Гледам за отбиване си говорите и аз ще споделя моето изживяване ако мога да бъда полезна.
Аз винаги залагам на постепенно приучване. За това започнах постепенно да намалявам кърменията. Първо обедното после в 18 часа и после когато бяхме на две спанета (преди и след обед) започнах да го приспивам в количката. И така той свикна да заспива през деня без да го кърмя. Останаха сутрин и вечер. Сутрешното го отучих като започнах да му давам закуски с мляко (кускус с мляко, ориз с мляко, жито с мляко и т.н.). Останах само с вечерното и то ми беше най-трудно. Но тъй като аз забременях, когато той беше на 1 г и 4м и 3 дена след закъснението прокървих, трябваше да отида на лекар. Същия ден си направих и теста за бременност и вечерта го бях приспала без да суче, но мрънкаше малко. Та през нощта, като прокървих го оставих на баща му. Бързо запалих колата и в болницата. Той ме усети станал и плакал 2 часа ... после заспал ... На следващата вечер го изморих от игра през деня и той бързо бързо заспа пак с малко мрънкане и през нощта като се събуди му дадох бибата, а той се гушна в мен и заспа пак.
Страшно много ми липсва кърменето и тези прекрасни моменти, да дам най-свещенното на дете си, да го усетя как се успокоява и да видя удоволствието му от цокането. Много пъти след това ми се е искало да му дам, но уви така е устроен живота.
Сега ми се буди веднъж през нощта и ако иска вода казва "ааа" (видял, че баща му като пие кола и казва "ааа"). Иначе не му предлагам.
Заспива с биба освен, ако не е в колата и супер уморен. Та може би ще трябва да започна да го приспивам в колата, за да му махна и бибата. За мен тя е голям проблем и ако някой има опит с отказването и да споделя.
С памперсите сме до никъде. Показваме му, обясняваме му, но... Като му махна памперса и казвам пишш и той пишка (даже и без да казвам пиш), но не сяда на кукуто, а прав и където уцели. А за акото казва следа като се изака. Слагам го на кукуто и той си играе 2-3 мин, но като дойде момента става...
Чипче според мен се буди от зъби. Това, че не са пробили не означава, че не ги мъчат. Кътниците и кучешките са тежка работа.
Тунчо разказвай, как са децата? Как е бебка? И как си ти?
Ихааа че се разписах и аз

И на мен надеждите ми са лятото да потръгнат нещата, а и от яслата казаха, че тогава ще го учат и от там....

ако направя още веднъж 90дневната и сваля още толкова.......мечтииии