И през новата година Октомврийчето лудее за двамина

• 41 572
  • 743
  •   1
Отговори
# 75
И Кристиан не говори. Ема също проговори доста късно, към 3 години й разбираха и околните и то не всичко. Всяко дете е индивидуално, и гледам да не сравнявам моите с останалите. Или иначе казано, не се притеснявам. Когато-тогава.

Доре, така е. Ема тръгна на 3 години на градина тук и доста й беше трудно. Но сега се справя повече от добре. Разбира всичко на френски, но не говори всичко. Но с времето и това ще се оправи, важното е, че прогресира с всеки изминал ден. юли ще стане на 5, а има думи и на Бг които не изговаря правилно.

Колкото до градините, тук и пантофи нямат, за обедния сън свалят обувките и лягат с антуража. Laughing

# 76
  • Лавал-Пловдив
То и тук не са с пантофи, а с обувки за вътре - ние сме взели тип затворени сандалки, да не му се спарва крака, а иначе има деца с гуменки и с маратонки. Сутрин го преобуваме, а като излизат на разходка, госпожата му слага обувките за вън ( тук до края на април задължително са с ботуши )

# 77
Добро утро мацки !Дайте идея за великденска украса?

# 78
Добро утро!
И ние не сме от най-приказливите, но си бърбори на някакъв неин език. Казва някои думички: виж /"иж"/, куче /бау/, дъжд, плува /"пува"/, баба, тати, мама. Като иска да ме извика ми вика "Мамоооо" или "Мамуууу".
За идеи за Великден се опитах да копирам една връзка, но нещо не се получи.
Смятам да си посея жива тревичка, която да поникне за около седмица и в нея да сложа яйцата Peace

# 79
  • благоевград
  bouquet

# 80
Здравейте момичета!   bouquet
Всяко дете е индивидуално, и гледам да не сравнявам моите с останалите. Или иначе казано, не се притеснявам. Когато-тогава.
И аз така мисля.Малкият казва някои думи -мама.тати,деди,баба,леля и тяхните производни  hahaha и други като буу,мяу,бау,не-не,няма, ями и ...........не се сещам сега.......... Laughing
Edira малкият е уникален просто с тези пържолки  Party
Поздрави на всички  Hug

# 81
  • София
Момичета, вижте каква статия ми изпрати една приятелка:

http://www.dennews.bg/news/2011/4/11/1877-olovo-i-toksini-v-dets … tiket-bio#Scene_1

Направо.... #Cussing out

# 82
endira какво да каже човек .....направо са за  #2gunfire на нищо да няма вяра човек!

Момичета да ви питам нещо може да ми е глупав въпроса ама като ми е първо дете и се чудя  Thinking : Как се занимават вашите деца ,когато ги изкарате на разходка? Моят малък мъж обича да седи в количката,като го пусна на земята дай му само да я бута.....и то трябва да е наравно иначе се сърди като се запъне в някоя надигната плочка; по някое време си хваща в някаква посока,да гледа в храстите,обикаля като мушичка навсякъде.Но незнам не се интересува от другите деца,гледа ги,но да иде при тях не иска,аз да го заведа го е срам..................не се интересува от пясъка,от люлки................дай му да си обикаля на където му видят очите. Може и аз да бързам да мисля,че трябва да прави  неща ,за които е малък и че сам ще прави това,което му е интересно и всичко с времето си.
Мислила съм да излезнем без количка,но до парка абсурд да върви за ръка.

# 83
За говоренето-не мога да кажа,че говори казва някои неща,но повечето са му неразбираеми Laughing например на стотинките вика "АШИ" Joy "НАМИ" е дай ми казва още "ЕТО"и "МЕРСИ"  т.нКогато иска да ме извика го прави точно като падарин силно и ясно"Мамоооо" Laughing обаче със сигурност е много контактен и като го заведа на някъде - веднага е при децата,постоянно е усмихнат и поздравява с ръка като помахва. Не  мога да кажа,че е затворен и да иска да е сам Thinking rozalba мисля,че всяко дете си е различно не се притеснявай Peace
Аз забравих да Ви кажа,че имаме Смарт  newsm01 с Тео и той е толкова доволен,че постоянно иска да го возя      car003
elsun проходи ли Боби?Че съм се сетила за вас Heart Eyes

Последна редакция: вт, 12 апр 2011, 22:09 от -silvana-

# 84
-silvana- той маха с ръчичка за здравей и целувки дава,но не му е интересно да си играе с тях.В парка е така,а като е с малко дете в къщи или другаде на гости много си играят.........................явно на вън природата май му е по интересна   Rolling Eyes
Май не е притеснително,но дали и други са се сблъсквали с подобно поведение?

Последна редакция: ср, 13 апр 2011, 09:47 от rozalba

# 85
-silvana- той маха с ръчичка за здравей и целувки дава,но не му е интересно да си играе с тях.В парка е така,а като е с малко дете в къщи или другаде на гости много си играят.........................явно на вън природата май му е по интересна   Rolling Eyes
Мия е по абсолютно същия начин- навън не обръща внимание на никого, а обикаля по полянките и алеите, а в къщи като дойде дете пищи от радост и се върти само около него. Мисля, че навън са и по-интересни другите неща, а в къкщи всичко и е познато и затова обръща внимание на децата.
За говореното като ви чета май ние сме най-зле, освен мама и баба, и то когато тя си иска никакви други смислени неща не казва, но не спира да говори на нейн си език.

# 86
Здеавейте  Hug

Не се притеснявай rozalba, всяко дете е различно, всяко има различни интереси и го вълнуват различни неща  Peace Твоето мишле по нищо не отстъпва да връстниците си  Wink
 Виж при нас нещата са други, моята пък като я пусна да ходи търчи и не иска да дойде при мен  Crazy ходи и бърка по количките, дърпа и разплаква бебетата, ако я викна тръгва в обратна посока  Rolling Eyes
Забелязах обаче, че като иска някое дете да ѝ даде играчката си, взима или нейна играчка или каквото ѝ попадне пред очите, отива и подава на детето, та то да ѝ даде неговата  Laughing докато кака ѝ като беше малка отиваше и направо си взимаше каквото ѝ е харесало  Crazy

# 87
Моето дете пък нищо не дава. То ходи само да взема на децата играчките. И ако не му се даде започва да реве. Ама да си реве, то не може всичко да е на него.

Днес ходихме на имунизация. Нямаше Пентаксим и ни сложиха някаква нова ваксина, която в момента отпускат по здравна каса вместо Пентаксима. Иначе били с едно и също съдържание. Ники не плака много. За сега няма странични ефекти, дано и по късно не вдигне температура. Иначе е
10, 700 кг и 85 см.

Онли, успя ли да отбиеш Мони? Как сте? Аз от няколко дни спрях да давам на Ники да суче през нощта и на моменти милия плаче. Много ми е мъчно като го гледам, ама няма връщане назад.

Силве честита кола Simple Smile.

# 88
Мия е по абсолютно същия начин- навън не обръща внимание на никого, а обикаля по полянките и алеите, а в къщи като дойде дете пищи от радост и се върти само около него. Мисля, че навън са и по-интересни другите неща, а в къкщи всичко и е познато и затова обръща внимание на децата.
За говореното като ви чета май ние сме най-зле, освен мама и баба, и то когато тя си иска никакви други смислени неща не казва, но не спира да говори на нейн си език.
Ами! Все едно е писано за моето дете това Wink Ама едно към едно! Изобщо не проявва интерес към другите деца, рядко маха с ръчичка за чао и дава целувки. Само на познати и само ако е на кеф! Simple Smile Не говори - казва само мама и баба, но рядко, предимно мама, за да ме прикотка да и дам нещо, например бисквитка или нещо, което по принцип не разрешавам Wink Разбира всичко, но ако иска нещо все ме дърпа и ме води до това, което иска, посочва го и казва "ъъъ". Такава ни е комуникацията. Аз малко се бях притеснила, защото за жалост тя общува само с мен и баща си, няма баби при нас. И си мислех, че нещо не е наред в развитието й , но като видях, че разбира всичко и прави това, което й кажа, се успокоих...Когато проговори! Peace  bouquet

# 89
Здравейте момичета!
Да се включа и аз по никое време, че нещо напоследък хич ме няма..
Ей, пролет ли е да я опишеш - навън всичко е побеляло - цъфнали дървета и сняг по покривите....луда работа!  Shocked Laughing
Ние сме добре - общо взето няма кой знае какво интересно или по-различно. По всякакво развитие сме на опашката след всички -не говори почти нищо, само ъ-ка с различни интонации, които само аз разбирам. Държи се по същия начин, както са писали rozalba и hoty
elsun проходи ли Боби?Че съм се сетила за вас Heart Eyes
Мерси Силвански, не смея да кажа че ходи, затова и не съм се хвалила, но оня ден кръстоса хола няколко пъти сам, което си е постижение, но се клати като пате, нестабилен е, а днес доста по-малко опити направи, пак предимно ме дърпаше за ръцете, а толкова иска да ходи и само ме опъва насам-натам...Та мисля, т.е. надявам се, че му се вижда края на моя "рахат" - цяла зима другите деца бели правят, а аз съм спокойна че не може далече да стигне  Mr. Green
Честита кола, Силве! Само хубави емоции да имате с нея!  Wink
Яна, много висок разбойника Ники! А ти си решила да започнеш да отбиваш ли полека или само да намаляш кърменията?
Моя Боби освен всичко има проблеми със зъбките - всички са ни с кариеси и се ронят, и почнаха всички да ми мърморят за това кърмене, защото видиш ли това била причината, в което не могат да ме убедят съвсем.  Crossing Arms А на мен не ми се иска съвсем да го отбивам, а и не виждам как ще стане - той не пие почти нищо друго и под никаква форма, цял ден се гоним с водата, но повече от 2 глътки трудно изпива...
Та такива неща около нас! Лека нощ и поздрави на всички!  Hug
[/color]

Общи условия

Активация на акаунт