Мама срещнала се с татко и ето ЯНУАРЧЕ сладко! (7)

• 44 334
  • 745
  •   1
Отговори
# 180
за езиците, Точица разбира три езика. Проговори на единия, след това мина на български, сега гледам, че взе да ползва и другите два по малко. Успява да прочета ПИЦА изписано на латиница и брои (осъзнато) до 5. Учи и бебето да брои Simple Smile.  На бебето всеки му говори на какъвто език му падне ( с каката се стараехме да е диференцирано, т.е. аз говорех само на български на нея). От няколко дни я гледам, че взе да говори за себе си в първо лице Simple Smile. А бебето казва засега - ГУ, ЕЙ и МА Simple Smile)
Опитват ли се да сядат вашите бебета?
Мечо като го държа на ръце полулегнал и започва едно напъванеее, борба.

# 181
  • Пловдив
Ейй, момичета, тази тема - смешна, смешнааа... !!! Joy

Елч, hahaha много ме разсмя с 'обиколките' на стаята.
Ние за сега не се крием, но пък тя обикновно спи по това време. Иначе струва ми се съвесм естествено, в кайна сметка - нали така сме я създали и нея. След 4,5 месеца ще пробваме да я отделим в нейната стая. Вариант за параван се явява обиколника за кошарата, ако започне много да се оглежда, ще го опнем да не гледа  Stop

За езиците
- говоря и пея често на английски (ама отвратилено фалшиво,всъщност се възползвам докато не може още да ми каже : "мамо, не пей!"). Пускам Baby TV , много мили филмчета дават. Някои същества там издават само гукащи и мрънкащи звуци, ама страхотно бебешки и забавни, но има и образователни с букви и цифри, цветове ..., че чак понякога и с по-бритиш звучене  Laughing На френски някак не ми идва отвътре, но ще почна по нататък да й чета.
'ЗА' съм за национална среща , но честно казано супер трудна си представям организацията  newsm78

# 182
абе питах за секса, защото имам спомен, че д-р спок казва, че когато родителите правят секс в същата стая бебето често изпитвало безпокойство и не му се отразявало добре... макар че и според мен са много малки...

а за националната среща и аз съм там, ама да знаете, че наистина трудно се организира. моят мъж е шеф в един автомобилен форум и те всяка година си правят такава среща. ей големи нерви са! яко дупе се иска Simple Smile

# 183
Миш, как е Алекс? Оправи ли се онзи проблем? Ти как си, бебчето?

на час по пост,супер сме

# 184
  • София
Сакси, супер за Борисовата. Мен точно другата седмица няма да ме има в СФ, но след това може да се уговорим. Някой може ли да препоръча литература за двуезично обучение на бебе? Имам предвид някаква методика за въвеждане на втория език, защото имам наблюдения върху две деца в двуезични семейства и двете мнооого късно проговориха. Та не искам да фрустрирам излишно нашта госпожица. И без това от мен само английски може да научи, а в днешно време децата него го проговарят и без чужда помощ, поне така твърдят много мои познати.

# 185
  • бургас
zapis  Whistling

# 186
pepinka1,   и аз съм завършила Руската гимназия в Пловдив, випуск 2000, профил английски език:)
Аз съм випуск 96 (тъкмо кагато ти си започвала  Laughing)
За езиците- аз на Рая и говоря само на български, ама тя ще не ще и английския ще научи  Laughing
Един въпрос и от мен към ЛЛЛ: От няколко дена Рая започна да прави по-дълги (4-5-6) часа нощни паузи, гърдите ми се препълваха, но тя като се събудеше прегладняла и изцокваше всичко. Въпросът ми е като суче по-нарядко ще се запази ли лактацията или ще намалее. Дали да ставам посред нощите да цедя? И друго не знам дали и стига, но напоследък след всяко хранене Рая плаче, а сама пуска гърдата. Но след като изсуче "лесното" мляко започва да пуска - суче, пуска-суче - плаче, но само лапа зърното, а не засмуква. Аз я сменям на другата гърда и пак същата сцена. Като я махна - рев. Не дохранвам с АМ и вода не давам, пишка си доста, но ака 1 път на 3-4 дена - не е запек, рядко, зеленикавко. А преди акаше след всяко ядене, което беше на 2 часа. Много пръцка.
Инка - нашите бебки пак са от един отбор - и Рая хич не си главата високо, да не говорим, че по корем хич не иска да седи, камо ли да си вдига главичката. Като гледам какви хубави снимки пускате на бебецата по корем и изцяло вдигнати  Confused Много сладки (ама ни е не сме от тия)
Бебо79 - и Рая има пъпки по бузките, но много си лапа ръцете и си маже цялата в плюнки.
Люба - браво на теб - аз и едно от нещата, които си изброила не мога да смогна да направя   Grinning
Berend Botje – РАя се опитва да сяда - по-скоро се напъва като е в кошчето за колата и става на кълбенце.

# 187
  • В две тъмни очички
Добро утро  Hug
Ех...как си личи,че са почивни дни....никой няма  Laughing Само ей такива като мен, дето мъжете им и тогава работят  hahaha

# 188
Добро утро и от нас. Вчера Вики откри обръщането. Голям  кеф да се върти от гръб по корем. Завърта се и почва да гука / крещи от радост. И аз предполагам че на Вики са и от това. Все ръцете в устата. Дори след като се нахрани веднага  я тика тая ръка.
pepinka1  - Вики прави така по някога. Дигам я да се уригне и пак я слагам и не мрънка. Но като мрънка моята определено иска  и ли да се уригва или дриска. Много лошо времето при нас. От петъс все в къщи сме. Вятър , дъжд ужааааааас

Последна редакция: нд, 03 апр 2011, 10:18 от bebo79

# 189
  • в Надежда-та
pepinka1  - Вики прави така нонякога. Дигам я да се уригне и пак я слагам и не мрънка. Но като мрънка моята определено иска  и ли да се уригва или дриска.
Peace и при нас е така, задължително урига и после може да продължи да яде Wink

# 190
Имам познато семейство германка и българин живеещи в Германия. От раждането на децата бащата им говори на български, а майката на немски. Когато са всички заедно се говори на немски, по между си децата говорят на немски. Доста добре говорят български Wink.

# 191
  • sofia
Кумовете ми са руснаци( вкъщи се говори на руски ), на детето се говореше смесено, то проговори по- късно от другите деца и на двата езика. В повечето случаи е такъв резултата

# 192
  • някъде
В Търговище времето е отврааааааааааааааааааат TiredДецата откачиха два дена вкъщи.За утре каква е прогнозата?

# 193
ААААААААААА имало и друг от Търговище

# 194
  • някъде
Ти ли?Че имаше и друга мама,пак с две дечица,ама забравих ника EmbarassedАйде на разходка утре ако си от Т

Общи условия

Активация на акаунт