Приветствайте и нас в РОДЕНИ, МАРТенки с бебчета засмени! - тема1

• 34 631
  • 746
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Момичета,

Благодаря ви за пожеланията:)

# 526
  • София
Привет, момичета Hug
Най-после се вредих от двете диванета до компютъра да драсна някой ред Grinning

Bub555 и ние имаме проблем с едното око още от болницата. Капах 5 дена Тобрекс и сълзенето спря за няколко дни, след което пак започна. Дясното оченце е непрекъснато с гурелчета Confused Сега почиствам само с физиологичен разтвор и без това ми се стори малко крайна мярка да се слага антибиотик в окото на толкова малко бебе. Ти какви капки и слага на малката?

luba_rizova , ние се кърмим, но имахме подобен случай с акането. Започнах да давам пробиотик и се нормализираха нещата. Първо давах Био  Гайя, а сега по препоръка на гастроентеролог малчо пие Протексин рестор.

еna4, доволна съм и от Био Гайя и от Протексин рестор. Вторият е малко по-скъп, но съдържа бактерии налични и в майчината кърма.

Пъпчици и нашето Митаче имаше - първо по бузките и челото, след което избиха и по вратлето и главата. Дерматологът ни каза, че е бебешко акне. Мазах с Цителиум и след като засъхнаха с Дермалибур. И двете кремчета са на А Дерма. Сега поддържам кожата на личицето с крема за атопична кожа.

Памперси ползвам на Pampers  съм доволна. С каката опитвахме какви ли не, но пак се връщахме на тези. Татито наскоро донесе от DM Baby love , които никак не са лоши, а и цената е по-добра Peace

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН , redreny2000! Здраве, късмет и много поводи за усмивки  bouquet

Последна редакция: ср, 13 апр 2011, 18:30 от zina_

# 527
  • Ямбол
моята мома от два три дни ми прави номера. Кърми се около 20-30 мин и заспива на гърдата, и като я вдигн ада се уригва и се започва един рев..... слагам я пак на гърдата суче два три пъти  и пак заспива...леко да мръдна и се започва пак....рев...
принуждавам се да не я уригвам, да постоя известно време без да помръдвам докато се унесе нацяло и да я оставя да спи. Направо може да полудее човек.

А как свикна с тази биберона, без нея не заспиваме и за нея що рев ревем...как ще се отучваме не знам Simple Smile)

ЧЕСТИТО НА РОЖДЕННИЧКАТА, ДА Е ЖИВА И ЗДРАВА

# 528
catwalk, Tasha много благодаря  Hug

petq_alisheva, Sabrina1 мисля че сте наддали чудесно, тези лекари само стрес ни докарват  #2gunfire не могат всички бебета да растът с едни и същи темпове, кога най после ще го разберат и ще престанат да ги слагат в един калъп.  #Cussing out

Възраст на бебето    Средно наддаване на тегло
0-4 месеца                170 грама на седмица*

4-6 месеца                113-142 грама на седмица

6-12 месеца**          57-113 грама на седмица

* Приемливо е за някои бебета да наддават 113-142 на седмица.
** Средното кърмено бебе удвоява рожденото си тегло за 5-6 месеца. На едногодишна възраст типичното кърмено бебе ще е увеличило рожденното си тегло около 2,5  пъти. На двегодишна възраст вече не са забележими разлики между кърмените и изкуствено хранените бебета.

Възраст на бебето       Средно наддаване на ръст      Нарастване на обиколката на главата

0-6 месеца                   2.5 cm на месец                          1.27 cm на месец
6-12 месеца*                   1.27 cm на месец                        64 mm на месец

http://www.bg-mamma.com/index.php?action=article;id=995 ето я цялата статия.

zina_ добре дошла отново   bouquet

Миш ние сме от 2 дена така, само дето не иска да спи повече от 20-30 мин. и отново се събужда с рев  ooooh! незнам колко още ще е така направо ме разбива  Tired

# 529
Редрени, честит празник! Първият рожден ден като мама, ще го запомниш, макар че сигурно ще е най-скромното тържество, което си правила досега.

Мама Веси, извинявай, професионална деформация (учителка съм)...  Embarassed

За наддаването нека и ЛЛЛ се изкажат, но аз знам, че 500 е добре за месец, а 800 просто чудесно! Все пак табличките, които гледат лекарите са ориентировачни, всяко бебе е индивидуално, гените също играят роля. Повече бих се притеснявала, ако наддава над кило, защото баткото ми беше така и сега си бая пухкав, не знам как ще сваляме коремчето...

Сабрина,  Ако детето не се хранеше, щеше да е свалило грамчета, нямаше да е свалило. Не се връзвай на лекаря. Иначе има начини да накараш малкото човече да си хапва повече. Само да не се оплакваш и ти после, че много наддавате. Simple Smile  А за коликите Пепеляшка го е казала много добре:

Anduli, предполагам и друг път си го чувала и чела, но...ако майката е неспокойна, децата улавят това настроение с невидимите си антенки и също стават неспокойни  Confused Кои бяха любимите ти занимания преди раждането? Ако имаш възможност, би могла да подхванеш някое старо хоби..или да опиташ нещо ново, или ако времето го позволява, да излизаш редовно на чист въздух с бебчето и да "заредиш батериите" със слънчево настроение  Wink

Петя Алишева, просто не знам ако 800 грама е малко, колко трябва да наддава нормално детето?!!! Сега очаквам да ти препоръчат да даваш АМ, че да се отбиете и да си заслужат паричките дето им ги подаряват разните агенти. Дано греша! Wink

За козунака наскоро прочетох една идейка. Да се сложи в центрофугата вместо да месиш. Мисля да пробвам тая година, само ще сложа тестото в найлонов плик да е малко по-хигиенично.

Люба Ризова, ние сме на кърма и акаме така всеки път. От дупето излиза на струя водичка ,но има и аки. Ако искаш, дай на бебчето Ентерол, в аптеката ще ти кажат как се дава на малко бебче. Това са дрожди, с баткото сме го пили като беше на 12 дена.

иначе ние нямаме никакъв режим. Явно това рядко аки го дразни и като преяде, защото е лаком, почва да го напъва и не може да се отпусне и да заспи... Почнах да го прекъсвам като се поунесе, за да не преяжда, пък той ако е гладен, се буди скоро и си дояжда. Не съм очаквала, че бебе с жълтеничка може да будува толкова и така да се кокори. Плаша се като мине жълтеницата какво ще е...

# 530
  • Германия
къмЛЛЛ днес си опипах на едната гърда малка бучка от външната страна.дали е запушен канал и как да процедирам?мисля че някоя мама имаше подобен проблем ,но в момента не мога да намеря отговора на консултантите. Embarassed
все така се случва че Алекс не изпразва добре дясната гърда и много често я опипвам пълна и твърда дори и когато не е неин ред.не чувствам напрежение или болка обаче.ако видя че е мн пълна и му е трудно да суче се опитвам да изцедя малко.все още заспива много бързо и няма събуждане.намали пътите в които иска да суче през 1час.от няколко дни прави пауза от 9 вечерта до 1-2 часа и през ноща на 2-3 часа,което ме навежда на мисаълта че не е гладен. Praynigиначе за 1 месец сме качили 800гр и пораснали 2 см.не бяха много очаровани и ни предложиха след 10 дни да отидем на теглене ooooh!

Петя, възможно е наистина да се е запушило каналче. Най-лесното, което може да се опита като начало е топло-влажен компрес на мястото  или топъл душ и след това така да се сложи бебето да суче, че брадичката му да се пада там,където е бучката. Другият "акробатичен" вариант е бебето легнало по гръб и добре подпряно и ти на "4 крака", така гравитацията работи в твоя полза. Ще е добре да избягваш носенето на стегнати дрехи; другото, което помага за отпушване при много майки е почивката и честото кърмене, ако усещаш напрежение, би могла да я предложиш повторно. Ще съм благодарна, ако пишеш утре, дали има някаква промяна или да помъдруваме за останалите трикове с компресите и т.н.  Peace

# 531
Здравейте...Днес за въпросните пъпчици купих това - http://www.naturprodukt.bg/katalog-produkti/nachtkerzen-balsam На племенницата ми това и помагаше за пъпчиците...ще споделя дали е подействал добре след ден-два...дано има ефект,че немога да я гледам душичката така целите бузки червени....

# 532
към ЛЛЛpepelyashka ще пробвам да го сложа така че брадата му да е на бучката ,но се съмнявам да стане защото бучката е доста по- нагоре от зърното newsm78 ще пробвам и другите два варианта,само се чудя да я предлагам ли тази гърда по- често за сметка на другата или да си ги редувам?а някакъв масаж нужен ли е?
mama Barba,mama_vessy благодаря за подкрепата Hugчесно казано не им се вързах много,решила съм да не се давам толкова лесно на АМ,но ако все пак се наложи Sad

# 533
  • София
Момичета,

Още веднъж много ви благодаря за пожеланията Hug

Спомням си, че обсъждахме вече дали давате витамин Д и какъв, но не си спомням дали сме обсъждали кога и как го давате. Ако съм пропуснала, моля да ме извините, че пак подхващам темата.

# 534
  • Германия
....

Имам едно запитване към консултантите на ЛЛЛ:

До скоро Мати си се хранеше добре, кърмим се, лакомичък е определено. От вчера насам, обаче, и по точно от ноЩта, нещо или отказва да суче (за малко си суче и после се отказва, спокойно, или с дърпания и извивания), или заспива на гърдата, а когато след известно време и хиляди безуспеШни опити да го разбудя го сложа на леглото, след малко е буден и иска да продължи. Но на гърда историята се повтаря. Днес цял ден сме в постоянна "борба", че и да спи много-много не иска! Объркана съм и взех да се притеснявам... На какво може да се дължи това?  Cry Иначе, на педиатър сме в петък следобед, но дотогава?

Благодаря ви предварително!   bouquet

breibrei, нека да поумуваме заедно какво може да е причинило това неспокойство при Мати.  Thinking  Да е имало наскоро имунизация, или някоя необичайна случка в семейството, или нещо, което да е стреснало бебчето по време на кърмене дори  newsm78  Ако правилно съм разбрала, засуква добре, но след кратко време заспива? И така на пресекулки цялото- сукане-спане-сукане.. Thinking

# 535
Привет, момичета!

redreny2000 честит рожден ден! Бъди много щастлива и обичана!

И днес не можахме да излезем и вече почвам яко да се изнервям. До края на седмицата го дават гадно и направоооо  #2gunfire Дано поне следващата седмица да се затопли, че да можем да излезем на разходка.

Аз вече почвам да се изнервям....оченцето не й минава. От вчера не й слагам капки и вече днес отделя секрет и е като с гурелчета  Sad Искам да я заведа и на друг лекар, за да си каже и той мнението. Но не знам при кого? Чета в нета за отзиви и специалисти, но нещо не откривам каквото ми трябва Sad

zina_ на нас това с оченцето ни стана около 20-ия ден и се мъчим още. Изписаха ни Floxal. Тъпото е, че трябваше да капем 3 пъти по 2 капки, а ние капахме 2 пъти по 1 капка една седмица. И сега решихме да спрем. Много е гадно като я гледам така!  #Cussing out

# 536
redreny2000, ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН  bouquet  Да си много здрава, много обичана и много щастлива с малкото ти съкровище Hug

Вигантол давам сутрин на гладно непосредствено преди кърмене по 1 капка директно в устичката Peace
Bub555, милата душичка, дано вече се оправи оченцето Praynig И ние бяхме така и 5 дни му слагах Тобрекс. Оня ден го спряхме и на следващия ден видях пак сълзене на едноо оченце, днес няма и дано не се появява повече Praynig

Последна редакция: ср, 13 апр 2011, 21:42 от matza83

# 537
  • София
redreny2000, ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН  bouquet  Да си много здрава, много обичана и много щастлива с малкото ти съкровище Hug

Вигантол давам сутрин на гладно непосредствено преди кърмене по 1 капка директно в устичката Peace

Благодаря за пожеланията!

И аз така го давам, непосредствено преди хранене сутрин. Давам го вече 2 сутрини, но и двата пъти ми връща и се чудех да няма нещо свързано. И после ми е много нервен до следващото хранене. Thinking

# 538
Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 57 нови отговора.
Здравейте, момичета. Само ви чета и почвам да пиша и все нещо изниква - ту едното дете, ту другото. Мъжът ми вече е на работа и майка ми идва да ми помага и сме изградили много стройна организация, че да върви всичко, но вечер направо едва гледам   Confused Сутрин като тръгне мъжът ми на работа докато дойде майка ми стискам палци всичко да мине тихо и кротко  Grinning Ади от няколко дни е с ужасни колики по цял ден, добре че поне спеше през нощта. Баткото пък го тормозят много зъбите и от време на време като ми ревнат и двамата...виждам се в чудо. През деня сега като е хубаво времето сме на разходки с Ади по 4-5 часа в слинга и така спинка, само че аз съм без крака вече...Най-интересното е обаче, че ми мина депресията, явно като съм много заета и нямам време да се депресирам  hahaha
redreny2000, честит рожден ден, да си жива и здрава и много обичана   bouquet
Да отговоря и аз на въпросчетата
Гукане - Гука много, толкова е сладка  Heart Eyes
Усмивки - и усмивки пуска - винаги, когато заспива и когато някой я закача и й говори
Сън - Пауза прави през нощта от 3 до 7 часа, през деня понякога не спи с часове
Къпането и водата - Веледа за тяло и коса.
Кафе - Не пия, понякога без кофеин, но после Ади има колики.
Апетитът - Постоянно съм гладна, от дете не съм се хранила толкова редовно и обилно - първо, второ и трето....и съм и жадна също Crazy
 [/b]Ще ходите ли на контролен гинекологичен преглед в края на пьрвия месец? [/b] - ами той мина вече, уж имам планове да отида, но да видим кога...
Какьв цвят са очите на децата ви в момента ? - мътно сини, чакам да станат кафяви
С какви коси се родиха децата ви на цвят?- тъмно кестенява, почти черна
Виждат ли се веждите на вашите бебета? - да, черни са
Имате ли вече омалели дрешки?- да, много
Кога ще започнете с гимнастиката? А с масажа?- масаж си правим редовно заради коликите, а също и гимнастика
Виждат ли ви бебчовците?- да.
Въртят ли си сами главичката вашите бебета? - да, много е любопитна, всичко иска да види. Викаме й "малката клюкарка"  hahaha
Хълцат ли след всяко ядене?Как се справяте с това? - не, само понякога и не е задължително да е след ядене. Давам му пак да суче и спира да хълца.
Какъв витамин Д давате?- чакам да ми пристигне вигантола, още нищо не давам
за болката в зърната - Вече почти не ме боли, само понякога като се размърдам и Ади изпусне гърдата и захапе зърното. Мажа се и с Лансинох от време на време.
Кой ви помага с детето и в къщи?- майка ми ми помага за баткото и в къщи, с Ади се оправям сама
Помагат ли мъжете ви, какво най-добре правят и какво не могат?- мъжът ми вечер се занимава основно с баткото - къпе го, храни го и го приспива. Снощи бях заспала на дивана с Ади в ръце, че реши той да я вземе малко, иначе той я къпе, може да прави много неща, но не му стигат силите
Към кърмещите на поискване, излизате ли по свои дела навън и как решавате проблема с храненето ако се случи да не сте си в къщи?- да, всеки ден, стига да е хубаво времето, обикновено я кърмя точно преди да изляза, но ако си поиска храня и навън някъде на тихо местенце
Биогайа май е такъв. Ако има доволни мами , посъветвайте ме как да го давам. То и колики имаме, така че с един куршум-два заека. Wink
ena4, Sabrina1, аз давам Биогайа, но за коликите не ни помага изобщо. От една седмица Ади е с ужасни колики и се носим постоянно на ръце, а вечер пък е ужасно. Тази вечер за първи път спи по това време - дадоха ми днес да пробвам Бифидус на Аквасорс и явно на Ади й действа...пу-пу, дано да е все така, че ми се късаше сърцето като плачкаше  Heart Eyes ena4, Ади също ака поне по 5-6 пъти на ден, понякога и повече - не мога да й насмогна на памперси...
marinels, годините абсолютно нямат никакво значение за това какъв родител си. Мъжът ми даже вече съжалява, че не е на 20, че да може да носи по цяла нощ бебе, ама старост нерадост - спи му се много  hahaha
Миш, с каква биба сте, на Ади никаква не й харесва и никоя баба не се наема да й я оставя, че само с цица се успокоява  Crossing Arms А на мен ми се ходи на едни концерти  Blush

Последна редакция: ср, 13 апр 2011, 23:56 от Лъки

# 539
  • Германия
към ЛЛЛpepelyashka ще пробвам да го сложа така че брадата му да е на бучката ,но се съмнявам да стане защото бучката е доста по- нагоре от зърното newsm78 ще пробвам и другите два варианта,само се чудя да я предлагам ли тази гърда по- често за сметка на другата или да си ги редувам?а някакъв масаж нужен ли е?
mama Barba,mama_vessy благодаря за подкрепата Hugчесно казано не им се вързах много,решила съм да не се давам толкова лесно на АМ,но ако все пак се наложи Sad
Петя, прощавай, бях го приготвила за пускане и не е минало  Embarassed ето  това може да се направи, но много, много внимателно! Би било добре да предлагаш и двете гърди, дори да опиташ т.нар. пинг понг кърмене - сиреч да върнеш пак на първата гърда, където е бучката като за десерт. Разбирам, че позата може да изглежда доста акробатична, но ето това може да свърши работа при вас

Общи условия

Активация на акаунт