ИКЕА! ИКЕА! - Тема 9

• 110 977
  • 741
  •   1
Отговори
# 540
Моя плот не се наранява като изпусна нож върху него.

# 541
Този плот който си пробвала при гостите икейски ли е бил ?
Икейският плот е обработен с водоотблъскващ лак и с горещо мляко да го залееш няма да пострада а нож и върху стандартен плот да изпуснеш той ще се нарани ... а това е бук - далеч по твърд от ПДЧ, ако се нарани се китосва с подходящ кит, на "стандартен плот" това няма начин как да стане без да личи особено ако е едноцветен.  
Да Икейски. Цялата кухня беше Икейска. Апартамента беше сезонен. Не знам дали е обработен с масла, аз поне не ги усетих на пипане. Красиво е да, но рязахме домати и разни такива неща на дъска и от потеклия сок си останаха петна по дървото, които много трудно изсъхнаха. Представям си с петна от кафе или вишни какво ще остане.

На пипане е като добре шлайфано, но нелакирано дърво. Не мисля, че е много дуракоустойчиво (топло, петна, вода). Но всеки си преценява рисковете и възможностите.

# 542
  • София
Според вас в българската Икеа цените как ще са в сравнение с английската (UK)? Понеже съм си набелязала доста неща, гледам английския сайт, щото там разбирам какво пише, и си правя някаква сметка, като си мисля, че в бг дори малко по-евтино трябва да дойде (все пак нали се съобразявали със стандарта в страната, пък в UK са далеч от тук....) но сега сравних няколко продукта на английкия и гръцкия сайт и в гръцкия ми се сториха по-скъпи..... та се замислих като наща Икея идва от гърция, така да се каже, да не са и тук такива Sad

# 543
Гръцката Икеа е една от най-скъпите в света (ако не и най-скъпата). Така, че не очаквай цените в Бг изведнъж да са най-ниските...не вярвам да са същите или по-ниски от Англия..макар, че ми се иска Peace 

# 544
Икея имаха ли калъфи с ластици за дивани ?

# 545
Не. Калъфи има само от серията Екторп, те са памучни, неразтегливи, за  диваните от същата серия. Може и да станат на други, с подобна форма, но според мен е малко вероятно.

Бях обещала да пусна снимка на едни ластични, испански в друга тема, но нямам все още техническа възможност.

# 546
Не. Калъфи има само от серията Екторп, те са памучни, неразтегливи, за  диваните от същата серия. Може и да станат на други, с подобна форма, но според мен е малко вероятно.

Бях обещала да пусна снимка на едни ластични, испански в друга тема, но нямам все още техническа възможност.
Ще чакам с нетърпение , само дето най вероятно не се продават в бг .
То в Метро има , но са толкова грозни и от гадни изкустжени материи и цветове, че да ти се отще да си ги купиш.
Нищо качествено, красиво и перфектно завършено неможем да произведем.
На коя марка са тези испанските , имат ли сайт ?

# 547
  • София
Гръцката Икеа е една от най-скъпите в света (ако не и най-скъпата). Така, че не очаквай цените в Бг изведнъж да са най-ниските...не вярвам да са същите или по-ниски от Англия..макар, че ми се иска Peace 

Добре де, нали уж във всяка страна цените били съобразени със стандарта на живот, така че на хората да им се струва евтино... В Англия стандарта е доста по-висок, незнам как е в Гърция, явно и там е така, но се си мисля, че в България, където заплатите на хората са доста ниски (сравнително) трябва да е по-евтино... някъде по-назад някой беше пуснал линк към статия в някакъв сайт, относно откриването на Икеа, където пишеше, че се очакват по-ниски цени от Гърция. Стискам палци да е така  Rolling Eyes

# 548
Маркрит, аз от България ги купих и са много по ниска цена от икейските, поне от тези в Австрия. Темата ми сигурно е изпаднала на втора- трета страница, потърси я и виж.

За цените в гръцката нямам наблюдения, но някой тук беше пуснал линк за едно детско столче за 10 евро, при нас беше 20 . Имам чувство, че ценовите разлики не са точно еднакви за всички артикули.Т.е. не Румъния да е 30% по евтина от Гърция, ами някои неща са по евтини, някои по скъпи.
Но честно казано, не съм сравнявала много неща, за да съм сигурна.

# 549
pow, очевидно не само стандартът е определящ. Въпросът ти по-горе беше дали цените ще са по-ниски от тези в Англия, а не от тези в Гърция. Сигурно ще е малко по-евтино отколкото в Гърция, но едва ли ще е по-евтино от Англия....

# 550
Маркрит, аз от България ги купих и са много по ниска цена от икейските, поне от тези в Австрия. Темата ми сигурно е изпаднала на втора- трета страница, потърси я и виж.

Рокси , когато ти е възможно щракни две три снимки на диваните си за да добия по ясна престава за цвета и материята на калъфите.
Благодаря ти предварително. Peace

# 551
  • гр. София
Наближава!  Laughing

http://econ.bg/news/article205094/първа-пресконференция-на-икеа-българия

# 552
  • Бургас
http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=993809 ИКЕА отваря магазина си в София на 20 септември  Simple Smile

# 553
  • Раковски
Предполагам, че и когато отваряха Метро е било нещо подобно.

# 554
  • София
Това, което ме притеснява е, че артикулите ще са 3500 на фона на над 7000 за веригата. Смятам, че, както винаги, в началото ще пуснат непродадената стока от цял свят, за да си възвърнат загубите и реално нови неща могат да се очакват най-рано след половин година.

Общи условия

Активация на акаунт