И през новата година Октомврийчето лудее за двамина

• 41 613
  • 743
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Честит Празник!
Гледам за отбиване си говорите и аз ще споделя моето изживяване ако мога да бъда полезна.
Аз винаги залагам на постепенно приучване. За това започнах постепенно да намалявам кърменията. Първо обедното после в 18 часа и после когато бяхме на две спанета (преди и след обед) започнах да го приспивам в количката. И така той свикна да заспива през деня без да го кърмя. Останаха сутрин и вечер. Сутрешното го отучих като започнах да му давам закуски с мляко (кускус с мляко, ориз с мляко, жито с мляко и т.н.). Останах само с вечерното и то ми беше най-трудно. Но тъй като аз забременях, когато той беше на 1 г и 4м и 3 дена след закъснението прокървих, трябваше да отида на лекар. Същия ден си направих и теста за бременност и вечерта го бях приспала без да суче, но мрънкаше малко. Та през нощта, като прокървих го оставих на баща му. Бързо запалих колата и в болницата. Той ме усети станал и плакал 2 часа ... после заспал ... На следващата вечер го изморих от игра през деня и той бързо бързо заспа пак с малко мрънкане и през нощта като се събуди му дадох бибата, а той се гушна в мен и заспа пак.
Страшно много ми липсва кърменето и тези прекрасни моменти, да дам най-свещенното на дете си, да го усетя как се успокоява и да видя удоволствието му от цокането. Много пъти след това ми се е искало да му дам, но уви така е устроен живота.
Сега ми се буди веднъж през нощта и ако иска вода казва "ааа" (видял, че баща му като пие кола и казва "ааа"). Иначе не му предлагам.
Заспива с биба освен, ако не е в колата и супер уморен. Та може би ще трябва да започна да го приспивам в колата, за да му махна и бибата. За мен тя е голям проблем и ако някой има опит с отказването и да споделя.
С памперсите сме до никъде. Показваме му, обясняваме му, но... Като му махна памперса и казвам пишш и той пишка (даже и без да казвам пиш), но не сяда на кукуто, а прав и където уцели. А за акото казва следа като се изака. Слагам го на кукуто и той си играе 2-3 мин, но като дойде момента става...
Чипче
според мен се буди от зъби. Това, че не са пробили не означава, че не ги мъчат. Кътниците и кучешките са тежка работа.
Тунчо разказвай, как са децата? Как е бебка? И как си ти?
Ихааа че се разписах и аз Simple Smile

Последна редакция: вт, 24 май 2011, 14:34 от misoka

# 271
                       ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!!!
Edira много хубав Прес Heart Eyes
Десиии не се притаснявай и аз съм така в голямото междучасие ще тичам да го кърмя Mr. Green
Ние биба не смучем от края на януари,но той си реши,че не я иска и аз ги скрих всичките биби,където имаше и той изобщо не ги е търсил.Като излезем и види дете с биберон и ходи да му го дърпа не да го смуче,а да го стиска направо като балон Laughingиграйка си
Айде хубав ден...ставам,че нашият батко е абитуриент днес Peace

# 272
  • София
Честит Празник, момичета!

Гледам за гърнета си говорите, ние засега нямаме никакъв успех  Wink И на мен надеждите ми са лятото да потръгнат нещата, а и от яслата казаха, че тогава ще го учат и от там....

Бибка не е ползвал откакто беше на 1-2 месеца.

Деси-успех, видях ти новата лентичка!

Хубав ден на всички!

# 273
Здравийте мили мами, честит празник с малко закъснение!
Честито и на тунчо! Радвам се, че има още бебета и много благодаря за мненията и съветите ви.
Катето откакто седи стабилно, по съвет на една приятелка започнах сутрин след събуждане да я слагам на гърнето и вече ака само там си дриска, а от 1 седмица я пускам сутрин и следобед без памперс. С памперс е само при сън и излизане с колата. Имаме си по 2-3 чифта напишкани гащи, но ще се научи. Heart Eyes
Но не се притеснявайте - всички се научават на гърне и или в тоалетна. Не съм чула някъде дете на 6г с памперс. Ния е била с памперс до близо 3 г, а после никога не е имала проблеми с напикаване или подобни.

Биба - само за сън. Не е пристрастена. Моя приятелка ме посъветва като дойде момента за спиране да резна малко върха на бибата и детето няма да я иска, а майка ми ни ги е мазала с пелин-билката и понеже е горчиво, аз съм се отказала да смуча, но брат ми не. Изсмукал си е пелина и пак с биба, та след като някаква котка я е отмъкнала и той се е отказал.

Приятен ден!

# 274

Деси-успех, видях ти новата лентичка!

Хубав ден на всички!

Mmmm,Мерси,този път се надявам да си вляза в едни дънки ,които нарочно пазя не знам колко години и са ми мерило. Mr. Green

# 275
Честит празник на патерици.
Деси, стискам палци. На каква диета си. И аз имам едни къси дънени гащи, в които ако вляза ще се радвам много. Но шанс не виждам - била съм 47кг.  А сега съм 64.
Жужа се буди нощем веднъж да пие мляко. Но когато не е на градина е по-често. Отдавам го на това, че се наспива през деня и не се изморя достатъчно. Защото, когато е в къщи спи по 3 аса след обед. А другото е, че са тръгнали задните кътници и я мъчат. Когато е на ясла, спи малко и се изморя доста.
Заспива с биба в къщи. На градината няма проблем. Това ме навежда на мисълта, е ще я махна лесно, но за сега не се опитвам, защото още я мъчат зъбите и не е спокойна. А и гледам, е ако не дам биба лапва палеца, и реших, е е по-добре с бибата.
С памперса имаме променлив успех. Аз упорито не го слагам, но тя спря да казва. Дори се нааква в гащите. Голямо бърсане, миене и пране е , но ще стане. Лошото е, че много бърза да стане от гърнето и след две минути е свършила работата. Имам седалка за тоалетна и мисля да е пробвам и там, е поне няма да може стане, когато тя реши.

# 276
Буба Катинка,на 90 дневна диета съм.Засега съм 99% стриктна и има резултат.

# 277
  • Лавал-Пловдив
Деси, аз правих 90 дневната от 1.01 до 31.03 и свалих 11 кг - не бях много стриктна особено през плодовия ден. Все още ги държа.
Ние се върнахме от почивката, много добре си починахме, но сега пак - работа учене. Следващите вторник и сряда имам изпити, затова нямам много време за форума.
За памперсите - плътно сме с тях.
За бибата - постоянно си я търси и я давам, защото иначе си лапа ръцете. Някой път му казвам, че ще поспи бибата и после ще дойде и той чака - като му я дам почва да се смее с глас.
За говоренето - от вчера се научи да казва БайБай и е много сладък

# 278
Деси, аз правих 90 дневната от 1.01 до 31.03 и свалих 11 кг
Yhaaaa...Аз ако сваля 11кг. ще съм много доволна.браво на теб,Како Доре.  bouquet

# 279
Здравейте  Peace

Ние бибки не ползваме и не се е налагало да отказваме, шишето с мляко вечер и сутрин уж сама реши, че неще пък след седмица си го потърси пак и ѝ го дадох. Спи по цяла нощ без да се буди, заспива вечер към 8-9 и сутрин е на линия към 8. За гърнето аз и преди писах акането го контролираме като в повечето случаи си казва а ако нещо не се присети аз я хващам. Пишкането има дни си казва а друг път пък си трае. На моята са ѝ удобни пами-гащите, взех ѝ на Либеро едни много меки и удобни. Сега АКО тя реши си казва АКО аз се сетя издържам и така има дни когато си сваляме пампито сухо.

# 280
Деси, и аз съм на 90-дневната но засега няма голям резултат... Confused Стискам ти палци  Hug
Како Доре, браво на теб!
В тази връзка кой се върна в старите си килограми?
Аз уж почти съм, обаче не се харесвам никак...

# 281
  • Лавал-Пловдив
аз още не  Sad ако направя още веднъж 90дневната и сваля още толкова.......мечтииии

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=2034633153851&set=a.2 … ype=1&theater
ето ме точно като я свърших

# 282
Добро утро, моите деца се завърнаха, толкова ми беше домъчняло, че снощи почти не съм спала от вълнение.
Искам да ви помоля за съвет, направих голяма глупост, научих Марина да спи на спалнята през зимата, защото ми беше по-лесно да я завивам, нали все сополива, много скача, през минута се мята и все гола спи, чувалче не понася. Уф оправдавам се и аз пред себе си. Никол също спеше така, ама си спеше в креватчето, сега с еогънах и ето резултата, детето не иска да спи в леглото си. Снощи цяла нощ, тъй и тъй не спах, се местихме. Заспи, преместя я в креватчето, тя се мята, събуди се, иска на спалнята, и така над 20 пъти. Ще седя цяла седмица, ако трябва будна, ако това помогне. Ама не съм сигурна. Никол не спеше до около 3 годишна, ако и Марина трябва да чакам до 3, че издивея съвсем. Така че приемам съвети, който е минал по този път.  Praynig

# 283
  • София
Едира, аз се върнах в старите си килограми и ги поддържах доста време, но пак забременях и сега почвам пак лекичко да качвам.

Джоя, Мишо все още спи при нас на спалнята....

# 284
  • Deutschland
И аз да се похваля,че си върнах старите килограми 54.Без диети.Започнах пак да пуша(направо съм за бой) и неусетно отслабнах.Сега ще се мъчим с мъжо да спираме цигарите... Whistling

Общи условия

Активация на акаунт