Бебчо в коремчето расте, вече тупка НОЕМВРИйско сърчице

• 35 521
  • 732
  •   1
Отговори
# 150
Хемоглобинът ще става все по-нисък,затова поне сега е сезонът на зелениите,хапвайте повече броколи,леща,пълнозърнест хляб,свинско,сушени кайсии,в тях има най-много желязо,избягвайте тия хапчета и какпи,че са направо като ражда от улука,дето не е чистен цяла зима  Sick Бях аз така с Борис,дори бях под нормата,хемоглобина ми беше 99,а за да не си в рисковата категория е 101 поне,но като родих се оправих,внимавайте да не се стигне до желязодефицитна анемия,повечко коприва,салатки и така  Hug

# 151
Аз имам операция на щитовидната и след като забременях ТсХ ми беше 11, което е доста над границата. Но си пия хапчетата и по- често на ендокринолог и така. Още не съм се записала на ЖК.

Dalia-Frina платена ли е консултацията в Шейново?

# 152
mama_widow всичко, което си изброила, с изключение на свинското, го ям в големи количества през добрите времена  Hug

Но сега, поради гаденето, почти нищо не мога да ям от този списък Sad. И май ще се наложи да си пия ръждата (и аз така ги наричам тия лекарства Simple Smile ), поне докато не ми се върне апетитът...

# 153
adorable , платена е да 500 лв за цялата бременност и 250 , ако се запишеш след 20-та седмица .
Мисля, че си струва.  Grinning

1.Женска консултация
 *500.00 
Пълна кръвна картина и урина – трикратно
HIV, Wasserman, HBsAg – двукратно
Кръвна група и Rh – еднократно
Антитела – трикратно (при нужда)
Влагалищен секрет – двукратно
Биохимия – еднократно
Урокултура – при нужда
Биохимичен скрининг – еднократно - късен (при липса на ранен скрининг)
УЗД – трикратно
NST - трикратно

Пациентки след 20 г.с. 250.00

http://www.sheynovo-ag.eu/

# 154
Добре де не мога да разбера защо трябва да се плаща, не я ли поема здравната каса ЖК?  newsm78
Само в Шейново ли е така или по принцип?

# 155
Привет и от мен.

Вчера ходих на лекар и е потвърдено-ще ставам мама:)
Видяхме и сърчицето как тупка.

Аз още не съм се записала на ЖК, а адски сглупих, че взех вече направление.И сега имам 18 дни да се запиша някъде. Лошото е, че досегашната ми гинеколожка май излиза в отпуск и ще мога да се запиша при нея чак в началото на май, а тогава направлението ще е изгоряло. Дайте някакви спешни идеи. Praynig

И още един въпрос имам. Ранния БХС, в 11 г.с. включва ФМ, нали? Това означава ли, че трябва още отсега да се запиша при някой? Понеже ми направи впечатление, че акушер-гинеколозите са страшно заети и трудно се врежда човек за места. Ако не се лъжа ФМ за БХС правят 2-3 и си представям какъв наплив е.

# 156
И аз това щях да попитам, като гледам повечето неща се покриват с ЖК към ЗК. Аз малко като свекърва се намесвам, ама защо не си ползвате това което ви се полага по ЗК, пък си ходете на частни прегледи ако имате нужда допълнително. newsm78

Хеликаза, честито сърчице. Grinning
Аз мисля че ранната ФМ е 12-13 г.с., и от споделеното от други мами, мисля че е хубаво да се запишеш по от раничко, за да можеш да отидеш където ти е по- сърце. Hug

# 157
  • София
Здравейте,
Аз днес ходих на среща с единия си шеф, този дето ми става криво, като се скараме. Минало му е Grinning Той е страхотен човек и заточва ми става втрешно. Казх му, че съм бременна и той страшно много се зарадва Hug После бях на работа, после бях в онко диспансера с дядо ми. Естествено няма вещество за изследване за разсейки в костите и се га ще чакаме да се появи Rolling Eyes Сега си наваксвам с другата раба.
Странно ми е, че в Шейново консултациите са 500лв, във Вита са 600 за цялата бременност, а включват повече изследвания. Понякога се чудя на цялото ни здравеопазване, ама няма да задълбавам Mr. Green

# 158
  • Sofia
Извинявам се за тъпия въпрос, но ЖК някакво специално място ли е или се има предвид просто да се запишеш при гинеколог, който да следи бременността?

И още един въпрос: има ли някой с отрицателен резус фактор? Знаете ли кога се прави първото изсследване за антитела?

Хеликаза Честито сърчице и леко бременеене Simple Smile

# 159
  • София
tranka, аз ходя при частен АГ , но работещ със ЗК и по тоя повод ползвам полагащите ми се направления, все пак чинно и подчтенно си плащам осигуровките.

ФМ миналия път я записах месец по рано ( във Фемина ) и беше на косъм, нямаше свободни часове.Сега още не съм мислила по въпроса, но май-няма време.

# 160
Добре де не мога да разбера защо трябва да се плаща, не я ли поема здравната каса ЖК?  newsm78
Само в Шейново ли е така или по принцип?
Всяка болница си определя тарифата и освен тези, които се поемат от НЗОК в цената са включени допълнителни изследвания и ехографии.
Има гинеколози в ДКЦ-тата или в медицинските центрове, които водят ЖК по здравна каса и при които не се заплаща допълнително или плащаш само ако искаш допълнителни ехографии.
Аз лично ще си водя ЖК без да доплащам, понеже така или иначе ще ходя три пъти на ФМ при специалист, който няма договор със здравната каса и съответно ще си плащам прегледите.

Хеликаза, честито сърчице и от мен!  Hug Доколкото съм чела ранната ФМ е в 11-13 г.с., най-добре в 12-та. Предния път ходих в 12 г.с. и 3 дена, сега като гледам пак така се пада  Simple Smile

bubcheto радвам се, че сте се изяснили с шефа ти и се е зарадвал на новината за бременността ти  Hug

Smehoranka ЖК е проследяване на бременността - ти си избираш къде и при кого  Peace

# 161
  • Горна Оряховица
Здравейте и от мен.
Честито на всички чули сърчица - да се похваля и аз - днес видяхме нашето. Бяхме на преглед и доки каза, че всичко е ок - 21мм е плодния сак и се видя сърчицето newsm44. Да ви питам има ли някоя мама от Плевен. На мен за ЖК ми препоръчаха д-р Йорданова от Света Марина. Скоро била сключила договор със здр. каса. А за отр. резус - аз съм с такъв 0-, а милото е с положителен 0+. Та затова и мен доста ме притеснява и не искам да си водя консултациите тука в Свищов, че те едни "специалисти" - нямам думи.
Това е от мен. Хубав ден на всички Hug Hug Hug

# 162
Аз работя в лаборатория, така, че от женската консултация ме интересува само да ми говорят някакви неща, да ми мерят коремче и тн.

Понеже не очаквам да съм съвсем безпроблемна бременна, вероятно ще се консултирам от време на време с някой специалист по моите проблеми.

Честно казано, никак не ми се ще да се мъкна по 100 лекаря и да изръся милион пари...така, че си търся ЖК за по-дребните неща, по възможност някъде на удобно за мен място. Слава богу, няма да му хабя направления за изследвание (те са им под брой), така, че предполагам, че който ме вземе ще е доволен...остава да си го намеря.

# 163
  • Варна
Здравейте пак!

Ох, това с хемоглобина отсега го мисля. Направо страх ме хваща като знам, че наближават кръвните изследвания. С миналата бременност бях паднала доста под 100 и вече едва ли не ме отписаха. Като се стреснаха докторите, че едни хапчета бяха (от които само си усложних проблемите с WC-то), то бяха едни гадни ампули Тотема или нещо от сорта, половината от които повърнах, накрая ме пратиха и при хематолог ме пратиха, куп изследвания ми направиха и в крайна сметка нищо - уж всичко ми е наред, а той нисък. Накрая се примирих, че е от бремеността и толкова. Даже и желязото бях спряла да пия, че ми беше писнало. Сега ще кажа една тип бабина рецепта за хемоглобина (дано не ми се смеете, но лекар ми я препоръча като много ефикасна) - взимате една ябълка и 10-тина чисти (неръждиви) пирона. Набождате пироните в ябълката и я оставяте да престои една вечер и после вадите пирона и я изяждате. Аз много се смях на това, но лекарят си беше много сериозен, а после мъжът ми не спря да се шегува с мен, че щял да ми вземе един винкел от някой строеж да си го ръфам в къщи, вместо да се занимавам с пирони  Joy

# 164
Лелее,кога е станала 500 лв. конссултацията в Шейново???Преди година беше 320!Това вече е кожодерство.А верно ли е това,че както и да раждаш трябва да плащаш?Не е като едно време да идеш и да раждаш ей такабез екип? newsm78

Общи условия

Активация на акаунт