И през новата година Октомврийчето лудее за двамина

• 41 581
  • 743
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Здравейте момичета!
За къпането - когато е в коритцето, много си му харесва и плаче като го изкарвам...обаче ако го изкъпя набързо със слушалката се скъсва да плаче  ooooh! а в началото много му харесваше ....

За отбиването, писала съм и преди, при нас стана много лесно преди месец и половина, за моя радост той така си реши, сам. Това горчивото е Даум Екзол и наистина е за деца, които си смучат палците. Колкото повече го смучеш, толкова по-горчиво става. От чисто любопитство си намазах едното зърно с въпросното лекарство, Мишо беше на около година, опитвахме се да го отучим да си гризе палците, но той само направи отвратена физиономия и продължи да си суче  Wink При нас не проработи.

Да ви се оплача, на Мишо му се възпали палчето след една игра на пясъчника  Tired Имаше две малки драскотинки на пръстчето и явно се е замърсило от пясъка, въпреки че старателно му почиствам ръцете след игра навън. След като ни посъветваха да се опитаме вкъщи да овладеем инфекцията, в крайна сметка не успяхме и се наложи хирург да изреже засегнатите участъци   Sad Сега е добре човечето, но да не ви разказвам как се превръзва палец на бебе  ooooh! Дано не ви се случва.

Бях споменала, че малчо има едни бели петънца по зъбите - за моя радост изчезнаха  Party За всеки случай утре сме при една доцентка по детска стоматология, препоръчаха ми я, имала страхотен подход към децата. Ще споделя впечатления след прегледа! Дано и тя каже, че всичко е наред.

Иначе страшно много му харесва да ходи на ясла, два дни не ходи заради пръста и сутрин ме чакаше на вратата милото с моите и неговите обувки приготвени за тръгване Crazy

На болничките бързо оздравяване!

# 151
Още съм в шок след снощното къпане, ей това дете не спира, просто влезе ли голо в банята изпада в паника и това е. Накрая ще я къпя с дрехите  Shocked

endira , ама и вие какво сте преживяли  ooooh! Бързо възстановяване на малкото човече и на теб от стреса.

Марина оък се научи да прави кълбо напред, и това се прави непрекъснато в момента, а всички тичаме след нея и викаме, защото го прави където се сети, на спалнята на килима, на дюшемето, на теракота, и се изсипва като чувал с картофи. Дано не се нарани  Praynig
Вчера пак съм ги разтървавала моите, и вече се чудя както да правя. Никол нали е дресирана да не посяга на сестра си,и като се сдърпат за нещо тя замръзва на място и вика. А МАрина действа, вчера ухапа кака си зверски по корема. А голямото нищо, не мога да и кажа бутни я, защото ме е страх да не падне дребното да си удари главата. Не искам да уча никол да удря, ама не искам и да я уча само да търпи..... В голяма чуденка съм и приемам съвети, как учите голямото дете да отстоява правата си пред малкото, когато малкото е по-агресивно, и не разбира от дума ?!

# 152
Още съм в шок след снощното къпане, ей това дете не спира, просто влезе ли голо в банята изпада в паника и това е. Накрая ще я къпя с дрехите  Shocked

Джоя това все едно аз съм го писала. Снощи и аз бях изпаднала в една паника, тъй като от две три седмици насам Гергана вкараме ли я в банята да я къпем и изпада в истерия, вика, крещи, ляга и пълзи по пода и е някакъв ужас. Не знам как ще го израсте това нещо, но къпането при нас е кошмар.

# 153

Джоя това все едно аз съм го писала. Снощи и аз бях изпаднала в една паника, тъй като от две три седмици насам Гергана вкараме ли я в банята да я къпем и изпада в истерия, вика, крещи, ляга и пълзи по пода и е някакъв ужас. Не знам как ще го израсте това нещо, но къпането при нас е кошмар.
Според мен децата усещат вашето неспокойство и те реагират още по-остро. Thinking Опитайте се да бъдете спокойни и може нещата да се променят малко.
Кристиан няма проблеми с къпането. Действам в душ кабината с душа, много се радва и му е забавно. Малко се мръщи като стигнем до главата, но това е защото аз не пазя очи, уши и т.н. Измивам хубаво и навсякъде, защото е едно малко прасенце, особено сега като се затопли времето да не ви разправям, че като се върнем от разходка е за в пералнята... Mr. Green

Джоя, съвет не мога да ти дам. Не знам как се действа в такъв случай. Моите деца много си играят заедно, няма агресия. Преди време малкото посягаше на сестра си, но всичко изкоренявам в зародиш. Карам се на малкото, като клякам до него и говоря с равен тон. Правя забележки постоянно. За мое учудване той разбира и слуша. Според мен е важна и средата в която растат децата/не само семейната/. Кристиан се научи да посяга като бяхме на Бг Март месец. Племенникът ми е на 2г. и е страшно агресивен. Та тогава моите деца бяха подложени на удряне, хапане, стискане... Ема е голяма и разбира, че не трябва да посяга, само се пазеше от него. Но Крис плачеше и започна да удря. Още тогава правех забележки. Гледах и децата по детските площадки-ами то агресия, груби и невъзпитани деца бол! ooooh! Не всички, разбира се, но повечето са точно такива. А майките им си седят отстрани и си пушат цигарките и хич не ги еня какво правят децата им.

Ние сме добре. Кристиан расте и хубавее Mr. Green Ема е ваканция и тази седмица, после пак на училище. Времето тук е много хубаво и сега се отправяме към парка.

# 154
Здравейте  Grinning

Ей, това къпане  Thinking Аз почнах да се правя на клоун, почнах да я къпя през вечер, не ползвам подвижния душ а сипвам вода върху главичката ѝ с канче и сякаш нещата почнаха да се оправят  Thinking

Моята дуда май започва да се отказва от млякото при заспиване и събуждане  Thinking През деня ѝ слагам мляко в шишенцето за сок с малко какао (гледа от кака си и иска) пие го с охота, но вечер ми подава шишето и казва "нече", сутрин не го търси или ако случайно го поиска след малко го дава пак с тази думичка  Laughing Не знам това добре ли е, но насила не мога да я карам да пие мляко  Rolling Eyes

# 155
Здравейте.
Джоя, и при нас е същото положението. Жужа е много по-агресивна, Кити вее разбира. Но след много говорене и наказване резултат нямаше. Сега казах на Кити да си връща, но по-леко. Когато Жужа я оскубе и тя да направи така, същото и с хапането. Дребната веднага идва да се оплачи от кака си. Но аз знам какво става и казвам, да не се оплаква, е тя първа е наранила Кити. Веднага се врътва и отива да се извини. Все още я избива на агресия, но ми се струва, е по-рядко. Ще пиша ако има развитие. Но тя ходи на ясла и там гледа. Още на втория ден я бяха ухапали зверски. В четвъртък се върна одрана. Явно и там се бият здраво, а тя като е по-агресивна ще е така. Но е и до дете. Кити се наложи да я учим да се бие, защото винаги беше набита или ухапана. Но и казвахме, е само ще се защитава - ако никой не я закача не удря. Не съм имала проблеми с нея, но с малката май ще ми пати главата.

# 156
Благодаря ви, за отговорите.
По-скоро очаквах агресия от голямата, тя ходи на детска, тя по-разбира, обаче не.
Детенцето е много умно и прозорливо, и от самото начало разбра, като и обясних че трябва да пази сестричката си, да и помага и така нататък. Даже като сме навън, Никол тича след Марина и я пази от другите деца (не че има нужда  Twisted Evil), дава и играчките грижи се за нея. Всичко е супер. Агресията е от страна на Малкото, и то не винаги. Иначе са песен, сестрички сладки, играят си гушкат се, обаче когато ги храня, ако сипя първо на каката после на малкото, малкото скача. И затова винаги се сипва първо на дребното, каката е голяма, разбира. Купувам играчки, на каката обикновено книжки, на дребното, нещо за неговата възраст. Ами хич не си поглежда неговото, веднага налита на кака си, и ние винаги, хайде Ники, дай само да го види, тя ще ти го върне. И в един момент се усетих, не е редно Никол вечно да отстъпва, и двете са ми деца, ама какво възпитавам, едното отстъпчиво, другото вечно получава каквото си науми. И започнах да говоря на Никол да отстоява правата си, не само със сестра си, по принцип. На Маринка обяснявам, не бива да удряш кака, не бива да дърпаш...ух не знам. Аз съм само дете, мъжът ми също, и някак си и аз не знам как да постъпя. Колкото до агресия...Марина няма от къде да я види, до скоро даже и тон не повишавах, след като проходи викам, само като виждам че е застрашена, а това се случва доста често с Марина, на площадката сме си отбрана компания, от както Ники беше бебе, няма викове, няма агресивни деца, повече от нормалното за едно дете.
И така, двете са много сладки като се гушкат и целуват, но наложи ли се да делят нещо, става страшно, Маринка е като едно малко зверче, а Никол стиска, затваря очите и вика. Дано го израсне Маринка, защото ме е страх да не смачкам характера на Никол.
Много дълго стана, ама ми тежи. Не е голям проблем, не е и толкова често срещано, но когато се случи наистина е страшно, едвам ги разтървавам, след това всички ревът и пищят, а снощи Марина така ме ритна в окото, когато се опитах да я сложа на спалнята и усмиря, че сега ми е подуто, иди обяснявай че едногодишната ти дъщеря те е ударила.  Confused

# 157
Ех, Джоя, какво да ти кажа за да те успокоя поне малко  ooooh! При моите щурчета въпреки голямата разлика воюват  ooooh! Голямата уж гушка малкото, глези я, но постоянно я дразни да реве. Прави разни щуротии да я плаши, пошляпва я, но пък малката се изучи и идва да я клевети  Crazy От там голямата се амбицира и почва да я побутва или пък да не я пуска в стаята ѝ ...... Абе думи нямам  Rolling Eyes  Е, когато се наложи се гледат и то доста добре. Каката успива малкото, къпе я, храни я, но това е когато сме ги оставили самички примерно на гости сме отишли. Абе забелязала съм, че непоносимостта расте когато се застоят вкъщи и почнат да скучаят  Wink
Пък и мъжа ми за да ме успокои ми казва, че децата се бият защото не са от един баща  Joy

# 158
  • Лавал-Пловдив
Ревност и агресия между децата винаги има, дори и когато не е ясно изразена. Аз съм по - голямото дете, имам сестра 2 години по-малка от мен. Като деца аз бях по - оправната, по - самостоятелна, по - добра ученичка и ми се струваше, че никой не се интересуваше от мен. Всички усилия на родителското тяло бяха насочени към сестра ми, защото тя имаше нужда да я подбутват. Аз много се дразнех от този факт и още ми е останал в главата. Затова сега доста внимавам, но винаги има обидени. Иначе децата ми се разбират добре ( макар, че са от различни бащи  Wink ) и засега не виждам агресия или нещо такова, но и Сами и кротък и големите.
Определено не трябва да се толерира едното дете за сметка на другото, но проблема е много деликатен. Джоя, опитвала ли си да ги разделиш за малко и да обясниш на малката, че каката няма да играе вече с нея ако се държи така с нея или нещо подобно. Не че веднага ще осъзнае, но ако не я вижда може да направи аналог между държането си и липсата на каката.

# 159
При нас ревност има от страна на баткото,постоянно ни обвинява,че толерираме малкото.Ама той нарочно ходи да дразни бебето,а после се прави на ощипан.Ние със сестра ми сме с 1,4г. разлика и се 'трепехме' на почивки.Майка казва,че луда е ставала с нас! Crazy

# 160
Джоя, от личен опит ще ти кажа, е не трябва така да говориш на Никол. Аз имам сестра с 5 години по-малка от мен. И в къщи винаги ме учеха, е тя е по-малка, е трябва да отстъпвам, да не я удрям. Така стана, е аз ги слушах, но постоянно бях набита или ухапана от нея. А после тя ходеше да се оплаква, е съм я дръпнала примерно, и пак аз излизах виновна. Колкото по-голяма ставаше, повее се биеше с мен. Докато една вечер баща ми не наблюдавал тайно развоя на съдията и не видял всичко. От тогава започнаха да ми казват да не отстъпвам и да си отстоявам моето. Но вее беше късно, тя казваше - " Барамиро отстъпи."
Жужа също иска всичко на кака си. За някои неща отстъпваме, за други не.
Но не се притеснявай чак толкова. Това са нормални неща. Важното, че се обичат и ти го виждаш това. Другото ще го израстат. За успокоение ние със сестра ми се търсим, но още се караме.

# 161
Хм..аз пак ще си повторя теорията че си до дете Simple Smile
И на мен ми викаха отстъпи и дай на малката, ама малката после такъв бой изяждаше от мене, докато ги няма нашите, че и не помисляше да ми иска нещо  Mr. Green Разлика-5г.
Явно голямата по принцип е отстъпчива, така че моето мнение е да не толерираш това допълнително. Просто когато малката налита на бой, голямата може да й хване ръцете, но не бива да си отстъпва играчките или нищо да не прави. В крайна сметка те са си нейни, а малките трябва да се научат, че не всичко е тяхно. Какво става ако същото се случи в парка с друго дете?
Моите хулигани са като при Деси. Големия твърди, че все на малкото сме обръщали внимание, но всъщност малко невнимание от наша страна и намира начин да го накара да пищи като заклано  Mr. Green

# 162
Добро утро ! Grinning
В този "чуден" майски ден как си прекарвате?Вчера моето се побърка у нас,а аз се заех да подреждам дрешника,така и така сме у дома цял ден.Днес,обаче,отиваме с тати на работа и после ще обиколя някой мол за разнообразие.Лошото е,че Сашо вече не спи в количката добре,дремва за час,докато у дома откарва по 3ч. напоследък.
Баткото още е на зелено училище и у нас има спокойствие. Simple Smile Май големият създава повече смут от малкия

# 163
Здравейте  Wink

Е, нема край лошото време  #Cussing out Ден не минава, скучаем и от скука малкото пощурява  ooooh! Чуди се къде да се мушне и каква беля да направи  Rolling Eyes А аз се чудя какво да хапна и това ми се отразява зле на снагата  newsm78  Както го дават май още бая време ще дебнем промеждутъци и да излизаме за мъничко ..... а как не ни се прибира  Crazy

# 164
  • София
ехоооо, здравейтеее!
записче от мен!

Общи условия

Активация на акаунт