И през новата година Октомврийчето лудее за двамина

• 41 573
  • 743
  •   1
Отговори
# 90
Ели, много гадно това със зъбките на Бобчо. Как се е получило, знаете ли? Не е от кърмата, ако беше от нея всички кърмачета щяха да са с кариеси.

Аз искам да го отбивам да. Вече порасна, а и пак ми се появиха проблемите с гърдите (преди време имах гъбички, дерматит - всеки лекар ми слагаше различна диагноза). А и сега е подходящо време за отбиване нали е пролет Simple Smile. Дано се справим без много драми.

Вчера писах че сме сложили ваксина. Още снощи Ники вдигна малко температура, днес пак. По този повод искам да попитам, колко време е възможно да има реакция на организма от ваксината? Ако утре пак с температура да се притеснявам ли или е нормално? Не че няма да се обадя на личната, ама ако някой знае моля да сподели!

Последна редакция: чт, 14 апр 2011, 13:06 от yana_ya

# 91
Ами там е работата Яна, че никой не знае от какво точно се получава този проблем със зъбите - доста дечица се оказва, че го имат, но никой не знае истинската причина за появата му. Най-близката ми зъболекарка това каза, че медицината още не го е доказала... предположенията са генетично, преживян стрес или неправилно хранене, но най-удобното е - кърменето...   33uu  Успех в отбиването, и аз ще взема да правя някакви опити, пък да видим... но според мен е необходима и подкрепа от някой друг (татко, баба...) а при мен е доста трудно, като сме нон-стоп залепени с Бобса...

Лек ден, слънце и усмивки!  Wink  Nature Partly Sunny

# 92
Ели и на мен никой не ми помага за отбиването. Бабите не могат да са все с нас, а таткото е "много" изморен и не може да приспива детето, тъй като той заспива преди него на дивана. Така че сама се справям както мога.

# 93
Здравейте!

Виждам че за отбиване си говорите.... и аз съм на този етап.. просто не мога повече! хем иска, хем не искам да отбия.... натискът отвън е голям и ми действа на психиката вече. Изобщо...дълго е за обясняване. Подкрепа за кърмене никаква не получавам и ако не бях толкова тъпа и упорита отдавна да сме приключили.

И нашия татко е "изморените"! Но въпреки това от вчера започнах драстични мерки за отбиване. Днес обаче времето е срещу мен! Вали и не става за игри навън, а само тогава може да ми се размине обедното кърмене.
Довечера пак половинката ще я приспива... да видим дали ще успее този път. Снощи се намесих, заради неправилен подход от негова страна, но изяснихме нещата и днес може и да има някакъв успех.
На баба - няма как да разчитам! Майка ми идва, аз излизам и след няма и час ми се звъни " мамооо, ела си! аз мнооого плача, а ми се спинка!"  телефона на ухото на Вики и майка ми нарежда отстрани. Хем дава зор да отбивам, хем.... тъпа работа! общо взето само на себе си мога да разчитам.

Отдавна не съм ви я показвала Шишилотка, затова ето една снимка: http://www.facebook.com/photo.php?pid=31511005&l=56373be0cb&id=1308604083

Последна редакция: чт, 14 апр 2011, 16:06 от moonDream

# 94
Здравейте и от мен ,yana_yaи ние имахме същият проблем темп имахме до обяд на следвашият ден и край ,така че не се притеснявай .
За говорвнето- говори даже не млъква е разбира се на неговият си език но нищо ,иначе обожавада казва "тате"той е на пиадестал  Laughing,но аз не се сърдя  Wink,а за разходките излизаме с колкичката и без нея иначе е много общителен и играе с децата той е едно от най малките деца около нас и тича по тях ,но ми прави впечатление че обица да ходи при по- голямите  деца  Simple Smileиначе е толкова щур  #Crazy,но аз имам една приказка която много обичам да упортебявам "Това е здраве" и явно е истина .Е толкова от мен .Поздрави Laughing Laughing Laughing Laughing Heart Eyes

# 95
Ели,браво на Боби Hug ще проходи няма къде да отиде  smile3539
Не знам ама това отбиване ще е мисия-"невъзможна" ми се струва...дано да греша ама надали Thinking
Ние утре сме на консултация,че да видим как ще се представим Laughing
Лека за сега smile3524

# 96
Ели, според мен е генетично, вие как сте със зъбите....как пък ще е от кърмата  newsm78
А нещо за липса на калции казаха ли ви, не винаги майката поема достатъчно с храната, може и това да се отразява на детенцето?
Марина вече окончателно яде сама, и ходи на гърне. Носи си го детето и сваля гащите. От 10 /  9 попадения има. Обикновенно ако се излигавим и не я сложим веднага след сън на гърне тогава се напикава. За протокола, никой не я е учил, гледа от кака си и попива. С акането обаче, не може да се уцели и казва, след като се е наакала. Затова и не съм махнала памперса, ама като се стопли, ще я пробвам, без да се насилваме.

# 97

Вчера писах че сме сложили ваксина. Още снощи Ники вдигна малко температура, днес пак. По този повод искам да попитам, колко време е възможно да има реакция на организма от ваксината? Ако утре пак с температура да се притеснявам ли или е нормално? Не че няма да се обадя на личната, ама ако някой знае моля да сподели!
Ето ако искаш да прочетеш за новта ваксина. Мисля, че е нормално два дни да има температура, като странична ракция. Все пак а ко си притеснена звънни на лекаря си.

http://www.d-rmario.com/statii_detail.php?id=670

# 98
joya, прати я малко тая кака у нас да ни понаучи на някои неща, че изоставаме във всичко  Laughing
Иначе ние с баща му сме добре със зъбите, та уж не било генетично, за калций изрично питах- нямало нужда, въпреки че ние си ядем и аз взимам витамини на своя глава. Изобщоо голяма мистерия е това заболяване,... единственото за което мога да си призная е че съм имала стрес през бременноста, но пък това да е причината... Егаси!  Crossing Arms :

Както и да е... сега ще стягам багаж, че отиваме на провинция до Великден и нямам търпение да се махнем  от голямата лудница, че тук полудяхме вкъщи!  Wink Хайде приятен ден!

# 99
Само да се отчета от консултацията-пораснал е с 3 см и вече е 83 см и тежи 12.200 почти 900 грама е качил от предния път Rolling Eyes
Ели как разбра,че имате проблеми със зъбите-води го на доктор ли Thinking?

# 100
  • Cambridge, UK
Здравейте,
аз го отбих на Тодоров ден, използвах родата да го изтощи на макс и просто го приспах без кърмене, естествено процесът на отбиване беше започнал около месец по-рано с пропускане на кърмене и т.н. Вчера се съблякох пред Малчо и той ме загледа в гъдите стил "аз тези ги познавам отнякъде ..... newsm78 " Grinning
Ние сме 2-ри ден със сополи и пропуснахме ваксината. С педи-то се разбрахме да го боцка след Великден.

Прегръдки на всички.

# 101
Ехооо! здравейте, душички!
Страх ме беше даже да влизам след толкова голяма пауза, ама гледай ти, виждам че и колажа е с нашата муцунка, значи не ни забравихте окончателно, а?!  Heart Eyes
Ние не ви забравихме. Растем, дивеем и възпитаваме се взаимно.  Grinning
виждам, че имате същите проблеми: отбиване, зъби....
при нас за сега за отбиване не става впрос - сигурно още не е дошъл момента (за него), а аз съм си отдавна готова  Mr. Green ама кой ме пита  Rolling Eyes  а за наиска срещу кърменето извън нашия тандем майка-син: изградих си имунитет - колко повече ме казват нещо- толкова повече нямам намерение да спирам)))) инат  Crazyда ви кажа чесно, за мен кърменео е нещо много интимно, ама много! вие интимни въпроси с хората ли решавате или сами?! Те просто нямат право да се намесват, разбира се, ако майка сама няма да потърси помощта от някой.. ама както и да е, философствам на изморена глава)))  Sick
със зъбите проблемът ни е много по-сериозен и много ме безпокои  Sad поставиха ни диагноза - дизплазия на емайла и упокоиха, че нито е от кърменето, нито от сокове, нито от нещо друго... по време на бремеността е станало нещо, което е навредило на самия процес на образуване на емайла... да, ама те при никненето бяха идеално бели и красиви, а сега се ронят, особенно втори горни, и положението се влошава всеки ден. Маша му tooth mousse, чистим зъби с бебешка паста. преди пропусках, защото не даваше, но сега настоявам и то даже става по-грубо отколко бих искала, но не мога да гледам как се разрушават.  Cry прочетох, че ксилол бил помагал много в случая, че има специални сълфетки с ксилол, за почистване след всяко ядене. Но не ги намирам в Бг. може би не там търся??? някой чул ли за тях нещо? ще съм благодарна за всякаква информация по вопроса.
А и по чужди форуми чета, че все пак нещо опитват се да направят при дисплазията на емайла: пломбират дупки, фторират, използват гелове и специални диети препоръчват,  а на нас казаха, че това е необратим процес и нищо не може да се направи... но не се отказвам, търся и други мнения...

Последна редакция: сб, 16 апр 2011, 00:00 от julianka

# 102
Ох, julianka сърцето ме заболя - как си описала общия ни проблем. На нас последно ни казаха, че tooth mousse не помага, та сега се мием с паста Аквафреш, която има малко флуор... и аз не знам на кого да вярвам вече, а малкия е толкова травмиран, само като чуе "айде да мием зъбките" и стиска уста и почва едно нервно въртене като тик...  Cry Cry Та все насила и с голям рев се мием. Ако нещо ново ти изникне по въпроса, моля да споделиш, може и на лични да не плашим тук хората дето имат здрави зъбки.
Силванка, хич не се притеснявай ти, проблема е толкова видим ако го има, че няма да ти трябва зъболекар за да установи - чупи се едното ъгълче, после второто, после целия връх на зъба и продължава навътре... рони се като сирене буквално...  Confused ooooh!

Лека нощ, момичета!

# 103
Здравейте  Peace

От това лошо време ми дойде до гуша а и малката се подиви от това неизлизане  ooooh! Днес гледам ще е по-добре и ще направим един тръст из центъра  Wink

Усмивчица стана ми смешно учудването на твоето мишле с "аз тези ги познавам отнякъде ..... Моята фръцла я отбих още преди Коледа и все още като ме види без сутиен ѝ светват очичките и вика "моооо" (мляко)  Laughing Смешното е, че дори и само сутиена да ми види почва да го гушка и да си търси вътре цице  Joy Ако е изплашена или нещо ѝ е криво се гушва в мен и с ръчички рови из пазвата ми, мушва носле и се гуши, пуфти, ръмжи  Laughing

# 104
Честит имен ден на всички с имена на цветя,дървета и храсти!  bouquet
Много здраве,щастие и много хубави моменти с любимите хора до вас Hug

Ние бяхме малко болни,за два дена общо.Вдигна висока температура,която поддържаше  ден и половина ,следобяда спадна температурата и текнаха сополи ама бяха бистри .Доки каза,че били зъби #Crazy
Лекувам с хомеопатични  allium cepa 9 и belladona 9, и всичко спря изведнъж. ShockedСега се чудя, дали е минало от хомеопатията или просто е било някакъв бързо протичащ вирус newsm78
За кърменето - Аз кърмих до 12месеца и отбиването беще по-нейно желание.В смисъл такъв,че кърмата ми намаля и тя започна все по рядко да търси.Накрая остана вечерното кърмене и Яна за една седмица спря да иска. А сега като ме види гола и само казва цици,цици или  гольо/гол/.
А понякога ми става толкова мило,защото се сещам колко беше хубаво докато я кърмех и как това си беше нашето специално и вълшебно време.  Heart Eyes
Хайде приятен и весел ден на всички,че се олях с писането  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт