Приветствайте и нас в РОДЕНИ, МАРТенки с бебчета засмени! - тема1

• 34 598
  • 746
  •   1
Отговори
# 615
  • София
пак съм аз Simple Smile

Ние се върнахме от консултация, бебчо беше голям кротушан, само на боцването плака. Качили сме 1.180кг и 5 см - вече сме 4.480кг и 55 см  bowuu. Докторката каза като за начало да продължим да мажем пъпчиците с каквото ги мажем - ползвам хидратиращо кремче на Веледа, ако не помага ни даде тестерче с крем на Iwostin, да пробваме с него. За очичките и тя каза почистване и капане на кърма. Ако не се оправи скоро, ще ни даде направление за очен лекар.

Ена4 - за туята виж тук.

luba_rizova, ако бебето ти се успокоява и без залъгалка, ако не си смуче пръстите, може би няма смисъл да му даваш биберон.

На море не ме е страх да отидем с малко бебе, по-скоро не знам дали ще успеем да се организираме тази година, дано отидем.

marys, разбрах те  Grinning за очичките. Кога успя с тия тримцата да пишеше толкова, страшна си. Близнаците май са двуяйчни? А тези постижения с килограмите с кърма или с АМ ги направихте?

Бета добре сте си направили режима и сте много сладки  Hug
Цитат
Искам да обърна внимание на майките на момиченца: Не пропускайте мазането, защото се получават сраствания на срамните устни, прочетете повече, ако искате, има такава тема във форума.
някак си ми звучи несериозно това  newsm78 бабите все са мазали дупетата  #Crazy и то трябва едва ли не всички да са със сраснали устни  Crazy  Аз също имам момиче и не съм съблюдавала стриктно мазането и не съм имала проблем, според мен това е като фимозата при момченцата или го има или го няма  Peace

мама Веси, мерси за комплимента  Hug.
За срастването или т.нар. синехия за основна причина се смятат памперсите. При дъщеря ми се получи точно по този начин, нямахме проблем до 4-ти месец и после не съм я проверявала дълго време. По едно време попренебрегнах мазането и като се сетих да я проверя, ми се изправи косата  Sad. На година и нещо се наложи да ходим да я разлепват в Майчин дом и така се стресира милата, че се наплаши от пишкането и постиженията ни с гърнето се върнаха месеци назад.
Да те питам, имам бивш колега от Хасково Георги Марашев, сервизен инженер, имате ли нещо общо?
Успех с жълтеницата!

bsisi, мерси за отговора, започнала съм да давам по схемата на д-р Михайлов, дано нещо не навреди  newsm78

catwalk, как точно го държиш бебето? Аз го "премятам" все едно хавлия на рамото, главата му леко виси назад и потупвам по гръбчето и се клатя напред-назад леко (да си имам обяснението  Joy), ако не стане до 2-3 минути, го оставям. Може да се държи и по корем на коленете, краченцата да са малко по-надолу. Но ако се уригне, обикновено се разбужда, което на мен не ми харесва, после пак иска да цока за приспиване.

Буб555, аз пръскам клечката с физиологичен разтвор, после бъркам внимателно, като завъртам леко.

Да ви разкажа за кърменето и защо държа на него. Каката я отбих на година и половина, защото смятах да забременявам пак. Отбих я трудно, тя си беше пристрастено кърмаче, после забременях по план. Скоро след това тя пипна някакъв вирус, после се влоши и ни дадоха Суметролим. От него се обрина и оттам започна една мъка, обриви от всичко - мазахме с кортикостероиди, пихме противоалергични и нищо не помагаше. Обриваше се от какво ли не - де що храна с Е-та в нея, лекарства, сокчета... само от домашна храна не се обриваше. Моята бременност се оказа "кухо яйце" и направих аборт. 4 месеца по-късно, Яна беше вече на година и 10 месеца, си говорим с майка ми колко е обичала Яна да цока, тя ни чу и каза, че иска пак. Аз много се подтиснах, че съм я отбила. После пък веднъж стиснах гърдата и излезе капчица кърма и аз, не знам как, й дадох на Яна да пробва. Засука, все едно че никога не беше спирала да суче, а казват, че забравяли!!! Малко по малко явно се увеличиха капчиците кърма и след 2-3 седмици тя престана да се обрива! Така си продължихме все едно не сме спирали и се кърмихме до 2 години и 3-4 месеца, а тя оттогава не се е обривала от нищо! Та затова мисля, че си струва да се понапъне човек да кърми.

Преди малко изядох половин кутия шоколадови бисквити, няма да ги сваля скоро тия 14кг отгоре скоро  Rolling Eyes. Като ходих да ми свалят конците седмица след раждането и ме питаха дали за тонове идвам, а аз викам "ама аз вече не съм бременнааа"  Embarassed.

# 616
marys, разбрах те  Grinning за очичките. Кога успя с тия тримцата да пишеше толкова, страшна си. Близнаците май са двуяйчни? А тези постижения с килограмите с кърма или с АМ ги направихте
BettaHug
Да, близнаците са двуяйчни. А килограмите са ни само от кърма, но не се кърмим, а се изцеждам и от шише   Confused

# 617
 Rolling Eyes

Последна редакция: пт, 15 апр 2011, 17:39 от Лeни

# 618
Здравейте мартенски мами! Моля приемете мама Дари и малкия Веселин в групата Simple Smile. Той ми се роди на 25 март. Въпросите по отглеждането му са толкова много и е така хубаво да види човек ,, че и друг има същите вълнения. Като чета постовете ви се успокоявам за много неща : това, че ми е тудно да направя режим, това че Веско понякога не спира да плаче между хранения, че заспива често само на ръце.
Трябва да призная, че не изчетох всичко, което сте изписали, затова простете, ако повтарям тема, но някоя от вас има ли проблем с къпането? Такъв ужас е при нас, след банята плаче до съдиране, толкова че понякога не ми дава да го понамажа, камо ли масаж или гимнастика!

# 619
  • Германия

....

Благодаря за вниманието, ПепеляШка!
Всъщност, понякога проблемът е в заспиването на гърдата, но друг път се дърпа и отказва гърда, а дава всички признаци на глад: тогава се "боричкаме" обикновено, и в крайна сметка почти винаги прдължава поне още малко да суче.

Иначе, единственото, за което се сещам като потенциален дразнител, който да е разстроил малкия, е че две поредни съботи вечер се наложи в рамките на около два часа да бъде местен той - ходи се на вечеря у баба му и дядо му, там той яде, после обратно у дома... МИсля си, че това е доста дестабилизираЩо, даже категорично наложих "вето" на такива прескачания тук и там, и мъжът ми е подкрепя напълно. Продължавам да опитвам да възстановим баланса, дано да имам успех.

ЗнаеШ ли, забелязвам, че не ми засуква добре гърдата, а преди не беШе така. Не ми отваря уста широко, както и да го пробвам... Относно позите за кърмене, легнала не ми е удобно, иначе бих пробвала и така  Sad Кърмя седнала, в поза люлка, сменям гърда, когато видя, че забавя темпото. Но рядко вече суче повече от 10 минути на гърда. Досега винаги е наддавал повече от добре, между 270 и 300г на седмица, но ми се струва, че тези дни е забавил темповете, поради тези проблеми, за които пиша.

Май доста объркано го написах, но не знам каква друга информация би била полезна...

Благодаря ти предварително!

breibrei, ето, че сама си намерила една възможна причина за неспокойното държане на бебчето. Чудесно е, че имаш подкрепата на таткото  Flutter все пак има бебенца, които реагират чувствително на всяка смяна на обстановката.

Нека се върнем сега на засукването, идеално би било, бебешката уста да е широко отворена, езичето отдолу да е като лъжичка и покрива долната челюст;
зърното да се пада в центъра на устата,
брадичката на бебето трябва да опира и натиска долната страна на гърдата (или ако е някоя от акробатичните пози и горната, Mr. Green но важното е да е опряна в гърдата и я натиска леко при сукане) а нослето опира на горната.
За да си отвори добре устата, докато нагласяваш Матео, можеш да опиташ със зърното леко "погалване" по долната устна и да кажеш ти самата с широко отворена уста "Аа-аа-ааа" .  Бебетата са добри имитатори и повечето схващат бързо какво и как се прави  Wink и като отвори прилично, тогава да го сложиш за сукане. В случай, че не е отворил достатъчно широко, може да се натисне много леко с пръст по брадичката, но наистина много леко, иначе става обратен ефект. Вероятно не ти е ново това за правилното слагане, но го пиша за всеки случай, защото добре засукалото бебе успява да изсуче прилично млечните каналчета и по този начин стимулира гърдите да сервират нужните количества на Мати. Понякога съвсем лека корекция на позата може да е полезна за доброто засукване.
Тук се сещам за нещо, което често оказва влияние при сукането - Мати ползва ли залъгалка?  Thinking Откога е това недобро отваряне на устата?  При консултациите да са ви обърнали внимание за къса юздичка? Как си усещаш и как изглеждат зърната, като суче така с "пестеливо" отворена уста?
Наддаването му е чудесно,  Flutter някои кърмачета качват скокообразно, ако едната седмица са трупнали 200гр. , то следващата може да те изненада с 400 гр. или пък със 150. Щом има наддаване, пълни пампи и бебето е спокойно, вероятно всичко е в реда на нещата.

# 620
Забравих да питам-тези от вас,които имат кенгуру или слинг и са доволни да покажат какви са си закупили,че нещо май и нашия герой от време на време иска повече внимание на ръце основно от любопитство да се оглежда из апартамента.И моля споделете от какви играчки сте най-доволни,че аз още не съм му купила.
 Относно пазенето разчитам изцяло на мъжа ми,тъй като по пътя на пробата отхвърлихме всички възможни други средства.За сега 5 години така само той ме пази и няма проблем,бебето си беше изцяло планирано.На мен моя доктор ми каза никакъв секс до 2 месеца Naughty и 2 месеца след раждането на основен преглед.
Момичета аз реших сега като навърши героя 40 дни и да го кръщаваме,тъй като ще пристигат роднините от Москва и така реших да съчетая.За кръстник си избрах брата на мъжа ми,защото е готин.Той много се трогна и купи златен кръст от най-святия храма в Москва за кръщелника си,много е щастлив.Свекърва ми като пристигне ще ми помага 3 седмици newsm44 та и аз малко да си почина,не че много съм се натоварила де ама друго си е.
За пъпчиците забравих да ви пиша,че пробвах с тампонче за уши да ги намажа със сребърна вода и веднага позавехнаха и се изчистиха Party
А това за капане на кърма в очичките мен лично като пробвах ни се влоши оченцето-поне почна супер силно да секретира.Чак не можеше да си отвори оченцето детето и повече не ще посмея да капя.
Jozyy сега за кръщенето и на нас ни искат бутилка олио и китки(ама мъжа ми не разбрал какви китки) hahahaта сега и аз ще ходя на проучване.Направо не разбирам защо им е това олио,ама за мен не е никакъв проблем като искат  hahaha
catwalk и на нас не ни се получава винаги,но не го насилвам детенце ако стане стане,държа го на рамото поне около 10 минутки с ръчички преметнати през моето рамо и държа с едната си ръка вратлето да не се килка а с другата по потупва по долната част на гръбчето и дупенцето.Той така си и заспива и забравя да се уригне Heart Eyes
Аз досега моето слънчице сме го извеждали веднъж в хубаво време на вън и той беше като омагьосан от чистия морски въздух.Така първата ни разходка продължи около 3 часа,дори седнахме и си обядвахме на ресторант с баща му най-спокойно.Голям кеф,чак повече кърма ми тръгна след това от удоволствието което прекарахме.Сега само се надявам скоро пак да дойде хубавото време и въобще не мисля да се прибирам вкъщи-по цял ден на чист въздух и това е.

# 621
Охххх момичета много ме притесниха тези от детската педиатрия.  ooooh! искат да ни вкарват в болница  #Crazy За да ни слагат на системи и да ни облъчват с фотолампа. И пак ми казаха че трябвало да давам захар с вода  ooooh! защото чрез урината се изхвърлял билирубина  #Crazy а аз толкова много четох  и навсякъде пише с акото  newsm78 newsm78 отделно на това се давала захар защото бебето нямал някакъв ензим и билирубина не можел да се да се изхвърли  ooooh! или в интернет всички статии са пълна глупост. или тези тук не са в час ама тотално  #Crazy Едната доки ми обаснява че в нета само глупости се пишат и че тя от 40 години така действала  Shocked
утре искат да влизаме в болницата и да ни взимат кръв. /мисля да се боря с тях и да не оставам в болницата а само да ходя на фототерапия за колкото време кажат   ooooh!  дамо резултатите са по добри та да не се налага да се карам с тях  ooooh!

# 622
За срастването или т.нар. синехия за основна причина се смятат памперсите. При дъщеря ми се получи точно по този начин, нямахме проблем до 4-ти месец и после не съм я проверявала дълго време. По едно време попренебрегнах мазането и като се сетих да я проверя, ми се изправи косата  Sad. На година и нещо се наложи да ходим да я разлепват в Майчин дом и така се стресира милата, че се наплаши от пишкането и постиженията ни с гърнето се върнаха месеци назад.
Аз много се стреснах! С баткото преживях разни ужаси със фимозата и още има проблем, но изобщо не бях чувала, че и при момиченцата може да има проблем!
А още повече, че една от акушерките ми беше казала изобщо да не  пипам там, да не разтварям навътре.  newsm78
Моля сега за съвет, как точно да става почистването и мазането. До къде трябва да се маже, аз до сега съм мазала само от вън, трябва ли да разтварям? Не ми се ще да слагам разни мазила от вътре.
Аз процедирам така, моля кажете ако бъркам някъде.  Embarassed След всяко акане, а това е на всяко хранене я мия, като използвам душ гелче, за да се измие по-добре, в посока отвътре - навън към дупето. После нежно подсушавам, с мека изгладена кърпа. Нанасям Адерма тоалетно мляко навсякъде, където е била в контакт с водата (но не съм разтваряла на вътре). После слагам крем против подсичане, отново само от вън, до където ще бъде в контакт с памперса.

# 623
mama_vessy Praynig Hug бебето на едната съквартирантка в болницата беше на лампа много време - 4 дни за по 9часа на ден,т.е. 3пъти по 3часа(както и Анастсия, но тя се оправи за 2дни), вливаха му и банки с глюкоза мисля че беше, а след изписването мина една седмица и се оказа че трябва да го върнат - стоя още 3 вечери, но от там знам че болниците в случая Токуда нямат практика да го водиш само за фототерапията.
А какви са ви стойностите на билирубина? Границата е 230 - под нея няма проблем, това бебе беше с 400 в началото, Анастасия беше с 290. И двамата отказваха да се хранят и бяха много поспаливи, вие как сте?
Eто как изглеждахме под лампата:

# 624
Бетта, мерси за инфото за туята.За срастване не бях чувала и аз, ама и за мазане отвътре с крем също за първи път чувам. ShockedТова, което  правя аз , е да почиствам между устните внимателно с клечица за уши, напоена с преварена вода, а понякога и непреварена. Там се събира секретче или дори жълтичко от акото и , ако не се почиства, сигурно ще се инфектира, знам ли. Така, че не виждам как ще се срастнат устните. newsm78
darinette, добре дошла.  HugИ моята беба плаче много след баня, но масажът и харесва-мрази обличането след това. Close
bsisi, не бях се сещала за сребърната вода, мерси за идеята. А относно играчките е добре да са от тези меките дрънкалки, с които не може да се нарани. Хубаво е да имат личице-четох някъде, че децата реагират на изражението на очичките и усмивката на играчките.
 Мама Веси, дано да ви се размине болницата, стискам палци. Praynig Praynig Praynig

# 625
КЪМ ЛЛЛ:                                                                                                                                       Здравеите и предварително благодаря за помоща,която получаваме от вас.! Hug
Моята бебка е на 2 седмици,обърнала си е режима-през деня спи много тежко,дори я събуждам да яде,защото минават повече от 3 часа (незнам дали е правилно),през ноща почти не спи и си търси храна през 3 часа,дори по-малко.Незнам как да и оправя режима,само я мъча с тези събуждания...Sad
И още един проблем-от вчера по коремчето и на личицето има малки червени пъпчици,доколкото знам е нормално,но все пак искам вашето мнение!
Благодаря!

sisito87, ако новороденото по някаква причина е по-поспаливо, е желателно да се буди, за да може да се храни достатъчно. За тази възраст е препоръчително да има миниум 8 храненета на денонощие. Преди беше споделила, че има жълтеница – тя може да влияе на бебето да е по-сънливо. Как е сега, отмина ли?
Бих искала да те попитам и дали все още се цедиш и я храниш от шише, или суче от гърда? Когато бебето суче от гърда, млякото слиза на порции и то самО може да определи кога да спре и да не издърпа повече порции мляко. Когато се храни от шише, ние сме водещите и определяме количествата - тогава може да се обърне внимание как хапва бебето и да не му се излива млякото в устичката, а то отново да полага усилие да си го издърпва самО, за да определи колко точно желае. В тази статия има идеи как се дава от шишето така, че бебето да полага усилие при сукането от биберона и да изпива само колкото му е нужно.
Да не би през деня да държите доста топличко в стаята и това да успива бебето? Thinking Възможно е и обривът да е от претопляне, но ако се притесняваш, може да е добре да погледне и педиатърът от какво може да са пъпчиците.
Peace

Въпрос към ЛЛЛ Вики не е акал от 2 дни  ooooh! , не че е притеснително за кърмено бебе, но нали сме с жълтеница и билирубина се изхвърля от организма с акото  ooooh! ама като не ака и не излиза  ooooh! и пак се връща в кръвта. Мога ли нещо да направя за да ака по често  newsm78 промяна в моето меню или нещо друго. Дано не е много глупав въпроса ми, но ми се иска да мога да направя нещо. Благодаря ви предварително  Hug

mama_vessy, никак не ти е глупав въпросът, напротив!
Действително, билирубинът се изхвърля предимно с изпражненията и не е необичайно изцяло кърмени бебета след шестата си седмица да започнат да не се изхождат по няколко дни, дори по повече от седмица, тъй като организмът им усвоява почти изцяло кърмата. Често майките се притесняват от това и мислят, че децата им имат запек. Ако бебето не изпитва дискомфорт (подуто коремче, много газове, напъване), а изпражненията му не са твърди или топчести, значи вероятно няма запек и това е по-скоро нормално.
При някои бебета за изхождането помагат: масаж на коремчето по посока на часовниковата стрелка; упражнение „Каране на колело”; промяна в диетата на майката – макар че приемът на разхлабващи храни от кърмачката понякога да няма ефект върху бебето, някои майки споделят, че ако си хапнат нещо разхлабващо, това оказва влияние и на изхождането на детето.

Някои капки против колики могат да предизвикват забавяне на изхожданията.

Инвазивните методи (сапунче, термометър, мушкато и т.н.) са доста агресивни и дори биха могли да навредят на бебчето. Даването на детето на овесена водичка, сокчета, разхлабващи храни и др. в твърде ранна възраст, преди бебето да показва признаци, че е готово за захранване - което обичайно се случва около шестия месец, също може да носи негативи (а овесът съдържа глутен и твърде ранното му даване крие риск от цьолиакия).
За жълтеница поставянето на бебето близо до прозорец на слънчева светлина може да е от полза (като се внимава, ако слънцето е силно, детето да не се претопли или изгори).
Надявам се нещо да бъде полезно за вас с Вики!

P.S. - сега прочетох какво си писала преди малко. Стискам палци резултатите да са добри и да вземеш най-доброто за Вики решение. Hug Ако лекарите считат, че е нужна фототерапия, това би могло да помогне (а кърменето може да продължи). Дали няма да е подходящо да потърсиш и второ мнение, ако те притеснява това, което са ти казали?

# 626
mama_vessy, много гадно! Дано да ви се размине влизането в болницата!  Praynig Дано да са добри резултатите!
А защо не се допитате и до друг лекар? Ти май беше споменала за д-р Фандъков.....нали уж бил добър?!

# 627
  • София
mama_vessy, стискам палци да ви се размине болницата Hug

Да ви попитам колко често промивате с физиологичен разтвор?

# 628
  • Ямбол
mama_vessy и ние бяхме 4 дни под лампата. не с епритеснявай, всичко ще се оправи

В болницата на мен една акушерка ми каза, да почиствам с марличка на която има олио с което мажа тялото и така леко разтварям и много нежно почиствам секрета или там каквото има. не е необходимо от един път да изчистиш всичко, това го правя на всяко къпане. За сега да чукна на дърво няма проблем. Ако е чиста дудката й не я почиствам с марлята отвътре. Дано да съм го обяснила разбираемо. Ако някой не ме е разбрал, ще се опитам пак да го обясня

# 629
marinels на нас ни е 232.2 т.е е малко над нормата  newsm78 утре ще ни взимат пак кръв и се надявам да е по малко. В токуда ли ви казаха че границата е 230?  newsm78  Изобщо не сме поспаливи,  Crazy даже напротив голямо будуване му удря особено през деня. Въобще не е бил поспалив нито в болницата, нито в къщи  Hug

Amorevole много благодаря.  Hug Не мисля да се отказвам от фототерапията, а от вливането на глюкоза венозно, те и това искат да му правят   ooooh!

Bub555 да това мисля да направя утре, когато излязат резултатите и да видя какво ще ми кажат да правя, ще се консултирам и с него

Момичета благодаря ви за подкрепата   newsm51

Общи условия

Активация на акаунт