Кандидатстване в СМГ

• 14 702
  • 144
  •   1
Отговори
# 60
Огорчен съм да забележа колко трудно се ориентирате в ясни неща и огорчението ми е още по-голямо, защото отговаря на въпроса защо живеем точно в такава страна. Повтарям - никога не правя констатации преди да съм сигурен в тях. Очевидно има алогични неща, предизвикали от моя страна единствено въпроси. Нищо повече.

Що се отнася до моето дете и тук не сте се ориентирали достатъчно добре, независимо, че данните са пред вас. Не сте отчели времето от октомври до март, в което  очевидно сме посвършили нещо, за да сме в двайсетицата на състезанията математическа олимпиада и кенгуру. Ще си позволя да отбележа, че на детето са му взели шест точки на областен кръг при решени задачи без инспекторите в РИО да са в състояние убедително да ми обяснят защо и без в работата му това да е посочено. Т.е. математиката очевидно не винаги е точна наука.

Не разбирам и защо си мислите, че "плача". Не "плача", а се опитвам да подобря една система, в която недостатъците са прекалено големи за качеството на "матриала", представляващ нашите деца. Недосетливостта ви естествено не касае само и единствено тези неща, а продължава и по отношение на всичко онова, което съм предложил и за което вие, точно вие, отказвате подкрепа. Тези неща мен ме касаят не повече, отколкото вас, отколкото всеки един родител. Това, че не виждате техния смисъл и тяхната полза е също показателно.

Ориентирам се много, ама много повече от теб, просто защото вече 5 години следя отвътре как и кой печели математическите състезания в България и как СМГ подбира децата за тези състезания. И мога да се подпиша, че за тези 5 години няма дете, спечелили състезание по нечестен начин. Подсказвания има в масовите състезания, но с тях някое дете от 135 място отива на 120. Това обаче мен не ме интересува - прекалено ниско в списъка е...

А твоят начин на четене и стремежът ти винаги да имаш последната дума ти пречат да вникнеш в написаното. Никъде не съм написала, че предложените неща в двете ти писма са грешни. Дадох и мнението си за промяната в регламента за прием. Други хора също писаха в тази посока. Но за теб плюенето е по-важно.

И пак не разбрах защо със сина ти сте избрали това гадно СМГ...

# 61

Същият, по който деца се състезават за ОДК, ЦУТНТ, 125-то... В протокола фигурира името на училището, центъра, школата и т. н. , което е подало заявката.

Много добре. Значи за състезанието в Бургас не децата, а СМГ е подало заявката за числом и словом две деца. Вече е по-лесно. Остава единствено да разберем кой точно го е направил и има ли нещо общо с тези две деца и то при положение, че не е проявил инициатива те да бъдат повече, за да се явят на отборното състезание.

Последна редакция: нд, 03 апр 2011, 11:22 от pstoychev

# 62
Много добре. Значи за състезанието в Бургас не децата, а СМГ е подало заявката за числом и словом две деца. Вече е по-лесно. Остава единствено да разберем който точно го е направил и има ли нещо общо с тези две деца и то при положение, че не е проявил инициатива те да бъдат повече, за да се явят на отборното състезание.

Ти колко пъти си разговарял с преподавателя на сина ти в СМГ?

Когато детето ми посещаваше курсовете, мен преподавателите ме викаха и ме съветваха детето да се яви на едно или друго състезание. Явно го правеха, защото оценяваха възможностите й и казваха, че има реален шанс за успех. Теб викали ли са те? Ако не са, защо не си говорил с преподавателите, за да разбереш причината за това и мнението им за възможностите на сина ти?

# 63

А твоят начин на четене и стремежът ти винаги да имаш последната дума ти пречат да вникнеш в написаното. Никъде не съм написала, че предложените неща в двете ти писма са грешни. Дадох и мнението си за промяната в регламента за прием. Други хора също писаха в тази посока. Но за теб плюенето е по-важно.

И пак не разбрах защо със сина ти сте избрали това гадно СМГ...

А сега ако обичате да си редактирате поста, да замените "ти" с "вие", да го направите разбираем, не на последно място да си уточните сама на себе си какво точно искате да кажете. Защото, както може би не забелязвате, аз не трия и не баннвам. Уважавам правото на всеки да има позиция, а също така считам и че всеки пост много точно характеризира своя автор.

# 64

Ясно. Държите си вашата сила да е вашата простотия. Детето ви е минало по този път преди години, обаче вие нищо не сте направили, за да бъде подобрен регламента за прием. Не се удивлявам. В реалния свят всичко е детерминирано и всяка причина води до определено следствие.

# 65
Не сте права и че учителите не могат да му решат задачите. Могат, ако ги знаят и ако ги дадат решени на децата преди изпита "Откриване на млад талант". Естествено същото важи и за другите турнири, защото е възможно учителите от София и провинцията да поддържат някакви контакти.
Давате ли си сметка ,че изказвайки подозрение за предварително известни на учителите в СМГ задачи и решения от различни турнири, обиждате не само голяма част от четвъртокласниците, които ще кандидатстват там, но и техните ученици, които печелят призови места на всички турнири?

Значи за състезанието в Бургас не децата, а СМГ е подало заявката за числом и словом две деца.
Не точно. Подава се заявка за цялото училище, макар и да е разбита по класове.

Остава единствено да разберем който точно го е направил и има ли нещо общо с тези две деца и то при положение, че не е проявил инициатива те да бъдат повече, за да се явят на отборното състезание.
Отборно състезание няма, има отборно класиране.
Какво значение има кой го е направил и каква връзка има с децата?   Всяко дете може да се обърне към преподавателя си от курса и да помоли да го включат в заявката. И нашата ПМГ беше включила в заявката си четвъртокласник. И обратното, всеки преподавател би могъл да попита децата от курса си искат ли да участват.
И изобщо, виждам че не сте наясно с механизма на подаване на заявки и провеждане на турнири, но това не Ви пречи да изказвате необосновани подозрения във връзка с тях.

Държите си вашата сила да е вашата простотия.
Ако продължите да се отнасяте към останалите потребители по подобен начин, нямате никакви основания да се сърдите на модераторите.

# 66

Давате ли си сметка ,че изказвайки подозрение за предварително известни на учителите в СМГ задачи и решения от различни турнири, обиждате не само голяма част от четвъртокласниците, които ще кандидатстват там, но и техните ученици, които печелят призови места на всички турнири?

Ако продължите да се отнасяте към останалите потребители по подобен начин, нямате никакви основания да се сърдите на модераторите.

А вие давате ли си сметка какво се случи през 2010-а година и защо трябва родители с вече приети деца да ме съветват детето ми да се класира в първата осемдесетица, защото оттам-нататък са валидни други критерии, изисквания, отношения и оценки. Също така аз на модераторите не се сърдя. Просто се опитвам да ви обясня, че хората са различни и различията между тях са от културологично, морално и цивилизационно естество.

# 67
Здравейте отново на всички, които се включиха допълнително. Няма магия в нашето явяване в Ямбол, ако има начин да се влезе в това училище и да се заобиколят състезанията, не го зная и честно казано не ме интересува, защото както казах, въпросът не е само във влизането, а и в оставането там. Вероятно позицията ми е малко субективна, защото на мои приятели децата успяха да влязат в 5 клас преди години и сега се затрудняват много с темпото и изискванията на училището. Учителят не е от училището, но се решават задичи от състезания. Всъщност, неправилно се изразих по-горе, той има учител по математика от първи клас, но миналата година го смених с друг. Нивото в неговия клас не е много високо и учителят му дава допълнителни задачи, това е причината да има. Ще ви споделя само малко факти - след класирането на първо място на Коледното състезание децата от неговия клас го тормозиха така, че скъса три панталона /добре, че не го осакатиха/, спукаха му футболната топка и му откраднаха телефона, строшиха картата и го върнаха чак, когато заплаших с полиция. Сега, когато разбра, че е първи в Ямбол, първата му реплика беше: "Не казвайте на госпожата, защото ще ме похвали пред всички и ще ме бият". Живеем в БГ и сме на ясно, че чуждия успех предизвиква агресия в децата и параноя във възрастните. За отборите в 4-ти клас сте прави - бихме се включили в отбор на групата, която ходи на курс в събота, ако направят такъв, напр. за Шумен, искам синът ми да работи в екип.

# 68
А за Вашето дете при това чудесно класиране на Кенгуруто, не мисля, че някой ще Ви откаже съдействие за информация, помощ за регистрация или каквото и да било организационно при явяване на състезание. СМГ няма интерес да спира децата от явяване на състезания, те преживяват нашите деца като техни курсисти, напр. при записването това лято ние както винаги забравихме за срока и закъсняхме, те ни отговориха, че сме техни курсисти от миналата година и ако искаме ще бъде записан и при това в същата група. Пак отбелязвам, че никой там не ме познава /надявам се Simple Smile/.

# 69

Ясно. Държите си вашата сила да е вашата простотия. Детето ви е минало по този път преди години, обаче вие нищо не сте направили, за да бъде подобрен регламента за прием. Не се удивлявам. В реалния свят всичко е детерминирано и всяка причина води до определено следствие.

Голям цирк. Ти ходенето на родителска среща "простотия" ли наричаш?

Въобще тактически си много зле подготвен:
- не говориш с преподавателите, за да се осведомиш за подготовката на сина си и за възможностите за участие във важни състезания;
- не завеждаш сина си в Ямбол, за да му подсигуриш влизане в СМГ;
- не намираш правилния подход за намиране на съмишленици за една принципно правилна кауза.

Последна редакция: нд, 03 апр 2011, 11:50 от Obsolete

# 70
Здравейте отново на всички, които се включиха допълнително. Няма магия в нашето явяване в Ямбол, ако има начин да се влезе в това училище и да се заобиколят състезанията, не го зная и честно казано не ме интересува, защото както казах, въпросът не е само във влизането, а и в оставането там. Вероятно позицията ми е малко субективна, защото на мои приятели децата успяха да влязат в 5 клас преди години и сега се затрудняват много с темпото и изискванията на училището. Учителят не е от училището, но се решават задичи от състезания. Всъщност, неправилно се изразих по-горе, той има учител по математика от първи клас, но миналата година го смених с друг. Нивото в неговия клас не е много високо и учителят му дава допълнителни задачи, това е причината да има. Ще ви споделя само малко факти - след класирането на първо място на Коледното състезание децата от неговия клас го тормозиха така, че скъса три панталона /добре, че не го осакатиха/, спукаха му футболната топка и му откраднаха телефона, строшиха картата и го върнаха чак, когато заплаших с полиция. Сега, когато разбра, че е първи в Ямбол, първата му реплика беше: "Не казвайте на госпожата, защото ще ме похвали пред всички и ще ме бият". Живеем в БГ и сме на ясно, че чуждия успех предизвиква агресия в децата и параноя във възрастните. За отборите в 4-ти клас сте прави - бихме се включили в отбор на групата, която ходи на курс в събота, ако направят такъв, напр. за Шумен, искам синът ми да работи в екип.

Предполагам вие поне разбирате, че нямам предпоставено негативно отношение към детето ви и че някои неща изискват някои отговори, още повече, че вие сама проявихте инициатива да се включите в темата. Съжалявам за ситуацията с вашия син и недоумявам защо учителката, която вие харесвате, не е успяла да създаде адекватна атмосфера. И нашето училище не е много ангажирано към подобни мероприятия и за състезанията научаваме отдругаде. Миналата година при платена такса за кенгуруто в деня на състезанието научихме, че състезание няма да има. Извън това обаче в класа на сина ми няма негативно отношение към подобен род състезания и при два класа има още две деца, които засега вървят много добре в рейтинга на приема. Ако всичко в ямболското състезание при вас е ок, бих си позволил да ви посъветвам да се възползвате от регламента и да запишете сина си в СМГ, най-малкото, защото там едва ли ще му се подиграват за успехи в някакви състезания. Що се отнася до страховете ви, няма нищо по-лесно от това да запишете сина си в друго училище, ако в някакъв етап му дойде нанагорно. Поздрави и бъдещи успехи на вас и на сина ви.

# 71
Пишем си неща, които не само не изчерпват темата, но поставят още въпроси. Моето дете посещава тези курсове, но досега не ми е говорило за подобна възможност. Това значи само, че или Вашето дете не се интересува, или не Ви казва, или не е сред най-добрите и не му предлагат. Честно казано, ако някой организира явяването на моето дете на състезания из страната, съм съгласна то да се представя и от името на детската градина на село Горно нанадолнище.

В състезанието в Бургас само две деца са представлявали СМГ без да са се явили в отборното състезание. Не случайно ви питах защо в Ямбол не се е явило нито едно дете от първата двайсетица, т.е. нито едно дете от най-добрите от курсовете. Децата не са машини, не са независими, а и правят подбор. Може да са били изморени, да не им се е ходило и пр. А и вече писах, че миналото издание на същия турнир беше безнадеждно по трудност, от където следва, че много деца са решили, че не си струва усилията да се явяват.
Независимо, че според вас е друго. Работещият подход в подобни казуси е проблемът да бъде изяснен и изчерпан. Аз просто не виждам проблем. А Вие вярвате, че има такъв и го виждате дори там, където го няма. Както е казал поетът, вярата Ви е бронирана здраво в гърдите и бронебойни патрони за нея няма открити.
Вие не го изчерпвате и изяснявате, вие го замазвате. Очевидно странното, непознатото, алогичното ви плаши и най-лесният начин да се освободите от констатацията, че не сте в състояние да го разрешите (някои дори и разберат) е като ме обявите мен за "арогантен". И кое точно е странно и алогично?
 Точно мен дето и на мравката път правя, освен в случаите, когато някой се опитва да отнеме гражданските ми и човешки права. Да се учи в СМГ май не влиза в изконните човешки и граждански права. Как пък един родител на дете от първата десятка не се яви да се оплаче, че детето му не е прието заради машинации? А се възмущават все родители от долната третина или четвъртина на класацията?

# 72
Учителката не е виновна, тези неща стават извън нейното полезрение, просто средата е такава. В това училище имаше и други проблеми, свързани със състезанията, но не ми се споделят пред такава голяма аудитория, те не бяха само за нас, а за всички деца. Какво да се прави - свят широк и хора всякакви.

# 73
Не ми се иска да измествам темата, но ме интересува вашето мнение - какви алтернативи на СМГ обмисляте?

# 74
А вие давате ли си сметка какво се случи през 2010-а година и защо трябва родители с вече приети деца да ме съветват детето ми да се класира в първата осемдесетица, защото оттам-нататък са валидни други критерии, изисквания, отношения и оценки. Също така аз на модераторите не се сърдя. Просто се опитвам да ви обясня, че хората са различни и различията между тях са от културологично, морално и цивилизационно естество.

И какво се случи? Родителите на няколко деца около чертата се впуснаха в атака. Може да е имало машинации, може да е било грешка - нищо не се доказа. Доказа се само, че СМГ са организационни леваци. Но хората са Ви посъветвали много правилно - който си може, си може и най-добрите не ги ловят никакви машинации. Съгласна съм, че ако има машинации те са в най-долната част на класирането. Но защо тогава толкова се дразните от първенците??? Няма начин първенците да са влезли с връзки. Впрочем, направих си труда да се провя малко по-назад в нещата. Преди три години също е имало детенце, прието без изпит в СМГ поради факта, че е спечелило 2 от трите състезания, даващи право на прием без изпит. Реших да проверя какво ли връзкарче е било това дете и проследих изявите му в най-престижните състезания до ден днешен. Няма да му казвам името, защото не е коректно, но на Вас оставям да познаете дали класирането му е било с връзки, или детето непрекъснато показва, че си може.

Изобщо и Obsolete  Ви каза, че имате учудващо неправилна стратегия. Подозирате, че машинации се правят с последните места, а атакувате най-добрите. Вместо да печелите съмишленици, си създавате врагове. И игнорирате всяка логика, която не пасва на Вашата хипотеза. Ми я си помислете, че ако това СМГ е толкова корумпирано, утре на детето Ви ще му се стъжни животът, понеже баща му е издал корумпираната схема Twisted Evil А ако детето Ви си живее мирно и спокойно в СМГ, за мен това ще е потвърждение, че няма никаква система.

П.П. Във форумите е прието да се говори на "ти". Тук сме колеги и съмишленици. Към Вас специално се обръщам с друга форма, като израз на специалното ми отношение към личността Ви.

Общи условия

Активация на акаунт