зависи как го е определила общината...Община Бургас например НЕ дават такива помощи....
Та това е накратко...Попитайте във вашата община дават или не...Дори и да не дават,нищо не губите да попитате...

# 141
Благодаря на всички който споделиха как се чувстват,при мен нещата се поправиха,консултирах се с АГ-то ми и сега пия едни хапчета НЕОРЕНАЛ по нейн съвет
lilincho относно компресите с йод процедирам по следния начин в 1.5л вода слагам 20капки йод и действа даста охлаждащо и не щипе. Peace
Имам въпросче към ЛЛЛ
Вече сме на 15 дни а кърменето продължава да бъде мираж  Tired .Взех си силоконови зърна слагам бебчето ми на гърдата започва да суче но бързо се омаря и я отхвърля гърдата ми пробвам след окло 15 мин пак но не иска съдира се от рев посинява даже и аз накрая давам шишето с изцедената кърма или пък с АМ Cry Cry Cry Горкото ми дете подлудих го с тея зърна с тея АМ-та.Незнам какво да правя това което описвам е при всяко кърмене.
Имам ли още някакъв шанс Габи да засуче???И това смесено хранене..... не е добре предполагам  Sad

# 142
Благодаря на всички който споделиха как се чувстват,при мен нещата се поправиха,консултирах се с АГ-то ми и сега пия едни хапчета НЕОРЕНАЛ по нейн съвет
lilincho относно компресите с йод процедирам по следния начин в 1.5л вода слагам 20капки йод и действа даста охлаждащо и не щипе. Peace
Имам въпросче към ЛЛЛ
Вече сме на 15 дни а кърменето продължава да бъде мираж  Tired .Взех си силоконови зърна слагам бебчето ми на гърдата започва да суче но бързо се омаря и я отхвърля гърдата ми пробвам след окло 15 мин пак но не иска съдира се от рев посинява даже и аз накрая давам шишето с изцедената кърма или пък с АМ Cry Cry Cry Горкото ми дете подлудих го с тея зърна с тея АМ-та.Незнам какво да правя това което описвам е при всяко кърмене.
Имам ли още някакъв шанс Габи да засуче???И това смесено хранене..... не е добре предполагам  Sad

Hrisi–беб не губи надежда! Ние бяхме нещо подобно. Все още продължавам да цедя, но от време на време я закачам на гърдата ( нещо което преди едва успявах със силиконови зърна). Сега я закачам на голо ( то от толкова дърпане с помпата се пооформиха криво ляво ). Суче активно към 10 минути. Не е много, аз не го броя и за ядене. Но се научава. Издебвам я , когато не е мъртво гладна, а просто киселее. Може би заради коликите. Не спи и само цирика. Закачам я и тя се успокоява. Надявам се така хем да стимулирам гърдата да почне да произвежда повече ( че едва събирам 60 мл от двете), хем да свикне малкото бебнце да се труди!

Бъди упорита!  newsm10

# 143
Я и аз да си кажа мнението:

1. Как почиствате дупетата на бебетата при смяна на памперса - с течаща вода, мокри кърпички или нещо друго? с памуче натопено във водичка да не го разнасям до чешмата всеки път.
2. Какви пелени и кърпички ползвате?- ползвам някакви куче марка, но гледам да ги сменям много, много често. От утре ще пробваме с многократните пелени
3. На всяка смяна на пелените ли мажете с крем против подсичане? Къде точно мажете - цялата кожа, която е под памперса, или на определени места? - на всяка смяна мажа около пацата, гънките и дупенцето
5. Ще ходите ли на контролен гинекологичен преглед в края на пьрвия месец? - още се чудя, изписаха ме с прибрана матка, най-много да отида за цитонамазка
6. Какьв цвят са очите на децата ви в момента ? - тъмни, по-скоро кафяви
7. С какви коси се родиха децата ви на цвят? - черна и мнооого дълга Wink
8. Виждат ли се веждите на вашите бебета? - да, малко се сливат с косата. Викаме му Барбалячо Simple Smile
9. Имате ли вече омалели дрешки? - не, но за родилно бях взела един номер по-малки, в които изобщо не се вмъкнахме
10. Забелвате ли пишката вече ? - не, но ще я забелваме много бавно и постепенно щом почнем да го къпем във ваничка
11. Кога ще започнете с гимнастиката? - точно това се чудех и аз, ще го пробвам по време на сутрешното бодърстване, може да му хареса
12. А с масажа? - вече правя леко масажче след банята, иначе може и да го прескоча
13.За залъгалката - твърдо съм против, пък и той едва ли ще я обикне

1.Виждат ли ви бебчовците?- така ми се струва
2.Въртят ли си сами главичката вашите бебета? - да, от раждането
3.Хълцат ли след всяко ядене?Как се справяте с това? - хълцука понякога, слагам на гърда и се оправя
4.Какъв витамин Д давате?-още не давам

Момичета, как приспивате бебетата?

# 144
Здравейте момичета!!!
Честито ни нов раздел и темичка!
Влизам само да ви кажа за Вигантола, спрян е от производство заради открити канцерогенни вещества. Инфото ми е сигурно, имам доста познати във фармацевтичния сектор.
Пуснали сте доста интересни въпросчета, дано скоро имам време да отговоря.За сега мога само да чета, че имам и болен дядо, та ми станаха 2 бебета и къща за гледане.
Лека и спокойна нощ

# 145
Момичета, да ви питам нещо, макар е може да ви прозвучи тъпо.Ние се дохранваме с АМ Аптамил.Понеже не винаги кърмата ми е редовна като количество му правя разтвор от 50 мл.На кутията пише, че се слага по една лъжичка на всеки 30 мл.Въпросът ми е след като аз правя 50 мл., слагам една мерителна лъжичка.Дали не трябва да слагам повече?Моля, дано някоя може да ми помогне!

# 146
за АМ-слага се 1 льжичка на всеки 30 мл-за да е точна пропорцията трябва да правиш 60мл с 2 льжички,а детето ще си изпие колкото иска(или 90 мл с 3 льжички и т.н.)

# 147
  • гр.София
Момичета, да ви питам нещо, макар е може да ви прозвучи тъпо.Ние се дохранваме с АМ Аптамил.Понеже не винаги кърмата ми е редовна като количество му правя разтвор от 50 мл.На кутията пише, че се слага по една лъжичка на всеки 30 мл.Въпросът ми е след като аз правя 50 мл., слагам една мерителна лъжичка.Дали не трябва да слагам повече?Моля, дано някоя може да ми помогне!

Здравей,
както вече Тунчо ти е отговорила - на 30мл се слага по 1 лъжичка, правиш 60, а бебчо си изяжда колкото иска. Иначе ако слагаш по 50мл вода рискуваш да го направиш рядко или пък обратното, освен това на кутиите пише че трябва да се внимава с дозировката.

# 148
  • Пловдив
Добро утро Simple Smile

Да кажа на jozyy и другите момичета, които чакат превод за март по 45-дневните, че има подготвени плащания за дата 05.04. Може да си ги видите в сайта на НОИ  Peace

Момичета, как приспивате бебетата?
Засега вариантите са 2 - на гърда, като се наяде хубаво, заспива и го слагам в леглото или някой да го държи на ръце да се унесе. Ако избързаме и го оставим в леглото, преди да е заспал дълбоко, се разбужда и почва да мрънка и естествено го взимаме  Crazy
Сам буден в леглото абсолютно отказва да стои. Не знам дали по-нататък това няма да ни изиграе лоша шега  newsm78

И на Нотова въпросчетата
1.Виждат ли ви бебчовците? - Да. Предмети и играчки все още не следи, но човешките лица са му доста интересни Simple Smile
2.Въртят ли си сами главичката вашите бебета? - Да
3.Хълцат ли след всяко ядене?Как се справяте с това? - Не на всяко ядене, но поне 1-2 пъти дневно се случва. Обикновено като се наяде бързо и лакомо. Минава на гърда или от само себе си.
4.Какъв витамин Д давате? - Деавит ни изписаха.

Последна редакция: нд, 03 апр 2011, 10:49 от Commelina

# 149
Имам въпросче към ЛЛЛ

hrisi_beb,
съжалявам, че минаваш през толкова трудности! Звучиш доста притеснена и уморена от опитите си да накараш бебка да засуче.
Габи е все още малка, и с повече спокойствие, търпение и упорство, както и с известна реорганизация на кърменето, не е невъзможно тя да се върне на гърда. Напълно споделям информацията и препоръките, които ти е дала yoanna в он-лайн консултациите. Може би би се почувствала по-спокойна и уверена, ако действително се чуеш с нея или Иви за консултация и домашно посещение. 
Междувремено, се опитай да се поуспокоиш, да си починеш, да се погрижиш малко за себе си. Нещата постепенно ще се нормализират, и ще можеш да се наслаждаваш пълноценно на всеки миг с малкото си слънчице!
Hug

Общи условия

Активация на акаунт